Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی سلیمانی سدهی،مجری طرح ساماندهی لجستیک تجاری و زنجیره‌های تامین کشور : براساس جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی بانک جهانی درخصوص شاخص عملکرد لجستیک 2018، رتبه ایران در این شاخص بین‌المللی (LPI) با صعودی 32 پله‌ای به رتبه 64 در دنیا ارتقاء یافته است. آفتاب‌‌نیوز : اين در حالی است كه در گزارش قبلی بانک جهانی (گزارش سال 2016) نیز بهبود قابل توجه عملکرد لجستیکی ايران را شاهد بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ايران در گزارش‌هاي قبلي اين شاخص مهم بين‌المللي به ترتيب رتبه‌هاي 78، 103، 112، 114 و 96 را از میان 160 کشور داشته است.
شاخص عملكرد لجستيك (LPI) يك شاخص چندبعدي است كه عملكرد لجستيك تجاری يك كشور را ارزيابي مي‌نمايد و از سال 2007 به صورت دوسالانه توسط بانك جهاني اندازه‌گيري و پايش مي‌شود.
براساس تعريف بانك جهاني، لجستيك تجاري دامنه‌اي از فعاليتهاي ضروري تجاري همچون: حمل‌ونقل، انبارداري، يكپارچه‌سازي بارهاي تجاري، امور گمركي و تبادلات مرزي تا سيستمهاي توزيع بين‌المللي و درون كشوري را شامل مي‌شود. از ميان كشورهاي با درآمد سرانه هم‌سطح، آن كشورهايي كه عملكرد لجستيكي بهتري داشته‌اند شاهد يك درصد رشد بيشتر در توليد ناخالص داخلي (GDP) و دو درصد رشد بيشتر در تجارت بوده‌اند.
لجستیک
شاخص عملكرد لجستيك، معتبرترين شاخص بين‌المللي مرتبط با لجستيك تجاري است كه در آن وضعيت لجستيك داخلي كشورها و نيز لجستيك كشورها در عرصه بين‌الملل مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد. اين ارزيابي براساس شش زيرشاخص انجام مي‌شود كه عبارتند از:
1)     کارایی فرایندهای ترخیص کالا (سرعت، سادگی و قابل پیش‌بینی بودن تشریفات اداری مثل فرايندهاي گمرکي)؛
2)     کیفیت زیرساختهای تجاري و جابجايي (مثل: مبادي ورودی، راه‌آهن، جاده‌ها، تکنولوژی اطلاعات)؛
3)     سهولت دسترسی به کالاهای مختلف با قیمت رقابتی؛
4)     شایستگی و کیفیت خدمات لجستیکي (متصدیان حمل‌ونقل، کارگزاران یا واسطه‌های گمرک)؛
5)     توانایی در تعقیب و ردیابی کالاهای ارسالی؛
6)     مناسب بودن زمان تحویل محموله‌ها به مشتري در زمان برنامه‌ريزي شده یا زمان مورد انتظار؛
البته بايد توجه داشت كه هيچيك از اين شش حوزه نمي‌تواند به‌تنهايي بيانگر عملكرد لجستيكي يك كشور باشد؛ بلكه به‌صورت توام و در كنار يكديگر عملكرد لجستيكي كشورها را نشان مي‌دهند.
جدول زير رتبه ايران را در شاخص عملكرد لجستيك و زيرشاخص‌هاي آن از ابتدا تاكنون نشان مي‌دهد. لازم به ذكر است كه ايران در رتبه‌بندي سال 2014 در بين 160 كشور مورد ارزيابي قرار نداشت و رتبه‌هاي ارايه شده براي سال 2014 مربوط به متوسط عملكرد طي سال‌هاي 2007 تا 2014 مي‌باشد. به عبارتی، چنانچه بخواهیم رتبه مربوط به عملکرد صرفا دوساله منتهی به 2014 را برای ایران درنظر بگیریم حداقل 161 بوده است (چرا که در بین 160 کشور مورد ارزیابی قرار نداشته است).
اعتماد  کد خبر: ۵۴۰۰۶۴ تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۵

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خبر خوش ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۵۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است

استاندار بوشهر از کسب رتبه سوم استان در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان توسط وزارت کشور خبر داد.

به گزارش خبرگراری ایمنا، احمد محمدی‌زاده اظهار کرد: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاوردهای خوبی در حوزه دانش بنیان ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته‌ایم.

وی افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی‌زاده عنوان کرد: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیلگرانه و مردمی‌سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

وی گفت: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک های علم و فناوری و هیئت های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

استاندار بوشهر با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، گفت: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم‌افزایی و تلاش مدیران دستگاه های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

محمدی‌زاده افزود: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

منبع: فارس

کد خبر 749349

دیگر خبرها

  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی دانشگاه بیرجند
  • ارزیابی عملکرد دفاعی چلسی در فصل جاری توسط جو کول / زیرنویس فارسی
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • عملکرد برتر بانک مسکن در میان بانک‌های کردستان
  • گفت‌وگوی ویژه با مردی که افغانستان را راهی جام جهانی کرد
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • میزگرد تخصصی ارزیابی عملکرد رسانه‌ای ایران در عملیات وعده صادق در قم برگزار شد