Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، منصور نوذری در کارگاه آموزشی، آشنایی و ردیابی آفت قرنطینه ای سوسک سرخرطومی حنایی بیان کرد: با توجه به شیوع این آفت در استان های جنوبی کشور عراق و به دلیل احتمال خطر انتقال آن به نخلستان های استان طرح ردیابی این سوسک در سطح مشخصی از نخلستان های شهرستان دشتستان  اجرا  شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سوسک سرخرطومی حنایی خرما با توجه به قدرت تهاجمی و  تولید نسل زیاد، آفتی است که می تواند تا 100درصد به نخل خرما خسارت وارد کند و ردیابی بر اساس پایش های چشمی و مشاهده علائم و همچنین استفاده از فرمون های جنسی مخصوص این سوسک صورت می گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی دشتستان خاطرنشان کرد: خسارت اصلی این آفت در مراحل لاروی به درختان وارد می‌شود و لارو‌ها با نفوذ به تنه نخل، از دستجات آوندی، جوانه مرکزی، غلاف‌های تازه و لیفی نشده تغذیه و کانال‌هایی در جهت های مختلف (بالا و پایین) در تنه ایجاد می‌کنند، همچنین لارو‌ها از بافت دمبرگ نیز تغذیه می‌کنند.

 وی تصریح کرد: معمولا خسارت این حشره به سادگی قابل مشاهده نیست و تنها زمانی می‌توان متوجه وجود سوسک حنایی خرما شد که برگ‌ها پژمرده می‌شوند یا درخت می‌افتد، ضمن اینکه این آفت ورود بیماری‌های باکتریایی و قارچی به نخل را نیز تسهیل می کند.

نوذری یادآور شد: با توجه به علائم خسارت آفت وارداتی درختان نخل، به باغداران توصیه می شود از ورود پاجوش درخت نخل خرما از استان های همجوار وکشورهای حوزه خلیج فارس خودداری کرده و در صورت مشاهده علائم آفت سوسک سرخرطومی، موضوع را به کارشناسان جهاد کشاورزی اطلاع دهند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: آفت خطر شیوع نخلستان ها استان بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۷۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی نسبت به بروز آفات سن و بیماری زنگ زرد گندم هشدار داد و گفت: گندمزارهای ۱۳ استان کشور در معرض تهدید این آفات قرار دارد.

به گزارش مشرق، «سهراب سهرابی» درباره تولید و خرید گندم کشور افزود: اکنون مزارع گندم استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، چهارمحال بختیاری، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان و مرکزی در معرض تهدید آفت سن و زنگ زرد قرار دارد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: انتظار می رود کشاورزان برای مقابله با این آفت و بیماری همچون گذشته با همکاران ما در مراکز خدمات کشاورزی مشورت بگیرند تا بتوانند آنها را کنترل و مدیریت کنند.

وی گفت: در صورتی که کشاورزان با این آفات مقابله نکنند، به‌طور قطع با کاهش درآمد مواجه شده و در نهایت کاهش تولید گندم روبه‌رو می شویم.

سهرابی تصریح‌کرد: همچنین کشاورزان مزارع گندم آبی استفاده از آبیاری دوره ای را در دستور کار خود قرار دهند تا تولید با مشکل روبه‌رو نشود.

این مسوول میزان تولید و خرید گندم در سال جاری را همچون سال گذشته دانست و افزود: برآورد می شود امسال از ۶ میلیون هکتار سطح زیرکشت گندم آبی و دیم حدود ۱۳.۵ میلیون تن گندم تولید و ۱۰.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود.

به گفته وی، استان خوزستان بزرگترین تولیدکننده گندم کشور است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • خسارت بارندگی به برخی جاده‌های استان بوشهر/ یک محور مسدود است
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • نخلداران استان بوشهر مراقب آفت کنه گردآلود خرما باشند
  • ساعت هوشمند Black Shark GS3 عرضه شد
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟