Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@01:08:08 GMT

کمبود عرضه، میوه را در یزد گران تر کرده است

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۴۷۸۷۱

کمبود عرضه، میوه را در یزد گران تر کرده است

رئیس اتحادیه میوه و تره بار استان یزد با بیان اینکه علت اصلی گرانی میوه کمبود عرضه و تقاضای زیاد است گفت: میوه های سردرختی نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش قیمت داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رئیس اتحادیه میوه و تره بار استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در رابطه با گرانی ادامه دار میوه گفت: تولید میوه به خصوص میوه های سردرختی و بهارانه در سالجاری به علت سرمازدگی و خشکسالی کاهش داشته است و به همین علت این نوع میوه ها از ابتدا  ورود به بازار گران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«محمدحسین مشرف» با بیان اینکه علت اصلی گرانی میوه کمبود عرضه و تقاضای زیاد است، افزود: در حال حاضر همه نوع میوه با قیمت های مختلف و کیفیت های مختلف در بازار موجود است اما وجه مشترک همه میوه ها گرانی است.

وی با بیان اینکه میوه های سردرختی نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش قیمت داشته است، ادامه داد: شاید ما در سال های گذشته گرانی را در چند نوع میوه داشتیم اما در وضعیت فعلی گرانی میوه همه جانبه و در همه نوع است که این موضوع باعث شده تا اقشار متوسط و ضعیف تحت فشار قرار گیرند.

مشرف با اشاره به صادرات برخی میوه ها به خارج از کشور، گفت: وقتی ارزش پول ملی کم می شود، تولید کنندکان و به دنبال آن دلال به سمت صادرات می روند که باعث کمبود عرضه در بازار و گرانی می شود.

این مقام مسئول در پاسخ به عدم ثبات قیمت میوه در طبافی ها گفت: از آنجا که میوه جز اقلامی است ک قابلیت نگه داری ندارد، قیمت آن میوه در میدان تره و بار ساعت به ساعت تغییر می کند اما خرده فروشان مجوز افزایش 30 درصدی قیمت را دارند و بیش از آن تخلف محسوب می شود.

وی ادامه داد: سقف نرخ میوه را اتحادیه میوه و تربار استان یزد هماهنگ با سایر مناطق کشور تعیین می کند و اگر طوافی میوه را از این نرخ گران تر فروخت قطعا با وی برخورد خواهد شد.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار یزد افزود: ما از مردم درخواست داریم تا هرگونه گرانفروشی و تخلف را به سامانه 124 سازمان صمت اعلام کنند تا در اسرع وقت پیگیری و برخورد صورت گیرد.

  وی در رابطه با راهکار کنترل قیمت میوه گفت: مشکل اصلی میوه کمبود تولید آن است؛ میوه کالایی نیست که بتوان آن را احتکار کرد بلکه حتی نمی توان آن را یک روز نگه داشت چون صبح روز بعد میوه تازه وارد میدان می شود اما دولت باید بر صادرات نظارت کند چراکه گران شدن میوه هایی مانند هندوانه فقط به علت صادرات کنترل نشده است.

انتهای پیام/م*

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۷۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی ۸ عدد از این میوه گران بخورید!

به گزارش خبرآنلاین،به طور کلی، توت ها به عنوان یک ابر غذا در نظر گرفته می شوند. چرا که همه انواع توت ها - از جمله توت آکای، زغال اخته، شاه توت و تمشک - فواید زیادی برای سلامتی دارند.

سلامت نیوز در خبری نوشت:اکنون، تحقیقات جدید از دانشگاه ایالتی سن دیگو نشان می دهد که خوردن توت فرنگی هر روز می تواند به بهبود عملکرد شناختی، کاهش فشار خون و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی فرد کمک کند.

چند وعده توت فرنگی سالم است؟


دکتر شیرین هوشمند، استاد دانشکده ورزش و علوم تغذیه در دانشگاه ایالتی سن دیگو و محقق اصلی این مطالعه، به مدیکال نیوز تودی گفت که ایده این مطالعه ناشی از تحقیقات قبلی است.او توضیح داد: «قبل از انجام مطالعه بالینی ما، برخی از اثرات مشابه در مطالعات حیوانی و برخی مطالعات انسانی، اما (در) جمعیت‌های مختلف و با استفاده از طرح‌های مطالعاتی مختلف نشان داده شد.

برای این مطالعه، دکتر هوشمند و تیمش مطالعه ای را با ۳۵ مرد و زن سالم بین سنین ۶۶ تا ۷۸ سال انجام دادند. در یک دوره هشت هفته ای، هر روز، شرکت کنندگان در مطالعه ۲۶ گرم پودر توت فرنگی منجمد خشک شده مصرف کردند. - معادل دو وعده توت فرنگی تازه - یا یک پودر کنترل.

در پایان هشت هفته، محققان دریافتند افرادی که توت فرنگی مصرف کردند سرعت پردازش شناختی خود را تا ۵.۲ درصد افزایش دادند، فشار خون سیستولیک را تا ۳.۶ درصد کاهش دادند و ظرفیت آنتی اکسیدانی خود را ۱۰.۲ درصد در مقایسه با افرادی که کنترل را مصرف کردند، افزایش دادند.

دکتر هوشمند در رابطه با یافته‌های خود گفت که انتظار دارند ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بهبود یابد زیرا توت‌فرنگی منبع خوبی از ویتامین C است. همچنین انتظار می‌رود که بر اساس فرضیه‌های خود شاهد بهبود در سرعت پردازش شناختی باشیم.

دکتر هوشمند در پاسخ به سوالی درباره یافته های فشار خون گفت: «تحقیقات منتشر شده قبلی برخی از فواید حاد و طولانی مدت توت فرنگی برای سلامت قلب و عروق را در جمعیت های مختلف نشان داده است، بنابراین برای تأیید برخی از این یافته ها عالی است».

این مطالعه نشان می دهد که مصرف توت فرنگی ممکن است عملکرد شناختی را تقویت کند و عوامل خطر قلبی عروقی مانند فشار خون را بهبود بخشد. ما تشویق می‌شویم که یک تغییر رژیم غذایی ساده، مانند افزودن توت‌فرنگی به رژیم غذایی روزانه، ممکن است این نتایج را در افراد مسن بهبود بخشد.


چه چیزی توت فرنگی را بسیار سالم می کند؟


توت فرنگی اولین بار در اواخر قرن ۱۸ در باغ های فرانسه رشد کرد. با این حال، آنها را می توان در حیات وحش در زمان رومیان یافت.امروزه توت فرنگی در بسیاری از نقاط جهان کشت می شود و بیشترین تولید آن در ایالات متحده، ترکیه و اسپانیا انجام می شود.

جالب توجه است، توت فرنگی به عنوان یک "توت" در نظر گرفته می شود و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن برای حفظ سلامتی است، از جمله ویتامین A، منیزیم، پتاسیم و فولات (ویتامین B۹).

علاوه بر این، توت فرنگی دارای ویتامین C بسیار بالایی است – خوردن تنها هشت توت فرنگی، ویتامین C روزانه بدن را تامین می کند.

توت فرنگی دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان از جمله پلی فنول ها و فیتواسترول ها است. پلی فنول ها دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند و فیتواسترول ها به کاهش سطح کلسترول کمک می کنند.

تحقیقات قبلی مصرف توت فرنگی را با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط دانسته است . به دیابت، بیماری آلزایمر، و حتی به طور بالقوه به پیشگیری از سرطان کمک می کند.

ارتباط بین توت فرنگی و پیشگیری از سرطان ریه ، سلامت روده، سلامت مغز و سلامت قلب به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است.، زیرا دارای اجزای آنتی اکسیدانی هستند.

سالم ترین راه برای خوردن توت فرنگی چیست؟


کارشناسان توصیه می کنند که بیشتر بزرگسالان روزانه ۱/۲ تا ۲ فنجان میوه بخورند. حدود هشت توت فرنگی بزرگ برابر با یک فنجان میوه است.

به دنبال راه های جدیدی برای گنجاندن توت فرنگی بیشتر در رژیم غذایی خود هستید؟ این پیشنهادات تالمن را در نظر بگیرید:

روز خود را با افزودن توت فرنگی به اسموتی پر پروتئین شروع کنید توت فرنگی ها را با قرار دادن آنها روی سالاد اسفناج یا کاسه غلات به ناهار خود اضافه کنید. توت فرنگی افزودنی عالی برای ماست است در نهایت، خوردن توت فرنگی همان طور که هست خوشمزه است!

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898388

دیگر خبرها

  • متن گزارش کمیسیون بهداشت درباره دلایل کمبود و گرانی دارو
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!
  • مخالفت مجلس با ارسال گزارش گرانی و کمبود دارو به قوه قضائیه
  • بررسی دلیل کمبود و گرانی دارو در دستور کار نمایندگان قرار گرفت
  • بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس/اسامی متاخران جلسه
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی دلیل کمبود و گرانی دارو
  • روزی ۸ عدد از این میوه گران بخورید!
  • پوشاک مستعمل در مشهد آزادانه به فروش می رسد
  • پوشاک مستعمل در مشهد آزادانه به فروش می‌رسد
  • «کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد