Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساکنان هرمزگان از موجودات دریایی نهایت استفاده را می کنند و با ساخت و فروش انواع نگین انگشتری، دست بند، لوستر، پرده، مجسمه، انواع قاب و تابلوهای هنری، انواع زیورآلات و ده ها شیء تزیینی دریایی دیگر برای خود اشتغال ایجاد کرده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ هرمزگان با دارا بودن بیش از هزار و 500 کیلومتر نوار ساحلی دارای شرایط اقلیمی منحصر به فرد  برای تولید محصولات صنایع دریایی است و از دیرباز دریا و فرهنگ صنایع دریایی با زندگی ساحل نشینان این استان گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هنگام جزر و مد دریا مقادیر زیادی انواع صدف ها، مرجان ها و بقایای آبزیان خلیج فارس در سواحل مختلف هرمزگان می ریزد که توسط اهالی آن مناطق جمع آوری شده و با هنر دست خود از صدف های بی جان اثرهای فاخری را تولید می کنند.

ساکنان هرمزگان از موجودات دریایی نهایت استفاده را می کنند و با ساخت و فروش انواع نگین انگشتری، دست بند، لوستر، پرده، مجسمه، انواع قاب و تابلوهای هنری، انواع زیورآلات و ده ها شیء تزیینی دریایی دیگر برای خود اشتغال ایجاد کرده اند.

به علت تنوع خوبی که در صدف های هرمزگان وجود دارد محصولات متنوعی که با آن تولید می شود و کمتر گرشگری را می توان دید که صنایع دریایی این استان را برای سوغات و مصرف شخصی به دیار خود نبرد.

صنایع دستی دریایی یکی از پرفروش ترین و گران ترین صنایع است

اشکان مختاری، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار هرمز اظهار کرد: صنایع دستی دریایی یکی از مهممترین و پشرفترین صنایع دستی هرمزگان محسوب می شود که عمده فعالیت آن در رشته تراش کاری صدف است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان با اشاره به اینکه یکی از پر فروش ترین و گران ترین صنایع دستی استان صنایع دستی دریایی است، تصریح کرد: زنان و مردان هرمزگان با استفاده از صدف های بی جان در حاشیه ساحل،  تابلوهای بسیار زیبا، گل مو ، حیوانات افسانه و طبیعت ایجاد می کنند.

مختاری به اشتیاق هنرجویان برای یادگیری صنایع دستی دریایی اشاره کرد و گفت: هر ساله بیش از 150 هنر جو در کارگاه ها و تعاونی ها میراث فرهنگی تعلیم و آموزش می بینند و توجه ویژه ای در آموزش های تکمیلی صدف و صنایع دستی دریایی وجود دارد و چندین کارگاه در بحث تولید صنایع دستی دریایی وجود دارد که مهمترین آن کارگاه هنرمندان ضایعه نخایی هرمزگان است که با صدف های بی خان آثار فاخری را تولید می کنند.

صنایع دستی دریایی زمینه ای برای اشتغال ساحل نشینان

وی با تاکید بر اینکه هرمزگان پیشگام در حوزه صنایع دستی دریایی است، عنوان کرد: صنایع دستی دریایی یکی از پر مخاطب ترین صنایع دستی هم در داخل و هم خارج کشور است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان افزود: صنایع دستی دریایی علاوه بر تامین بازار های داخل کشور به کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه نیز صادر می شود.

مختاری با بیان اینکه با غرفه هایی که در زیر مجموعه اداره کل میراث و فرهنگی هستند و محصولات چینی می فروشند برخورد جدی می شود، اظهار کرد: صنایع دستی چینی ممکن است در کل کشور وجود داشته باشد ولی تاکید موکد میراث فرهنگی کشور عدم استفاده از صنایع دستی چینی در نمایشگاه ها و غرفه های صنایع دستی است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته دو میلیون و 200 هزار دلار صادرات صنایع دستی هرمزگان بوده است، خاطر نشان کرد: در بحث تعالی هنر صنایع دستی به عنوان ایرانی ترین کالای ایرانی تا پایان سال 1397 تصویب شهر ملی حصیر بافی در میناب و گلابتون دوزی در بندرلنگه را خواهیم داشت؛ همچنین اولین بازارچه صنایع دستی دائم در نوار ساحل بندرعباس افتتاح می شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۷۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی گفت: درست است که بخش‌های مختلفی برای ایجاد شهری در شأن مردم و متناسب با فرهنگ ملی تلاش می‌کنند، اما در حوزه فرهنگی نیز باید اقداماتی انجام شود برای مثال ما همچنان شاهد برخی بی‌انضباطی‌ها در آمد و شد‌ها و ارتباطات با یکدیگر هستیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در دویست و سی امین جلسه شورای شهر تهران و پس از ارائه گزارش معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: ما در شهری زندگی می‌کنیم که برای شاد بودن و انضباط عمومی نیازمند اقدامات گسترده فرهنگی هستیم، هرچند اقداماتی توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران انجام گرفته، اما برخی از فعالیت‌های مرتبط با نظم، مشارکت، ابمنی و حقوق شهروندی خیلی کم کار شده است.

وی با بیان اینکه شهروندان از شهرداری تهران انتظار دارند تا شهری پاک، آراسته و با کیفیت برای زندگی آن‌ها ایجاد کند گفت: درست است که بخش‌های مختلفی برای ایجاد شهری در شأن مردم و متناسب با فرهنگ ملی تلاش می‌کنند، اما در حوزه فرهنگی نیز باید اقداماتی انجام شود برای مثال ما همچنان شاهد برخی بی‌انضباطی‌ها در آمد و شد‌ها و ارتباطات با یکدیگر هستیم، سوال من این است که چه میزان در حوزه فرهنگ شهروندی، ایجاد رفتار در تراز یک شهر متمدن و شهری در کلاس جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده‌ایم؟

تشکری هاشمی تصریح کرد: سازه‌های زیباسازی، فعالیت‌های با دوام فرهنگی و آن دسته از اقداماتی که شهروندان می‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند بسیار کم هستند، جشن‌هایی که به مناسبت‌ها در تهران برگزار می‌شوند تمام رسالت حوزه فرهنگی نیستند؛ و باید برای کار‌های فاخر و پر دوام و در راستای رسالت و ماموریت شهرداری و برنامه‌های مصوب شورا که نیاز شهر هستند چه اقداماتی انجام شده است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه مردم ما شهر را دوست دارند، اظهار کرد: باید مسئولیت اجتماعی در بزنامه‌های شهرداری خیلی پر رنگ شود.

تشکری هاشمی افزود: متاسفانه در شهر ما آموزش‌های شهروندی به درستی انجام نشده است، در بحث حمل و نقل می‌بینیم که هنگام سوار و پیاده شدن به مترو بی انضباطی‌هایی وجود دارند که تمام این‌ها حاکی از نبود آموزش‌های لازم شهروندی است.

دیگر خبرها

  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است
  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • تحول در گردشگری اشتهارد با پیشبرد پروژه‌های این حوزه در شهرستان
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • درگذشت استاد کاظم نجفی هنرمند پیشکسوت صنایع‌دستی
  • مجید سلحشور مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان شد
  • اصفهان شناسنامه کشور در بخش میراث فرهنگی است
  • ساخت و بازسازی 42۰۰ قطعه تخصصی در نیروگاه بندرعباس
  • مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • «کرم‌زاده» مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان شد+ سوابق