Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون صادراتى وزیر صنعت با بیان جزییات تجارت ایران در ٤ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته اظهار کرد: صادرات غیر نفتى در ٤ ماه سال جارى ١٤.٧ درصد نسبت به مدت مشابه رشد داشته که کمترین رشد در قسمت میعانات گازى بوده است.

اقتصادآنلاین- فاطمه اکبرخانى؛ مجتبى خسروتاج امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه ارزش صادرات کالاهاى صنعتى و معدنى ٩.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

٧ میلیارد دلار ٤ ماه بوده و نسبت به مدت مشابه ١٦.٣ درصد رشد داشته است، ادامه داد: صادرات اقلام شیمیایى نسبت به مدت مشابه ٣٠ درصد رشد کرده اما صادرات لوازم خانگى به دلیل مشکلاتى که در داخل کشور ایجاد شده، رشد نکرده است.

وى با بیان این که بخش صادرات خودرو و نیروى محرکه رشد بسیار خوبى داشته به طورى که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٥٠٠ درصد رشد داشته است، بیان کرد: اقلام عمده فلزى از جمله فولاد و مس و آلومینیوم در ٤ ماه سال جارى نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ٣٥ درصدى و اقلام غیر فلزى نسبت به سال گذشته ١٠.٤ درصد رشد داشته است.

خسروتاج ادامه داد: صادرات ماشین آلات در سال جارى نسبت به سال گذشته افزایشى نداشته اما محصولات کشاورزى ٢١ درصد، محصولات حیوانى ٣٠ درصد و محصولات میوه و تره بار ٩٤ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ارزشى داشته است.

او درباره صادرات زعفران و خشکبار توضیح داد: صادرات زعفران ٥٣ درصد رشد و صادرات خشکبار ٧ درصد کاهش نسبت به سال گذشته داشته است.

خسروتاج با بیان این که ٢٠ کشور اول هدف صادرات با ١٤ میلیارد دلار ٩١ درصد بازار صادراتى ما را تشکیل می‌دهد، گفت: این عدد نسبت به سال گذشته ١٤ درصد افزایش داشته است.

وى همچنین با اشاره به اینکه میزان واردات در ٤ ماه نخست سال جارى ١٣.٧ میلیارد دلار بوده که ٢.٥ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته یافته است، تاکید کرد: با توجه به میزان صادراتى که طى ٤ ماه نخست داشته ایم، پیش‌بینى مى شود در مرداد ماه و تا پایان سال این روند ادامه داشته باشد.

خسروتاج همچنین با اشاره به میزان ثبت سارشات توضیح داد: تا کنون ٤٠ میلیارد دلار ثبت سفارش داشتیم که حدود ٢٠ میلیارد دلار در سامانه نیما تخصیص ارز شده و حدود  ٩ میلیارد دلار تامین ارز شده است.

معاون وزیر صنعت با تاکید بر این که ثبت سفارشات امسال با سال گذشته از نظر تعداد و ارزش برابر شده است، گفت: به دلیل نگرانى از کمبود ارز در سال جارى میزان ثبت سفارشات افزایش یافت اما با بسته ارزى جدید این میزان کاهش یافته است.

وى همچنین با اشاره به بند ٥ بخشنامه معاون اول مبنى بر این که ما به تفاوت ارز دولتى و ارز آزاد باید پرداخت شود، افزود: کارگروهى براى رسیدگى به این مسئله ایجاد شده که احتمالا بخش ماشین آلات براى پرداخت ما به التفاوت دو نرخ ارز معاف خواهند شد.

خسروتاج گفت:البته با توجه به نگرانی‌های موجود، احتمال بازنگری در این زمینه وجود دارد. به عنوان مثال ممکن است ماشین‌آلات به دلیل اینکه کالای سرمایه‌ای محسوب می‌شوند، از مالیات معاف شوند که البته تجهیزات و قطعات نیز می‌تواند در این ردیف قرار گیرد.

رییس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه تسهیلات دیگری نیز برای چگونگی پرداخت مابه‌التفاوت ارزی مانند پرداخت به صورت اقساطی در نظر گرفته می‌شود، تصریح کرد: درباره مواد اولیه نیز باید بررسی شود که این مواد اولیه وارداتی مشمول کالاهای قیمت‌گذاری شده خواهند شد یا خیر که اگر اینگونه باشد ممکن است از مالیات معاف شوند، اما اگر قرار باشد مواد اولیه وارد شده منجر به تولید یا عرضه کالایی با ارز ۸۰۰۰ تومانی در بازار شود؛ بنابراین باید مابه‌التفاوت را پرداخت کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دلار رشد خودرو فولاد زعفران واردات ارز صنعت معاون اول نرخ ارز مالیات تجارت صادرات خودرو ثبت سفارش بسته جدید ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۲۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان

ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان از رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات قطعی از گمرکات استان در یک ماه نخست انسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

 محمد علی خاشی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، اظهار داشت: در یک ماه نخست امسال 238 هزار و 476 تن کالا به ارزش 23 میلیون و 637 هزار و 404 دلار از طریق گمرکات استان سیستان و بلوچستان شامل گمرک زاهدان، میرجاوه، میلک، چابهار و منطقه، بازارچه مرزی میلک، پیشین، گمشاد، کوهک و جالق سراوان و بازارچه ریمدان به خارج از کشور صادر شده است.

ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این میزان کالا های صادراتی از نظر ارزش 26 درصد و از حیث وزن 78 درصد افزایش نشان می‌دهد، افزود: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات استان در این مدت کلینکر، سیمان، زغال سنگ، میوه، گوجه فرنگی و سایر محصولات کشاورزی بوده که عمده این اقلام به کشورهای پاکستان، چین، افغانستان و هند، صادر شده است.

مدیرکل گمرک زاهدان در خصوص آمار کالاهای صادراتی اظهار شده در سایر گمرکات کشور و خروجی از گمرکات و بازارچه‌های مرزی این استان، گفت: در فروردین ماه  84 هزار و 767 تن کالاهای صادراتی به ارزش  48 میلیون و 60 هزار و 869 دلار نیز از طریق گمرکات استان خارج شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش 16 درصد و از نظر وزن 19 درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی به عملکرد حوزه واردات قطعی اشاره و عنوان کرد: دریک ماه نخست امسال  48 هزار و 258  تن کالا به ارزش 83 میلیون و  219 هزار دلار از طریق گمرکات استان وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ارزش 41 درصد افزایش  و از نظر وزن 52 درصد افزایش داشته است.

مدیرکل گمرک زاهدان افزود: عمده اقلام وارداتی به استان شامل  برنج،  کنجد، دام زنده، گوشت ،چای، لوازم یدکی، پارچه، لاستیک اتومبیل سبک و سنگین و موز و برخی اقلام مجاز دیگر بوده که این اقلام بیشتر از کشورهای  پاکستان، هند، امارات متحده عربی، چین و افغانستان وارد شده است.

خاشی با اشاره به انجام تشریفات گمرکی در حوزه مسافری از طریق گمرکات استان، گفت: در یک ماه نخست امسال 22 هزار و 600 مسافر ورودی و23 هزار  و 700 مسافر خروجی از گمرکات استان خدمات  تشریفات مسافری دریافت کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل مسافرین ورودی 22 درصد افزایش و مسافرین خروجی 38 درصد افزایش داشته است.

وی عنوان کرد: ترانزیت خارجی در یک ماه نخست  امسال،  یک هزار و 815 کامیون و تعداد 57 واگن به وزن 36 هزار و 368 تن شامل برنج، پوست، گوگرد، پارچه، سنگ، خشکبار، ادویه چای و سیگار  از طریق گمرکات میلک، میرجاوه و گمرک منطقه آزاد به کشورهای پاکستان، افغانستان، آذربایجان، هند، امارات و عراق ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی 50 درصد کاهش داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد
  • رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
  • تحقق ۱۰۶ درصدی مبادلات تجارت خارجی در کردستان
  • ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به حدود ۵ میلیون دلار رسید
  • ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به ۵ میلیون دلار رسید
  • رتبه ۲۸ استان یزد در میزان بارندگی در کشور
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • افزایش ۱۰ درصدی بارش‌های همدان نسبت به بلندمدت