Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@07:40:33 GMT

نسخه‌ای برای پیوندزدن دانش‌آموزان به بازار کار

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۶۳۵۶۳

براساس تفاهم‌نامه‌ای که میان بنیاد علوی و سازمان فنی‌ و حرفه‌ای منعقد شده است برای دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی که در مقاطع یازدهم و دوازدهم تحصیل می‌کنند، آموزش‌های مهارت‌آموزی در نظر گرفته شده است. آنها پس از فراگیری مهارت‌ها می‌توانندتسهیلات دریافت کنند و بدون آن که بیکار بمانند مشغول همان کاری شوند که در آن مهارت آموخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش پانا، یکی از اصل‌های ضروری برای پیدا کردن فرصت‌های شغلی داشتن مهارت کافی است. به این معنی که تنها داشتن مدرک تحصیلی نمی‌تواند ضامن پیدا کردن شغل در فضای کنونی باشد. از این رو هر چه دانش‌آموزان در مقاطع پایین‌تر بتوانند در کنار آموزش دروس به صورت عملی، مهارت نیز فرا بگیرند در آینده بهتر می‌توانند به بازار اشتغال جذب شوند.

مهارت‌آموزی موضوعی مهم است که در میان‌مدت به توانمندسازی دانش‌آموزان می‌انجامد. این توانمندی می‌تواند آنها را در جامعه به موفقیت بیشتری نزدیک کند. اما آیا تمامی دانش‌آموزان در هر منطقه و شهری امکان فراگیری مهارت‌های عملی حین آموزش و بعد از مدرسه را دارند؟ اصلا این امکان وجود دارد که دانش‌آموزان مناطق محروم نیز همپای دیگر دانش‌آموزان در مناطق برخوردار مهارت‌های کافی برای آمادگی برای حضور در اجتماع را فرا بگیرند؟

پاسخ به این سوال شاید در وهله نخست منفی به نظر برسد، اما بنیاد علوی اقدامی را در این خصوص در دستور کار قرار داده است که می‌تواند پاسخ‌های پیش‌فرض را تغییر دهد. این مجموعه در راستای عمل به فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت مهارت‌آموزی ، تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فنی و حرفه‌ای امضا کرده است تا دانش‌آموزان مناطق محروم نیز از مزایای مهارت‌آموزی بهره‌مند شوند.

تفاهم‌نامه‌ای که البته شروع حرکتی بزرگ‌تر است، به این صورت که هر زمان دانش‌آموزانِ مهارت آموخته، از درس و مدرسه فراغت یافتند، می‌توانند از بنیاد علوی برای اشتغال تسهیلات دریافت کنند و به تناسب مهارتی که دارند وارد بازار کار شوند. دورنمایی که می‌تواند آینده دانش‌آموزان مناطق محروم را بسازد.

رویکرد حمایتی بنیاد علوی در زمینه مهارت‌آموزی دانش‌آموزان مناطق محروم می‌تواند زمینه‌ساز توسعه همگون و فقرزدایی در بلندمدت شود. مدل حمایتی که می‌تواند توسط دیگر سازمان‌های توسعه‌ای پیگیری شود.

براساس گفته های موسی برزگری، مدیرعامل بنیاد علوی تا کنون با حدود 16 استان، تفاهم‌نامه‌ای میان این بنیاد و آموزش فنی‌حرفه‌ای آموزش و پرورش منعقد شده است که بر اساس آن، برای دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی که در مقاطع یازدهم و دوازدهم تحصیل می‌کنند، آموزش‌هایی در نظر گرفته شده است؛ آنها پس از فراگیری مهارت ها می توانند از بنیاد علوی وام بگیرند و بدون آن که بیکار بمانند مشغول همان کاری شوند که در آن مهارت آموخته‌اند.

وی افزود:‌ البته معنای این طرح، بستن راه دانش‌آموزان مستعد برای ورود به دانشگاه نیست. بنیاد علوی به این منظور نیز طرحی ویژه تدارک دیده است. به این شکل که اگر دانش‌آموزان محروم در کنکور موفق شوند و به دانشگاه راه بیابند، آن دسته که معدل بالای 15 دارند، تحت پوشش بنیاد قرار می‌گیرند و برای آنها شهریه در نظر گرفته می‌شود.شهریه‌ای که موعد بازپرداخت آن، دو سال و نیم پس از فارغ التحصیلی آنهاست و البته بازپرداختش به صورت اقساطی خواهد بود.

رویکرد حمایتی بنیاد علوی در تدارک‌دیدن زمینه‌های مهارت‌آموزی دانش‌آموزان را به راهکاری برای رهایی آنها از بیکاری تعبیر کرد. راهکاری که به این دسته از دانش‌آموزان روحیه می‌بخشد و حتی می‌تواند به شناسایی استعدادهای آنها و شکوفایی‌شان منجر شود. توجه به استعدادهای دانش‌آموزانی که به نسبت همسالان خود کم بهره‌ترند و از این رو ممکن است به ترک تحصیل فکر کنند یا این ایده را خیلی زود عملی کنند، در حالی که اگر بدانند "تحصیل" راه رسیدن‌شان به شغل و آینده است، بعید است چنین فکری از خاطرشان بگذرد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۶۳۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام دوره‌های مهارت آموزی نومعلمان در دانشگاه فرهنگیان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛  متن اطلاعیه دانشگاه فرهنگیان به شرح زیر است:

قابل توجه مهارت‌آموزان پذیرفته‌شده تکمیل ظرفیت رشته‌­های دبیری، آموزگاری، کد ۱۹ (گزینش دبیری و آموزگار ابتدایی)، تاخیر گزینش‌های آزمون سال ۱۴۰۰، مشمولان بند (و) و قهرمان ورزشی

معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان ضمن تبریک به پذیرفته‌شدگان فوق به اطلاع می‌رساند، تنها مرجع اطلاع‌رسانی در خصوص مسایل مرتبط با دوره مهارت‌آموزی، پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه فرهنگیان و پورتال معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی است و این دانشگاه اخبار مندرج در سایر مراجع اطلاع‌رسانی: اعم از سایت‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی را تایید نکرده و هیچ مسئولیتی در قبال آنها ندارد.

‌برنامه ثبت‌نام مهارت‌آموزان فوق دارای دو مرحله اصلی است که جزییات آن به شرح ذیل اعلام می­‌گردد:

* ثبت‌نام در دو مرحله غیرحضوری و حضوری انجام خواهد شد.

ثبت‌نام غیرحضوری‌:

معرفی‌شدگان فوق طی روزهای ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ لغایت ۰۲/۱۰/ ۱۴۰۳ به آدرس ttc.cfu.ac. ir سامانه آموزشی پذیرش مهارت‌­آموزان دانشگاه فرهنگیان (سامانه مروارید) مراجعه و برای بارگذاری مدارک و ثبت‌نام غیرحضوری خود اقدام نمایند. 

نام کاربری: شماره داوطلبی یا شماره پرونده و یا کد رهگیری می‌باشد و رمز عبور: کد ملی مهارت‌آموز می‌باشد.

‌مدارک مورد نیاز جهت بارگذاری در سامانه مروارید توسط مهارت آموزان:

‌- تصویر کلیه صفحات شناسنامه

- تصویر پشت و روی کارت ملی

- تصویر عکس پرسنلی زمان ثبت نام در آزمون استخدامی

- تصویر کارت پایان خدمت و یا کارت معافیت برای برادران

- تصویر آخرین مدرک تحصیلی

- تصویر گواهی ICDL (درصورت دارا بودن).

- تصویر گواهی روخوانی و روان خوانی قرآن (درصورت دارا بودن)

- فرم تعهد (در صورت دارا بودن)

- مدارک ایثارگری (در صورت دارا بودن)

- پرداخت شهریه

‌پرداخت شهریه:

نکته: شهریه دو پودمان برای هر مهارت­ آموز ۵۴/۰۰۰/۰۰۰ (پنجاه و چهار میلیون ریال) می ­باشد که می‌بایست در فرآیند ثبت نام در سامانه مروارید در قسمت پرداخت شهریه نسبت به واریزآن اقدام شود.

نکته مهم:

شهریه پودمان اول ۲۷/۰۰۰/۰۰۰ (بیست و هفت میلیون ریال) می ­باشد که مهارت آموز باید نسبت به پرداخت این مبلغ اقدام نماید در صورت عدم پرداخت امکان انتخاب واحد میسر نمی‌باشد. باقی مانده شهریه که مربوط به پودمان دوم می‌باشد مبلغ ۲۷/۰۰۰/۰۰۰ (بیست و هفت میلیون ریال) که جهت رفاه حال مهارت آموزان تا پایان دوره (قبل از آزمون اصلح) موظف به پرداخت آن در سامانه مروارید می‌باشند.

‌- عدم ثبت نام غیرحضوری و بارگذاری مدارک تا پایان تاریخ تعیین­شده به معنی انصراف از دوره تلقی خواهدشد.

 - مسئولیت صحت و سقم ثبت­ نام، درج مشخصات و بارگذاری مدارک برعهده مهارت ­آموز است و در صورت تشخیص وجود مغایرت در مدارک ارائه­ شده تا پایان دوره، شرکت متقاضی در دوره مهارت ­آموزی کان لم یکن تلقی خواهد شد.

‌ثبت‌نام حضوری:

ثبت‌نام حضوری مهارت­ آموزان فوق الذکر از تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ همزمان با شروع دوره در پردیس/مرکز محل آموزش مهارت­ آموزان انجام خواهد شد. مهارت­‌آموزان موظف هستند در زمان ثبت ­نام حضوری شخصاً، اصل مدارک ثبت نامی را صرفا جهت تطبیق با مدارک بارگذاری شده درسامانه به همراه داشته باشند.

‌تذکر ۱: آن­ دسته از مهارت­ آموزان جامانده از سری­‌های قبل که موفق به اتمام دوره نشده اند در صورت ارائه درخواست کتبی برای ادامه و اتمام دوره به پردیس محل آموزش خود می‌توانند در این دوره شرکت نمایند. البته مشروط به اینکه از معرفی آنها به دانشگاه بیش از یکسال نگذشته باشد تذکر ۲‌: با توجه به پایین بودن تعداد معرفی­ شدگان در رشته کودکان استثنایی در برخی از استان­‌ها این رشته در استان­‌های ذیل تشکیل می­ شود. به صورت پیش فرض با توجه به هم جواری استان‌ها یکی از این استان‌ها برای مهارت ­آموز انتخاب شده است. در صورت نیاز به تغییر محل گذراندن پودمان مهارت آموز می ­­تواند با مراجعه به دانشگاه فرهنگیان استان خود نسبت به اخذ فرم انتقال و ثبت درخواست خود اقدام نماید.

‌** استان‌هایی که در آن رشته آموزش کودکان استثنایی تشکیل می‌­شود:

آذربایجان­ شرقی‌/ اردبیل/ اصفهان/ ایلام/ تهران/ چهارمحال ­وبختیاری/ خراسان­ رضوی/ خراسان شمالی/ خوزستان/ فارس/ کرمان/ کرمانشاه/ گیلان/ لرستان و یزد

‌تذکر ۳‌: با توجه به پایین بودن تعداد معرفی­ شدگان در رشته تربیت بدنی در اکثر استان ­ها این رشته در دو استان تهران و خراسان رضوی تشکیل می­ شود. به صورت پیش فرض با توجه به هم جواری استان‌ها یکی از این دو استان برای مهارت ­آموز انتخاب شده است. در صورت نیاز به تغییر محل گذراندن پودمان مهارت آموز می ­­تواند با مراجعه به دانشگاه فرهنگیان استان خود نسبت به اخذ فرم انتقال و ثبت درخواست خود اقدام نماید.

‌دوره مهارت آموزی شامل دو پودمان می ­باشد که پودمان نخست آن از سه شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ آغاز می ­شود. مهارت­ آموزان باید پس از ثبت نام براساس برنامه اعلامی سامانه مروارید در کلاس‌های پودمان شرکت نماید. در صورتی که مهارت آموز طبق مراحل مشخص شده اقدام نکند امکان شرکت وی در پودمان و امتحانات پایانی و متعاقباً صدور حکم استخدامی توسط وزارت آموزش و پرورش وجود نخواهد داشت.

‌پودمان‌های اول و دوم این دوره به صورت حضوری برگزار می­ شود. درکنار آموزش حضوری بسته‌های یادگیری الکترونیکی که لینک آن در منوی اصلی پورتال سازمان مرکزی دانشگاه با عنوان (محتوی دوره مهارت آموزی) ایجاد شده است در دسترس می­باشد.

‌تذکر ۴: بدیهی است پاسخگویی به مشکلات پذیرفته شدگان برعهده استان محل برگزاری دوره می‌باشد لذا اکیداً از مراجعه حضوری یا تلفنی مهارت آموزان به سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان خودداری شود.

‌تذکر ۵: تشکیل کلاس در روز‌های سه شنبه / چهارشنبه و پنج شنبه براساس برنامه اعلامی پردیس محل برگزاری دوره می­ باشد.

‌تذکر ۶: نام کاربری و رمز عبور به صورت پیش فرض در زمان ثبت نام، توسط سامانه اعلام می‌گردد.

تذکر ۷: مهارت آموزانی که درخواست انتقال به استان­‌های دیگر را دارند به رابط مهارت آموزی دانشگاه فرهنگیان در استان خود مراجعه نمایند و فرم انتقال را از همکاران تحویل گرفته درخواست خود راثبت نمایند. بدیهی است انتقال یکبار و برای دو پودمان انجام می­‌گیرد و در صورت انجام انتقال به مبدا درخواستی امکان باز گشت وجود ندارد لذا از مهارت آموزان تقاضا می‌شود در این خصوص دقت کافی داشته باشند.

‌*‌تذکر خیلی مهم: مهارت آموزان محترم به هیچ وجه جهت فرایند انتقال به سازمان مرکزی دانشگاه مراجعه نفرمایید و همان طور که در بالا توضیح داده شد در این خصوص به دانشگاه فرهنگیان استان خود مراجعه نمایند.

 *‌مهارت‌آموزان محترم درخواست می‌شود به جهت اطلاع از اخبار و اطلاعیه‌های مهارت آموزی به کانال اطلاع رسانی دوره‌های مهارت آموزی ماده ۲۸ دانشگاه فرهنگیان در پیام‌رسان ایتا به نشانی https://eitaa.com/SkillCFU بپیوندند.»

دیگر خبرها

  • طرح شنابرای۴۰۰۰دانش آموز کهگیلویه و بویراحمدی اجرا می شود
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • آغاز ثبت‌نام دوره‌های مهارت آموزی نومعلمان در دانشگاه فرهنگیان
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل
  • اجرای طرح تابستانه ویژه مهارت آموزی دانش آموزان سنین 7 تا 18 سال
  • عملیات آبرسانی به روستاهای محروم خرمشهر
  • آغاز لوله گذاری آبرسانی در مناطق حاشیه ای خرمشهر