Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-06@18:19:46 GMT

هر متر مکعب آب چند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۵۵۷۶۰

برای تامین و تولید هر متر مکعب آب در پایتخت ۲۵۰۰ تومان هزینه و تنها ۶۰۰ تومان از مشترک اخذ می شود و سه‌چهارم هزینه تولید آب را دولت در قالب یارانه پرداخت می‌کند؛ موضوعی که انتقادهای متعددی را به خود جذب کرده است.

به گزارش ایسنا، شاید در نگاه اول این موضوع ساده دیده شود اما زمانی که میزان مصرف بالا می‌رود و اعداد و ارقام بزرگ می‌شود، تازه آن زمان است که می‌توان عمق ماجرا را درک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع قابل توجه دیگر این است که ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و می‌توان آب را به عنوان طلای آبی نام گذاری کرد، طلایی که هر روز از حجم آن کاسته می‌شود و مشکلات زیادی را برای کشور رقم می‌زند.

در همین رابطه محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران می گوید واقعی‌سازی بهای آب یکی از محورهای مدیریت تقاضا و نهادینه‌سازی رفتار درست در مصرف آب است چراکه یک بطری آب نیم لیتری را در تهران با قیمت ۱۰۰۰ تومان تهیه می‌کنند و این در حالی است که آبی که از سد لار در تصفیه‌خانه پنجم تهران تصفیه می‌شود و از باکیفیت‌ترین آب‌های جهان است، لیتری شش ریال به مشترکان تحویل می‌شود.

وی با اشاره به تنگناهای مالی این شرکت گفت: در غرب تهران تونلی از سد کرج به سمت تصفیه‌خانه شماره شش تهران احداث و تصفیه‌خانه‌ای نیز در شمال غرب تهران ساخته شده است که ۱۰۰۰ میلیارد تومان ارزش روز این تصفیه‌خانه است و اکنون فقط به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز آن نیاز است، اما چون این اعتبار فراهم نشده، حدود شش سال است که این تصفیه‌خانه بدون استفاده مانده است و این امر باعث شده است ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه، بدون استفاده بماند و مستهلک شود.

البته چندی پیش بر اساس مصوبه شورای شهر، قیمت آب برای مشترکانی که زیر ۳۰ مترمکعب در ماه آب مصرف می‌کنند بین ۶ تا ۷ درصد و برای مشترکان پرمصرف ۱۵ درصد افزایش یافت.

با این حال وجود بحران آب و فاصله زیاد قیمت تمام شده و آنچه از مشترکان دریافت می‌شود موضوعی است که تصمیم گیری برای افزایش تعرفه آب را جدی تر می‌کند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آب متر مکعب آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۵۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو روحانیت مبارز: بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است

به گزارش «تابناک» به نقل از رویداد ۲۴، سید رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز تاکید می‌کند نباید از دولت توقع گره گشایی داشته باشیم. او همچنین معتقد است، تک‌تک اعضای خانواده باید به فکر کسب درآمد باشند.

بخش‌های مهم گفتگوی اکرمی با رویداد ۲۴، را در زیر می‌خوانید:

*همه می‌دانیم که گرانی وجود دارد و مردم مشکلات زیادی برای تامین هزینه‌های‌شان دارند. به همین دلیل در خانه و خانواده همه افراد باید کار کنند تا همه‌شان درآمدزا باشند. یعنی یک نفر نمی‌تواند مخارج خانواده را اداره کند.

*مساله مشکل‌ساز دیگر این است که امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است. خرج‌مان فقط صبحانه، نهار، شام، لباس و مسکن است. اما برج‌مان زیاد است که شامل موبایل، سفر و ... می‌شود. چون معیارها و شرایط زندگی تغییر کرده است، مرد خانواده به تنهایی نمی‌تواند یک خانواده را اداره کند. اگر همه افراد خانواده به اندازه خودشان تلاش کنند، قطعاً می‌توانند خانه را اداره کنند.

*اینکه می‌گویند، کار نیست را قبول ندارم. کار را که از آسمان یا خارج نمی‌آورند و باید ایجاد کرد. هر کس که غیرت کاری دارد، امروز برای او کار هست. بیش از ۵ ملیون افغانی در این مملکت کار ساختمانی، کار سنگ‌بری، کار سرای‌داری می‌کنند؟ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای خودمان ایرانی کار نیست؟ کار هست و ما باید دنبالش برویم.

*ما از قدیم‌الایام مربایی را که می‌خوریم، بسته‌بندی و آماده نمی‌خریدیم. خانم‌های خانه دوزندگی بلدند، خیاطی بلدند، آرایشگاهی بلدند و اوقات فراوان هم دارد. پس اگر بتواند وقتش را خوب تنظیم کند، می‌تواند در کنار بچه‌داری به کارهای دیگر هم برسد. خانم من هم ۷ بچه را بزرگ کرده است. هم درس داده و هم سخنرانی کرده و هم کار می‌کند.

*اینکه می‌گویند مستاجرین گرفتار هستند، باید همه ایران را در نظر بگیرید و فقط تهران را نبینید. همچنین سه‌چهارم مردم تهران خانه دارند و یک چهارم مستاجراند. پس برای یک چهارم قیصریه را آتش نزنید.

*درباره اینکه همه از دولت توقع دارند، می‌گویم دولت مسئول همه چیز نیست. اولا هر کسی مسئول کار خودش است و حق ندارد همه کارها را گردن دولت بیاندازد. دولت باید حمایت و نظارت کند. بنا نیست همه کارها را به دوش دولت بگذاریم و از او بخواهیم، سیر و پیاز ما را تهیه کند. ما در اقتصاد هم بخش خصوصی داریم و هم تعاونی داریم و آخرین بخش دولت است.

*اینکه می‌گویند، رفت و آمد در تهران مشکل است، دلیلی برای کار نکردن نیست. بنا نیست همه برای شاغل بودن از خانه بیرون بیایند. الان بسیاری از کارها هستند که در درون خانه می‌توان انجام داد. در واقع حمل و نقل دو ساعته و سه ساعته روزانه برای موارد خاص است.

دیگر خبرها

  • فیلتر شنی در دستگاه های تصفیه آب صنعتی
  • قتل یکی از مدیران شهرداری تهران به دست همسرش
  • پاسخ عجیب آبفا خوی به بوی بد فاضلاب: مربوط به برخی فصول سال است!
  • صدای چپ امریکایی را  در تهران می‌شنوید؟
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • عضو روحانیت مبارز: بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است
  • ظرفیت تصفیه خانه‌های آب کرج ۶۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافت
  • چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی‌ها کار نیست؟!