Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از «رویترز»، شرکت بریتانیایی کرکوس که در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر در ایران سرمایهگذاری کرده بود امروز اعلام کرد ساخت و ساز نیروگاه خورشیدی به ارزش ۵۷۰ میلیون دلار در ایران را که بعد از برجام آغاز شده بود، متوقف کرده است.

بر اساس این گزارش، ایران برای اولین بار با این شرکت بریتانیایی برای ساخت نیروگاه خورشیدی قراداد بسته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نیروگاه با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات، قرار بود ششمین نیروگاه بزرگ در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

رویترز نوشت: ایران سعی داشت سهم تولید برق از انرژی تجدیدپذیر را با هدف کاهش آلودگی هوا افزایش دهد. در ماه ژوئن، قبل از خروج آمریکا از برجام، بیش از ۲۵۰ کمپانی توافقاتی را با ایران در زمینه تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر امضا کرده بودند.

«دیه گو بیاسی» مدیرعامل شرکت کرکوس انگلیس روز گذشته به رویترز خبر داد که در پی آغاز تحریم‌های آمریکا علیه ایران، ما تصمیم گرفتیم فعالیت‌هایمان را در این کشور از جمله پروژه ساخت نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی متوقف کنیم. ما به رصد وضعیت از نزدیک ادامه خواهیم داد.

رویترز نوشت: قراداد کرکوس با ایران بزرگترین سرمایه گذاری این شرکت بریتانیایی بوده است. روز گذشته شرکت مهندسی «بیلفینگر» که یک شرکت آلمانی است، اعلام کرد هیچ برنامه‌ای برای عقد قراداد جدید با ایران ندارد.

شرکت توزیع اتومبیل «دوئر» هم روز ۱۱ اگوست گفت فعالیت‌هایش را در ایران متوقف کرده است.

شرکت «ساگا انرژی نروژ» که در ماه اکتبر با هدف ساخت نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۲ گیگاوات وارد ایران شده بود و قرار بود در پایان سال ۲۰۱۸ ساخت و سازش را آغاز کند، فعالیت‌هایش را متوقف کرده است.

مدیر اجرایی «ساگا انرژی» به رویترز گفته هنوز روی روش‌های تامین مالی کار می‌کنند. این داستان با تحولات اخیر پیچیدگی‌هایی پیدا کرده و اگرچه هدف آنها ادامه اجرای طرح‌شان بوده اما ساحت و ساز ممکن است به تعویق بیافتد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نیروگاه خورشیدی رویترز خروج امریکا از برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۵۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین با حمایت آمریکا انرژی هسته‌ای خود را گسترش می‌دهد

یک نشریه غربی در مطلبی از اقدامات اوکراین برای گسترش فعالیت‌ها و انرژی هسته‌ای خود با کمک شرکت‌های آمریکایی خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمان در مطلبی نوشت: اوکراین می خواهد انرژی هسته ای خود را به طور وسیع گسترش دهد. شرکت های آمریکایی هلتک و وستینگهاوس قرار است در این راستا از اوکراین به عنوان شریک حمایت کنند.

هفته گذشته، پترو کوتین، رئیس شرکت هسته‌ای اوکراینی Energoatom، و کریس سینگ، رئیس اپراتور نیروگاه هسته‌ای هلتک، توافقنامه‌ای را برای انتقال فناوری این شرکت برای تولید قطعات برای «راکتورهای کوچک مدولار» در اوکراین امضا کردند.

نمونه ای از یک نیروگاه هسته ای کوچک، نیروگاه هسته ای شناور "Akademik Lomonosov" است که از می 2020 برق و گرما را برای شهر بندری سیبری پوک و معادن مجاور آن تامین می کند. علاوه بر این، در این قرارداد، Energoatom و هوتلک توافق کردند که یک مرکز تولید اوکراینی برای اجزای تأسیسات ذخیره سازی خشک سوخت هسته ای مصرف شده بسازند.

هرمان هالوشنکو، وزیر انرژی اوکراین و شاون اندرسون وابسته انرژی سفارت آمریکا در کی یف نیز در مراسم امضای این توافق حضور داشتند. Energoatom با این توافق در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که اقتصاد پس از جنگ را تحریک می کند، اشتغال ایجاد می کند، به مرکز فناوری منطقه ای SMR-300 و فناوری های سوخت مصرف شده هولتک تبدیل می شود. این شرکت اعلام کرد: اوکراین در راه تبدیل شدن به یک "مرکز فناوری های هسته ای برای تمام اروپا" است.

در سپتامبر گذشته، اوکراین برای اولین بار یک نیروگاه هسته ای را با میله های سوخت وستینگهاوس، که به طور مشترک توسط Energoatom و این شرکت آمریکیی تولید می شود، تجهیز کرد. همچنین هفته گذشته، ساخت دو راکتور هسته ای در شهر کوچک نتیشین اوکراین در نزدیکی خملنیتسکی آغاز شد.

این راکتورها اولین رآکتورهای هسته ای اوکراین خواهند بود که با استفاده از فناوری ایالات متحده ساخته شده اند. شریک استراتژیک اپراتور نیروگاه اتمی اوکراینی Energoatom در ساخت این راکتورها، شرکت آمریکایی وستینگهاوس است. تمایل این شرکت برای همکاری طولانی مدت با حضور پاتریک فراگمن، مدیر عامل شرکت وستینگهاوس الکتریک، و بریجت برینک، سفیر ایالات متحده آمریکا در اوکراین در مراسم آغاز ساخت و ساز آن مورد تاکید قرار گرفت.

پاتریک فراگمن، مدیرعامل وستینگهاوس در سخنرانی خود گفت: تمام نیروگاه های هسته ای اوکراین قبلاً از وابستگی به میله های سوخت روسیه رها شده اند. برینک، سفیر ایالات متحده آمریکا هم توضیح داد که این شرکت آمریکایی می خواهد در مجموع 9 رآکتور هسته ای در اوکراین بسازد. دو مورد از آنها نیز قرار است در خملنیتسکی ساخته شود. با تکمیل چهار راکتور دیگر برنامه ریزی شده با شش راکتور، نیروگاه هسته ای خملنیتسکی بزرگترین نیروگاه هسته ای اروپا خواهد بود.

با این حال، این دو راکتور بسیار بحث برانگیز هستند، زیرا آنها یک نیروگاه هسته ای جدید نیستند، بلکه ادامه اقدامات ساختاری هستند که در سال های 1986 و 1987 آغاز شد. اولگا کوشارنا، کارشناس هسته‌ای و عضو شورای تخصصی وزارت انرژی اوکراین، در مقاله‌ای برای censor.net، در این باره ابراز تردید کرد که آیا یک رآکتور هسته‌ای مدرن در یک مسکن طراحی شده در دهه 1980 جا می‌شود یا خیر.

آخرین باری که بدنه یکی از این دو راکتور ناتمام به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت در سال 2006 پس از آتش سوزی و سیل در ساختمان آن بود و در جلسه هیئت مدیره سازمان تنظیم مقررات هسته ای این کشور در نوامبر 2009، تذکر داده شد که بر اساس گزارش های موجود، نمی توان اظهار نظر قطعی در مورد دوام طولانی مدت ساختمان های ناتمام داشت.

بهر حال این روزها کوتین رئیس Energoatom، یک مهمان عزیر در شرکت آمریکایی هوتلک است. کوتین هفته گذشته در سخنرانی خود در هیئت مشاوران به هیئت مدیره خود به دلیل تصمیم اخیر دولت ایالات متحده برای اعطای وام 1.5 میلیارد دلاری به هولتک برای راه اندازی مجدد نیروگاه هسته ای پالیزادز در ایالت میشیگان ایالات متحده تبریک گفت.

سوریا ایوانز-پریچارد جایانتی، کارآفرین بریتانیایی-آمریکایی انرژی و کارشناس سیاست انرژی و "همکار ارشد" اندیشکده شورای آتلانتیک ایالات متحده آمریکا هم از گسترش صنعت هسته ای اوکراین استقبال کرده و در این باره گفت: اکنون که اوکراین نیز به انجمن اپراتورهای سیستم انتقال اروپا (ENTSO-E) متصل است، پتانسیل بالایی برای صادرات انرژی هسته ای دارد. ایوانز پریچارد جایانتی می‌گوید علاوه بر این، اوکراین سریع‌تر و مقرون به صرفه‌تر از سایر کشورها تولید می‌کند.

اوکراین ابتدا در یک مرحله آزمایشی در 22 فوریه 2022، روز آغاز جنگ روسیه علیه این کشور از شبکه برق روسیه و بلاروس جدا شد. اتصال به شبکه برق اروپای قاره ای انجمن اپراتورهای سیستم انتقال اروپا (ENTSO-E) در 16 مارس 2022 دنبال شد.

گفتگوی تلفنی بایدن و زلنسکی پس از تصویب کمک بزرگ به اوکراینتردید درباره ادامه کمک به اوکراین در صورت پیروزی ترامپ

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح همزمان ۱۶ نیروگاه خورشیدی در ۶ استان کشور
  • اختصاص زمین برای احداث ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در تهران
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • ایران جزو کشورهای برتر در سدسازی است | بهره برداری از سد و نیروگاه بزرگ ساخت ایران در سریلانکا
  • آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال
  • ایران در ردیف کشورهای برتر حوزه ساخت سد و نیروگاه‌های بر‌ق‌آبی
  • پنل خورشیدی چسبان ، تولید انرژی رایگان برای همه (فیلم)
  • اوکراین با حمایت آمریکا انرژی هسته‌ای خود را گسترش می‌دهد
  • آغاز ساخت ۳۵۰۰ مسکن سازمان انرژی اتمی در بوشهر +تصویر