Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
عضو هیئت علمی پژوهشگاه مهندسی ژنتیک گفت: هیچ‌یک از میوه‌های موجود در بازار تراریخته نیستند.

به گزارش مهر به نقل از مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، امیر موسوی در کارگاه آموزشی «زیست فناوری نوین در حوزه محیط زیست، ایمنی زیستی و بررسی ارزیابی آثار احتمالی زیست محیطی» افزود: اگر مشاهده می‎شود که میوه‎ها ماندگاری بیشتری نسبت به گذشته دارند این به دلیل تراریخته بودن آن‎ها نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پیشرفت فناوری‏‌های پس از برداشت و روش‎های اصلاحی غیر از تراریختگی این امکان را فراهم کرده که میوه‎هایی با کیفیت بهتر تولید شود.

موسوي با تاکید براینکه افزایش جمعیت کشور و وابستگی در تامین امنیت غذایی نشان می‎دهد استفاده از فناوری برای تولید غذای بیشتر، ضرورت دارد، گفت: اصلاح ژنتیکی گیاهان قدمتی تاریخی دارد و مربوط به عصر حاضر نیست.

وی با بیان اینکه ایمنی زیستی مجموعه‎ای از تدابیر، سیاست‎ها، مقررات و روش‎هایی برای تضمین بهره‎برداری از فواید زیست فناوری و پیشگیری از آثار احتمالی فناوری بر تنوع زیستی، انسان و دام است، گفت: پروتکل‎های بین‎المللی، قوانین ملی و مقررات دستگاهی با هدف کنترل مخاطرات احتمالی زیست‎فناوری و نظارت بر تولید، واردات و صادرات محصولات تراریخته تدوین شده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اشاره به قانون ملی ایمنی زیستی که دولت را مکلف کرده تمهیدات لازم برای کلیه امور مربوط به تولید، رهاسازی، واردات و صادرات محصولات تراریخته را فراهم کند، ادامه داد: طبق همین قانون وزارت بهداشت مسئول ارزیابی سلامت این محصولات به عنوان غذای انسان، وزارت جهاد کشاورزی مسئول ارزیابی محصولات تراریخته به عنوان خوراک دام است و سازمان حفاظت محیط زیست نیز بر ارزیابی مخاطرات ایمنی زیستی محصولات تراریخته نظارت می‎کند.

وی در تشریح آخرین وضعیت جهانی محصولات تراریخته اظهار داشت: سطح زیر کشت این محصولات در جهان در انتهای سال ۲۰۱۷ میلادی به ۱۸۹.۸ میلیون هکتار رسید. ۸۰ درصد کل سطح زیرکشت پنبه و ۷۷ درصد کل سطح زیرکشت سویا در جهان تراریخته است.

 موسوي افزود: اسپانیا و پرتغال دو کشور اروپایی تولیدکننده محصولات تراریخته در سال ۲۰۱۷ بودند. ژاپن بیشترین مجوز مصرف محصولات تراریخته را در سال ۲۰۱۷ نسبت به سایر کشورها صادر کرده است.

موسوی گفت: کشورهای درحال توسعه با گذشت زمان و تدوین ساز وکار مناسب این کشورها به جمع تولید کننده های محصولات تراریخته پیوستند و در حال حاضر ۱۹ کشور درحال توسعه تولید کننده محصولات تراریخته هستند.تاکنون محصولات تراریخته با اهداف مختلفی همچون تحمل تنش های زیستی مانند شوری و خشکی، تحمل به علف کش، مقاومت به آفت، بهبود ارزش غذایی و تولید واکسن خوراکی در گیاه طراحی شده اند.

وی تاکید کرد: نصب برچسب تراریختگی روی محصولات تراریخته نشان از ایمنی این محصولات دارد. وجود برچسب روی محصول تراریخته این حقیقت را تایید می‎کند که این محصولات مورد ارزیابی‎های دقیق قرار گرفته‎اند و کاملا برای مصرف سالم و ایمن و مطمئن هستند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اظهار داشت: استفاده از ارقام تجاری متحمل به علف‎کش باعث کاهش مصرف سموم علف کش پرخطر در مزارع شده و مدیریت علف هرز را هم آسان‎تر کرده است. اما در مزارع غیر تراریخته استفاده از سموم علف کش پرخطر و اختصاصی که سمیت بسیار زیادتری دارند در دوزهای بیشتر دیده شده است.

وی در واکنش به شایعه وجود برنج تراریخته در بازار گفت: برنج، مانند سایر محصولات غذایی وارداتی توسط سازمان غذا و دارو مورد آزمایش قرار می‎گیرد و چنانچه این محصول مورد تایید وزارت بهداشت باشد مجوز ورود به بازار را دریافت خواهد کرد.

در همین زمینه: محصولات تراریخته برچسب‌گذاری شوند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۵۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ایده‌بازار حوزه ژنتیک در دانشگاه شهید بهشتی/مهلت ارسال ایده‌ها

همزمان با برگزاری کنگره ژنتیک در خرداد ماه امسال، ایده‌بازاری در این حوزه برگزار می‌شود و ایده‌پردازان تا ۲۰ اردیبهشت مهلت دارند ایده‌های خود را ارسال کنند.

به گزارش ایسنا، محمد پورکاظمی، دبیر علمی ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک در نشست خبری امروز، گفت: ۳ شاخه هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و کوانتوم، سه علم تحول‌زای آینده هستند و بیوتکنولوژی نیز فرزند ژنتیک به شمار می‌رود.

وی با اشاره به برگزاری این رویداد در روزهای ۴ تا ۶ خرداد ماه سال جاری، اظهار کرد: این رویداد که در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود، در سال جاری با شعار «ژنتیک برای سلامت، امنیت غذایی، نیاز آنی و ضرورت آتی» در دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۵۳۰ نفر برای حضور در این کنگره ثبت نام کرده‌اند، خاطرنشان کرد: در بخش ژنتیک انسانی ۳۷۹ مقاله، ژنتیک گیاهی ۱۸۲ مقاله، ژنتیک جانوری؛ دام، طیور و آبزیان ۱۷۳ مقاله، ژنتیک ریزسازواره‌ها ۱۲۳ مقاله، بانک ژن ۲۰ مقاله و ملاحظات انسانی و ایمنی زیستی ۱۰ مقاله ارسال شده است.

پورکاظمی ادامه داد: در کنار بخش سخنرانی، صاحب‌نظران بین‌المللی به صورت آنلاین و حضوری حاضر خواهند شد. 

دبیر علمی این کنگره، ایده‌بازار را از دیگر بخش‌های این رویداد نام برد و یادآور شد: هدف این بخش حمایت از ایده‌های برتر است؛ از این رو فناوران تا ۱۸ اردیبهشت ماه امسال فرصت دارند تا ایده‌های خود را به دبیرخانه کنگره ارسال کنند.

وی یادآور شد: طرح‌های منتخب در روزهای برگزاری کنگره در برابر داوران از سوی صاحبان ایده ارائه می‌شود و از یهترین ایده‌های کاربردی و مؤثر تقدیر خواهد شد. در این بخش از ۳ ایده تقدیر می‌شود.

به گفته پورکاظمی، در بخش ایده‌بازار فناوران تا ۲۰ اردیبهشت ماه مهلت دارند تا ایده‌های خود را به دبیر خانه ارسال کنند. 

دبیر علمی ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک، نمایشگاه تخصصی را از دیگر بخش‌های جنبی این رویداد ذکر کرد و گفت: در بخش نمایشگاهی نیز شرکت‌های برتر در این حوزه دستاوردهای خود را به نمایش می‌گذارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • به خاورمیانه جدید خوش آمدید!
  • موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی در بروجرد ایجاد می‌شود
  • برگزاری ایده‌بازار حوزه ژنتیک در دانشگاه شهید بهشتی/مهلت ارسال ایده‌ها
  • «گفتمان و سیاست فرهنگی دولت» نقد و بررسی می‌شود
  • تخریب ۶ مغازه در خیابان حائری قم
  • مديران خراسان شمالي الزامات تحقق شعار سال را فرا گرفتند
  • خرید نهال اصلاح شده با قیمت ۲۹ هزار تومان
  • افزایش ماندگاری محصولات غذایی با پوشش‌های زیستی نانویی
  • تولید نانو پوشش‌های زیستی برای افزایش ماندگاری محصولات غذایی
  • پوشش‌های زیستی نانویی ایران‌ساخت