Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد، استفاده شبه‌نظامیان طالبان از منازل غیرنظامیان در شهر غزنی افغانستان به عنوان پایگاه منجر شده است تا نیروهای دولتی افغان برای کاهش تلفات غیرنظامیان در عقب‌ راندن این شبه‌نظامیان پیشرفت کندی داشته باشند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در جریان سفر به برزیل و آرژانتین به خبرنگاران گفت، با گذشت پنج روز درگیری‌ها همچنان در غزنی افغانستان ادامه دارد و طالبان با در هم شکستن سد دفاعی به عمق این شهر نفوذ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: اینطور به نظر می‌رسد که برخی از دشمنان فرار کرده باشند اما تعدادی از آنها در این شهر هستند و از درون خانه‌های غیرنظامیان مبارزه می‌کنند.

ماتیس در پاسخ به این پرسش که آیا حمله طالبان بازتاب قابلیت‌های جدید آنهاست، گفت: از نظر من، این رخداد تداوم تمایل آنها برای آسیب‌ رساندن به مردم بیگناه است. این پدیده جدیدی نیست. به خطر انداختن جان غیرنظامی برای آنها عادی است. این بخشی از فعالیت آنها در ۲۰ سال گذشته بوده است.

رئیس پنتاگون در سفرش به آمریکای لاتین که برای کاستن از نفوذ چین است، همچنین به افسران نظامی کالج جنگ در ریو دو ژانیرو گفت: برزیل و آمریکا منافعی بر مبنای جغرافیا، دموکراسی و تاریخ نبرد در جنگ جهانی دوم را دارند.

ماتیس تاکید کرد، ایالات متحده به دنبال "رابطه‌ای قوی‌تر" با تمرکز بر استفاده از مرکز فضایی آلکانترای برزیل است که موقعیت آن در نزدیکی استوا پرتاب‌ها را موثرتر می‌کند.   

 چین در حال ساخت زیرساخت فضایی خود در آمریکای لاتین است و پایگاهی در منطقه پاتاگونیا، واقع در جنوب آرژانتین را در نظر دارد. چین همچنین به عنوان سرمایه‌گذار و مشتری اصلی محصولات کشاورزی، معدنی و سایر کالاها عمیقا در اقتصادهای این قاره مشارکت دارد.

به گفته ماتیس، منفعت آمریکا در آلکانتارا فقط در قرارگیری آن در امتداد خط استوا نیست که یک برکت جغرافیایی است، بلکه به دلیل این است که "ما خواستار همکاری با برزیلی‌ها، همسایگان نیمکره‌ای خودمان هستیم که با یکدیگر دارای ارزش‌های مشترک سیاسی و نیز جهت‌گیری فناوری هستیم."

او در ادامه سخنانش که اشاره‌ای آشکار به چین بود، گفت: دیگران نمی‌توانند چنین اظهاراتی را مطرح کنند.

ظهور منطقه‌ای چین پس از چندین دهه نفوذ عمیق و گاها جنجالی آمریکا در آمریکای لاتین است. ماتیس که در مقاصد بعدی سفرش همچنین به آرژانتین، شیلی و کلمبیا می‌رود، به وضوح گفته است که واشنگتن تحت هیچ شرایطی عقب‌نشینی نمی‌کند.

ماتیس در اظهارات جداگانه‌ای که دفتر مطبوعاتی پنتاگون منتشر کرد، گفته است: "ما آمریکای لاتین را همسایه خودمان می‌بینیم. برخی از مردم می‌گویند ما اهمیت چندانی به آن نمی‌دهیم. قطعا از بعد نظامی، چنین مساله‌ای مطرح نیست." به گفته یک مقام آمریکایی، پنتاگون احتمالا نیاز به تحکیم وجهه آمریکا در بحبوحه نگرانی‌ها از افزایش نفوذ چین و روسیه در این قاره را حس می‌کند.

وزیر دفاع آمریکا همچنین در جمع افسران در ریو تاکید کرد، پس مذاکرات ماه آوریل با وزیر دفاع برزیل دستور تغییر روابط دفاعی با برزیل و تزریق انرژی به آن را صادر کرده است. ماتیس، برزیل را یک رهبر منطقه‌ای توصیف کرد و از سابقه مشارکت آن در چندین عملیات صلحبانی و موضع‌گیری آن علیه دولت ونزوئلا که "سیاست‌های علیه آمریکا" دارد، تقدیر به عمل آورد.    

او رهبری ونزوئلا را "تشنه قدرت و رژیم سرکوبگری که مهاجران را به سمت برزیل، کلمبیا و مناطق دیگر سوق می‌دهد" توصیف کرد. وزیر دفاع برزیل هم دوشنبه پس از گفت‌وگو با همتای آمریکایی خودش تاکید کرد، رئیس پنتاگون معتقد است که "راه‌حل در ونزوئلا باید به رهبری برزیل باشد."

وزیر دفاع آمریکا همچنین سه‌شنبه بر لزوم وجود یک نیروی فضایی تاکید کرد که بتواند از ماهواره‌های آمریکایی مقابل تسلیحاتی که در دست چین و روسیه است، حفاظت کند. این سخنان ماتیس پس اعلام طرح‌های بلندپروازانه از سوی مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا برای تشکیل ششمین نیروی نظامی آمریکا تا ۲۰۲۰ برای تضمین سلطه آمریکا در فضا مطرح می‌شود.   

ماتیس در سفر به برزیل مکررا تاکید کرد، آمریکا طرحی برای استقرار تسلیحات در فضا ندارد اما همزمان بر اهمیت نقش ماهواره‌ها نه فقط در عملیات‌های نظامی بلکه در اقتصاد جهانی سخن گفت. او استفاده چین از یک موشک مستقر در زمین برای انهدام یکی از ماهواره‌های هواشناسی ناکارآمد را در ژانویه ۲۰۱۷ یادآوری کرد که به گفته او نمایشی حساب‌شده از قابلیت‌های چین به ایالات متحده محسوب می‌شد.

او گفت: ما پیام چین را گرفتیم؛ اینکه آنها می‌توانند ماهواره‌ای را در فضا حذف کنند. از آن زمان، سرویس‌های اطلاعاتی ما سایر کشورها از جمله روسیه را زیر نظر گرفته‌اند که در حال توسعه قابلیت حمله فضایی هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام جیمز ماتیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۴۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی

گروهی از وکلای دولت آمریکا با توجه به گزارش‌ها درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه که آن را ناقض قوانین بین‌المللی و قوانین آمریکا تلقی کرده‌اند، خواستار متوقف شدن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی شدند.

به گزارش ایسنا، گروهی از وکلای داخل و خارج از کشور، از جمله، حداقل ۲۰ نفر از آن‌ها که در دولت «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا مشغول به کار هستند، با استدلال این که اقدامات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه مطابق قوانین آمریکا و قوانین بین‌المللی نیست، از رییس جمهور آمریکا خواسته‌اند که کمک‌های نظامی به این رژیم را متوقف کند.

نشریه آمریکایی پالتیکو در این باره گزارش داد: آن‌ها قصد دارند طی روزهای آتی، نامه‌ای به «مریک گارلند» دادستان کل و مشاوران کل در دولت بنویسند و استدلال خود را مطرح کنند. در نامه‌ای که پالتیکو آن را رویت کرده، این وکلا گفته‌اند که اسراییل، احتمالا، قوانین آمریکا، از جمله قانون کنترل صادرات تسلیحات، قانون لیهی، همچنین معاهده‌ ژنو درباره منع حملات نامتناسب علیه جمعیت غیرنظامیان را نقض کرده است.

گروهی که پیش‌نویس این نامه را تهیه کرده‌اند، شامل وکلای فعلی وزارت امنیت کشور و وزارت امور خارجه آمریکا است. این نامه هنوز در مرحله جمع‌آوری امضا است و تا کنون، بیش از ۹۰ وکیل آن را امضا کرده‌اند، از جمله، وکلای وزارت دادگستری، کار و انرژی و وکلای کمیسیون اروپا و بخش خصوصی.

این اقدام، تازه‌ترین نشانه اختلاف نظر در داخل دولت بر سر سیاست خارجی آن در رابطه با رژیم صهیونیستی است. تنظیم این نامه در برهه مهمی انجام شده است، یعنی یک هفته پیش از ضرب‌الاجل ۸ مه انجام شده است؛ کاخ سفید باید تا آن موقع، یک گواهی کتبی به کنگره ارائه کرده و تایید کند که اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی که در آن از تسلیحات عرضه‌شده آمریکا استفاده شده است، ناقض قوانین آمریکا یا قوانین بین‌المللی نیست.

تخریب ساختمان‌ها در پناهگاهی برای فلسطینی‌ها در جبالیا در پی حملات رژیم صهیونیستی در غزه

خبرگزاری رویترز در اوایل هفته گزارش داد که برخی از مقامات ارشد آمریکایی در یادداشتی درون‌سازمانی به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفتند که نسبت به موثق بودن تضمین‌های رژیم صهیونیستی درباره استفاده قانونی از تسلیحات‌ عرضه‌شده آمریکا، شبهاتی دارند. در ماه فوریه نیز بیش از ۸۰۰ مقام رسمی در آمریکا و در خارج از کشور نامه سرگشاده‌ای را در مخالفت با حمایت دولتشان از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه امضا کردند.

وکلای یادشده می‌گویند، کارمندان دولت وظیفه دارند بدون جهت‌گیری‌های سیاسی نابجا مشاوره خود را ارائه کرده و نسب به بمباران کورکورانه این منطقه محاصره‌شده که تلفات زیادی را در میان غیرنظامیان به بار آورده است، حملات علیه کاروان‌های امدادی و بمباران مدارس و بیمارستان‌ها به عنوان موارد تخطی اخطار کنند.

در پیش‌نویس این نامه با اشاره به نتایج نظرسنجی‌ها مطرح شده است که «قانون، واضح و همسو با نظر اکثریت آمریکایی‌هایی است که معتقدند آمریکا باید انتقال تسلیحات به اسراییل را مادامی که از عملیات نظامی خود در غزه دست نکشیده است، متوقف کند.»

خارج کردن جسدی از یک ساختمان در پناهگاهی تخریب‌شده در جبالیا در پی حملات هوایی رژیم صهیونیستی، ۹ اکتبر ۲۰۲۳

این نامه همچنین از وزارت دادگستری آمریکا می‌خواهد که درباره ارتکاب شهروندان آمریکایی عضو ارتش رژیم صهیونیستی به جنایات جنگی تحقیق کند که طبق قوانین آمریکا، تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.

کاخ سفید و وزارت دادگستری هنوز پاسخی به درخواست اظهار نظر در این باره نداده‌اند.

موضوع این نامه، چند هفته پس از تصویب لایحه کمک‌های مالی ۶.۳ میلیارد دلاری کنگره به رژیم صهیونیستی مطرح شده است.

یکی از کارمندان وزارت دادگستری آمریکا که نامه را امضا کرده است، به شرط فاش نشدن نامش در این باره گفت: در لحظه‌ای قرار داریم که دولت آمریکا در حال  نقض قوانین و سیاست خود است. دولت ممکن است با سکوت یا برخی موارد استعفا روبه‌رو شود اما واقعا از حجم نارضایتی و مخالفت نفرات زیرمجموعه بی‌خبر است.»

شمار تلفات جنگ غزه طی حملات کورکورانه رژیم صهیونیستی که بیمارستان‌ها، مساجد، کلیساها و ساختمان‌های مسکونی از آن مستثنی نبوده‌اند، از ۳۴ هزار نفر فراتر رفته است.

افزون بر این، ۸۵ درصد از جمعیت غزه در شرایطی که ۶۰ درصد از زیرساخت‌های حیاطی این منطقه از بین رفته و دسترسی کافی به غذا، آب آشامیدنی و دارو وجود ندارد، از خانه‌های خود آواره شده‌اند.

مذاکرات آتش‌بس میان گروه حماس و رژیم صهیونیستی با میانجیگری شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی ادامه دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انیس: آمریکا در قضیه فلسطین خصومت خود را با اسلام نشان داد
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • قدرت نفوذ رسانه در بازتاب اعتراضات آمریکا و اروپا نمایان شد
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟