Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ ایلنا نوشت: بلومبرگ به نقل از منابع آگاه مدعی شد هند تصمیم دارد خرید نفت خام از ایران را ۵۰ درصد کاهش دهد تا از تحریم‌های آمریکا معاف شود.

هند هم‌اکنون دومین خریدار نفت‌خام ایران بوده و این منابع که نخواستند نامشان فاش شود اعلام کردند مقام‌های دهلی‌نو برای معافیت هند از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، با واشنگتن مذاکره کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منابع ادامه دادند هند به آمریکا اعلام کرده امکان توقف کامل خرید نفت از ایران وجود ندارد لذا احتمالا دو کشور برای کاهش خرید نفت خام از ایران و مصونیت در مقابل تحریم‌های آمریکا توافق خواهند کرد.

ارزش روپیه هند به پایین ترین حد رسید

به گزارش جماران؛ ایرنا نوشت: نگرانی از جنگ تجاری و اقدامات یکجانبه برخی کشورها بخصوص آمریکا سبب شد تا ارزش روپیه واحد پول هند به پایین ترین میزان ارزش خود در تاریخ این کشور برسد.

به نقل از روزنامه هندو در روز سه شنبه، حدود ساعت 11 به وقت محلی هند، هر دلار آمریکا در بازار های هند معادل 70.08 روپیه معامله شد.

پس از این رکود بی سابقه، بانک مرکزی هند جهت جلوگیری از سقوط بیشتر ارزش واحد پولی این کشور اقدام کرد.

دخالت بانک مرکزی هند سبب ثابت شدن نوسان روپیه شد و هر دلار آمریکا به قیمت 69.98 روپیه در بازار های ارزی هند خرید و فروش شد.

در سال جاری به دلیل نگرانی از تنش تجاری میان چین و آمریکا، ارز روپیه هند هفت درصد از ارزش خود را در مقابل دلار آمریکا از دست داده است. در ماه جولای (تیر) هر یک دلار آمریکا به قیمت 69.122 روپیه معامله شد که این مقدار روپیه هند را در میان ضعیف ترین ارز های آسیایی قرار داد.

نگرانی از تنش تجاری میان چین و آمریکا، باعث کاهش هفت درصدی ارزش روپیه هند شده است.

قبلا نیز وبسایت اقتصادی لایو مینت با تاکید بر اینکه ارزش روپیه تاکنون آسیب زیادی دیده است پیش بینی کرد در سال آینده نیز این روند به شکل کم سابقه ای ادامه پیدا کند چون این کاهش ارزش روپیه در مقابل دلار به دلیل افزایش قیمت نفت و تحت تاثیر قرار گرفتن بازارها از تنش های تجاری اتفاق می افتد.

جدید ترین نظرسنجی رویترز در خصوص تبادل ارز های خارجی که پس از افزایش نرخ ها توسط بانک مرکزی هند در ماه اوت (مرداد) انجام شده است، نشان می دهد که در یک سال آینده هر دلار آمریکا به قیمت 68.22 روپیه معامله خواهد شد. روز پنجشنبه دلار آمریکا به قیمت 68.80 روپیه در بازار های هند خرید و فروش شد.

درحالی که تخمین های صورت گرفته درباره ارزش روپیه برای یک دوره یک ساله دشوار است اما بررسی های اخیر به طور گسترده نشان دهنده یک چشم انداز روشن برای آینده این ارز نیست. اندک این ثبات و استحکامی که به صورت دوره ای مشاهده شد به دلیل افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی هند می باشد.

گاجان ماهوان یک تحلیل گر ارز های خارجی در بانک لوید در دهلی نو در گفتگو با این وبسایت تاکید کرده که هم اکنون نگرانی های ناشی از افزایش قیمت نفت و تنش های تجاری سبب افزایش شدید کسری تجاری شده است. با وجود افزایش پیاپی نرخ بهره توسط بانک مرکزی هند، این عوامل به این معنی است که روپیه هند نخواهد توانست ارزش خود را در مقابل دلار آمریکا حفظ کند.

روند رو به رشد کسری تجاری به دلیل افزایش قیمت نفت خام و ادامه خروج سرمایه از هند نیز، بر روپیه تاثیر گذاشته است.

در سال 2018 به دلیل افزایش تقاضا و کاهش تولید نفت از سوی کشور های خاورمیانه، قیمت نفت افزایش یافت.

درحالی که هند همچنان سریع ترین نرخ رشد اقتصادی را در اختیار دارد، یک روپیه ضعیف تر، تورم بالا، قیمت های بالای نفت و تنش های جهانی در زمینه تجارت مهمترین عوامل تهدید کننده برای اقتصاد این کشور است.

انتظار می رود بانک فدرال آمریکا به سیاست های سختگیرانه خود در سال آینده ادامه دهد که این امر شرایط خوبی را برای روپیه هند به ارمغان نخواهد آورد.

صندوق بین المللی پول روز چهارشنبه اعلام کرد بانک مرکزی هند نیازمند اتخاذ سیاست های دقیق تر جهت کنترل تورم در حال رشد است. این تورم به دلیل افزایش قیمت نفت و کاهش ارزش روپیه است.

یک نظر سنجی اقتصادی دیگر رویترز نشان داد نرخ تورم هند در ماه جولای (تیر) به کمترین مقدار خود در چهار ماه گذشته رسید. کاهش قیمت غذا به دلیل یک فصل بارانی عادی به کاهش تورم در هند کمک کرده است.

در همین دوره ، نرخ تورم هند به 4.51 درصد رسید درحالی که ماه گذشته آن نرخ تورم این کشور 5 درصد بوده است.

با این حال این نرخ همچنان بالاتر از هدف بانک مرکزی هند در رسیدن به 4 درصد تورم در نه ماه گذشته است.

شیلان شاه یک تحلیل گر اقتصادی ارشد هندی نیز در همین مورد گفت: کاهش تورم غذا بر تورم قیمت مصرف کننده تاثیر مثبت داشت است. اما تورم اصلی همچنان در سطحی بالا قرار دارد که این امر بانک مرکزی را وادار به اتخاذ سیاست های سختگیرانه تر کرده است.

مقام نفتی هند: ایران به سرمایه گذاری در پالایشگاه چنای علاقه مند است

به گزارش جماران؛ ایرنا نوشت: رئیس شرک نفت هند مدعی شد: جمهوری اسلامی ایران علاقه مند به سرمایه گذاری 300 میلیارد روپیه ای (4.292 میلیون دلار) برای توسعه پالایشگاه نفتی چنای است اما سرنوشت کانال های بانکی برای انجام اینگونه سرمایه گذاری ها به دلیل تحریم های آمریکا نامشخص است.

به نقل از روزنامه تایمز او ایندیا در روز سه شنبه، شرکت نفت هند قصد دارد پالایشگاه ناگاپتینام در شهر چنای در جنوب شرقی هند با ظرفیت پالایش یک میلیون تن نفت خام در سال را تخریب کرده و ظرف چهار تا پنج سال آینده یک پالایشگاه جدید با ظرفیت 9 میلیون تن نفت خام در سال احداث نماید.

سانجیو سینگ گفت: شرکت ملی نفت ایران که 15.4 درصد از سهام شرکت پتروشیمی چنای (سی پی سی ال) را در اختیار دارد علاقه مند به شرکت در پروژه توسعه این پالایشگاه است.

وی افزود: اما ما نمی دانیم پس از اجرایی شدن تحریم های ایران، کانال های بانکی برای اینگونه سرمایه گذاری ها در دسترس خواهند بود یا نه.

شرکت نفت هند 51.89 درصد از سهام پالایشگاه چنای را در اختیار دارد.

در ادامه این گزارش امده ست : شرکت پتروشیمی چنای (سی پی سی ال) که پیش از این به نام پالایشگاه منگلور شناخته می شد در سال 1965 به عنوان یک پروژه مشترک میان دولت هند، اموکو و شرکت ملی نفت ایران تشکیل شد. دولت هند 74 درصد و شرکت های اموکو و نفت ایران هرکدام 13 درصد از سهام این پالایشگاه را خریداری کرده بودند.

در سال 1985 شرکت اموکو سرمایه خود را از این پالایشگاه خارج کرد که پس از آن دولت هند 84.62 و شرکت ملی نفت ایران 15.38 درصد از سهام شرکت پتروشیمی چنای را در اختیار خود گرفتند.

شرکت نفت هند در سال های 2000 سهام این شرکت را دولت هند خریداری کرد درحالی که سهام شرکت ملی نفت ایران به 15.40 درصد افزایش یافت.

سینگ در مورد تاثیر تحریم های آمریکا بر واردات نفت از ایران گفت: شرکت نفت هند دارای منابع جایگزین است که می تواند در صورت هرگونه کاهش صادرات نفت از سوی ایران از آنها استفاده کند.

وی افزود: ما یک وارد کننده بزرگ نفت ایران هستیم. ما تاکنون به اندازه تعهد سالانه خود از ایران نفت خریداری کرده ایم و همچنین یک محموله نفت از ایران برای ماه سپتامبر (شهریور) سفارش داده ایم.

کاهش ۴۰ درصدی واردات نفت کره‌جنوبی از ایران در ماه جولای

به گزارش جماران؛ ایلنا نوشت: خبرگزاری رویترز امروز-سه‌شنبه- گزارشی درباره کاهش واردات نفت کره‌جنوبی از ایران منتشر کرد.

رویترز به نقل از داده‌های منتشر شده توسط گمرک کره‌جنوبی، نوشت که سئول در ماه جولای ۴۳.۵ درصد کمتر از مدت مشابه در سال گذشته از ایران نفت خریداری کرده است.

داده‌های مقدماتی گمرک کره‌جنوبی نشان می‌دهد این کشور در ماه جولای ۷۸۸ هزار و ۶۵۱ تن نفت خام از ایران خریداری کرده است. این مقدار نفت خام برابر با ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه است.

لازم به ذکر است داده‌های گمرک کره‌جنوبی نشان می‌دهد واردات نفت خام این کشور در مجموع نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت نفت ایران نفت خام صادرات نفت ایران نفت خام ایران جنگ اقتصادی تحریم نفت ایران صادرات نفت ایران به هند صادرات نفت ایران به کره جنوبی رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۹۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران در اسفندماه سال ۱۴۰۲، بخش صنعت و معدن» آورده است که تحلیل روند رشد بخش صنعت از جنبه‌های مختلف، عاملی کلیدی در تحلیل‌های خُرد و کلان اقتصادی و یکی از ارکان تصمیم‌گیری در حوزه اقتصاد است. شاخص تولید بخش صنعت به‌دلیل تأثیر نوسانات سطح فعالیت صنعت بر بخش‌های دیگر اقتصاد، به‌عنوان یک شاخص مهم اقتصادی کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

این گزارش بیان می‌کند که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به‌صورت ماهیانه شاخص تولید، فروش و قیمت شرکت‌های بورسی را محاسبه می‌کند. اهمیت این شاخص به‌روز، برای اقتصاد ایران که تحولات زیادی دارد بیشتر خواهد بود. زیرا بازخورد شوک‌های وارده به اقتصاد ایران و واکنش‌های سیاست‌گذاران باید در تواتر کمتر از فصل مورد رصد قرار گیرد؛ این در‌حالی است که آمار رسمی بخش حقیقی به‌صورت فصلی و با تأخیر ارائه می‌شود. 

* شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی

در این گزارش آمده است که طی اسفندماه سال ۱۴۰۲، شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۰.۷ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۲.۸ درصدی مواجه ۹ شده است و سال ۱۴۰۲ را با رشد ناچیز ۰.۴ درصدی نسبت به سال قبل به پایان رسانده‌است. در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، از بین ۱۵ رشته‌فعالیت صنعتی بورسی ۵ رشته‌فعالیت افزایش در شاخص تولید و ۱۰ رشته‌فعالیت کاهش در شاخص تولید را تجربه کرده‌اند. 

* بیشترین سهم در افزایش شاخص تولید

این گزارش مطرح می‌کند که رشته فعالیت‌های «سایر کانی غیرفلزی»، «کک و پالایش» و «تجهیزات برقی» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیت‌های «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات»، «سیمان» و «دارو» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته‌اند. همچنین طی اسفندماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل، رشته فعالیت‌های «تجهیزات برقی»، «غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر» و «سیمان» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته‌فعالیت‌های «لاستیک و پلاستیک»، «دارو» و «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته‌اند. 

شاخص تولید شرکت‌های معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۵.۱ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۲۸ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با افزایش ۱۲.۹ درصدی نسبت به قبل پایان رسانده‌است

این گزارش ادامه می‌دهد که شاخص تولید شرکت‌های معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۵.۱ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۲۸ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با افزایش ۱۲.۹ درصدی نسبت به قبل پایان رسانده‌است. 

در این گزارش بیان می‌کند که طی اسفندماه سال ۱۴۰۲، شاخص فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۱ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۶.۹ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با کاهش ۱.۲ درصدی نسبت به سال قبل به پایان رسانده‌است. در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۷ رشته‌فعالیت افزایش در شاخص فروش و ۸ رشته‌فعالیت کاهش در شاخص فروش داشته‌اند. 

* بیشترین سهم در افزایش شاخص فروش

این گزارش توضیح می‌دهد که رشته فعالیت‌های «تجهیزات برقی»، «شیمیایی (به‌جز دارو)» و «غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش و رشته فعالیت‌های «سایر کانی غیرفلزی»، «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات» و «کاشی و سرامیک» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشته‌اند. همچنین در این ماه نسبت به ماه قبل، رشته‌فعالیت‌های «تجهیزات برقی»، «کاشی و سرامیک» و «غذایی و آشامیدنی به‌جز قند و شکر» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش و رشته‌فعالیت‌های «دارو»، «محصولات فلزی به‌جز ماشین‌آلات و تجهیزات» و «سایر کانی غیرفلزی» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش ثبت کرده‌اند. 

در ادامه این گزارش بیان می‌شود که شاخص فروش شرکت‌های معدنی بورسی هم نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۱۴.۵ درصدی نسبت به ماه قبل با کاهش ۱۶.۴ درصدی مواجه شده است و سال ۱۴۰۲ را با رشد ۲.۶ درصدی نسبت به سال قبل به پایان رسانده‌است. 

این گزارش تأکید می‌کند که در اسفندماه سال ۱۴۰۲ نرخ رشد ماهیانه قیمت فعالیت‌های صنعتی بورسی افزایش ۱.۸ درصدی داشته و همچنین رشد نقطه‌به‌نقطه با کاهش ۵/۵ واحد درصدی نسبت به ماه قبل به ۱۸.۱ درصد رسیده است. گفتنی است، میانگین سالیانه شاخص قیمت نیز در اسفندماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل ۱.۵ واحد درصد تغییر یافته و میزان ۲۰.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • نرخ ارز امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ +جزئیات
  • چرا روسای جمهور آمریکا به جنگ علاقه دارند؟ / گذشته و حال مافیای موتورسوار ژاپن / آزمایش زندان استنفورد / چرا بیت المقدس اهمیت دارد؟
  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود
  • کاهش ۰.۴۷ درصدی قیمت جهانی نفت
  • نرخ ارز امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + جزئیات
  • کاهش حاشیه سود شرکت ها از ۳۴ درصد به ۱۳ درصد
  • احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه
  • مهمترین بخش بازار سرمایه اعتمادسازی و مشارکت مردم است/ احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه