Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فرانسه در گزارشی به تبعات بسته شدن پایگاه نظامی اینجرلیک ترکیه به روی هواپیما‌های آمریکایی پرداخت.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، برخی کارشناسان معتقدند بسته شدن پایگاه نظامی اینجرلیک ترکیه به روی هواپیماهای آمریکایی می‌تواند برای آنکارا گران تمام شود.

بر اساس این گزارش، برخی تحلیلگران معتقدند اگر پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه که اصلی‌ترین پایگاه نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در ترکیه محسوب می‌شود و در عملیات ائتلاف (به اصطلاح) ضدداعش به فرماندهی آمریکا در سوریه نقش مهمی ایفا می‌کند، به روی هواپیماهای آمریکایی بسته شود این اتفاق می‌تواند برای ترکیه گران تمام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که روابط آمریکا و ترکیه که دو کشور متحد در ناتو هستند، در این اواخر به پائین‌ترین سطح خود در چند دهه اخیر تنزل یافته است، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به واشنگتن هشدار داده ممکن است دوستان و متحدان دیگری پیدا کند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اوایل این هفته دولت آمریکا را از پیامدهای تدابیر تنبیهی که واشنگتن بر ضد آنکارا اتخاذ کرده است، بر حذر داشت و هشدار داد اگر این وضعیت ادامه داشته باشد و اگر واشنگتن حاکمیت ترکیه را محترم نشمارد، ممکن است ترکیه برای پیدا کردن دوستان و متحدان جدیدی اقدام کند. به گفته اردوغان وضعیت موجود، همکاری‌ها و روابط ترکیه و آمریکا را به خطر انداخته است، بنابراین اگر دولت آمریکا همچنان نسبت به ترکیه بی‌احترام باشد، آنکارا متحدان جدیدی پیدا خواهد کرد.

در چنین شرایطی رجب طیب اردوغان در گفتگوی تلفنی اخیر خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز درباره مسائل مختلف اقتصادی و تجاری و همچنین بحران سوریه گفتگو و تبادل نظر کرد.

طبق اسنادی که هفته گذشته رسانه‌های آمریکایی منتشر کردند، گروهی از وکلای نزدیک به دولت ترکیه با ارائه دادخواستی به دادگاه آدانا که نزدیک‌ترین فاصله را تا پایگاه نظامی اینجرلیک دارد، خواستار بازداشت افسران نظامی آمریکا به اتهام مشارکت در کودتای نافرجام ژوئیه سال 2016 بر ضد اردوغان شده‌اند. این وکلا در دادخواست خود اعلام کرده‌اند ژنرال جوزف ووتل، فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه از جمله افسران آمریکایی است که باید بازداشت شود.

با این حال جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا در این باره ابراز اطمینان کرده و تأکید کرده است روابط میان نظامیان دو کشور تغییری نکرده است. وی به تازگی در گفتگو با مطبوعات تأکید کرد: «ما (نظامیان آمریکا و ترکیه) به همکاری‌های تنگاتنگ خود ادامه خواهیم داد.»

با این همه، جیمز استاوریدیس، فرمانده پیشین نیروهای ناتو اوضاع کنونی را نگران‌کننده می‌داند. وی روز دوشنبه در گفتگو با شبکه تلویزیونی MSNBC اعلام کرد:«از دست دادن ترکیه یک اشتباه ژئوپلیتیک بزرگ خواهد بود. باید مانع از این اتفاق شویم اما این ترکیه است که در این مرحله باید اولین گام را بردارد.»

جوشوآ لاندیس، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه می‌گوید:«این ترکیه است که از تنش‌های کنونی با واشنگتن بیشتر آسیب می‌بیند. من معتقدم که به احتمال زیاد اینجرلیک باقی خواهد ماند. بیرون کردن آمریکا از پایگاه اینجرلیک برای ترکیه یک ناکامی بزرگ خواهد بود و من فکر نمی‌کنم که اردوغان خواستار چنین چیزی باشد.»

پایگاه اینجرلیک واقع در جنوب ترکیه در سال 1951 توسط آمریکا و در اوج جنگ سرد احداث شد. آمریکا در همه عملیات‌های خود در منطقه از اینجرلیک به عنوان یک پایگاه پشت جبهه استفاده می‌کند. پنجاه کلاهک هسته‌ای نیروی بازدارنده ناتو نیز در اینجرلیک نگهداری می‌شوند و این پایگاه از چندین دهه پیش امنیت ترکیه را تضمین می‌کند.

از حملات یازدهم سپتامبر 2001 در آمریکا، ارتش آمریکا از اینجرلیک به عنوان بزرگترین پایگاه پشتیبانی در عملیات ناتو در افغانستان استفاده می کند و از سال 2015 نیز از این پایگاه در عملیات ائتلاف بین‌المللی به اصطلاح ضدداعش در عراق و سوریه استفاده‌های زیادی به عمل آمده است. اما امروز در شرایطی که ترکیه از هر زمان دیگری بی‌ثبات‌تر به نظر می‌رسد، برخی کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که وابستگی نیروی هوایی آمریکا به پایگاه اینجرلیک کاهش یابد.

استیون کوک از مسئولان شورای روابط خارجی آمریکا می‌گوید:«من نمی خواهم بگویم که ما باید روابط خود را با ترکیه قطع کنیم اما با توجه به این که ترک‌ها خیلی راحت مسدود کردن دسترسی آمریکا به اینجرلیک را پیش می‌کشند، اهمیت این روابط کمتر و کمتر می‌شود.»

مرکز تحقیقاتی آمریکایی BPC نیز که پیوسته جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های آمریکا را به سازش دعوت می‌کند، به تازگی در پایگاه اینترنتی خود نقشه‌ای از منطقه با همه جایگزین‌های احتمالی اینجرلیک برای عملیات نظامی آمریکا در خاورمیانه به ویژه پایگاه‌های نظامی موجود در خاک اردن و کویت منتشر کرده است.

علاوه بر این تنش‌های موجود در روابط ترکیه و آمریکا می‌تواند برای پروژه‌ها و برنامه‌های نظامی آنکارا نیز گران تمام شود.

کنگره آمریکا به وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) دستور داده است تا زمانی که آنکارا برای نهایی نکردن مذاکرات خود با روسیه در خصوص خرید سیستم‌های دفاع ضدهوایی اس-400 ساخت روسیه تعهد نکرده است، حتی یک هواپیمای اف-35 نیز در اختیار ارتش ترکیه قرار ندهد. گفته می‌شود جنگنده‌های اف-35 آمریکا قابلیت گریز از این سامانه‌های دفاع ضدهوایی ساخت روسیه را دارند.

واشنگتن به ترکیه درباره خرید موشک‌های اس-400 از روسیه هشدار داده و اعلام کرده است این مسئله می‌تواند بر توافق دو کشور در خصوص جنگنده‌های نسل پنجم اف-35 تاثیر منفی بگذارد. اما مسئولان حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه ضمن رد این تهدیدها اعلام کردند تحریم احتمالی ترکیه توسط آمریکا حتی با روح روابط کشورهای عضو ناتو نیز که ترکیه از هفتاد سال پیش در آن عضویت دارد، در تضاد است و می‌تواند روابط آنکارا و واشنگتن را که همین حالا نیز با تنش‌هایی روبرو است، بیش از پیش متشنج سازد.

آنکارا از سال 2002 شریک کنسرسیومی بین‌المللی است که اجرای پروژه ساخت اف-35 را تامین مالی کرده است. همچنین ممکن است ترکیه از قرارداد پرسود یک و نیم میلیارد دلاری با پاکستان برای فروش 30 فروند بالگرد جنگی T-129 ATAK ساخت ترکیه محروم شود.

نشریه تخصصی "دیفنس نیوز" به نقل از مسئولان نظامی ترکیه نوشت، در این بالگردهای جنگی قطعات ساخت آمریکا استفاده می‌شود و این احتمال وجود دارد که اگر روابط میان آنکارا و واشنگتن مسموم‌تر از این شود، آمریکا ارسال این قطعات را به ترکیه ممنوع کند.

با این حال به نظر می‌رسد به رغم جنگ لفظی که میان آنکارا و واشنگتن درگرفته است، مقامات ترکیه مراقب آن هستند که اوضاع از این بدتر نشود. موید این ادعا آن است که کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد سردار قلیچ، سفیر ترکیه در واشنگتن با جان بولتون، مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری آمریکا دیدار کرده است.

طبق اعلام سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید، جان بولتون روز دوشنبه به درخواست سفیر ترکیه در آمریکا در کاخ سفید با وی دیدار و با وی درباره استمرار بازداشت کشیش آمریکایی اندرو برانسون در ترکیه و وضعیت فعلی روابط آمریکا و ترکیه گفتگو و تبادل نظر کرد.

ترکیه و آمریکا که دو متحد عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی هستند برای اولین بار در چند دهه اخیر به علت اختلاف در موضوعات مختلف از جمله سرنوشت کشیش آمریکاییِ بازداشت‌شده در ترکیه به اتهام تروریسم، در روابط خود با تنش‌های زیادی روبرو شده‌اند.

از دیگر عوامل تنش‌آفرین در روابط دو کشور تصمیم اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای اعمال تعرفه‌های جدید بر واردات از ترکیه است. ترامپ در چارچوب تدابیر تنبیهی خود بر ضد ترکیه جمعه گذشته تصمیم گرفت تعرفه‌های گمرکی بر وادرات فولاد و آلومینیوم از ترکیه را دو برابر کند. این اقدام آمریکا سرعت سقوط ارزش لیر ترکیه در برابر دلار آمریکا را تشدید کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/4028

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۶۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

7 فیلم برتر تاریخ سینما دربارۀ «آخرالزمان هسته‌ای»

 در 16 ژوئیه 1945، در سایت ترینیتی در نیومکزیکو، پرسنل پروژه منهتن محصول هولناک سال‌ها کار خود را مشاهده کردند: اولین انفجار یک بمب هسته‌ای.

به گزارش فرادید، این ابرسلاح که قبل از آن موضوع داستان‌پردازی و گمانه‌زنی بود، خیلی زود در یک میدان واقعی استفاده شد و کشتاری باورنکردنی را در شهرهای ژاپن رقم زد. این سلاح همچنین موضوع اصلی جنگ سردی بود که بین شرق و غرب به راه افتاد.

امااین سلاح خطرناک همچنین به سرعت به منبع جذابی برای فیلم‌های سینمایی تبدیل شد؛ فیلم‌هایی که این اختراع تازه را مثل یک جور عامل بالقوه برای پایان دادن به تمدن بشری می‌دیدند و از زوایای مختلف به سراغ آن می‌رفتند. در اینجا برخی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینما با موضوع جنگ‌های آخرالزمانی را ملاحظه می‌کنید که در آن‌ها بمب هسته‌ای یک نقش محوری دارد.

1. دکتر استرنج‌لاو

استنلی کوبریک در فرآیند اقتباس از رمان «هشدار قرمز» پیتر جورج، به پوچی‌های ذاتی تخریب متقابل در یک جنگ هسته‌ای می‌پردازد. به خاطر همین است که فیلم او نه یک اثر مهیج حماسی بلکه یک کمدی سیاه و کابوس‌وار است.

این فیلم دربارۀ یک ژنرال دیوانۀ آمریکایی است که به صورت مستقل تصمیم گرفته به شوروی حملۀ هسته‌ای کند. از سوی دیگر رئیس جمهور آمریکا با بلندپایه‌ترین مقامات نظامی و یک دانشمند آلمانی‌الاصل تشکیل جلسه داده‌اند تا این بحران را مدیریت کنند و جلوی حملۀ متقابل شوروی را بگیرند.

2. هفت روز در ماه می

در دهه 1960، فیلمسازان کمی بودند که توانستند به خوبی جان فرانکنهایمر، دغدغه‌های معاصر را با اکشن و هیجان پیوند بزنند. فیلم «هفت روز در ماه می» داستان یک رئیس جمهور آینده ایالات متحده را روایت می‌کند که با کودتای یک ژنرال نیروی هوایی ارتش بر سر معاهده خلع سلاح هسته‌ای بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی روبرو می‌شود. در این فیلم فرانکنهایمر به خوبی حال و هوای اضطراب و پارانویا در جامعۀ آمریکایی را که محصول ترس از جنگ هسته‌ای بود به تصویر کشید.

این فیلم با الهام از شخصیت واقعی ادوین واکر و کورتیس لی می ساخته شد؛ دو فرمانده ارتش که آشکارا از دولت‌های کندی-جانسون انتقاد می‌کردند، چرا که فکر می‌کردند رویکرد آن‌ها علیه شوروی به اندازه کافی هجومی نیست.

3. وضعیت رفع خطر

این فیلم که تنها چند ماه پس از «دکتر استرنج لاو» اکران شد، مقدمه تقریباً یکسانی دارد، با این تفاوت که فیلم کوبریک یک کمدی هجوآمیز است که به اشتهای بشریت برای خودتخریبی می‌خندد اما فیلم سیدنی لومت در برابر این اشتهای تخریبگر سرشار از احساس یاس و ناامیدی است. در این فیلم یک خطای فنی بمب‌افکن‌های هسته‌ای ایالات متحده را در مسیر حمله به شوروی قرار می‌دهد و باعث می‌شود رئیس‌جمهور و افرادش در پنتاگون یک سری تصمیم‌های وحشتناک‌تر را اتخاذ کنند.

4. بازی جنگ (The War Game)

فیلم پیتر واتکینز دربارۀ جنگ هسته‌ای آنقدر صادقانه و عریان به وحشت هسته‌ای پرداخته بود که پخش آن از تلویزیون بریتانیا به مدت 20 سال ممنوع شد. این فیلم که در سبک شبه‌مستند ساخته شده، بیننده را به شهر کِنت می‌برد، در زمانی بعد از یک فاجعۀ هسته‌ای. جایی که انفجارهای اتمی، طوفان‌های آتش و تشعشعات رادیواکتیو تلفاتی باورنکردنی به انسان‌ها و هر چیز دیگری روی زمین می‌زنند.

با وجود جوایز اسکار و بفتا، فیلم واتکینز که «برای پخش خیلی وحشتناک» تلقی می‌شد، تا سال 1985 از تلویزیون بریتانیا پخش نشد.

5. موضوعات (Threads)

این فیلم به جای مسائل دولتی و سیاسی، به این فکر می‌کند که نزدیک شدن به آخرالزمان هسته‌ای برای مردان و زنان عادی چگونه خواهد بود. در نیمۀ اول این فیلمِ شبه‌مستند، رسیدن به آخرالزمان هسته‌ای در روندی عادی و روزمره نشان داده می‌شود؛ مردم دارند کار خودشان را می‌کنند بدون اینکه اعتنایی به اخبار تشدید درگیری‌ها بین آمریکا و شوروی داشته باشند؛ تا اینکه حملات هوایی آغاز می‌شوند و دیگر کسی نمی‌تواند چیزی را نادیده بگیرد. نیمۀ دوم فیلم نیز تصویری از وحشت غیرقابل تصور آخرالزمان هسته‌ای است.

6. بازی‌های جنگی (WarGames)

فیلم WarGames با سوار شدن بر موجی از وحشت هسته‌ای در دوران ریگان، عدم قطعیت جنگ سرد دهه 1980 را با پارانویای هکرهای نوجوان در آن دوران ترکیب کرد و متیو برودریک را به عنوان یک دانش‌آموز دبیرستانی معرفی کرد که تقریباً به‌طور ناخواسته به زرادخانه اتمی آمریکا دسترسی پیدا می‌کند و جنگ جهانی سوم را کلید می‌زند.

این فیلمی است که می‌شود گفت از جهاتی نسبت به تکنولوژی‌های مدرن بدبین است و نشان می‌دهد که بچه‌ای که در حال انجام یک بازی ویدیویی آنلاین است می‌تواند به طور بالقوه بشر را نابود کند.

7. سیزده روز

این فیلم روایت راجر دونالدسون از بحران موشکی کوبا است که یک بن‌بست هسته‌ای واقعی برای آمریکا بود؛ این فیلم جزئیاتی از وضعیت عجیبی را که جان اف کندی و روسای ستادش در بیش از 13 روز در پاییز 1962 با آن مواجه شدند شرح می‌دهد. یک هواپیمای جاسوسی ایالات متحده سلاح‌های هسته‌ای را کشف می‌کند که در کوبا (متحد شوروی) پنهان شده‌اند؛ با ورود جهان به حالت وحشت، مقامات دولتی و نظامی گرد هم می آیند تا بهترین راه را برای جلوگیری از جنگ کامل بیابند. این فیلم روایت روزهایی است که در آن‌ها شرق و غرب فقط به اندازۀ یک اشتباه کوچک (چیزی در حد یک پرواز اشتباه یا شلیک بی‌مورد) با جنگ هسته‌ای فاصله داشتند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی
  • ریابکوف: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای نخواهد داشت
  • 7 فیلم برتر تاریخ سینما دربارۀ «آخرالزمان هسته‌ای»
  • ترامپ در دادگاه منهتن برای پرونده‌ای جنایی؛ سایه این محاکمه بر سرنوشت سیاسی او
  • جواب رد فیلیپین به آمریکا و دادگاه بین‌المللی کیفری
  • واسطه گری یک کشور جدید بین ایران و آمریکا
  • علم صالح ، استادیار مطالعات ایران و خاورمیانه و کارشناس روابط بین الملل: پاسخ ایران به اسرائیل یک اتفاق تاریخی بود/ اقدام ایران حمله به آمریکا بود نه اسرائیل/ اقدام نظامی ایران فراتر از پاسخ به اسرائیل بود/ ایران در قد و قواره یک قدرت اتمی ظاهر شد
  • چرا آمریکا معافیت تحریمی همکاری‌های هسته‌ای ایران و روسیه را تمدید نکرد؟
  • آیا آمریکا و عراق می توانند از روابط نظامی فراتر بروند؟ / جو بایدن باید واقعیت رابطه بغداد و تهران را بپذیرد
  • روسیه: سخنرانی کیشیدا در کنگره آمریکا شرم آور است