Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@17:29:25 GMT

طرز تهیه ترشی لیته حرفه‌ ای و خوشمزه

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۶۷۵۸۴

طرز تهیه ترشی لیته حرفه‌ ای و خوشمزه

ترشی همراه انواع غذا‌های ایرانی نظیر چلو خورشت، آبگوشت، کوکو و ... سرو می‌شود و طعم غذا را بهتر می‌کند. با در نظر گرفتن این موضوع و اینکه طرز تهیه ترشی لیته چندان سخت نیست، می‌توانید خودتان در منزل این ترشی را تهیه کنید تا کیفیت بهتری داشته باشد. البته توجه داشته باشید که در تهیه ترشی باید دقت کنید و حوصله به خرج دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مواد مورد نیاز برای تهیه ترشی لیته

موادی اولیه‌ای که برای تهیه این ترشی به آن احتیاج دارید، به شرح زیر است.
مواد لازم
بادمجان ترشی ۲ کیلوگرم
خیار ریز یک کیلوگرم
هویج یک کیلوگرم
گل کلم یک عدد متوسط
لوبیا سبز نیم کیلوگرم
سیب زمینی ترشی نیم کیلوگرم
موسیر ۳۰۰ گرم
کرفس ۲ عدد
سبزی نیم کیلوگرم
فلفل سبز نیم کیلوگرم
سرکه و نمک به میزان لازم


نکته: سبزی این ترشی شامل نعناع، ترخان، جعفری، گشنیز و ریحان می‌شود.

طرز تهیه ترشی لیته

ابتدا بادمجان‌ها را روی منقل یا در فر کبابی کنید، تا جایی که بادمجان کاملا بپزد و پوست آن به راحتی جدا شود. سپس بادمجان‌ها را پوست بگیرید و داخل یک آبکش قرار دهد و یک شیء سنگین روی آن قرار دهید تا آب بادمجان‌ها گرفته شود. سپس آن‌ها را روی یک پارچه تمیز بچینید تا رطوبت آن کاملا از بین برود. چون این مراحل به زمان زیادی نیاز دارد، بهتر است که دو روز قبل برای آماده کردن بادمجان‌ها اقدام کنید.
مقداری نمک به بادمجان‌ها اضافه کرده و آن‌ها را ساطوری کنید تا کاملا ریز خرد شوند.
اکنون مقداری سرکه به بادمجان‌ها اضافه کنید و بهم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
سبزی را ابتدا کاملا بشویید و کاملا رطوبت آن را بگیرید. سپس خیلی ریز خرد کنید، برای اینکار از چرخ گوشت نیز می‌توانید استفاده کنید.
بلافاصله سبزی را به ترشی اضافه کنید تا رنگ آن سیاه نشود.
پوست مابقی مواد را بگیرید و قسمت‌های اضافی آن‌ها را جدا کنید. سپس کاملا ریز خرد کنید. مقداری نمک به این مواد بزنید و اجازه دهید که به مدت یک روز روی پارچه تمیزی بمانند تا رطوبت آن‌ها گرفته شود.
اکنون تمام مواد را به ترشی اضافه کنید و مقداری سرکه نیز به آن بیفزایید تا جایی که روی مواد را بگیرد.

به همین سادگی ترشی لیته آماده است، اکنون فقط باید چند روز صبر کنید تا ترشی جابیفتد.


آماده کردن موسیر برای ترشی
اگر از موسیر تازه استفاده می‌کنید، ابتدا پوست آن را بگیرید و به صورت حلقه‌های نازک برش بزنید. از آنجا که موسیر تازه بوی تندی دارد، آن را از دو الی سه روز قبل در آب سرد خیس کنید و چندین مرتبه آب آن را عوض کنید. سپس موسیر‌ها را در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود و به مدت ۲۴ ساعت روی یک پارچه پهن کنید تا هیچ رطوبتی در آن باقی نماند. اکنون می‌توانید موسیر تازه را به ترشی اضافه کنید.
اگر از موسیر خشک استفاده می‌کنید، آن‌ها را در مقداری آب جوش بریزید و اجازه دهید تا آب جوش به دمای محیط برسد، سپس آب آن را دور بریزید و مجددا آب جوش به موسیر اضافه کنید. اینکار را سه الی چهار مرتبه تکرار کنید. سپس موسیر را به مدت دو روز در آب سرد خیس کنید و در طی این مدت چندین مرتبه آب آن را عوض کنید تا موسیر نرم و لطیف شود. اکنون آن‌ها را روی یک پارچه پهن کنید تا رطوبتی در موسیر‌ها باقی نماند و برای اضافه شدن به ترشی آماده شوند.

چند نکته:

در صورت تمایل می‌توانید مقداری گلپر پودر شده نیز به ترشی اضافه کنید.
یکی از عوامل مهم در تهیه ترشی خوب، سرکه است. اگر از خالص بودن سرکه اطمینان ندارید، قبل از استفاده آن را روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا چند جوش بزند و خالص شود. خالص نبودن سرکه یکی از عوامل کپک زدن ترشی است.
توجه داشته باشید که تمام مواد اولیه ترشی لیته به ویژه سبزی، نباید حاوی رطوبت باشند، چون رطوبت منجر به کپک زدن ترشی خواهد شد.
درب ظرفی که ترشی را در آن نگهداری می‌کنید، باید کاملا محکم باشد تا خراب نشود. به یاد داشته باشید نباید ترشی را در محلی که رطوبت بالایی دارد، نگهداری کنید.
اغلب این سوال مطرح می‌شود که چرا سابق بر این ترشی‌ها خوشمزه‌تر بود، دلیل این امر وجود زیرزمین در خانه‌های قدیمی بود که ترشی را در آن نگهداری می‌کردند. اگر می‌خواهید شما نیز ترشی خوشمره‌ای داشته باشید، باید آن را در محلی خنک و به دور از رطوبت و نور آفتاب نگهداری کنید.
برای آنکه کیفیت ترشی لیته بهتر شود و ناخالصی در سرکه وجود نداشته باشد، ترجیحا خودتان در منزل سرکه را تهیه کنید.



بسته به سلیقه خودتان می‌توانید هر کدام از مواد اولیه را که دوست ندارید از این ترشی حذف کنید، اما در تهیه ترشی لیته اصلی به تمام آن‌ها نیاز خواهید داشت. نکته درخور توجه در مورد انواع ترشی این است که اگر مواد اولیه آن خام باشد، تمام خواص خود را در سرکه حتی بعد از گذشت چند ماه حفظ می‌کند؛ به همین دلیل در گذشته این ماده غذایی را عمدتا در زمستان‌ها که دسترسی کمتری به سبزیجات وجود داشت، استفاده می‌کردند تا از خواص بی نظیر مواد غذایی از جمله هویج، کرفس، موسیر و... بهره‌مند شوند. منبع: مجله ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آشپزی ترشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۶۷۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود

معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان، گفت: طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی و همچنین کنترل کیفیت مواد غذایی عرضه شده در بیش از ۵۰ هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی عملیاتی می‌شود. - اخبار استانها -

مهرداد شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار داشت: طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی و همچنین کنترل کیفیت مواد غذایی عرضه شده در بیش از 50 هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی تحت پوشش این دانشگاه از اولویت‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز است.

وی افزود: به همین منظور در ماه‌های اخیر گام‌های بسیار موثری جهت رفع کمبودهای موجود در حوزه بازرسی مهندسین سلامت محیط مراکز بهداشت شهرستان‌ها توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز برداشته شده است.

معاون اجرایی بهداشت خوزستان، گفت:  در این خصوص با صرف هزینه یک میلیارد تومان در ماه‌های گذشته نسبت به خرید تجهیزات آزمایشگاه‌های آب‌شناسی از قبیل اتوکلاو، فور، کدورت‌سنج و بن ماری برای 23 شهرستان‌ تحت پوشش این دانشگاه اقدام شد.

وی بیان کرد: در ادامه در روزهای آینده با اختصاص یک میلیارد تومان دیگر نسبت به خرید دستگاه‌های پرتابل سنجش کیفی آب آشامیدنی شامل کیت‌های پرتابل کلرسنجی و قرص های سنجش کلر باقیمانده آب (DPD)، پودر و قرص‌های پرکلرین، حلال‌ها و محیط‌های کشت میکروبی مورد نیاز آزمایشگاه آب‌شناسی و همچنین دستگاه‌های پرتابل سنجش قطبیت روغن و دماسنج و اندیکاتورهای سنجش بارمیکروبی سطوح در کارگاه‌های تولید و فراوری مواد غذایی اقدام شد.

شریفی افزود: هدف از این اقدامات افزایش سطح پوشش و‌ تقویت نظارت به موقع و فوری بهداشتی بر تاسیسات آبرسانی و تصفیه‌خانه‌های آب، شبکه‌های توزیع آب شهری و روستایی و همچنین کنترل بهداشتی مواد غذایی در سطح عرضه است.

وی تاکید کرد: با این اقدامات صورت گرفته امیدواریم مخاطرات در این حوزه‌‌ها شناسایی و با همکاری متولیان مربوطه خطری متوجه سلامت جامعه نشود.

معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه چمران در این زمینه افزود: 380 مهندس بهداشت محیط در 23 شهرستان تحت پوشش این دانشگاه در نوبت‌های صبح و عصر در قالب اجرای طرح تشدید بازدید از مراکز تهیه و توزیع و اماکن عمومی و کنترل کیفی آب آشامیدنی از ساعت 8 صبح تا 20 عصر در قالب تیم‌های بازرسی ثابت و سیار در حال انجام وظیفه است.

شریفی همچنین گفت: عدم رعایت موازین بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی خط قرمز مرکز بهداشت می‌باشد و با کسانی که سلامت مردم را به مخاطره می اندازند به هیچ وجه مماشات به عمل نمی‌شود.

وی بیان کرد: بر اساس قانون ماده 13 مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب مجلس شورای اسلامی از طریق مراجع قضایی پیگیری‌های لازم برای برخورد با متخلفان بهداشتی شده و در صورت عدم توجه به اخطار بهداشتی مراکز و اماکن نامبرده پلمب خواهند شد.

انتهای پیام/341/

دیگر خبرها

  • فرآیند تهیه ترشی سیر به روش سنتی یک خانواده روستایی آذربایجانی (فیلم)
  • ماکودا ؛ پیشنهادی جذاب، لذیذ و خوشمزه
  • طرز تهیه کباب ترش تابه‌ای، یک غذای فوق‌العاده خوشمزه
  • طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی + مواد لازم و نکات کلیدی آموزشی
  • ۷ راه برای اینکه سرکه سیب بیشتری استفاده کنید
  • پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند
  • طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش‌رنگ و لذیذ به شیوه خاله‌ها!
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد
  • طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود
  • بادمجان شکم‌پر را با این روش خوشمزه درست کنید