Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@20:47:35 GMT

ماهی سالمون در ایران تولید نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۶۲۶۷۳

ماهی سالمون در ایران تولید نمی‌شود

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه ماهی سالمون در ایران تولید نمی شود، گفت: آنچه که در بازار با عنوان این ماهی اسم برده شده، همان قزل آلای ایرانی است که به دلیل شباهت رنگ گوشت آن با سالمون نروژی با قیمت های بالاتری فروخته می شود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، در سال های اخیر نوعی ماهی با عنوان «سالمون ایرانی» یا به عبارتی قزل آلای حاوی رنگدانه به صورت فیله در بازار فروخته می‌ شود؛ تفاوت رنگ گوشت آن با دیگر ماهیان ایرانی سبب شد تا در هفته های اخیر در فضای مجازی خبرهایی درباره استفاده از رنگ های مجاز برای تغییر رنگ گوشت آنها منتشر شود و عده ای عنوان کردند که سودجویان به دلیل گران بودن ماهی سالمون نروژی، ماهی قزل آلا را با استفاده از رنگدانه ها، به نام سالمون ایرانی می فروشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بلامانع بودن مصرف رنگ های گیاهی مجاز در پرورش ماهی قزل آلا
«علیرضا رفیعی پور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این باره روز چهارشنبه اظهار داشت: مصرف قزل آلای حاوی رنگ های خوراکی مجاز گیاهی از نظر بهداشتی مشکلی ندارد و تحت نظارت این سازمان است اما حقوق مصرف کنندگان درباره نامگذاری این نوع از ماهی باید رعایت شود.
وی اظهارداشت: رنگ بدن ماهی و میگو ویژگی بسیار مهمی برای این دو محصول به شمار می آید به همین دلیل در برخی مواقع مشاهده می شود که از مواد رنگ زا «کاروتنوئیدها» در خوراک این گونه از آبزیان مورد مصرف قرار می گیرد که رنگ ماهی را صورتی رنگ می کند.
به گفته وی، با توجه به خصوصیت رنگدانه های کاروتنوئیدی، پرورش دهندگان ماهی قزل آلا که اقدام به پروار ماهی در وزن های بالا می کنند، در انتهای دوره پرورش از این رنگدانه ها که به صورت مجاز در کارخانجات خوراک آبزیان به خوراک افزوده می شود، استفاده می کنند که باعث تغییر رنگ گوشت و فیله ماهی قزل آلا می شود. 
وی افزود: در مراکز عرضه باید بین قزل آلا و ماهی سالمون تفکیک قایل شوند و مصرف کننده باید بداند که چه نوع ماهی مصرف می کند بنابراین استفاده از عبارت هایی نظیر سالمون ایرانی برای قزل آلاهای یاد شده اشتباه است و می توان از عناوین دیگری که نشان دهنده گونه قزل آلا باشد، استفاده کرد. 
رفیعی پور افزود: دو گونه مهم پرورشی ماهی قزل آلا و ماهی سالمون از خانواده آزادماهیان هستند که این گونه ارزشمند قزل آلا در کشور ما به وفور پرورش می یاید.
«ایران یکی از تولید کنندگان بزرگ ماهی قزل آلا آب شیرین در دنیا است که سالانه بالغ بر 160 هزار تن از این ماهی را تولید و بخشی از آن به کشورهای هدف صادر می شود».
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: گوشت ماهی قزل آلای صورتی مورد تایید این سازمان بوده و تولید هرگونه ماهی و آبزیان در مراکز پرورش مجاز با نظارت سازمان دامپزشکی به طور قطع سالم، کیفی و بهداشتی است و مردم برای مصرف آن نباید نگرانی داشته باشند.
وی اظهارداشت: حتی برخی محصولات کشاورزی همچون گوجه فرنگی که دارای رنگدانه حاوی آنتی اکسیدان است، در کارخانجات خوراک آبزیان به پودر تبدیل می شود که می تواند موجب تغییر رنگ در گوشت نهایی ماهی و ماندگاری محصول نهایی شود.
رفیعی پور گفت: نظارت های تخصصی دامپزشکی توسط ناظران این سازمان در همه ابعاد از مزرعه تا سفره مردم اعمال می شود.
به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، هرچند نظارت ها از مراکز تولید، بسته بندی و عرضه ماهی و آبزیان در فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های عرضه فرآورده های خام دامی انجام می شود اما نیاز است که مردم در کنار سازمان دامپزشکی خود در هنگام خرید به قوام، رنگ و بو ماهی و دیگر آبزیان توجه و نظارت داشته باشند.
وی افزود: تمامی فرآورده های خام دامی تولید داخل و وارداتی دارای کدرهگیری، برچسب مشخصات پروانه بهداشتی دامپزشکی هستند به طوری که از مبدا تا مقصد مورد کنترل قرار دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از مردم خواست تا برای اطمینان داشتن از خرید ماهی و دیگر آبزیان کدرهگیری روی محصول را به شماره 30008903 پیامک کنند تا از مبدا تولید تا عرضه پایانی محصول اطلاع حاصل کنند.
وی تغییر نام ماهی و عرضه آن با قیمت های نامتعارف را یک تخلف تعزیراتی دانست و افزود: شهروندان می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف در تولید ، پرورش، بسته بندی و عرضه این محصولات شکایات خورد را به سامانه 1512 سازمان دامپزشکی کشور و 124 سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کنند تا با متخلفان برخورد قانونی شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گوشت فضای مجازی پرورش ماهی حقوق خوراک وزن خانواده محصولات کشاورزی گوجه فرنگی فروشگاه های زنجیره ای پیامک تعزیرات سازمان دامپزشکی کشور سالمون ماهی قزل آلا رنگ ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۶۲۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سخنگوی سازمان دامپزشکی گفت: با توجه به شیوع تب کریمه کنگو در فصل گرما، افراد از خرید دام کنار جاده که هیچ نظارتی بر آن نیست، خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: ۵۷ مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور

امین اسدی افزود: براساس آخرین آمار اعلامی وزارت بهداشت چهار نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شدند که متاسفانه یک نفر از آنها جان خود را از دست داده اند.

او از کاهش ۵۰ درصدی تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو خبر داد و افزود: با توجه به شیوع تب کریمه کنگو در فصل گرما، کاهش تعداد مبتلایان نشان دهنده هشدارهای به موقع سازمان دامپزشکی به دامداران است.

اسدی ادامه داد: با توجه به افزایش تعداد کنه ها در فصل گرما به دامداران توصیه می شود که نسبت به سم پاشی اسطبل ها اقدام کنند و همواره از دست زدن و له کردن کنه ها با دست اجتناب کنند.

سخنگوی سازمان دامپزشکی با تاکید بر جدی گرفتن هشدارهای دامپزشکی در خصوص شیوع تب کریمه کنگو افزود: به افراد توصیه می شود که از خوردن جگر و گوشت خام و نیم پخته خودداری کنند چراکه این ویروس مقاوم به حرارت نیست و با پختن به طور کامل از بین می رود.

او با تاکید بر اجتناب افراد از خرید دام کنار جاده گفت: با توجه به آنکه نظارت بهداشتی بر روی این دام ها نیست، از این رو به افراد توصیه می شود که از خرید دام و گوشت کنار جاده بواسطه آنکه تب کریمه کنگو بیماری مشترک دام و انسان است، به جد اجتناب کنند.

اسدی گفت: افراد در کشتارگاه ها نسبت به رعایت پروتکل ها و نکات بهداشتی اقدام کنند به طوریکه هنگام کشتار حتما از کلاه، دستکش و ماسک و عینک استفاده کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

کد خبر: 1228868 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • ۳۰ تُن مکمل و افزودنی‌های غیرمجاز دامی در پردیس کشف شد
  • مالیات ماهانه طلافروش‌ها ماهی فقط ۸۰۰ هزار تومان!
  • جراح ماهی ؛ از جالب ترین شگفتی های خلقت با 30 سال عمر (+عکس)
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو