Web Analytics Made Easy - Statcounter

 معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پرداخت یارانه مطبوعات طی 2 مرحله در سالجاری اشاره کرد و گفت: مرحله نخست در تیرماه و مرحله بعدی در چند روز آینده برای مطبوعات واریز می شود.

به گزارش عصرایران، محمد سلطانی فر روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان همدان، تنها ملاک برای پرداخت این یارانه را انتشار مستمر و اعلام وصول نشریات دانست و افزود: در این زمینه هیچ استانی برتری نداشته و یارانه تمام رسانه ها براساس رتبه بندی، تخصیص می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اگر چه با اصل پرداخت یارانه مخالف هستم اما در شرایط کنونی تنها راه حمایت از مطبوعات راهبرد یاد شده است.

سلطانی فر اظهار داشت: نشریاتی که مجوز دریافت می کنند تا سه سال از حمایت های دولتی بی بهره اند تا اهلیت و صلاحیت مالی و حرفه ای آنها در مدیریت، چاپ و نشر مطبوعات محرز شود و همچنین حمایت های مالی مطبوعاتی که بیش از 20 سال یارانه دریافت کرده اند، نیز قطع می شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نگاه ما به رسانه ها و مطبوعات کاهش دخالت دولت در امورات و واگذاری بخشی از اختیارات وزارت ارشاد به تشکل ها و خانه های مطبوعات است.

سلطانی فر اضافه کرد: کاهش قدرت دولت به نفع مطبوعات و در راستای رشد و پویایی آنهاست؛ هرچند برخی مخالفت ها موجب لطمه زدن به این تصمیم شده است.

وی با بیان اینکه آمادگی داریم بخشی از وظایف و اختیارات خود را واگذار کنیم، تاکید کرد: عملکرد تعدادی از خانه های مطبوعات کشور و نارضایتی رسانه ها از این تشکل موجب شده این راهبرد قدری با تاخیر مواجه شود.

بیمه تکمیلی سه هزار خبرنگار

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نگرانی جامعه رسانه ای درباره پوشش بیمه ای، گفت: مقدمات کار برای بیمه تکمیلی سه هزار تن از خبرنگاران فراهم شده است و تاکنون افزون بر یکهزار و 200 نفر در این طرح ثبت نام کرده اند.

سلطانی فر با تاکید بر حمایت مدیران مسئول مطبوعات و رسانه ها از بیمه خبرنگاران گفت: یارانه و حمایت های دولتی مدیران مسئولی که از بیمه خبرنگاران خود استنکاف کنند، قطع می شود.

وی با اشاره به مشکلات مالی و معیشتی خبرنگاران گفت: در راستای گره گشایی در مشکلات این قشر تفاهم نامه ای با بانک قرض الحسنه مهر ایران در حال انعقاد است که تسهیلات با کارمزد چهار درصد تا سقف 200 میلیون ریال به خبرنگاران پرداخت شود.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقش سازنده مشاوران رسانه ای در تهیه و تدوین پیوست رسانه ای و آماده سازی افکار عمومی اشاره کرد و گفت: مدیران دولتی از وجود مشاوران رسانه ای بهره مند شوند.

  مسئول پاسخگویی در حوزه کاغذ نیستیم

سلطانی فر به مشکلات کاغذ مطبوعات نیز پرداخت و افزود: مسئول پاسخگویی در حوزه کاغذ وزارت صنعت، معدن و تجارت است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی تامین این نیاز مطبوعات نیست.

معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تشکیل کمیته کاغذ در این وزارتخانه گفت: فرصت ها و ظرفیتهای کشور برای تهیه و تولید کاغذ در داخل شناسایی شده که با اجرای طرح های کوتاه و بلند مدت می توان مشکل کاغذ را برای همیشه مرتفع کرد.

سلطانی فر ظرفیت مازندران در تولید چوب و کاغذ، طرح تولید کاغذ روزنامه از آخال (ضایعات روزنامه) و تولید کاغذ از سنگ آهک را از طرح های مورد نظر برای جبران کمبود کاغذ برشمرد.

  اختصاص ارز به چاپخانه داران

این مقام مسئول به مشکل چاپخانه دارن کشور نیز اشاره کرد و گفت: 90درصد مواد اولیه صنعت چاپ مانند زینک و مرکب وارداتی است و ارزبری هنگفتی دارد و قرار گرفتن زینک در گروه کالاهای اساسی برای اختصاص ارز بخشی از مشکلات صنف چاپ و نشر را کاهش می دهد.

وی با بیان اینکه اقتصاد مطبوعات باید از وابستگی به آگهی و رپرتاژ خارج شود ، اظهار داشت: مطبوعات از فضای مجازی و رسانه های دیجیتال باید بهره گرفته و به این سمت و سو حرکت کنند.

سلطانی فر یادآورشد: دوران رسانه های کاغذی به سر آمده و آرام آرام در حال اتمام است و مدیران مسئول باید این تحول را لمس کرده و وارد دنیای جدیدی برای درآمدزایی و ادامه حیات شوند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز به همدان سفر کرد و با حضور در جمع مدیران و خبرنگاران مطبوعات و خبرگزاری ها به مشکلات و کاستی های آنها گوش فرا داد و راهکارهایی ارائه کرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ارشاد مطبوعات ارشاد یارانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۶۲۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای لغو سریالی کنسرت‌ها در بوشهر چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

اواخر سال گذشته (۱۴۰۲)، برگزاری فستیوال «کوچه» در استان بوشهر با حواشی زیادی همراه بود؛ اختتامیه این فستیوال مردمی لغو شد و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم قول پیگیری موضوع را داد و هم دستور پیگیری صادر کرد. این اتفاق چند وقت بعد از ماجرای پرحاشیه لغو کنسرت علیرضا قربانی بود که با پیگیری محمدمهدی اسماعیلی و تاکید دولتمردان بر اجرای قانون و احترام گذاشتن به مجوز‌های رسمی در کشور، در نهایت ختم به خیر شد. 

با این مقدمه‌ها و البته تاکید دولت انتظار می‌رفت، برخورد‌های سلیقه‌ای با برگزاری کنسرت در استان‌های مختلف متوقف شود، اما درست در نخستین ماه سال ۱۴۰۳ کنسرت‌های آرمان گرشاسبی در ۳۰ و ۳۱ فروردین و معین زد در ۵ تا ۷ اردیبهشت در استان بوشهر لغو شدند؛ دقیقا همان اتفاقی که برای اختتامیه فستیوال «کوچه» افتاده بود!

اما طبق پیگیری خبرنگار ما مشخص شد که کنسرت آرمان گرشاسبی مجوز‌های لازم را دریافت کرده و در مرحله بلیت‌فروشی بوده است! با این حال بدون ارائه دلیل قانع‌کننده به تهیه‌کننده، بلیت‌فروشی و برگزاری کنسرت لغو شده است.

پس از لغو اجرای آرمان گرشاسبی، اما خبر لغو کنسرت اردیبهشت‌ماه معین زندی «معین زد» نیز در پی صادر نشدن مجوز نهایی ارشاد برای برگزاری کنسرت اعلام شد!

در تماسی با عبدالرحیم افروغ (مدیرکل ارشاد استان بوشهر) علت لغو کنسرت‌های آرمان گرشاسبی و «معین زد» در بوشهر را جویا شد. او به ما درباره لغو کنسرت گرشاسبی گفت: «کنسرت آرمان گرشاسبی مجوز‌های لازم را دریافت کرده بود، منتهی لغو آن به علت ماجرایی بود که بین اداره اماکن و موسسه آوای هنر (شرکت کنسرت‌گزار) پیش آمده بود؛ البته این مشکل سوءتفاهمی بیش نبود و با صحبت حل شد. در ارشاد مشکلی برای برگزاری کنسرت نداشتیم، ولی فضا در مجموعه‌های نظارتی به سمتی پیش رفت که مجوز کنسرت آقای گرشاسبی لغو شد. پس از حل مشکل، چون از زمان برگزاری گذشته بود، دیگر کنسرتی برگزار نشد، اما برای برگزاری کنسرت آقای گرشاسبی در آینده مشکلی نداریم.»

او همچنین درباره کنسرت «معین زد» که قرار بود ۵ تا ۷ اردیبهشت در اردیبهشت برگزار شود، توضیح داد: «چون لغو کنسرت آرمان گرشاسبی حاشیه‌ساز شده بود، برای کنسرت آقای معین زندی مجوزی صادر نکردیم که بخواهد، لغو شود. برگزارکنندگان کنسرت این خواننده در سامانه درخواستی برای برگزاری داده بودند که، چون صدور مجوز‌های لازم به تأخیر خورد، در نهایت کنسرت این خواننده به بعدا موکول شد. حتی موسسه «آوای هنر» نیز در فضای مجازی خبر لغو این کنسرت را اعلام کرد و در بوشهر لغو جدیدی نداشتیم. در حال حاضر قرار است جشنواره موسیقی خلیج فارس را با توجه به فرا رسیدن روز خلیج فارس داشته باشیم و پس از برگزاری آن کلیه درخواست‌های برگزاری کنسرت را بررسی می‌کنیم و مجوز خواهیم داد. به طور کلی مشکلی برای برگزاری کنسرت در استان نداریم.»

از افروغ سوال کردیم که اگر امکان برگزاری جشنواره موسیقی خلیج فارس در بوشهر وجود دارد، پس چرا اختتامیه جشنواره «کوچه» لغو شد؟ پاسخ داد: «سایر جشنواره‌ها نیز مجاز به برگزاری هستند. اختتامیه فستوال «کوچه» را نیز خود مجری روی صحنه نبرد و من به عنوان نماینده ارشاد نامه‌ای برای لغو صادر نکرده بودم.»

و، اما پس از تماسی که با افروغ داشتیم، با علی جعفری (مدیر اجرایی آوای هنر و مدیر برنامه معین زندی) تماس گرفتیم تا این ماجرا را به روایت او نیز بشنویم؛ او به ایسنا گفت: «روال برگزاری کنسرت این است که پس از موافقت ارشاد با مراحل اولیه، درخواست برگزاری کنسرت برای اداره اماکن ارسال می‌شود. وقتی هم که درخواست برگزاری کنسرت به اماکن ارسال می‌شود، تهیه‌کننده تمام کار‌های خود را از رزو سالن و هتل تا تهیه بلیت انجام می‌دهد. حالا ما نیز همین مراحل را از موافقت اولیه ارشاد تا صدور درخواست به اماکن را طی کرده بودیم که گویا اداره اماکن گفته بود برگزاری این کنسرت فعلا به مصلحت نیست؛ البته مجوز نهایی وزارت ارشاد را دریافت نکرده بودیم.»

البته با توجه به تصویب سند ملی موسیقی و البته تأکید مداوم وزیر فرهنگ بر برخورد با رفتار‌های سلیقه‌ای و قانون‌شکنی‌ها در صورت تصویب این سند، با امیرحسین سمیعی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد) هم تماسی حاصل کردیم که موضع وزارت فرهنگ را نسبت به این برخورد‌ها از او جویا شویم که با عدم پاسخگویی این مسئول همراه بود؛ اگرچه که خود سمیعی پیشتر درباره لغو کنسرت‌های موسیقی خارج از چهارچوب قانون گفته بود: «صریحاً ذکر شده که متولی فرهنگ و هنر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. پس وقتی مجوزی به کنسرتی یا هر رویداد دیگری در عرصه هنر داده می‌شود؛ به این معنی است که آن رویداد از نظارت‌های مختلف گذر کرده و سلامتش به تناسب شئون جامعه دیده شده و مجوزش صادر شده است.»

در نهایت با وجود مقابله‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سایر نهاد‌ها جهت حفظ قانون و البته ورود وزیر فرهنگ در مواردی، باید دید که لغو کنسرت‌ها در بوشهر تا کجا ادامه پیدا می‌کند و البته شهر بعدی که کنسرت‌هایش لغو می‌شود کدام است!

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت خبرنگار سیستان و بلوچستان را تسلیت گفت
  • سلماس؛میزبان هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی
  • کالابرگ اردیبهشت ماه کی واریز می‌شود؟
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود
  • ماجرای لغو کنسرت‌ها در بوشهر چیست؟
  • چرا کنسرت‌ها در بوشهر لغو می شوند
  • لغو سریالی کنسرت‌ها در بوشهر به کجا رسید؟
  • اختصاص جایزه ۴ میلیاردی به طرح برگزیده «آسمانه هنر ایران»
  • ماجرای لغو سریالی کنسرت‌ها در بوشهر چیست؟