Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@19:34:56 GMT

باترى خودروهاى برقى بعد از مصرف كجا مى روند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۶۷۵۱۸

باترى خودروهاى برقى بعد از مصرف كجا مى روند؟

باترى هاى ليتيوم يون جدا شده از خودروها و اتوبوس ها را مى توان به مدت ٧ تا ١٠ سال ديگر نيز مور استفاده قرار داد. مى توان از آنها در موارد ديگر تأمين انرژى و يا در تأمين مواد اوليه استفاده كرد.

بر اساس داده هاى منتشر شده از Bloomberg NEF تا آخر سال ٢٠٢٥، به تعداد ٣/٤ ميليون زباله ى پك باترى وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنين اين تعداد تا آخر امسال به ٥٥ هزار خواهد رسيد. پس بايد به سرعت راه حلى براى اين زباله ها پيدا كرد.

حدودا نيمى از خودروهاى برقى در چين به فروش مى رسند. در ماه آگوست قوانينى تنظيم شد تا خودروسازان مسئوليت زباله هاى اين باترى ها را به عهده بگيرند. اتحاده ى اروپا براى اين مشكل قوانينى دارد و انتظار مى رود ايالات متحده نيز از اين قوانين پيروى كند.


شركت جنرال موتور ، بى ام و، تويوتا و بى واى دى در تلاش هستند تا بتوانند راه حلى براى اين باترى ها پيدا كنند تا بتوانند دوباره و در جايى ديگر از آنها استفاده كنند. اين كار باعث توليد درآمد دوم براى يك محصول و كاهش قيمت اين باترى ها خواهد شد.

يوهان استيرنبرگ، مدير اجرايى شركت سوئدى Box of Energy Ab كه با پورشه و ولوو همكارى دارند، معتقد است:” سازندگان خودرو در آينده مشكلات زيادى خواهند داشت و در حال حاضر شاهد يكى از آنها هستيم. حجم زياد زباله هاى باترى ها. هم اكنون برنامه هايى براى استفاده ى دوباره از اين باترى ها وجود دارد.”
‏ BNEF پيش بينى كرده است كه با گذشت دهه ها تقاضا براى باترى خودروهاى برقى روز به روز بيشتر مى شود و تا سال ٢٠٣٠ اين تقاضا ٢٥ برابر خواهد شد و خودروها به عنوان بزرگترين مصرف كننده ى باترى هاى ليتيوم يونى خواهند بود.


تا سال ٢٠٤٠ نيمى از خودروهاى نو و يك سوم ناوگان جهانى يعنى برابر با ٥٥٩ ميليون وسيله ى نقليه برقى خواهند بود. به گفته BNEF تا سال ٢٠٥٠ شركت ها، ٥٥٠ ميليارد دلار در زمينه ذخيره سازى باترى خانگى، صنعتى و شبكه اى سرمايه گذارى خواهند كرد.

سيسيل سوبله، مدير اجرايى بخش EV رنو اظهار كرد:”باترى مصرف شده اى كه از خودروها خارج مى شود باز هم قسمتى از جهان انرژى خواهد شد.”
اگرچه تاكنون كمپانى هاى زيادى وارد اين پروژه شده اند، اما بزرگترين توليد كننده ى خودروهاى برقى آمريكا، تسلا از اين پروژه استقبال نكرده است. پالو آلتو معتقد است كه به احتمال زياد باترى خودروهاى آنها بعد از گذشت ١٠ تا ١٥ سال استفاده، ديگر قابل استفاده نيستند و تمركز آنها بيشتر بر روى بازيافت مواد اوليه است.
ممكن است اين باترى ها در هنگام استفاده ى دوباره كارايى اوليه را نداشته باشند، اما همچنان نسبت به خارج كردن موادى مانند كبالت و … از آنها ساده تر است.اگر يك خودرو با يك بار شارژ كامل مسير كمترى را نسبت به قبل طى كند نشان دهنده ى كاهش عملكرد بهينه ى يك باترى است. باترى وسايل نقليه ى EV در خودروهايى كه مورد مصرف خانواده ها است به صورت ميانگين هر ١٠ سال يكبار و در اتوبوس ها تاكسى ها هر ٤ سال يكبار بايد تعويض شوند.

باترى هايى كه قرار است دوباره مورد استفاده قرار گيرند ممكن است براى خودروها مناسب نباشند اما براى وسايلى كه احتياج به ذخيره ى انرژى كمترى دارند مانند، پنل هاى خورشيدى و توربين هاى بادى بسيار مناسب هستند و قيمت بسيار كمترى دارند.
هانس اريك، بنيانگذار مركز تحقيقات و مشاوره ذخيره انرژى دايره اى در لندن، معتقد است:”يك باترى ليتيوم يون هرگز نميميرد. درست مانند اين است كه شما باترى قليايى را از چراغ قوه خارج كنيد و براى استفاده ى دوباره در يك ريموت كنترل قرار دهيد.”

ملين باور دارد، تا سال ٢٠٢٥ حدود سه چهارم باترى هاى EV مصرفى، مورد استفاده ى مجدد قرار مى گيرند و سپس مواد خام آنها بازيافت مى شود. اين به اين معناست كه خودروسازان و توليد كنندگان باترى مى توانند از يك پك باترى بارها استفاده كنند.

‏ Box of Energy لندن و Relectrify Pt در ملبورن از جمله كسانى هستند كه در اين پروژه با تعداد زيادى از خودروسازان همكارى مى كنند.در غرب سوئد در زير زمين هاى سه آپارتمان جعبه هاى انرژى به اندازه ى يخچال هاى بزرگ قرار دارند و هر كدام باترى هاى مصرف شده ى ٢٠ ولوو هستند. اين جعبه هاى انرژى از طريق پنل هاى خورشيدى موجود در سقف آپارتمان ها شارژ مى شود و براى تأمين برق چراغ ها و آسانسور مناطق مشترى آپارتمان ها استفاده مى شود.
لنارت نورد، مسئول اين آپارتمان ها مى گويد:”اين سيستم تاكنون بدون هيچ مشكلى كار كرده است.”

اين تكنولوژى مى تواند ميزان مصرف برق را تا يك سوم كاهش دهد. گفته مى شود Powervault قصد دارد در تابستان امسال تا از باترى هاى رنو براى خانه ها و مدارس استفاده كند.

جف هاردى ٤٤ ساله، در تراس خانه ى خود در جنوب شرقى لندن يكى از اين پاور يونيت ها را قرار داده است و انتظار مى رود سالانه حدود ١١٠ پوند در هزينه ها صرفه جويى شود.هاردى گفت:”ساخت باترى هاى EV تأثيرات زيادى بر محيط زيست مى گذارد و استفاده ى دوباره از آنها مى تواند اين تأثير را بيشتر كند.
سايزهاى بزرگتر اين يونيت هاى انرژى سودآورى بيشترى دارند. قرار است به زودى باترى هاى نيسان ليف در خيابان هاى شهر ساحلى Namie ژاپن مورد استفاده قرار بگيرند.
تام ژائو، مدير بخش فروش جهانى بخش خودروهاى برقى BYD معتقد است كه اين باترى ها بعد از اينكه از خودروها خارج شوند مى توانند حدود ٥٠ تا ٧٠ درصد حجم قبلى خود برق ذخيره كنند. منبع: دنده 6

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خودرو خودروهای برقی باتری خودرو تکنولوژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۶۷۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند نزولی قیمت دلار شروع شده است

احمد اشتیاقی گفت: افزایش یکباره قیمت دلار کاملا سیاسی است. زمانی که تنش و مسائل سیاسی رفع شود، نرخ دلار حتی به کمتر از کانال ۶۰ هزار تومان هم باز‌می‌گردد؛ در این صورت دلار صرفا به اندازه نیمی از تورم رشد داشته که یک امر عادی محسوب می‌شود.

 

احمد اشتیاقی، تحلیلگر بازار‌های مالی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به این موضوع که جنگ و مسائل سیاسی بر بازار‌های مالی اثر می‌گذارد و این امر صرفا به ایران اختصاص ندارد، گفت: با رخ دادن جنگ، بی ثباتی در اقتصاد ایجاد می‌شود و این بی ثباتی در روند بازار‌های مالی اثر می‌گذارد.

 

وی با بیان اینکه بازار ارز در جامعه‌ای مانند ایران که در آن انتظارات تورمی پررنگ است، با هر تنش سیاسی دچار التهاب می‌شود، اظهار کرد: ایجاد نوسان در بازار ارز با حمله به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ کشورمان به رژیم صهیونیستی و درگیری‌های بعدی طبیعی است، ولی با کاهش این تنش سیاسی روند صعودی نرخ ارز متوقف یا کاهشی می‌شود. در حال حاضر نیز مشاهده می‌شود که دلار با کاهش چند کاناله به کف کانال ۶۰ هزار تومان رسیده و روند نزولی آن آغاز شده است.

 

اشتیاقی تاکید کرد: با اقدامات بانک مرکزی تورم از ۴۷ به ۳۲ درصد کاهش یافت و رشد نقدینگی به ۲۴ درصد رسید، بنابراین، رشد محدود ۱۰ تا ۱۵ درصدی نرخ دلار کاملا طبیعی است.

 

وی افزود: با رشد تورم قیمت تمامی کالا‌ها نیز رشد می‌کند و در این وضعیت اگر دلار نیز به اندازه ۱۵ درصد رشد کند هنوز با رشد ۳۰ درصدی تورم فاصله دارد که این مهم حاصل اقدامات بانک مرکزی است. در این میان اگر بانک مرکزی بتواند همین روند را ادامه دهد به نتایج مثبتی خواهیم رسید.

 

این تحلیلگر بازار‌های مالی با اشاره به این موضوع که افزایش یکباره قیمت دلار کاملا سیاسی است، اظهار داشت: زمانی که تنش و مسائل سیاسی رفع شود، نرخ دلار حتی به کمتر از کانال ۶۰ هزار تومان هم باز‌می‌گردد؛ در این صورت دلار صرفا به اندازه نیمی از تورم رشد داشته که یک امر عادی محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • درباره شرایط ذوب‌آهن در پایان فصل حرف می‌زنم
  • اولویت تامین انرژی با صنایعی دارای حداکثر بهره‌وری در روند مصرف است
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • جلسه ویژه مالک نساجی با موضوع بقا
  • بازدید علمی دانش آموزان از تصفیه خانه آب ارومیه
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • ویدیو/ سقوط موج ارز؛ کف بازار دلار چه خبر است؟
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • (ویدئو) دانش آموزان با سوخت‌بر‌ها به مدرسه می‌روند!