Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-02@03:05:18 GMT

چگونه مزاحم تلفنی‌ها را شناسایی کنید؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۵۰۱۸۱

در حالی که به گفته رگولاتوری، هیچ‌کس نمی‌تواند سیم‌کارت بدون هویت بگیرد و این موضوع پیگیری تخلفات را آسان‌تر می‌کند؛ لذا یکی از راه‌هایی که می‌توان برای جلوگیری از ارسال پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم در نظر گرفت، شناسایی افراد ارسال‌کننده این پیامک‌ها به جای شماره‌های مزاحم است.

 ارسال پیامک برای کسب‌وکار‌های مختلف، یکی از راه‌های بعضا آسان و ارزان تبلیغات است، اما در بسیاری از موارد این پیامک‌ها موجب نارضایتی کاربران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ادامه‌دار شدن روند نارضایتی افراد از دریافت این پیامک‌ها، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات با راه‌اندازی سامانه ۱۹۵، امکان شکایت از شماره‌های تبلیغاتی با شماره‌های شخصی، ثابت و سرشماره‌های دیگر را فراهم کرد تا امکان قطع سرویس ارسال پیامک از این شماره‌ها ایجاد شود.

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیش از این درباره سامانه‌ای برای دریافت گزارش‌های آنلاین شکایات مزاحمت‌های ناشی از پیامک‌های تبلیغاتی گفته بود: پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم، آرامش حریم خصوصی مردم را به هم ریخته است. پس از ساماندهی پنل‌های ارسال انبوه از طریق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اکنون ارسال این پیامک‌ها از طریق شماره‌های عادی فزونی یافته است. بر همین اساس به سازمان تنظیم مقررات ارتباطات ابلاغ شد که با تمام توان جلوی مزاحمت برای مردم را بگیرد و راهکاری نیز برای کسب‌وکار‌ها که نیازمند بهره‌گیری از این فضا هستند، بیابد.

در همین رابطه حسین فلاح جوشقانی -رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نیز با اشاره به ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی که با شماره‌های شخصی برای مشترکان تلفن همراه ارسال می‌شود، تاکید کرده که با توجه به نیاز به ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی که با شماره‌های شخصی ارسال می‌شوند، ارتقای سامانه ۱۹۵ و راه‌اندازی بخش دریافت شکایات از طریق پیامک ضروری است تا مشترکان تلفن همراه در صورت لزوم بتوانند پیامک تبلیغاتی و شماره ارسال‌کننده را از طریق پیامک به سامانه ۱۹۵ ارسال کنند.

جوشقانی همچنین اخیرا با بیان اینکه از سه ماه گذشته بیش از ۳۰ هزار سیم کارت مسدود شده است، تصریح کرده بود که اگر کسی از طریق شماره گیری #۸۰۰* دریافت پیامکش را بسته باشد، برایش پیامکی ارسال نمی‌شود. ما همچنین سیم‌کارت‌ها را رفتارشناسی می‌کنیم و اگر به این نتیجه برسیم که شماره‌ای قصد تبلیغات دارد، حتی شماره‌های شخصی را هم می‌بندیم و اگر مردم شکایت کنند، شماره‌ها را مسدود می‌کنیم.

از طرفی اخیرا با رونمایی از لایحه صیانت و حفاظت از داده‌های شخصی در راستای حمایت از حریم خصوصی کاربران فضای مجازی، یکی از مواردی که انتظار می‌رود بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، موضوع ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی است که اگرچه تصمیم‌های زیادی برای جلوگیری از انتشار آن‌ها اتخاذ شده، اما با توجه به اینکه شاید این پیامک‌ها و شیوه ارسال آن‌ها راحت‌ترین راه تبلیغ برای برخی از کسب‌وکار‌ها باشد، همچنان از مسیر‌های دیگر به راه خود ادامه دهد.

در این راستا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تاثیر این لایحه بر ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی به ایسنا اعلام کرد: آخرین رسیدگی‌ها برای بررسی این موضوع در حال انجام است. از طرف دیگر، با توجه به اینکه پس از شناسایی سرشماره‌های تبلیغاتی، صاحبان کسب‌وکار‌ها به تبلیغ آن‌ها از طریق شماره‌های شخصی روی آورده‌اند، یکی از راه‌های جلوگیری از ارسال پیامک‌های تبلیغاتی ناخواسته که حتی بدون شکایت افراد هم صورت می‌گیرد، مسدود کردن شماره‌هایی است که تعداد زیادی پیامک را ارسال میکنند.

در واقع در صورتی که از این شماره‌ها استفاده دیگری مبنی بر تماس‌های تلفنی یا استفاده از اینترنت نشود، استفاده از آن‌ها جهت تبلیغات برای رگولاتوری محرز خواهد شد و این سازمان بدون دریافت شکایت هم اقدام به مسدود کردن این شماره‌ها خواهد کرد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات درباره مدیریت و ساماندهی سیم‌کارت‌ها اظهار کرده بود: ما برای سیم‌کارت‌ها محدودیت داریم و این موضوع در سامانه شاهکار کنترل می‌شود. به این ترتیب هیچ‌کس به هیچ عنوان نمیتواند سیم‌کارت بدون هویت بگیرد یا بیش از ۱۰ سیم‌کارت به نام خود داشته باشد. حتی اگر کسی بخواهد به نام فرد دیگری سیم‌کارت بگیرد، برای همه شماره‌ها پیامکی ارسال می‌شود که سیم‌کارتی به نامش فعال شده؛ بنابراین این موضوع تقریبا مدیریت شده است.

همچنین وزیر ارتباطات درباره مسدود کردن سیم‌کارت‌های شخصی گفت: زمانی که افراد با این هدف سیم کارت می‌گیرند، رگولاتوری آن‌ها را شناسایی می‌کند، اما از آنجایی که گرفتن این سیم‌کارت‌ها در جهت تبلیغات برای افراد منفعت دارد، آن‌ها مرتب این کار را ادامه می‌دهند.

با توجه به این موضوع، شاید یکی از راهکار‌هایی که می‌توان ارائه داد، شناسایی افرادی است که سیم‌کارت‌های تبلیغاتی به نام آن‌ها ثبت شده است. از آنجایی که به گفته رگولاتوری، نمی‌توان سیم‌کارتی را بدون هویت افراد ثبت کرد، لذا در صورتی که ارسال پیامک تبلیغاتی ناخواسته یا تخلف دیگری از طرف شماره‌ای اتفاق بیفتد، می‌توان با در نظر گرفتن هویت شخص، موضوع را پیگیری کرد و درنهایت به جای اینکه شماره‌های مزاحم مسدود شوند که باز هم امکان جایگزین کردن خواهند داشت، افرادی که با این شماره‌ها پیامک‌های تبلیغاتی ناخواسته ارسال می‌کنند، شناسایی خواهند شد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تبلیغات پیامک فناوری حریم خصوصی تلفن تلفن همراه سیم کارت لایحه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اینترنت پیامک تبلیغات حریم خصوصی سیم کارت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۰۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید

به نظر می رسد در روز های جاری، مجددا شاهد ارسال پیامک های جعلی در خصوص یارانه کمک معیشتی هستیم، که لازم است مردم مراقب این پیامک های جعلی باشند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در روزهای اخیر همزمان با برنامه های تازه دولت در خصوص طرح کالابرگ الکترونیک و یارانه نقدی شاهد ارسال گسترده پیامکهای جعلی در خصوص یارانه از سرشماره های ناشناس هستیم.

به عنوان مثال یکی از این پیامکها  در ادامه قابل مشاهده است.

در پیامک زیر از مخاطب خواسته شده برای مشاهده یارانه معیشتی  از طریق لینکی در داخل پیامک قرار داده شده پیگیری انجام شود. این درحالی است که به وضوح یک لینک مشکوک با ادرسی نا معتبر در این پیامکها  قرار داده شده که احتمالا  هدف ارسال کنندگان ان سود جویی از مردم است.

از سوی دیگر باید به این نکته نیز توجه داشت که بعد از اردیبهشت 1401 و حذف ارز 4200 تومانی، یارانه معیشتی که از سال 1398 برقرا شده بود حذف گردیده و به صورت یکجا یارانه های نقدی 300 و 400 هزار تومانی به حساب یارانه بگیران واریز میشود.

پیشتر از سوی مسئولان نیروی انتظامی درخصوص لینکهای آلوده و  مشکوک که در قالب پیامک ارسال میشود هشدار داده شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار؛ این پیامک‌ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است | تصویر پیامک را ببینید
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • هشدار؛ مراقب پیامک‌های جعلی یارانه باشید
  • این پیامک ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است/ تصویر پیامک را ببینید
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید
  • هشدار جدی سازمان ملی مهاجرت به مهاجرین درباره پیامک سامانه «سهما» + جزئیات
  • مهاجرین پیامک سامانه «سهما» را جدی بگیرند
  • ارسال پیامک سامانه سهما به اتباع خارجی
  • مهاجرین پیامک سامانه «سهما» را جدی بگیرند
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه