Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-19@23:09:33 GMT

کاهش جهانی قیمت طلا، به بازار تهران رسید

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۶۴۰۵۵

به گزارش ایرنا، فشار قدرت گرفتن شاخص دلار بر بازارهای جهانی سبب شده تا بهای طلا به پایین ترین قیمت خود از ژانویه ۲۰۱۷ تاکنون (دی ماه ۹۵) سقوط کند.

براساس اعلام خبرگزاری رویترز، شاخص دلار به بالاترین سطح ۱۳ ماهه خود رسیده است.

اکنون بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی با ۱۰ دلار کاهش به ۱۱۸۴ دلار در هر اونس رسیده است و به دنبال آن بهای هر گرم طلای خام ۱۸ عیار در بازار تهران امروز با ۳۸۱۰ تومان کاهش نسبت به پایان معاملات دیروز ۲۹۲ هزار و ۱۶۰ تومان عرضه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهای طلا در بازار ایران از ضرب نرخ جهانی هر اونس طلا در بهای دلار آمریکا محاسبه می شود؛ در ماه های اخیر که قیمت دلار در نوسان بود، این ارز بیشترین اثر را در تعیین قیمت طلای خام داشت اما در روزهای اخیر و با به رسمیت شناختن بازار ثانویه و معاملات ارز در صرافی ها، نوسان قیمتی آن کاهش یافته است و فعالان بازار طلا نیز این امید را دارند که با پایدار شدن بازار ارز، بازار طلا نیز به آرامش برسد.

با این حال، وضعیت بازار مسکوکات طلا به گونه دیگری است؛ به گفته «ابراهیم محمدولی» رئیس اتحادیه طلا و جواهر، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد نزدیک یک میلیون تومان حباب دارد یعنی بالاتر از بهای واقعی خود خرید و فروش می شود زیرا تقاضا برای خرید طلا با هدف ذخیره سازی آن هنوز از بین نرفته است.

بنابراین اگرچه تقاضا برای خرید انواع سکه طلا در بازار وجود دارد و نرخ ها را بالاتر از بهای واقعی نگه داشته است، اما سقوط بهای فلز زرد در بازارهای جهانی، امروز بازار مسکوکات طلا را تحت تاثیر قرار داد به شکلی که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با ۸۰ هزار تومان کاهش، به سه میلیون و ۸۰۶ هزار تومان رسید و هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با ۹۰ هزار تومان عقبگرد، سه میلیون و ۴۶۳ هزار تومان رقم خورد.

امروز همچنین هر نیم سکه را با ۳۰ میلیون تومان کاهش، یک میلیون و ۷۸۲ هزار تومان و هر ربع سکه با ۱۰ هزار تومان افت، ۹۲۱ هزار تومان داد و ستد شد اما سکه گرمی در رقم ۵۰۱ هزار تومان ثابت ماند.

** بهای نرخ ها در سامانه ارزی

براساس نرخ های اعلامی در سامانه نظارت ارز (سنا) که بیانگر میانگین وزنی نرخ خرید و فروش ارز بر مبنای معاملات ثبت شده توسط صرافی های مجاز کل کشور است، میانگین خرید هر یورو ۹۲ هزار و ۶۳۳ ریال و بهای فروش آن ۹۳ هزار و ۲۱۵ ریال است.

همچنین صرافی ها هر دلار آمریکا را به طور میانگین ۷۹ هزار و ۴۸۰ ریال خریداری کردند و ۷۹ هزار و ۳۵۰ ریال فروختند.

بهای خرید هر درهم امارات نیز ۲۱ هزار و ۹۴۶ ریال و نرخ فروش آن ۲۲ هزار و ۵۸ ریال در سامانه سنا ثبت شده است.

عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی امروز (چهارشنبه) پس از جلسه هیات دولت به خبرنگاران گفت: «همانطور که از ابتدا گفته ایم، در نرخ ارز دخالت نمی کنیم و بازار در این خصوص تصمیم می گیرد؛ کار اصلی تعادل بخشی ارزی ما بازار ثانویه است و این بازار به تدریج عمق می یابد».

وی افزود: «قبول داریم که قیمت های ارز در بازار ثانویه برای واردکنندگان قابل قبول نیست؛ صادرکنندگان نیز باید متوجه این موضوع شوند که با این قیمت ها خریداری ندارند و باید نرخ ها کاهش یابد».

رییس کل بانک مرکزی گفت: وزن اصلی بازار روی بازار ثانویه است و حدود ۹۰ درصد معاملات در این بازار انجام می شود؛ بنابراین تاثیر خود را می گذارد.

وی همچنین درباره تاثیر پیش فروش سکه بر نرخ آن در بازار نیز گفت: در گذشته سکه به تعداد زیاد پیش فروش کردیم که با همان قیمت سابق تحویل می دهیم و به تدریج وارد بازار می شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۶۴۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار

علی مروی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص روند قیمتی دلار اظهار کرد: زمانی که در مورد قیمت ارز صحبت می‌کنیم متغییر‌های اقتصادی و غیر اقتصادی به صورت توامان درگیر خواهند بود.

هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: آنچه که برای شرایط فعلی یعنی فروردین ماه ۱۴۰۳ مطرح است، وضعیت مطلوب شاخصه‌های اقتصادی و وضعیت نامطلبوب شاخصه‌های غیراقتصادی است. از همین رو قابل ذکر است که جهش قیمتی که اتفاق افتاد به دلیل نابسامانی شاخصه‌های غیر اقتصادی بود.

مروی تصریح کرد: مشخصا موضوع جنگ غزه و احتمال تقابل ایران و رژیم صهیونیستی، همانطور که اقتصاد این رژیم را با شوک وحشتناکی روبرو کرد؛ کمی هم بر نرخ ارز در کشور ما تاثیرگذار شد.

وی ادامه داد: به لحاظ برابری متغییر‌های اقتصادی از جمله عرضه و تقاضا در حال حاضر در شرایط بسیار مطلوبی هستیم. شایان ذکر است که هم اکنون با عرضه مازاد ارز نیز روبرو هستیم.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: از این نظر شرایط بازار قابل اتکا است. قابل ذکر است که صحبت‌های رییس کل بانک مرکزی در مورد کنترل بازار ارز رسمی کاملا صحیح و متناسب با واقعیت‌ها است.

مروی در ادامه گفت: نکته حائز اهمیت این است که در بازار ارز با دو نوع تقاضا روبرو هستیم. نوع اول تقاضا‌های قانونی برای واردات و صادرات و سفرهاست و نوع دوم تقاضا‌هایی است که با نیت‌های سفته بازانه انجام می‌شود.

هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: مردم برای پوشش ریسک تورم نیاز به کالایی دارند که بتوانند از دست رفتن سرمایه به دلیل تورم را پوشش دهد و به همین جهت به ذخیره ارز رو می‌آورند. این بخش از تقاضا غیر قابل پیش بینی است و برآورد دقیقی از آن وجود ندارد.

بخشی از تقاضای ارز ناشناخته است

مروی تاکید کرد: برای تقاضا‌های سفته بازانه و یا سرمایه گذاری در بازار هرگز قانونی هم تصویب نشده است. ما قانون داریم که معاملات کاغذی دلار را محدود می‌کند، اما هیچ قانونی وجود ندارد که اگر شخصی دلار در خانه اش ذخیره کند مرتکب جرمی شده است یا خیر. به همین جهت این بخش از تقاضای ارز برای ما ناشناخته است.

وی تصریح کرد: اکثر اتفاقات هیجانی که بازار ارز را ملتهب می‌کند نیز به دلیل همین نوع تقاضای غیر رسمی است. در جمع بندی مطالب ذکر شده می‌توان گفت که اکنون برای پاسخگویی به تقاضا‌های واقعی مناسب است و مشکلی نداریم. به علت نبود برآورد از تقاضای غیر رسمی نیز نمی‌توان در مورد این باز پیش بینی کرد. دلار ارزان می‌شود؟


نرخ ارز چه زمانی روند کاهشی خواهد داشت

مروی در خصوص روند قیمتی دلار تا پایان سال جاری گفت: بالاخره تنش‌های منطقه‌ای باید به آرامش ختم شوند. در این صورت می‌توان انتظار داشت که نرخ ارز کاهش یابد. همچنین با نگاهی بلند مدت تر، انتخابات آمریکا را در پیش داریم که بر اقتصاد کل جهان موثر است.

هیئت علمی اندیشکده کسب و کار ادامه داد: در داخل ایران نیز تغییراتی در جریان است و ممکن است در میزان یارانه حامل انرژی شاهد تغییراتی باشیم. شایان ذکر است کف قیمت دلار رقمی معادل پایان سال ۱۴۰۲ است و پیش بینی می‌ماند که دلار به اتت‌های کانال ۵۰ هزار تومان باز گردد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهای نفت در پی «اقدام اسرائیل علیه ایران» در بازارهای جهانی افزایش یافت
  •  سیگنال بازارهای جهانی به دلار تهران
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد
  • رمزگشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد؟
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • قیمت جهانی طلا امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت طلا به ۲۳۸۳ دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا به ۲۳۸۳ دلار و ۱۴ سنت رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۹