Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری «المانیتور» در مقاله‌ای به بررسی تبعات روی کار آمدن سلمان پادشاه سعودی و پسرش «محمد بن سلمان»، بر سیاست خارجی و اقتصاد عربستان پرداخته و از کاهش شدید اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی به بازار سعودی خبر داده است.

نویسنده ابتدا به اتخاذ تصمیمات نادرست از سوی حکام جدید سعودی پرداخته و ضمن اشاره به تنش دیپلماتیک با کانادا بر سر انتقاد اوتاوا از عملکرد حقوق بشری ریاض، نوشته است: «دیپلماسی دمدمی مزاج، در حال ضربه وارد آوردن به پادشاهی سعودی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

المانیتور از جنگ یمن به عنوان اولین اشتباه بزرگ سلمان‌ها یاد کرده و این جنگ را «بدترین فاجعه انسانی زمان ما» قلمداد کرده است. المانیتور نوشته که آمریکا و انگلیس هم در این جنگ با عربستان «همدست» شده‌اند و «دورنمایی از پایان این نبرد دیده نمی‌شود.»

المانیتور نوشته که هیئت حاکمه سعودی، پس از دیدن نتیجه نبرد با انقلابیون یمن، برای به دست آوردن «یک پیروزی سریع» به سمت قطر رفتند و این کشور را محاصره اقتصادی کردند. المانیتور نوشته که ریاض در پی ساقط کردن امیر قطر بوده ولی «رهبران سعودی همچون ماجرای یمن، هیچ درکی از نحوه اجرایی کردن تصمیمات خود نداشتند؛ ریاض و متحدانش برای خود هدفی تعیین کرده بودند، ولی هیچ طرح جدی‌ای برای رسیدن به این هدف ترسیم نشده بود.»

المانیتور به چشمان بسته دولت آمریکا بر اقدامات سعودی‌ها در یمن اشاره کرده و نوشته که کنگره بر خلاف دولت، در حال گام برداشتن به سمت رویارویی با عربستان است و به این نتیجه رسیده که «محمد بن سلمان بیش از آنکه یک تجددخواه به نظر بیاید، خودکامه‌ای است که هیچ مخالفتی را برنمی‌تابد.»

المانیتور نوشته است: «جامعه بازرگانان خارجی هم به نتیجه‌ای کاملاً متفاوت (با گذشته) در خصوص سیاست‌های عربستان رسیده است؛ این تغییر نظر پس از برخورد رادیکال پاییز گذشته محمد بن سلمان با نیروهای خودی برای تأمین هزینه‌های ماجراجویی‌هایش، پررنگ‌تر شده است.»

منظور این نشریه آمریکایی از ماجرای برخورد بن سلمان با اطرافیانش، ماجرای دستگیری و شکنجه صدها شاهزاده و تاجر متمول سعودی و آزادی آنها در قبال اخذ میلیاردها دلار باج است.

المانیتور در بررسی تبعات این سیاست‌های خشن و ناامن‌کننده محیط کسب و کار، به آمار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی پرداخته و نوشته است: «بر اساس آمار سازمان ملل، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در عربستان سعودی که در سال 2016 معادل 7 میلیارد دلار بود، در سال 2017 به 1.4 میلیارد دلار رسید. این عدد در زمان حیات "ملک عبدالله" (پادشاه سابق سعودی) بیش از 12 میلیارد بود.»

المانیتور نوشته که در این اوضاع، عمان و اردن به جذب سرمایه‌های خارجی روی آورده و در این عرصه، گوی سبقت را از عربستان ربوده‌اند، چراکه «نگرانی شرکت‌ها از میزان حاکمیت قانون و بازداشت‌های خودسرانه باعث فرار سرمایه‌ها از عربستان شده است.»

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سیاست خارجی اقتصاد کانادا حقوق یمن انگلیس جنگ عربستان قطر دولت آمریکا دلار عربستان سعودی عمان قانون حقوق دلار سرمایه سرمایه گذاران عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۱۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد

سفیر ایران در عربستان سعودی در گفتگویی اعلام کرد که امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفتگو با شبکه العربیه اعلام کرد که امسال در موسم حج 90 هزار ایرانی عازم سرزمین‌ وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد که این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفتگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود که این پروازها به مدت 20 روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به 6000 نفر خواهد رسید.

وی در خصوص حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی 90 هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

روز دوشنبه 3 اردیبهشت ماه پس از گذشت 9 سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسئولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

استقبال سفارت از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینهآغاز عملیات حج عمره پس از وقفه 9 ساله

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟
  • ملک سلمان، پادشاه عربستان بستری شد
  • پادشاه عربستان به بیمارستان رفت
  • کار پادشاه عربستان به بیمارستان کشید؟ | دلیل بستری شدن ملک سلمان
  • پادشاه عربستان بستری شد
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد