Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده روزنامه الاهرام مصر با اشاره به تحولات مصر در سطوح مختلف اقتصادی و سیاسی، گفت: اکنون نوعی اعتراض خاموش وجود دارد که مردم مصر را از رسیدن آن به خیابانها باز می دارد زیرا از آن بیم دارند ناامنی‌ها دوباره به این کشور باز گردد. ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۸ بین الملل آفریقا آسیای غربی نظرات

"الهامی الملیجی" نویسنده مصری در گفتگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم در خصوص مجموعه تحولات سیاسی و اقتصادی مصر از جمله از دست دادن نقش منطقه ای آن به دلایل متعددی در این خصوص از جمله پیروی از آمریکا و صندوق بین المللی پول اشاره کرده و آن را به ضرر مصری ها دانست .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا مصر نقش راهبردی خود در منطقه را از دست داد

وی در خصوص اینکه چرا مصر نقش راهبردی خود در منطقه را از دست داد؟ گفت: نمی‌توان انکار کرد که مصر نقش راهبردی خود را به میزان زیادی از دست داده است و این روند از زمان سفر شوم "انور سادات" رئیس جمهور پیشین مصر به قدس آغاز شد که پس از آن شاهد همراهی او با سیاست های آمریکایی بودیم؛ سیاست هایی که با منافع ملت های منطقه در تعارض بود.

البته سفر سادات برخاسته از درک اشتباه او بود مبنی بر اینکه 99 درصد برگ های برنده در دست آمریکا قرار دارد.

به هر حال با اجرایی شدن سیاست های اقتصادی سادات که مبتنی بر حمایت از سرمایه داران طفیلی به ضرر توده های بزرگ مردم بود، نقش مصر بیش از پیش عقب گرد داشت به گونه ای که موجب تضعیف و فرسایش طبقه متوسط به عنوان ستون فقرات کشور شد.

این روند نزولی با ورود مصر به بحران های اقتصادی ادامه یافت، بحران هایی که حاصل تسلیم شدن در برابر دیکته های صندوق بین المللی پول بود.

علاوه بر این باید در نظر داشت که جنگ اکتبر و افزایش فراوان بهای نفت در جهش قابل ملاحظه نقش عربستان موثر واقع شد، تا جایی که موجب افزایش نفوذ سیاسی عربستان به ضرر مصر شد آن هم در شرایطی که مصر در حال از دست دادن نقش خود بود به اضافه اینکه تحولات مزبور همزمان با موافقت آمریکا با افزایش نقش منطقه ای عربستان در جریان بود.

مواضع متفاوت مصر با عربستان در قبال تحولات سوریه و یمن

این نویسنده مصری در مورد اینکه آیا به این ترتیب مصر دنباله رو سیاست های عربستان و امارات در منطقه شد؟ گفت: حتی اگر نقش منطقه ای مصر با عقب گرد همراه شد، نمی توان گفت که وابسته به این کشور یا آن دیگری بود و یا به شبیه سازی مواضع خود با آنان برخاست بلکه در خصوص بحران سوریه مواضعی متفاوت از این کشورها اتخاذ کرد.

به عقیده من چه بسا رهبری سیاسی تحت فشار اقتصادی در قبال مواضع منطقه ای مواضعی اتخاذ می کند که با دیدگاه یک کشور ریشه دار مطابقت ندارد؛ نمونه آن موضع مصر در قبال بحران یمن است که با موضع عربستان و امارات مطابقت ندارد اما در عین حال مخالفت مصر با حمله به یمن نقش تعیین کننده ای در این خصوص نداشت.

نقش مصر در نزدیک کردن روابط اریتره و اتیوپی 

الملیجی در ادامه در خصوص اینکه در شرایطی که به نظر می رسد مصر پس از صلح  اریتره و اتیوپی برگ های برنده خود برای اعمال فشار بر اتیوپی در خصوص استفاده از سد النهضه را از دست داده است و همزمان با این تحولات امارات در تلاش برای افزایش حضور خود در اتیوپی است،  برگ های برنده مصر برای تامین منافع خود در سد النهضه چیست؟ پاسخ داد: نکته ای که شاید از دید بسیاری پنهان مانده باشد این است که مصر در نزدیک کردن روابط اریتره و اتیوپی نقش داشت و از نزدیک نقش عربستان  و امارات و دیگران را در قبال سد النهضه زیر نظر گرفته است به اضافه اینکه سفر اخیر رئیس جمهور اتیوپی به مصر مهر تاییدی بر این نکته بود که پرونده سد النهضه بنابر منافع مشترک مصر و اتیوپی در حال حل و فصل است.

واگذاری دو جزیره تیران و صنافیر به عربستان

وی در پاسخ به این سوال که چرا مصر دو جزیره تیران و صنافیر را به عربستان داد؟ اظهار داشت: مصر این دو جزیره را به عربستان نداد و هیچ کس در هرجایگاهی باشد نمی تواند از یک وجب از خاک مصر کوتاه بیاید؛ تمام ماجرا این است که السیسی به مستندات تاریخی تکیه کرد که این دو جزیره را جز خاک عربستان نشان می دهد اما شکی نیست که چنانچه این دو بخشی از خاک مصر باشند حتما دیر یا زود به مصر بازگردانده خواهند شد زیرا مصر باقی است و حاکمان رفتنی هستند. 

الملیجی در خصوص اینکه آیا این موضع مصر به معنی عقب گرد  از حاکمیت خود است یا اینکه قاهره برای حل مشکلات اقتصادی خود به این موضوع متوسل شد؟ گفت: نیاز اقتصادی کشورهای ریشه دار موجب امتیازدهی و بخشیدن خاک خود نمی شود.

پرونده فلسطین جزئی از امنیت ملی مصر است

این کارشناس مصری در ادامه در مورد اینکه هرچند پرونده فلسطین همچنان در اختیار مصر قرار دارد، اما آمریکا در تلاش برای پیشبرد "معامله قرن" است بدون اینکه به دیدگاه کشورهای عربی و فلسطینی ها توجهی داشته باشد و اینکه آیا مصر در این معامله مشارکت خواهد کرد؟ تصریح کرد: رهبری سیاسی مصر بارها مخالفت خود را با طرح مبهم موسوم به معامله قرن اعلام کرده است و پرونده فلسطین جزئی از امنیت ملی مصر است تا جایی که موجب می شود مصر به عنوان وظیفه و به دور از خواست دیگران  به این موضوع توجه داشته باشد.

سیاست‌های صندوق بین المللی پول عامل وخیم شدن اقتصاد کشور 

در مورد مسائل داخلی مصر و اینکه آیا وضعیت اقتصادی آن تغییر کرده است و اگر خیر چرا مردم اعتراض نمی کنند؟ آیا ملت معترض هستند اما سکوت کرده‌اند نیز باید گفت که اوضاع اقتصادی توده گسترده ای از مردم مصر به دلیل تسلیم شدن در برابر دیکته‌های صندوق بین المللی پول در حال بدتر شدن است و علاوه بر این پیروی از سیاست های اقتصادی سرمایه داری به ضرر طبقات متوسط و کوچک تمام شده است.

اعتراض های خاموش در مصر و ترس از بازگشت ناامنی 

با این توضیحات می توان گفت در هر تجمع مصری ها اکنون نوعی اعتراض خاموش وجود دارد که از رسیدن آن به خیابانها جلوگیری می شود، زیرا مردم بیم دارند ناامنی که پس از ژانویه 2011 در کشور به وجود آمد بار دیگر تکرار شود.

احتمال آشتی با اخوانی ها در حال حاضر وجود ندارد

الملیجی در مورد این سوال که آیا احتمال آشتی بین دولت (نظامی) و اسلامگراها ( اخوان المسلمین) و آزادی زندانیان سیاسی وجود دارد و این روند تا کی ادامه خواهد یافت؟ پاسخ داد: پیش از هر چیز باید بگویم که اصطلاح "نظامی" را نمی پذیرم زیرا قدرت گرفتن عبدالفتاح السیسی حاصل انتخابات با حضور مردم مصر بود.

اما احتمال آشتی با اخوانی های بنابر دلایل متعدد اکنون وجود ندارد؛ یکی از این دلایل اینکه سقوط آنان حاصل تکاپوی مردمی گسترده با حضور دهها میلیون نفر از مردم مصر بود که ارتش از آن حمایت کرد و اینکه این گروه به خشونت متوسل شد که موجب ریخته شدن خون سربازان مصر و مردم این کشور شد، از همین رو قبول مشارکت آنان در روند سیاسی کشور سخت بلکه محال است و تاریخ خونین آنان با عبدالناصر و سادات و اخیرا نیز با دولت مصر امکان هرگونه بازگشت به زندگی سیاسی در مصر را برای آنان از بین برد.

زمزمه‌های تمدید ریاست جمهوری السیسی و مخالفت‌های مردمی

در خصوص برخی تلاش های برای تمدید دوره ریاست جمهوری السیسی و اینکه این تلاش ها چقدرمی تواند عملی شود و در این صورت واکنش نهادهای مدنی و ملت چگونه خواهد بود؟ نیز باید گفت که اخیرا درخواست هایی در این خصوص مطرح شده است اما مورد قبول مردم قرار نگرفته است، به نظر می رسد قدرت سیاسی حاکم آنقدر تجربه داشته باشد که چنین گامی اتخاذ نکند.

ناتوی عربی اقدامی عملی یا تبلیغاتی؟

الملیجی در مورد این سوال که آیا طرح تشکیل ناتوی عربی علیه ایران قابل اجرا است یا فقط جنبه تبلیغاتی دارد؟ گفت: این فقط یک سروصدای رسانه ای است که با سایر سروصداهای توخالی که دولت های پی در پی آمریکا مطرح کردند، از بین خواهد رفت، ایران بنابر تاریخ و جغرافیای خود یک کشور مرکزی(محوری) در منطقه به شمار می‌آید.

انتهای پیام/

R36442/P36442/S8,88,90/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۴۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور در حوزه اقتصاد نیاز به وعده صادق دارد

به گزارش قدس خراسان، حجت‌الاسلام محرم مصوری امروز در خطبه‌های نماز جمعه بردسکن ضمن تسلیت شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور اظهار کرد: متأسفانه عده‌ای با اقتصاد و معیشت مردم بازی می‌کنند که باید متولیان امر به ویژه دستگاه قضا دست این افراد نفوذی را کوتاه کنند.

امام جمعه موقت بردسکن عنوان کرد: همان طور که در عملیات وعده صادق توانستیم رژیم غاصب صهیونیستی را سر جای خود بنشانیم امروز هم در حوزه اقتصاد کشور نیاز به یک وعده صادق داریم و افرادی که در حوزه اقتصادی و معیشت مردم خللی ایجاد می‌کنند آنها را نیز سر جای خود بنشانیم.

وی افزود: رمز موفقیت‌ها و پیشرفت‌های نظام به ولایت‌باوری و ولایت‌پذیری است و در حوزه اقتصاد نیز باید ولایت‌باور و ولایت‌پذیر باشیم.

مصوری با اشاره به نامگذاری سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت: بیش از ۱۰ سال است که مقام معظم رهبری شعار سال‌ها را با محوریت مباحث اقتصادی نامگذاری می‌کنند و امروز اقتصاد ما نیاز به یک طوفان الاقصی دارد.

امام جمعه موقت بردسکن اظهار کرد: همان‌طور که تهدیدات و حرکات دشمنان را با موشک‌ها و پهبادها نقطه‌یابی و پایگاه‌های آنها را مورد هدف قرار می‌دهیم، برای مبارزه با مفسدان اقتصادی نیاز به شناسایی و نقطه‌یابی پایگاه‌ها و مراکز فساد اقتصادی داریم تا بتوانیم شاهد جهش تولید با مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف باشیم.

وی از دولتمردان خواست با وعده‌های صادق مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را نیز مرتفع کنند. 

مصوری برپایی نمایشگاه بین‌المللی اقتصاد و توانمندی‌ها و صادرات را کار بسیار ارزشمندی دانست و گفت: خوشبختانه فعالان اقتصادی از این نمایشگاه استقبال بسیار خوبی داشتند.

امام جمعه موقت بردسکن بیان کرد: امروز دشمنان از ولایت‌پذیری و ولایت‌باوری ملت ایران هراس دارند و اگر امروز دشمنان به دنبال این هستند که زنان محجبه را با یک سری حرکت‌های خود به انحراف بکشانند کور خوانده‌اند، چرا که زنان متدین و محجبه ما هیچگاه گول ترفندهای دشمنان را نخواهند خورد و با حفظ حجاب خود مشت محکمی بر دهان دشمنان خواهند زد.

وی در بخش دیگر از خطبه‌های نماز جمعه به روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر اشاره کرد و ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های جمعیت هلال احمر شهرستان بردسکن از مسئولان استانی خواستار تقویت جمعیت هلال احمر این شهرستان به لحاظ نیروی انسانی و اعتباری شد. 

مصوری اظهار کرد: با توجه به موقعیت شهرستان بردسکن به لحاظ وجود گسل درونه و راه‌های مواصلاتی نیاز است که از هر لحاظ جمعیت هلال احمر شهرستان بردسکن مورد توجه قرار بگیرد. 

امام جمعه موقت بردسکن با گرامیداشت هفته بزرگداشت مقام معلم و یاد و خاطره شهید مطهری افزود: خوشبختانه آموزش و پرورش شهرستان در بیشتر حوزه‌ها خوش درخشیده است و حرفی برای گفتن در استان و حتی کشور دارد. 

وی به مقام والای معلم و استاد اشاره کرد و گفت: نیاز است که همه دستگاه‌های اجرایی و خدماتی و خیران توجه ویژه‌ای به آموزش و پرورش داشته باشند.

مصوری با توجه به سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) عنوان کرد: به همت شورای هیئات مذهبی برنامه‌ریزی شده است در سالروز شهادت اجتماع صادقیون در محل مسجد جامع شهرستان با حضور هیئت‌های عزاداری برپا و مراسم سینه‌زنی و مرثیه‌سرایی با حضور مداحان اهل بیت(ع) نیز برگزار شود، همچنین حوزه علمیه امام جعفر صادق(ع) بردسکن نیز در صبح شهادت این امام همام در محل این مدرسه اقامه عزا خواهد داشت که از عموم مردم دعوت می‌شود در این مراسم نیز شرکت کنند.

خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • کشور در حوزه اقتصاد نیاز به وعده صادق دارد
  • نویسنده اسرائیلی: پیروزی در رفح در انتظار ما نیست/ نتانیاهو از ترس فلج شده است
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار