Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرجع تقلید شیعیان در پاسخ به نامه وزیر بهداشت، تأکید کرد: وجود یک دوره کامل مربوط به تمام دردها و درمان‌ها در روایات اسلامی با عنوان "طب اسلامی" دور از واقعیت است. ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۴ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، به‌نقل از روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نامه‌ای به آیت‌الله مکارم شیرازی، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و دیگر مراجع تقلید، تلاش گسترده‌ای را به‌منظور تقویت طب سنتی پالایش‌شده به‌عنوان میراثی ارزشمند از دانشمندان مسلمان ایرانی به کار گرفته و راه‌اندازی دانشکده‌ها و گروه‌های دانشگاهی و سلامتکده‌های طب سنتی و انجام تحقیقات گسترده در این زمینه، از مصادیق بارز این تلاش‌ها است، به اقدامات برخی اشاره‌کرده است که با پوشش دفاع از جایگاه علمی دین مبین اسلام نسبت به راه‌اندازی مؤسسات آموزشی با عنوان آموزش طب اسلامی یا مؤسسات درمانی با عنوان درمان به روش طب اسلامی اقدام کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر بهداشت در این نامه ضمن ابراز نگرانی از اینکه اقدامات این افراد هیچ‌گونه اساس و بنیان علمی حوزوی یا دانشگاهی نداشته و بی‌نتیجه بودن درمان سبب از دست رفتن فرصت درمان واقعی و علمی و آسیب به اعتقادات مردم می‌شود و مؤسسات نظارتی تابعه وزارت بهداشت بعضاً به دلیل حرمتی که برای لباس مقدس روحانیت قائل هستند، از برخوردهای جدی با این‌گونه افراد و مؤسسات خودداری می‌کنند، خواستار اعلام نظر این مرجع عالیقدر در این زمینه شده است.

آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در پاسخ به این نامه، تأکید کرد: به دلیل اهمیت بسیار سلامتی انسان در نظر اسلام، در قرآن مجید و روایات اسلامی، دستورات مهمی برای حفظ سلامتی داده‌شده است که بسیار مؤثر هستند.

آیت‌الله مکارم شیرازی در این نامه وجود یک دوره کامل مربوط به تمام دردها و درمان‌ها در روایات اسلامی با عنوان "طب اسلامی" را دور از واقعیت دانسته و در مقابل، بر زنده ماندن طب سنتی و استفاده از آن به‌عنوان نتیجه تجربیات فراوان علمای اعصار گذشته، تأکید کردند.

متن کامل نامه آیت‌الله مکارم شیرازی به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر سید حسن هاشمی

وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

با اهدای سلام و تحیت؛ مرقومه گرامی مربوط به سؤال از طب اسلامی و طب سنتی رسید و متشکر شدم.

از آنجا که سلامتی انسان در نظر اسلام بسیار اهمیت دارد، در قرآن مجید و روایات اسلامی دستورات مهمی برای حفظ سلامتی داده‌شده که بسیار مؤثر است، اما اینکه معتقد باشیم یک دوره کامل طب مربوط به تمام «دردها» و «درمان‌ها» در روایات اسلامی آمده و نام آن را «طب اسلامی» بگذاریم، دور از واقعیت است، ولی «طب سنتی» در طول هزاران سال نتیجه تجربیات فراوان علمای اعصار گذشته، مخصوصاً اسلام بوده و کتاب‌هایی مثل «قانون» بوعلی سینا و «موجز» ابن نفیس و همچنین «خلاصه‌الحکمه» عقیلی و امثال آن به یادگار مانده که باید این شاخه از طب همچنان زنده بماند و مورداستفاده قرار گیرد.

ولی برادر عزیزی که می‌خواهند در طب سنتی کار کنند، لازم است تأیید صلاحیت خود را از نهادهای ذی‌صلاح داشته باشند تا هرج‌ومرج پیدا نشود و هرکس در گوشه‌ای برای خود مطبی به راه نیندازد؛ اگر این کار تحت برنامه باشد، به یقین دارای آثار مفیدی خواهد بود.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

ناصر مکارم شیرازی

انتهای پیام/ز

R7854/P41362/S6,62/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۷۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان با حضور وزیر بهداشت

به گزارش قدس آنلاین، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سپس از بخش اورژانس و مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان بیمارستان کوثر سمنان بازدید کرد.

سه واحد دانش‌بنیان و ۲ واحد تحقیق و توسعه شرکت‌های دارویی در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان مستقر است و شمار واحدهای فناور دانشگاه علوم پزشکی این استان در دولت سیزدهم از هشت به ۵۴ واحد و اختراعات از ۲۰ به ۳۰ رسید و اچ ایندکس (شاخصی عددی بهره‌وری و تاثیرگذاری علمی دانشمندان) این دانشگاه نیز ۱۹ درصد افزایش یافت.

بهره‌برداری از مرکز درمان سرطان نیز از مطالبه‌های مردمی استان سمنان است که با اهتمام دولت سیزدهم در تزریق به موقع اعتبار به پیشرفت فیزیکی ۹۹ درصد رسیده است.

مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان بیمارستان کوثر با ۵۲ تخت بیمارستانی، ۶ هزار و ۸۸۰ مترمربع زیربنا دارد و در دست تجهیز است.

این مرکز با کمک خیران حوزه سلامت و نگاه ویژه دولت سیزدهم در دست تکمیل و راه‌اندازی است.

همچنین وزیر بهداشت با حضور در بخش اورژانس بیمارستان کوثر سمنان با کارکنان، کادر درمان و بیماران گفت و گو کرد.

، آیت‌الله رئیسی در اولین سفر استانی در سال ۱۴۰۳ و در چهاردهمین سفر از دور دوم سفرهای استانی دولت سیزدهم، از فرودگاه وارد سمنان شد و از سوی حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان مورد استقبال قرار گرفت.

دیدار مردمی با شهروندان سمنان امروز ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه در مسجد امام(ره) این شهر برنامه‌ریزی شده است و از ساعاتی قبل شهروندان در مسیر خیابان امام(ره) منتظر دیدار و استقبال از سید محرومان هستند.

حضور در نشست شورای اداری، نشست با نخبگان، بازدید و بهره‌برداری از چند طرح مصوب و تکمیل‌شده سفر اول دولت سیزدهم به استان، از برنامه‌های رییس جمهور در شهر سمنان است.

آیت الله رئیسی عصر امروز در سفر به شاهرود، دیدار مردمی در استادیوم این شهر دارد.

تعدادی از وزیران دولت سیزدهم نیز از ظهر دیروز چهارشنبه در شهرستان‌های مختلف استان سمنان به بازدید و بهره‌برداری از چند طرح پرداختند و امروز نیز وزیران مختلف به عنوان معین هر شهرستان، در ادامه برنامه‌های سفر دولت سیزدهم در نقاط مختلف استان سمنان حضور می‌یابند.

با حضور رییس جمهور جشن احیای ۲۰۰ واحد راکد استان در دولت سیزدهم در یکی از کارخانه‌ها، افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی، جشن واگذاری زمین در قالب طرح جوانی جمعیت، و نشست «حل مساله» با محوریت تامین آب، فعالیت معادن و راه‌اندازی کارخانه‌های سهامی، در سفر یکروزه دولت سیزدهم برگزار می‌شود.

افتتاح چند واحد صنعتی در گرمسار، بهره‌برداری از طرح پست ۶۳ کیلوولت و تقاطع غیرهمسطح، آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی اراضی ۵۵ و ۲۰۵ هکتاری برای ساخت نهضت ملی مسکن، بازدید از ادامه روند اجرایی آزادراه حرم تا حرم، واگذاری بیش از ۲ هزار واحد از نهضت ملی مسکن، افتتاح چند مدرسه و پاسگاه حفاظت محیط زیست، از برنامه‌های دولتمردان سیزدهم در شهرستان‌های هشتگانه استان سمنان است.

در دور دوم سفر آیت الله رئیسی به سمنان طرح‌هایی با درصد پیشرفت بالا و با اعتبار ۹۲ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال پیشنهاد شد که ۷۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در مصوبات اولیه گنجانده شد.

در استان سمنان اکنون ۵۵۵ طرح نیمه‌تمام وجود دارد که اعتباری بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد ریال برای اتمام این طرح‌ها نیاز است.

در دور اول سفر آیت‌الله رئیسی رییس جمهور به سمنان در آبان ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۶ درصد اعتبارات طرح‌های عمرانی جذب شد که بیشترین جذب اعتبار در سفرهای دور اول رییس‌جمهور بوده است. دور اول سفر هیات دولت به سمنان ۱۴۵ مصوبه داشت که بالغ بر۳۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار به طرح‌های عمرانی اختصاص یافت. از ۱۳۷ طرح دور اول سفر ۲۶ مصوبه کامل اجرا شد، ۸۶ مصوبه در حال اجرا و ۲۵ مصوبه در دست پیگیری است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی: هزینه سفر حج بسیار سنگین است
  • آیت‌الله مکارم شیرازی: هزینه سفر حج بسیار سنگین است
  • آیت الله مکارم شیرازی: هزینه سفر حج بسیار سنگین است
  • آیت‌الله مکارم شیرازی: هزینه‌های سفر حج کاهش یابد
  • معاون وزیر ۲ خانه بهداشت روستایی را در گرمسار افتتاح کرد
  • افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان با حضور وزیر بهداشت
  • ۵ مطالبه مهم استاندار آذربایجان شرقی از معاون وزیر بهداشت
  • وزیر بهداشت و درمان از بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی اسلامشهر بازدید کرد
  • پیام آیت‌الله مکارم شیرازی درباره عملیات «وعده صادق»
  • دعوت آیت الله مکارم‌ شیرازی از مردم برای حمایت همه جانبه از نیروهای نظامی