Web Analytics Made Easy - Statcounter

پاسخ سرسختانه‌ی اردوغان به رویدادهای اقتصادی ترکیه، به بازی پوپولیستی نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا شبیه است، نه نمایش بازار دوستانه‌ی موریسیو ماکری رئیس جمهور آرژانتین. ترکیه، بر خلاف آرژانتین، به نظر نمی‌رسد آماده رو کردن به صندوق بین‌المللی پول باشد تا از واژگونی مالی جلوگیری کند، یا این‌که روابطش را با واشنگتن ترمیم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایگاه خبری تحلیلی فردا:

لیر، ارز ملی ترکیه، امسال تا بدین‌جا، نزدیک به ۴۰ درصد در مقابل دلار امریکا سقوط کرد.روابط بین دو کشور روز جمعه به پایین ترین حد خود رسید، چرا که رئیس جمهور دونالد ترامپ اعلام کرد در پاسخ به امتناع ترکیه از آزاد کردن اندرو برانسون، روحانی امریکایی که در بازداشت خانگی در ترکیه به سر می‌برد و علیه او اعلام جرم شده است، تعرفه‌ی واردات آلومینیوم و فولاد ترکیه را دو برابر کرده است.

رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، تا بدین‌جا در برابر فشارها برای پیاده سازی سیاست‌های پولی و مالی مقاومت کرده است، و در عوض تصمیم گرفته است تا به بازارهای مالی و ایالات متحده حمله کند.او ادعا می‌کند یک نقشه جهانی وجود دارد که قصد دارد دستاوردهای سیاسی و اقتصادی ترکیه را از بین ببرد.

تا بدین‌جا، محبوبیت داخلی او در حال افزایش است، چرا که بر حس ضد آمریکایی‌گری مردم (و تمایل به قبول تئوری‌های توطئه) دست گذاشته است که هنوز هم در میان مردم ترکیه دیده می‌شود.پاسخ سرسختانه‌ی اردوغان به رویدادهای اقتصادی ترکیه، به بازی پوپولیستی نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا شبیه است، نه نمایش بازار دوستانه‌ی موریسیو ماکری رئیس جمهور آرژانتین.

ترکیه، بر خلاف آرژانتین، به نظر نمی‌رسد آماده رو کردن به صندوق بین‌المللی پول باشد تا از واژگونی مالی جلوگیری کند، یا این‌که روابطش را با واشنگتن ترمیم کند.به نظر می‌رسد، رئیس جمهور ترکیه چالش ایالات متحده و بازارهای مالی جهانی، دو حریف قدرتمند، را تشدید می‌کند.

احتمال دارد، ترکیه در ستیزهایش با نیویورک، لندن، سنگاپور و دیگر بازارهای مالی شکست بخورد، مگر آن‌که آتش بس اعلام کند. سقوط لیر به یک واژگونی مالی و اقتصادی برای ترکیه تعبیر خواهد شد.با آشکار شدن این فرآیند، احتمالا جذابیت داخلی اردوغان را، حتی در میان حامیان متعهد ایدئولوژیکش، کم می‌شود و ناپایداری سیاسی ایجاد می‌کند.

ولی برون داد آن یک موضوع بلند مدت و پیچیده خواهد بود که می‌تواند مداخله نظامی را در سیاست‌ها ایجاد کند و پیامدهایی در خارج از مرزهای ترکیه داشته باشد.ترکیه احتمالا از این به بعد ایالات متحده را یک شریک قابل اعتماد و متحد استراتژیک نخواهد دید.هر کسی که هدایت کشور را به عهده بگیرد، ترکیه‌ی آسیب دیده احتمالا به دنبال تغییر مرکز ثقل خود از غرب خواهد بود و آن را به سوی روسیه، ایران و اوراسیا تغییر خواهد داد.

این کار باعث می‌شود از سازگاری ترکیه با اهداف ایالات متحده و اروپا در خاورمیانه کم شود، و این یعنی این که ترکیه به دنبال اتخاذ یک سیاست دفاعی و امنیتی مستقل‌تر خواهد بود.

ترکیه، در شرایط حاد، می‌تواند به خروج از ناتو و پایان دادن به، یا اصلاح، روابطش با اتحادیه اروپا نیز فکر کند. هیچ سناریویی را نباید نادیده گرفت، ممکن است بدترین اتفاق رخ دهد و این آشفتگی‌های سیاسی و اقتصادی موجب تخریب کشوری مانند ترکیه شود که از نظر ژئوپلیتیک بسیار مهم است.با توجه به نتایج بالقوه فاجعه‌آمیز این رویداد، برای غرب معقول است که یک بسته‌ی جاه طلبانه را برای تخفیف پس لرزه‌های این فاجعه اقتصادی آماده کند تا اطمینان حاصل کند که ترکیه از مؤسسات غربی گذر نخواهد کرد.جاه‌طلبی‌های فزاینده اتحادیه اروپا در مورد ترکیه را باید فورا احیا کرد تا آزادسازی اصلاحات را تشویق کند. در غیر این‌صورت، غرب تاوان سنگینی را برای از دست دادن چنین کشور مهمی، به عنوان متحد، پرداخت خواهد کرد.

 

منبع: سی‌ان‌ان

فاطمه بختیاری دزفولی

منبع: فردا

کلیدواژه: ترکیه اردوغان لیر ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۸۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند

به گزارش صدای ایران از ایسنا، سخنان دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس بزرگترین تعهد لندن از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ اعلام شده است. در ژانویه، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس ۳.۵ میلیارد پوند به عنوان کمک نظامی به اوکراین برای سال‌های ۲۰۲۴-۲۰۲۵ متعهد شد.

به نوشته گاردین، کامرون که روز پنجشنبه در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار می‌کرد، گفت که انگلیس «تا زمانی که لازم باشد» کمک نظامی به ارزش بیش از سه و نیم میلیارد دلار در سال اهدا خواهد کرد.

دیوید کامرون گفت: اوکراین حق دارد از سلاح‌های انگلیسی برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده کند، زیرا روسیه در داخل اوکراین حمله می‌کند... شما می‌توانید درک کنید که چرا اوکراین نیاز به دفاع از خود را احساس می‌کند.

وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که اهدای تجهیزات نظامی انگلیس به اوکراین شامل بمب‌های هدایت شونده دقیق، موشک‌های پدافند هوایی و تجهیزات برای ۱۰۰ تیم متحرک پدافند هوایی برای سرنگونی پهپاد‌ها و موشک‌های روسیه خواهد بود.

لندن هم‌چنین متعهد شد که تولید مهمات داخلی خود را با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد پوندی دیگر طی ۱۰ سال آینده دو برابر کند. کامرون می‌گوید: ما به‌تازگی تمام آنچه را که می‌توانیم در زمینه دادن تجهیزات اجرا کردیم. برخی از تجهیزات امروز در حالی که من اینجا هستم به اوکراین می‌رسد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز گفته است که اگر روسیه خطوط مقدم اوکراین را بشکند و کی‌یف چنین درخواستی را مطرح کند، مسئله اعزام نیرو‌های غربی به اوکراین «مشروع» خواهد بود.

رئیس‌جمهور فرانسه با این حال در مصاحبه با اکونومیست موضع خود مبنی بر «ابهام راهبردی» را حفظ کرد و گفت: من چیزی را رد نمی‌کنم، زیرا با کسی روبرو هستیم که چیزی را رد نمی‌کند.

روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که یک هفته پس از خروج نیرو‌های اوکراینی، روستای «بردیچی» را که در حدود ۱۲ کیلومتری شمال غرب آودیوکا قرار دارد، تصرف کرده است. در آخر هفته گذشته، الکساندر سیرسکی، فرمانده کل ارتش اوکراین گفت که سربازان از بردیچی و دو روستای نزدیک دیگر عقب نشینی کرده‌اند تا از «جان و سلامت مدافعان ما» محافظت کنند.

در همین حال کرملین ادعا‌های آمریکا مبنی بر استفاده نیرو‌های روسیه از سلاح شیمیایی «کلروپیکرین» علیه اوکراین را رد کرد. مسکو همچنین از دور جدید تحریم‌های آمریکا - از جمله بر نهاد‌هایی در چین و دیگر کشور‌هایی که بازرسان غربی با تلاش‌های جنگی روسیه مرتبط می‌دانند، انتقاد کرد.

رسانه‌های روسی و غربی در ماه‌های اخیر گزارش داده‌اند که چندین بانک چینی پس از هشدار به مشتریان روسی که ممکن است تحت تحریم‌های غرب قرار بگیرند، خدمات رسانی به آنها را متوقف کرده‌اند.

دولت چین هم اعلام کرد در واکنش به آنچه که «تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه» علیه روابط تجاری «عادی» می‌خواند، «اقدامات لازم» را اتخاذ خواهد کرد.

بسته تحریمی ایالات متحده نزدیک به ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و سایر کشور‌ها را هدف قرار می‌دهد.


دیگر خبرها

  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • شاه کلید مهار تورم
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت