Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس فراکسیون ولایی مجلس با بیان اینکه وقتی بازار مسکن در رکود باشد بانک‌ها با دلالی کسب درآمد می‌کنند، گفت: امروز بانک‌ها در کشور نقش دلال را دارند و این بزرگترین آسیب به اقتصاد کشور است. ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۷ استانها همدان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حمیدرضا حاجی بابایی شامگاه سه‌شنبه در مراسم افتتاح پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش کشاورزی زیرساخت اقتصاد کشور است باید به این نکته توجه شود که در استانی نظیر همدان که استانی محوری و کلیدی در بخش کشاورزی است حوزه کشاورزی در کنار بخش خدمات باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه یکی از مؤلفه‌های اشتغال در کشور کشاورزی و خدمات است، افزود: باید کشاورزی را در استان همدان در کنار حوزه خدمات قرار دهیم و این دو حوزه از یکدیگر جدا نباشند. 

حاجی بابایی با بیان اینکه استان همدان محور ترانزیت بوده و استانی محوری و کلیدی بوده است، عنوان کرد: در منطقه غرب کشور نیاز به تولیدات کشاورزی استان همدان بسیار احساس می‌شود. 

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه با پیگیری‌های لازم مقرر شد یک واحد گاوداری 6 هزار رأسی در منطقه قهاوند ایجاد شود، گفت: کشاورزی در استان همدان به تنهایی نمی‌تواند درآمدزا باشد و ماندگاری ندارد اما کشاورزی همراه با تولید و ارزش افزوده می‌تواند موثر باشد. 

حاجی بابایی با اشاره به اینکه اقتصاد کشور نیازمند توازن است، تأکید کرد: باید سرنوشت اقتصاد کشور را از دلار و سکه جدا کنیم. 

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی نخستین ضربات در اقتصاد به تولیدکنندگان وارد می شود، ابراز کرد: اقتصاد کشور ما کنترلی است اما یکی از مشکلات اساسی کشور این است که یک قسمت از اقتصاد غیرقابل کنترل و یک بخش کنترلی است به طوریکه تولید را می‌توانیم کنترل کنیم اما ارز را نمی توانیم. 

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نقدینگی کشور بزرگترین آسیب را به کشور زده است، اظهار داشت: عامل این آسیب بانک‌ها هستند و امروز بانک‌های کشور دلال هستند.

حاجی بابایی با اشاره به اینکه بیشترین درآمد بانک‌ها و علت سرپا ماندن بانک‌ها رونق بخش مسکن است، تأکید کرد: از زمانیکه که در بازار مسکن رونقی وجود نداشته و این بخش با رکود مواجه بوده، بانک‌ها درآمد خود را از طریق دلالی و بالا بردن سود تأمین می‌کنند. 

وی با بیان اینکه یک هزار و 700 میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که دو سوم معادل 70 درصد از این میزان نقدینگی شبه پول است، عنوان کرد: انجماد در نقدینگی کشور وجود دارد که به دست تولیدگر نمی رسد که برای رشد تولید و توسعه باید این نقدینگی به دست تولیدگر برسد. 

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بیش از 60 درصد نقدینگی کشور هیچ تاثیری در کشور ندارد و در عوض ارز، سکه و مسکن را مورد حمله و هجمه قرار داده است. 

حاجی بابایی با تأکید بر اینکه کشور مشکل ارز و دلار ندارد ولی با حرکت و اقدامات برنامه‌ریزی شده و دقیق باشد تا به تعبیر مقام معظم رهبری از این پیچ تاریخی به خوبی عبور کنیم، افزود: توان آمریکا برای اعمال بی‌رحمانه ترین اقدامات علیه ایران تنها در حد چند ماه است و مردم ما از این معبر نیز به سربلندی عبور می‌کنند چرا که آمریکا در هر جنگ نظامی، سیاسی، اقتصادی و غیره بیشتر از چند ماه نمی‌تواند بجنگد.

وی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات کشور به دلیل عملیات روانی شکل گرفته از سوی دشمنان است، بیان کرد: اما فضای کشور نشان می‌دهد که علی‌رغم تمام سختی و ناراحتی‌ها، غیرت و خواسته عمومی مردم عبور از معبر دشمنان است.

انتهای پیام/م

R41405/P1486/S6,75/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۳۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگزین اسکناس کیلویی

خبرساز شدن تصویری از یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از دسته‌های اسکناس ریال، بار دیگر جای خالی اسکناس درشت در اقتصاد ایران را به سیاستگذار یادآوری کرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، البته باید توجه کرد این موضوع منافاتی با ضرورت مهار تورم به‌عنوان یک اولویت برای سیاستگذار ندارد، اما به نظر می‌رسد با کاهش ارزش ریال، انتشار اسکناس‌های جدید که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود. از سوی دیگر می‌توان با اطلاع‌رسانی بیشتر، استفاده از کارت‌های اعتباری مخصوص گردشگران را هم رواج داد.

تصویر یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از اسکناس ریال بار دیگر افت ارزش ریال و جای خالی اسکناس‌های درشت را در اقتصاد ایران یادآور شد. پیش از این نیز نسبت به اثری که این موضوع بر وجهه بین‌المللی کشور خواهد داشت، اشاره کرده بودیم. حال بار دیگر ضرورت چاپ اسکناس‌های جدید در اقتصاد ایران مطرح می‌شود.

طی روز‌های گذشته تصویری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تصویری غم‌انگیز از ارزش سقوط پول ایران» دست‌به دست شد. این تصویر گردشگر روسی را نشان می‌دهد که ۳۰۰ دلار را به ریال ایران تبدیل کرد و به‌دلیل حجم بالای این اسکناس‌ها آن‌ها را با کیسه پلاستیکی حمل می‌کرد. در کنار مساله افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی، یکی از نکاتی که پس از انتشار این خبر باید به آن توجه کرد، جای خالی اسکناس‌های درشت در اقتصاد ایران است. همان‌طور که «دنیای‌اقتصاد» پیش از این نیز در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته بود سال‌ها است که پس از انتشار اسکناس ایران چک یک‌میلیون ریالی اسکناس بزرگ‌تری در اقتصاد ایران چاپ نشده است.

این در حالی است که با افزایش تورم قدرت خرید این اسکناس به‌شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که سیاستگذار پولی دست به انتشار اسکناس‌های درشت‌تری برای سهولت مبادلات افراد بزند. البته پیش از این اخباری منتشر شده بود که خبر از برنامه بانک‌مرکزی برای چاپ ایران‌چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی می‌داد. خبری که البته پیگیری‌ها نشان داد صحت ندارد و پس از آن نیز بانک مرکزی در اطلاعیه به‌طور رسمی خبر داد برنامه‌ای برای چاپ اسکناس‌های درشت‌تر ندارد. البته مشخص نیست سیاستگذار پولی به چه دلیل فعلا قصد ندارد در این راستا اقدامی انجام دهد.

نکته دیگری که پیشتر به آن اشاره کرده بودیم، اثری است که این موضوع می‌تواند بر وجهه اقتصاد کشور در مقابل گردشگران داشته باشد. موضوعی که در جریان انتشار تصویر مذکور شاهد آن بودیم؛ بنابراین یکی از دلایلی که با استناد آن می‌توان به لزوم چاپ اسکناس‌های درشت‌تر در اقتصاد ایران اشاره کرد، همین مساله است.

نقش پررنگ کارت‌های گردشگری

البته اگر عوامل دیگر را کنار بگذاریم و بخواهیم تمرکز خود را بر مساله گردشگران خارجی بگذاریم، یکی دیگر از نکاتی که به نظر می‌‎رسد در این زمینه مغفول مانده، فراهم کردن سازوکاری برای استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری است. هر چند به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری سایر کشور‌ها وجود ندارد، اما بانک‌های کشور امکان استفاده از کارت‌هایی را برای گردشگران خارجی فراهم کردند.

این کارت‌ها قابلیت شارژ دارند و گردشگران می‌توانند در لحظه آن را شارژ کنند. همچنین این امکان وجود دارد که در پایان سفر، باقی‌مانده کارت را دریافت کرده و آن را به ارز کشور خود تبدیل کنند. با این حال به نظر می‌رسد به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی کافی برای گردشگران خارجی چندان از این قابلیت استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که ضرورت چاپ اسکناس درشت را پررنگ می‌سازد، به صرفه کردن چاپ اسکناس برای بانک مرکزی است. در شرایط فعلی بانک‌مرکزی می‌گوید هزینه چاپ اسکناس‌ها از ارزش آن‌ها بیشتر است؛ در نتیجه برای این نهاد اقدامی به صرفه نیست. حال اینکه با چاپ اسکناس‎های درشت‎تر می‌توان این مساله را برای بانک مرکزی برطرف کرد.

پوچ بودن ادعای تورمی

یکی از نکاتی که منتقدان چاپ اسکناس درشت‎‌تر در اقتصاد به آن اشاره می‌کنند، اثر تورمی آن است. این در حالی است که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیر‌های پولی و تورم ندارد. از سوی دیگر بسیاری از اقتصاد‌های پیشرفته که اسکناس‌های درشتی در آن‌ها مبادله می‌شود، تورم‌های پایینی دارند؛ بنابراین نمی‌توان گفت این اقدام می‌تواند به رشد تورم منجر شود.

به‌عبارت دیگر، آنچه می‌تواند روند تورمی فعلی را مهار کند، توجه به بی‌انضباطی مالی و بودجه‌ای دولت، کاهش هزینه‌ها و به‌طور کلی مقابله با کسری‌بودجه است. همچنین باید توجه کرد که پیشنهاد چاپ اسکناس‌های درشت‎‌تر به معنی بی‌توجهی به لزوم رفع معضل تورم نیست و لازم است سیاستگذار در کنار این اقدامات تکمیلی توجه کافی به اجرای سیاست‌های ضدتورمی داشته باشد.

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است