Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت حمل و نقل کره جنوبی اعلام کرد تردد ۲۰ هزار خودروی BMW در این کشور تا زمانی که مجدداً مورد معاینه فنی توسط نمایندگی قرار نگیرند، ممنوع خواهد بود و رانندگان متخلف با جریمه حتی یک سال حبس مواجه می‌شوند.

خبرگزاری فارس:بروز نقص فنی در خودرو‌های تولیدی شرکت‌های خودروسازی و حتی خودروسازان بزرگ مثل بنز، BMW و تویوتا اگر چه مطلوب نیست، اما امری طبیعی و تعریف شده است و شرکت‌های خودروسازی جهانی هر از گاهی با مشکل بروز نقص فنی جدی یا فراگیر در تولیدات خود روبرو می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال حدود ۲ سال است که شرکت‌های بزرگ جهان نظیر تویوتا، هوندا و دیگر خودروسازان بزرگ که از شرکت تولید ایربگ تاکاتا تأمین قطعه می‌کنند با مشکل عملکرد مناسب ایربگ‌ها و در نتیجه فراخوان ده‌ها هزار خودرو‌های خود روبرو هستند.

نقایص فنی گاهی به قربانی شدن افراد در این خودرو‌ها منجر می‌شوند و به عنوان مثال وجود نقص فنی در خودرو‌های یک شرکت بزرگ آمریکایی به خاموش شدن موتور آن‌ها منجر می‌شد و این مسئله به کشته یا زخمی شدن چندین نفر در آمریکا منجر شد، اما مسئله مهم این است که دولت‌ها و خودروسازان در قبال این مشکل چه می‌کنند؟

آخرین مورد از این مسئله و وجود نقص فنی جدی در خودرو‌های تولیدی شرکت‌ها مربوط به شرکت خودروسازی BMW آلمان است.

به گزارش از رویترز، پس از آنکه حدود ۴۱ خودروی BMW طی ماه‌های گذشته در کره جنوبی دچار آتش‌سوزی شدند، نمایندگی‌های این شرکت خودروساز آلمانی برای بررسی علت این اتفاق صد‌ها هزار خودروی تولیدی خود را به نمایندگی‌ها برای تست ایمنی فراخوان کرد. این خودرو‌ها شامل ۴۲ مدل تولیدی BMW بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ می‌شود.

البته حدود ۲۰ هزار مالک این خودرو‌ها هنوز به نمایندگی‌ها مراجعه نکرده و وزارت حمل و نقل کره جنوبی اعلام کرده است تردد این خودرو‌ها تا انجام معاینه ایمنی ممنوع خواهد بود و رانندگان متخلف با مجازات حتی تا یک سال حبس روبه‌رو خواهند شد.

علت اصلی آتش‌سوزی خودرو‌های BMW آتش گرفتن ضدیخ در سیستم خنک‌کننده‌های بازچرخانی گاز اگزوز، EGR که در رانندگی‌های با سرعت بالا و طولانی‌مدت دچار احتراق شده و این خودرو‌ها را دچار آتش‌سوزی می‌کند.

سخنگوی وزارت حمل و نقل کره اعلام کرد: رانندگان فقط برای انتقال این خودرو‌ها به نمایندگی‌ها می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند و در غیر اینصورت به شدت با آن‌ها برخورد خواهد شد.

نمایندگی شرکت BMW در کره اعلام کرده است حدود ۱۴ هزار خودرو در اختیار مالکان خودرو‌های معیوب قرار می‌دهد تا آن‌ها تا زمان رفع نقص فنی خودرو‌ها بدون وسیله نقلیه نباشند.

ازجمله محبوب‌ترین مدل‌های BMW که مشمول این فراخوان می‌شود شامل BMW‌های سری ۵ و سری ۷ است. این احتمال وجود دارد که خودرو‌های تولیدی BMW در دیگر کشور‌ها به خصوص اروپا نیز برای رفع نقص فنی فراخوان داده شوند.

در حال حاضر چندین مالک خودروی BMW از این شرکت به دادگاه‌های کره شکایت کردند که این احتمال وجود دارد این خودروساز آلمانی با ده‌ها میلیون دلار جریمه روبه‌رو شود.

برخی گزارشات حاکی از آن است که BMW در سال ۲۰۱۵ از وجود این نقص فنی در خودرو‌های خود مطلع بوده، اما برای رفع آن کاری نکرده است. از طرفی برخی مالکان BMW مدعی هستند این شرکت در رفع نقایص فنی خودرو‌های خود بسیار کند عمل می‌کند.

از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون حدود ۴۰ خودروی BMW در کره جنوبی دچار حریق شده و دیگر رانندگان حتی از تردد در کنار این خودرو‌ها در جاده‌ها نیز پرهیز می‌کنند. برخی پارکینگ‌های عمومی خودرو در کره جنوبی نیز به خودرو‌های BMW از ترس آتش‌سوزی اجازه ورود نمی‌دهند.

به گزارش کره هرالد بیش از ۱۰۶ هزار خودروی BMW در کره یا مورد معاینه مجدد قرار گرفته یا باید به نمایندگی‌ها مراجعه کنند. علی‌رغم آنکه کره جنوبی بازار پرفروشی برای BMW محسوب نمی‌شود، اما برخی مدل‌های تولیدی آن در کره بسیار پرفروش بوده است.

رانندگان دیگر خودرو‌ها در کره نیز تلاش می‌کنند از پارک کردن کنار خودرو‌های BMW خودداری کنند.

لازم به ذکر است احتمال آتش‌سوزی در خودرو‌های دیزلی BMW بیشتر از خودرو‌های بنزینی است، اما به گزارش تلگراف، هاوارد کیم ۴۵ ساله مالک یک خودروی BMW ۵۲۸I می‌گوید پارکینگ‌ها به تمام خودرو‌های BMW اجازه ورود نمی‌دهند واین مسئله مختص به خودرو‌های دیزلی نیست.

وی می‌گوید: این مسئله بسیار آزاردهنده است.

BMW طی سال گذشته حدود ۶۰ هزار دستگاه در کره به فروش رسانده است. بازار خودروی کره جنوبی یازدهمین بازار خودرو در جهان به حساب می‌آید.

بنا به اعلام شرکت BMW، بیش از ۹۶ هزار خودروی این شرکت نیز در صورت نهایی شدن وجود نقص فنی به نمایندگی‌ها فراخوانده خواهد شد.

البته شرکت BMW در کره طی روز‌های گذشته به دلیل نقص فنی و آتش گرفتن ده‌ها خودروی تولیدی این شرکت از مشتریان کره‌ای خود عذرخواهی کرده است.

باید گفت که وجود نقص فنی به هیچ عنوان مسئله‌ی غیرطبیعی و یا غیرمنتظره‌ای نیست و علی رغم اینکه برای شرکت‌های خودروسازی هزینه‌های هنگفتی در بر دارد، اما مکانیزم‌هایی در جهان در این زمینه تعریف شده اند که در قالب آن‌ها این مسائل حل و فصل می‌شود و هم مشتریان می‌توانند به حق و حقوق خود برسند و هم خودروسازان می‌توانند تا حدودی اعتبار از دست رفته خود را بازیابند.

گستردگی این مسائل در قدم اول توسط خود شرکت‌ها و یا سازمان‌های مسئول رسیدگی به ایمنی و عملکرد خودرو‌های عرضه شده، مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورتی که این نقص فراگیر باشد و یا احتمال وجود آن در خودرو‌های موجود در سطح کشور‌ها زیاد باشد، شرکت تولید کننده نخست از مشتریان خود به صورت رسمی عذر خواهی کرده و سپس برای مدل‌هایی که احتمال وجود نقص فنی در آن‌ها زیاد است فراخوان مراجعه به نمایندگی‌ها صادر می‌شود.

در این فراخوان‌ها در صورتی که برطرف کردن نقص فنی زمان بر باشد، نمایندگی‌ها به صورت رایگان خودرو در اختیار مشتریان قرار می‌دهند تا در زمان حضور خودرو در تعمیرگاه مشتریان با مشکل در رفت و آمد مواجه نشوند.

از طرفی رفع نقص خودرو‌ها به صورت کاملا رایگان انجام می‌شود.

در نهایت هم در صورتی که نقص فنی خطرناک بوده و به کشته یا زخمی شدن مالکان یا راکبان آن‌ها منجر شده باشد، پرونده قضایی برای رسیدگی به سوءمدیریت خودروسازان در مراجع قضایی تشکیل می‌شود و در صورتی که مشخص شود خودروسازن نسبت به وجود این نقص فنی آگاه بوده و اقدامی برای رفع آن انجام نداده اند با جریمه‌های سنگین و پرداخت غرامت روبرو خواهندشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: نقص فنی خودرو خودروسازان دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۰۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟

به گزارش خبرآنلاین اینکه چرا خودروسازان دولتی طی چندین ماه اخیر عرضه جدیدی نداشته‌اند، جای تامل دارد.

روزنامه فرهیختگان نوشت:آنطور که معاون وزیر صمت می‌گوید مسئولان سابق وزارت صمت در دو عرضه اواخر اسفند 1401 و اردیبهشت و خرداد 1402 همه تولیدات خودروسازان را پیش‌پیش به فروش رسانده‌اند. این موضوع درحالی مطرح می‌شود که در اواسط دی‌ماه 1402 تصویر طرحی با تصویب و امضای مسئولان وزارت صمت، خودروسازان و قطعه‌سازان رونمایی شد که براساس آن قرار بود «تا پایان سال 1402 هر خودروساز (ایران‌خودرو و سایپا) 60 هزار دستگاه خودرو (جمعا 120 هزار دستگاه) با قیمت پنج درصد زیر حاشیه بازار به فروش برسانند.»

در همان زمان دبیر انجمن قطعه‌سازان در گفت‌وگویی با مدعی شد معاون اول رئیس‌جمهور با این موضوع موافقت کرده اما پس از آن حواشی زیادی ایجاد شد و کار به تکذیبیه‌های متوالی رسید.

ایران‌خودرو اعلام کرد درخواست فروش تعدادی از محصولات خود به قیمت حاشیه بازار را داده اما با آن موافقت نشده است. دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور نیز نقش مخبر را تکذیب کرد و سخنگوی شورای رقابت هرگونه افزایش قیمت را رد کرد.

این اتفاق از یک‌طرف قیمت خودرو را در بازار افزایش داد و از سوی دیگر خودرویی به‌دست مردم نرسید. گفته می‌شود این عرضه 120 هزار دستگاه ظاهرا قرار بوده برای جبران بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان صورت گیرد و خودروسازان نیز درکنار تعهدات دیگر بتوانند این 120 هزار دستگاه را از محل افزایش تولید جبران کنند.

تولید یک میلیون دستگاه در سایپا و ایران‌خودرو

بررسی وضعیت تولید دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 نشان می‌دهد مجموع تولید ایران‌خودرو و گروه سایپا طی سال 1402 حدود یک میلیون و 37 هزار دستگاه بوده که رشد نزدیک به 1.5 درصدی نسبت به سال 1401 با یک میلیون و 23 هزار دستگاه داشته است.

طبق این داده‌ها، حجم تولید گروه سایپا نزدیک به 481 هزار دستگاه، با افزایش 7500 دستگاه نسبت به سال 1401 بوده و در گروه ایران‌خودرو نیز حجم تولید 556 هزار و 402 دستگاه بوده که رشد 6400 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است.

درخصوص فروش نیز، گروه ایرن‌خودرو طی سال 1402 نزدیک به 538 هزار دستگاه فروش داشته که کاهش 69 هزار و 500 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است. گرچه تعداد فروش گروه سایپا مشخص نیست، اما در شرکت مادر سایپا (شرکت اصلی) تعداد فروش طی سال گذشته حدود 315 هزار دستگاه بوده که کاهش 44 هزار دستگاهی (12 درصدی) نسبت به سال 1401 داشته است.

درمجموع، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 مطابق با اهداف ترسیم شده وزیر سابق صمت که مدام از تولید 1.5 میلیون دستگاهی خودرو در کشور سخن می‌گفت، رخ نداده است و مجموع تولید خودروسازان دولتی و خصوصی کمتر از رقم مذکور بوده و می‌توان گفت آن تحولی که در بازار خودرو از آن نام برده می‌شد، طی سال 1402 رخ نداده است. با این حال، اگر منصفانه قضاوت کنیم با وضعیت زیانی که خودروسازان دولتی دارند، شاید این مقدار تولید نیز نرمال باشد.

تا انتهای 1403 ثبت‌نام نداریم!

آنطور که در آمارها قابل مشاهده است، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور در سال 1402 و یک ماهه نخست امسال اگر هم به اهداف اولیه که تولید 1.5 میلیون خودرو طی‌ یک‌سال بوده، نرسیده اما در گروه ایران‌خودرو تولیدات گروه طی سال 1402 حدود 556 هزار و 402 دستگاه و در گروه سایپا نیز این تعداد حدود 418 هزار دستگاه بوده است.

براین اساس، در گروه ایران‌خودرو تولید طی سال گذشته 6400 دستگاه و در گروه سایپا نیز تولید 7500 دستگاه افزایش داشته است. در بهار 1403 نیز دو خودروساز بیش از 46 هزار دستگاه تولید داشته‌اند. با همه این اوصاف، طی چند ماه اخیر تنها خبری که درخصوص فروش و عرضه دو خودروساز بوده، عمدتا اخباری از جنس عدم ایفای تعهد خودروسازان و بعضا نارضایتی مشتریان از تحویل به‌موقع خودروها بوده است.

اینکه چرا عرضه خودرو و ثبت‌نام‌ها طی چندین ماه اخیر متوقف شده، چندین فرض برای آن قابل تصور است:

فرض اول اینکه خودروسازان بخشی از تولید را احتکار می‌کنند. این موضوع از آمارهای فروش خودروسازان قابل برداشت نیست و به نظر نمی‌رسد خودروسازان پارکینگ کافی برای احتکار حجم بالایی از خودروها را داشته باشند.

فرض دوم از عدم ثبت‌نام و عرضه خودرو در ماه‌های اخیر، می‌تواند با عرضه خارج از سامانه یکپارچه مرتبط باشد. به عبارتی، خودروسازان بخواهند با فروش خودرو در خارج از این سامانه، خودرو را به قیمت بازار بفروشند و این خودروها در نمایندگی‌ها یا شیوه‌های غیررسمی دیگر عرضه شود. «فرهیختگان» اطلاعات کافی از این اتفاق در دسترس ندارد و نمی‌توان به‌طور قطع در این خصوص سخن گفت.

اما فرض سوم از عدم عرضه و ثبت‌نام خودرو توسط دو خودروساز دولتی طی ماه‌های اخیر می‌تواند ناشی از تعهدات گسترده‌ای باشد که مسئولان سابق وزارت صمت با شگردهای عجیب‌وغریب آن را به مردم تحمیل کرده‌اند. به عبارتی، آنچه در دو مرحله اول و دوم در اسفندماه 1401 و اردیبهشت و خردادماه 1402 با عنوان عرضه گسترده خودرو از سوی مسئولان سابق وزارت صمت اعلام شد، باعث شده خودروسازان برای دو سال، پیش‌پیش محصول فروخته باشند و تعهد آنها همچنان ایفا نشده و خودرویی برای عرضه جدید ندارند.

این فرضیه سوم موضوعی است که ۲۴ آبان ۱۴۰۲ منوچهر منطقی، معاون حمل‌ونقل وزیر صمت از آن رونمایی کرد. گرچه از وضعیت عرضه‌های سال 1401 و 1402 مشخص بود این اتفاق رخ خواهد داد، اما مسئولان وزارت صمت در آن مقطع وعده رشد عجیب‌وغریب تولید را می‌دادند و چیزی از این روزها به مردم نمی‌گفتند. حالا منوچهر منطقی می‌گوید عرضه بعدی ایران‌خودرو و سایپا در سامانه یکپارچه منوط به کوتاه‌شدن صف نوبت‌دهی تحویل خودرو و تحویل به متقاضیان ثبت‌نام‌کننده است؛ چراکه هر دو خودروساز بزرگ محصولات‌شان را تا پایان ۱۴۰۳ در سامانه یکپارچه برای فروش، نوبت‌دهی کرده‌اند و برای اینکه این نوبت‌دهی را تمدید کنند باید به این نوبت‌ها پاسخ دهند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901202

دیگر خبرها

  • نتانیاهو و کابوس حمله به رفح
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟
  • آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • کی اف سی ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی تعطیل کرد
  • معرفی طرح اولیه هایپرخودروی برقی EXE ۱۸۱
  • گذر زمان بر پل زمانخان سامان