Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@19:42:29 GMT

شایع‌ترین علایم فقر آهن در کودکان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۴۲۴۸۳

شایع‌ترین علایم فقر آهن در کودکان چیست؟

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، میرزنده‌دل متخصص کودکان در رابطه با کم‌خونی و مکمل‌های آهن اظهار داشت: شایع‌ترین علت کم‌خونی، فقر آهن است و کمبود آهن رایج‌ترین کمبود تغذیه‌ای در کودکان است که بیشتر در بازه سنی ۹ ماهگی تا ۲ سالگی در شیرخواران مشاهده می‌شود.
 
وی علایم کم‌خونی را خستگی، کاهش توانایی و قدرت بدنی در انجام کار‌های سخت، کاهش توانایی کار فکری و کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت بیان کرد و گفت: خوردن خاک، یخ‌خوری در کودکان از علایم کم‌خونی و فقر آهن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
این متخصص کودکان تصریح کرد: کم‌خونی در رشد و یادگیری کودکان تأثیرگذار است که موجب کند شدن رشد کودک و وزن‌گیری نامناسب و مشکلات ظاهری از قبیل: التهابات مخاط، زبان، لب و تغییر شکل ناخن‌ها که به عنوان قاشقی شدن ناخن‌ها نام می‌بریم می‌شود.
 
میرزنده‌دل به اهمیت مصرف قطره آهن در کودکان اشاره کرد و گفت: در سن ۶ ماهگی تا ۲ سالگی به کودک مکمل‌های آهن پیشنهاد می‌شود که این دوز مصرفی برای پیشگیری است و جنبه درمانی ندارد و به همه کودکان تجویز می‌شود تا ذخایر بدن کاهش پیدا نکند.
 
متخصص کودکان در ادامه افزود: اگر مکمل آهن به کودک تجویز شده است آن را با معده خالی همراه با آب‌میوه‌های ویتامین C. به او بدهید، زیرا در افزایش و جذب آهن اضافه در بدن کودکان کمک فراوانی می‌کند.
 
وی ادامه داد: بعد از سن ۲ سالگی باید در غذای کودکان از گوشت قرمز تازه، سبزیجات، غلات و حبوبات استفاده شود تا مقدار آهن مورد نیاز بدن کودک تأمین شود.
 
این متخصص کودکان اشاره‌ای به بیماری‌هایی که پیش‌زمینه کمبود آهن هستند کرد و گفت: عفونت‌های باکتریال، میکروبی، انگلی و یکسری بیماری‌های قلبی، کلیوی، بیماری‌های التهابی روده از دیگر عواملی هستند که پیش‌زمینه کمبود آهن در بدن هستند که موجب کم‌خونی می‌شوند که در این صورت نیاز به دوز بالاتری از آهن داریم.
 
میرزنده‌دل در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا مصرف مکمل‌های آهن برای دختران نوجوان نیاز است، گفت: برای دختران نوجوان به صورت روزانه نیاز به مصرف مکمل آهن ندارند و این طور نیست که دختر‌ها صرفاً به خاطر قاعدگی که دارند حتماً نیاز به مکمل آهن داشته باشند اگر تغذیه مناسب و سیکل منظم داشته باشند سیکل بازسازی و جایگزینی بدن که از مواد غذایی روزانه دریافت می‌کنند جایگزینی دارد و کم‌خونی ایجاد نمی‌شود مگر اینکه علت زمینه‌ای وجود داشته باشد و قاعدگی‌شان دچار مشکل باشد که آن هم بسته به مورد بیماری‌شان درمان می‌شود.
 
وی همچنین در مورد استفاده قطره آهن برای کودکان اظهار داشت: مادران قطره آهن را ته دهان یا گوشه لپ بریزند تا با دندان تماس نداشته باشد و بعد از مصرف قطره دهان را شستشو داده تا رسوبات قطره آهن روی دندان نباشد. همچنین از سالم بودن دندان‌ها اطمینان داشته باشند چرا که صرفاً فقط آهن سبب سیاه شدن دندان نیست بلکه پوسیدگی‌های مینای دندان نیز باعث سیاهی دندان می‌شود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کودکان کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۲۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا رستمی گفت؛ تلاش ما بر این است که منویات مقام معظم رهبری در امر ″جهش تولید با مشارکت مردم″ را جامه عمل بپوشانیم، لذا با تدبیر ریاست سازمان، مقررات تسهیل شده جدیدی در صدور پروانه تاسیس واحد تولیدی فرآورده‌های طبیعی سنتی مکمل ابلاغ کردیم.
وی در توضیح بیشتر بیان داشت: اگر خط تولید کارخانه‌ای توسط اداره کل داروی سازمان غذا و دارو به تایید فنی GMP رسیده باشد، نیازی به موازی کاری و طی مجدد مراحل تایید در اداره کل فراورده‌های سنتی مکمل طبیعی نخواهد داشت و این موضوعی است که پیش از این بعضا تا حدود شش ماه به طول می‌انجامید.
دکتر رستمی تصریح کرد: مباحث جهش تولید، رونق صادرات و خودکفایی در تولید مواد اولیه فراورده‌های طبیعی سنتی مکمل در دستور کار ویژه این اداره کل قرار دارند.
لازم به ذکر است حسب تاکید سرپرست اداره کل امور فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، ایفدانا پیگیری عملیاتی شدن بخشنامه‌هایی که با عنوان جهش تولید صادر شده اند را در دست اقدام خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • داروی خانگی برطرف کردن کم خونی و کبد چرب (فیلم)
  • (تصاویر) جواد عزتی و شبنم قربانی در اکران مردمی تمساح خونی
  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی