Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در ایران 18 میلیون نفر درچار کم‌تحرکی و 9 میلیون نفر دچار توده بدنی بالا هستند، گفت: با ورزش و فعالیت‌های بدنی بر بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر می‌توان فائق آمد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت پرستاری، مریم حضرتی در مراسم افتتاحیه جشنواره فرهنگی - ورزشی پرستاران در همدان با بیان اینکه پدیده‌های شهرنشینی و صنعتی‌شدن جوامع با تغییرات وسیع در سبک زندگی همراه است، اظهار کرد: در کنار بهبود شاخص‌های بهداشتی که سبب افزایش امید در زندگی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین عوامل افزایش بار بیماری‌ها، بیماری‌های غیر واگیر بوده‌اند.

وی افزود: بیماری‌های غیرواگیرمسئول بیش از 53 درصد بار بیماری‌ها در جهان هستند و بیش از 76 درصد بار کل بیماری‌ها در ایران به بیماری‌های غیرواگیر اختصاص دارد.

حضرتی، گفت: پایه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، شناسایی عوامل خطر اولیه و پیشگیری و کنترل این عوامل است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت، ادامه داد: چهار بیماری «دیابت، فشار خون بالا، سرطان و بیماری‌های مزمن تنفسی» بیماری‌های غیرواگیر اصلی و چهار عامل «خطر کم‌تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات» مهمترین عوامل خطر ابتلا به این بیماری‌ها محسوب می‌شود. به همین‌دلیل سازمان جهانی بهداشت کنترل این بیماری‌ها و عوامل زمینه‌ساز آن را به عنوان هدف اصلی برای کاهش 25 درصد مرگ و میر بیماری‌های غیرواگیر در سال 2025 تعیین کرده است.

وی افزود: در ایران 18 میلیون نفر دچار کم تحرکی، 9 میلیون نفر دچار توده بدنی بالا می‌باشند که با ورزش و فعالیت‌های بدنی بر بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر می‌توان فائق آمد.

حضرتی به انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی در سال 2018 به سبب ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و اقلیمی بالای همدان اشاره کرد و گفت: این اتفاق می‌تواند نقش به‌سزایی در شکوفایی ظرفیت‌های تاریخی و اقلیمی همدان ایفا کند، چرا که صنعت گردشگری چهارمین صنعت مهم دنیاست که سبب نزدیک‌شدن ملت‌ها، بهبود روابط و افزایش کیفیت زندگی مردم و تبادل فرهنگی می‌شود.

انتهای پیام/4009/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۸۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند

هانیه شهرابی فراهانی٬ روانشناس بالینی با اشاره به شرم ناشی از اضافه وزن در زندگی گفت: هر چند که اضافه وزن به خودی خود، مشکلات سلامتی زیادی به همراه دارد؛ اما مسائل روانشناختی ناشی از چاقی و اضافه وزن بیشترین آسیب را به زندگی اجتماعی یک نفر وارد می‌کنند. افرادی که اضافه وزن دارند، به خصوص کسانی که از کودکی دچار این مشکل شده اند، به جز بیماری‌های جسمی مثل دیابت و فشار خون بالا، متاسفانه در معرض مشکلات روانشناختی مثل مشکلات عزت نفس، احساس نقص و شرم، احساس بی کفایتی و بی ارزشی هم قرار می گیرند. 

او در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود همه آسیب‌هایی که اضافه وزن برای افراد دارد، خیلی‌ها در کاهش وزن موفق نیستند، بیان کرد: بررسی‌های زیادی نشان می‌دهند افرادی که دچار اضافه وزن هستند، به شکل متفاوتی فکر می‌کنند و وقتی مدل ذهنی و روش فکر کردن این افراد تغییر می‌کند، می‌توانند به شکل باثباتی وزنشان را کم کنند.

شهرابی افزود: این افراد معمولاً از دوران کودکی یا اوایل نوجوانی خودشان را خیلی چاق تصور می‌کرده اند و تصویری که از خودشان دارند تقریبا تناسبی با واقعیت ندارد. خیلی از افرادی که دچار اضافه وزن هستند، از خوردن به عنوان روش اصلی تنظیم هیجان استفاده می‌کنند. مثلاً وقتی مضطرب هستند بیشتر غذا می خورند یا وقتی خسته هستند سعی می کنند با غذا خوردن خستگی را از تن به در کنند. 

او گفت: خیلی‌ها، شب‌ها بیشتر سراغ خوردن می‌روند. تفاوت خوردنِ هیجانی با خوردن از سر گرسنگی این است که در خوردن هیجانی موضوع برطرف شدن میلِ گرسنگی نیست. خیلی وقت‌ها حتی فرد از غذا خوردن لذت نمی‌برد؛ بلکه صرفا غذا یا خوراکی می خورد تا هیجانش را تنظیم کند. انگار غم، خشم و اضطرابش با خوردن برطرف می‌شود. نه تنها خوردن کمکی به تنظیم هیجان نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود فرد احساس گناه زیادی نسبت به رفتارش و خشم زیادی از خودش که پرخوری کرده تجربه کند.

شهرابی اظهار کرد: از بین تمام هیجان ها، شرم هم به دفعات بیشتر و هم با شدت بیشتری در افراد مبتلا به چاقی تجربه می‌شود. فردی که با چاقی دست و پنجه نرم می‌کند ناخواسته بیشتر اتفاقات بد و خنثی در زندگی را به چاقی ربط می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • حرکات اصلاحی و ورزشی چطور به بهبود مشکلات جسمانی کمک می‌کند؟
  • احداث ۵ دهکده جامع ورزشی/ جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • برای عمر طولانی‌تر از پله‌ها بروید
  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • موراتا: خیلی‌ها بهتر از من بودند که حالا نیستند