Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@23:12:11 GMT

سفر کردن لاکچری شد

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۶۸۹۴۱

سفر کردن لاکچری شد

سفر به خارج از کشور با افزایش قیمت بلیت هواپیما، گران شدن نرخ دلار و یورو و بالا رفتن نرخ عوارض خروج از کشور جزو آن دسته از سفرهای لاکچری شد که دیگر هر کسی توان انجامش را ندارد.

اگر تا همین چند ماه پیش می شد با یک میلیون تومان به ترکیه رفت و با نصف قیمت آن سرزمین گرج ها را دید و با رفتن به اروپای شرقی پا در سرزمین صرب‌ها گذاشت و یا با کمی هزینه بیشتر ویزای اروپا را گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا دیگر نمی توان به راحتی بار سفر بست و با سبک زندگی مردم کشورهای دیگر آشنا شد.

قبل از سال ٩٧ تصویب شد که نرخ عوارض خروج از کشور از ٧5 هزار تومان به ٢٢٠ هزار تومان افزایش پیدا کند و اگر کسی قصد سفر برای بار دوم به هر دلیلی را داشت باید ٣٣٠ هزار تومان عوارض بدهد و برای بار سوم 440 هزار تومان. دلیل این افزایش نرخ هم تعداد زیاد سفرهای خارجی نسبت به سفرهای گردشگری ورودی به کشور بود چون سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد که 9 میلیون ایرانی در سال 96 از کشور خارج شدند و در ازای آن تنها 5 میلیون گردشگر وارد شدند هر چقدر هم که بعد از آن مسئولان سازمان مصاحبه و گفت‌وگو کردند تا این گفته شان را اصلاح کنند دیگر تاثیری نداشت آنها بعدا گفتند که از این 9 میلیون گردشگر خروجی تنها دو و نیم میلیون نفر به سفر زیارتی کربلا می روند اما دیگر این آمارها تاثیرش را گذاشته بود.

پس از آن هم هر اندازه سازمان میراث فرهنگی با افزایش نرخ عوارض خروج از کشور اعتراض کرد و حتی رئیس سازمان در نامه ای پیشنهادی اعلام کرد که بهتر است این عوارض از 75 هزار تومان به 85 هزار تومان برسد اما کسی توجهی نکرد.

به گزارش مهر، این افزایش چند برابری نرخ عوارض خروج از کشور موجب اعتراض بسیار از مردم حتی سلبریتی ها شد و بسیاری آن را جریمه سفر به خارج از کشور خواندند و برخی دیگر به این معترض بودند که مگر همه سفرها به خارج از کشور جزو سفرهای تفریحی است؟! با این وجود اکنون اگر کسی بخواهد از کشور خارج شود باید این افزایش نرخ عوارض چند صد هزار تومانی را بپردازد.

**دلار و یوروی گران در مقابل ریال ارزان
در همین سال 97 نوسانات نرخ ارز به حد اعلای خود رسید. دلار چهار هزار تومانی در بازار به 10 هزار تومان رسید و یوروی 5 هزار تومانی هم به 12 هزار تومان. صرافی ها بسته شدند و برای ورود گردشگران به کشور هم مشکلات زیادی ایجاد شد هنوز هم این نوسانات به نرخ ثابتی در بازار ثانویه نرسیده است و در هر حال تنها اکنون می توان ارز دولتی را آن هم برای کالاهای خاص به نرخ دلار 4200 تومانی دریافت کرد. با افزایش نرخ دلار و یورو و کاهش ارزش پولی ریال در ایران. هزینه های سفر به خارج از کشور به طور مسلم افزایش یافته است. حالا یک شیشه آب معدنی در خارج از کشور حتی اگر یک یورو باشد به پول ایران ده هزار تومان قیمت دارد. این موضوع هم باعث می شود تا هزینه سفر در خارج از کشور بالا برود.

**حیرت در نرخ بلیت هواپیما
اگر کسی هم بخواهد به سفر برود اکنون چند روزی است که نرخ بلیت های هواپیمایی موجب شده تا در انجام این سفرها چه تفریحی باشد و چه به منظور تحصیلی و یا غیره، با دیدن نرخ بلیت ها کمی تعلل کند. بلیت هواپیمای تهران به پاریس تا همین چند روز پیش در نهایت یک میلیون و 600 هزار تومان بود اکنون به 6 میلیون و 500 هزار تومان رسیده است این افزایش چند برابری نرخ در بسیاری از مسیرهای دیگر نیز قابل مشاهده است.

**پایانی برای ارز مسافرتی
ارز مسافرتی سال‌های سال است که با چالش رو به رو است. ایران همیشه به کسانی که بنا به هر دلیلی از کشور خارج می شد، ارز به نرخ دولتی می داد حالا این سهمیه برای هر مسافر هر بار تغییر می کرد و شیوه آن نیز با بخش نامه های متفاوت تغییر شکل می داد اما در نهایت هر مسافر می توانست از ارز دولتی برای انجام سفرهایش استفاده کند . اگر کسی عید نوروز امسال به سفر خارجی رفته باشد نتوانسته از سهمیه ارز مسافرتی استفاده کند چون حدود 6 ماهی بود که بانک مرکزی اختصاص ارز برای سفر را لغو کرده بود اما دوباره تصمیم بر این شد که بعد از عید به هر مسافر هزار یورو ارز دولتی تعلق بگیرد و آن هم با شرط و شروطی. به عنوان مثال اعلام شد که مسافران کشورهای مشترک المنافع 500 و کشورهای دورتر هزار یورو دریافت خواهند کرد که این موضوع نیز با بالا و پایین رفتن نرخ ارز دچار چالش شد چون برخی از افراد از تفاوت قیمت زیاد بین ارز دولتی و ارز در بازار استفاده کردند و به سفرهای غیر ضروری رفتند تا از این اختلاف قیمت سود ببرند.

دولت هم دید که چنین رویه ای نادرست است پس اختصاص ارز مسافرتی را لغو کرد و گفت که هر کسی برای سفر به خارج از کشور از همان بازار ثانویه ارز مورد نیازش را تامین کند اما قضیه به همین سادگی هم نبود چون گفته شد با این وجود هر مسافر تنها 5 هزار یورو می تواند از صرافی ها با ارائه مدارک سفر ارز خریداری کند.

**تحریم ایران در سایت های گردشگری و اقامتی
برخی از سایت های گردشگری و خدمات اقامتی که ایرانی ها می توانستند با مراجعه به آنها بدون داشتن کردیت کارت اقدام به رزرو هتل و یا دریافت خدمات گردشگری کنند، پس از بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران، به روی مردم کشور یا بسته شد و یا اینکه شرط داشتن کارت های بین المللی را برای استفاده از هر نوع خدماتی اجباری کردند. این موضوع باعث شده افراد هزینه ای را به آژانسهای مسافرتی و یا افراد دارای کارت بین المللی بدهند تا برای‌شان این خدمات قبل از سفر رزرو شود. این هم یک نوع دیگر از افزایش نرخ خدمات برای سفرهای خارجی است که باعث می شود در کنار همه هزینه های دیگر سفر به خارج از کشور جزو سفرهای لاکچری به حساب بیاید.

منبع: روزنامه ابتکار؛ 1397،5،25
گروه اطلاع رسانی**2059**1732

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ابتكار چالش هاي اجتماعي افزايش هزينه سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۶۸۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد

ماجرای یک استاد ناهنجار

در سال های اخیر دانشجویان مختلفی در رشته شیمی دانشگاه ... *ترک تحصیل یا مهاجرت کرده‌اند. علت این ترک تحصیل یا مهاجرت اما جالب است و گفته شده که ریشه‌های رفتاری در درون دانشگاه دارد. عموم دانشجویان نخبه پسر و دختر در مقطع دکتری شیمی بیان کرده‌اند که به دلیل روش‌های نادرست اخلاقی و فشارهای روانی و رفتاری داخل دانشگاه، از ادامه تحصیل انصراف داده اند.

مشاهدات عینی دانشجویان

گذشته از مشاهدات عینی و روایت های گوناگون دانشجویان، تحقیق و بررسی‌های میدانی تایید می‌کند که کارمندان اداری و حتی برخی از استادان این دانشکده نیز بر وجود یک عامل نابهنجار در حوزه آموزشی دانشگاه اقرار دارند.

یکی از دختران دانشجوی نخبه علمی کشور که از این دانشگاه ترک تحصیل کرده، درباره برخی رفتارهای یکی از استادان دانشگاه می گوید: «از جمله کارهایی که به ما تحمیل می شد این بود که در کلاس شیمی، روی دست بچه‌ها هزینه‌های گزافی می‌گذاشتند. یکی از استادان دانشجویان را مجبور می‌کرد که برای او وسیله‌های آزمایشگاهی بخرند و اگر نمی‌خریدند به آن ها توهین می کرد و از طرفی هم این وسایل را به بچه ها نمی داد و در کمدش پنهان می‌کرد. یا مثلا ما برای دفاع، به کریستال احتیاج داشتیم. این استاد، یک هزینه هنگفتی را به ما تحمیل می کرد که باید کریستال های ما به خارج از کشور ارسال شود. از ما یک میلیون پول پست می گرفت که کریستال ها را به لهستان بفرستد. در حالی که این کار در داخل کشور بدون هزینه یا با کمترین هزینه انجام می شد و هیچ نیازی برای ارسال به خارج کشور نبود.»

از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه استاد کمک کنند

یکی از دانشجویان نخبه علمی که در چند دانشگاه کشور با رتبه بالا قبول شده، درباره ناهنجاری‌های رفتاری این استادان گفت: « آنچه دریافتم یک وضعیت آزار دهنده بود. ما با استادی روبرو بودیم که حتی خارج از زمان دانشگاه، طی تماس‌هایی با ما برخوردهای تحقیرآمیز می کرد. استادی از تحقیر دانشجویان لذت می برد. دانشجویان را به بالا شهری و پایین شهری تقسیم می کرد و بچه های پایین شهری را با زشت‌ترین بیان‌ها خطاب می‌کرد. استادی وارد مسائل خصوصی و شخصی دانشجویان می شد و این مسائل را بین دانشجوها ترویج می کرد. حتی به دانشجویان تهمت دزدی از آزمایشگاه زده شد. حتی یک بار از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه یکی از استادان کمک کنند!»

دانشجویان دکتری که به دلیل فشارهای روانی انصراف دادند

یکی دیگر از دانشجویانی که شش ترم درس خوانده و آماده دفاع پایان نامه بوده به دلیل فشارهای روانی یکی از استادان از به پایان رساندن تحصیلش انصراف داده و می گوید: «آنچه ما می‌گوییم ناشی از سختگیری یک استاد نیست. سختگیری با آزار دادن تفاوت دارد. این مثلا استاد، یک شخصیت صد در صد منفی دارد که هدفش آزار دادن دانشجوست. از اینکه به دانشجویان توهین کند و تهمت بزند تا اینکه وسایل و ابزار و مواد آزمایشگاه را به دانشجویان ندهد. این‌ها رفتارهایی بود که کاری کردند که من با شش ترم درس خواندن، این رشته را به پایان نرسانم و فقط به دلیل رفتارهای زشت استاد انصراف دادم.»

استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد

یکی از دانشجویان فارغ التحصیل و نخبه علمی کشور از نمونه آزارهای روانی می‌گوید: «استاد راهنما باید حامی دانشجو باشد اما استادی داشتیم که دشمن دانشجوست. او از تحقیر و فشار به بچه ها خوشحال می شود. ایشان حتی از رشد علمی دانشجویان ناراحت می شد. وقتی شنید که من فرصت مطالعاتی در دوره خارج از کشور گرفته ام به شدت مخالفت کرد و گفت اگر تو بروی چه چیزی به من می رسد. باید برای این رفتن به من پولی بدهی. حتی بعد هم ناراحت شد. من دعوت نامه و ویزا برای یک فرصت مطالعاتی گرفته بودم و این زن به سوپروایزر آن دانشگاه خارج از کشور ایمیل زد و چنان از من بد گفت که آن دانشگاه دوره مرا حذف کرد. او شخصیتش به گونه ای است که از رشد علمی دانشجویانش ناراحت می شود. توهین و تهمت و تحقیر دانشجویان روش عمومی اوست و اینها فشارهای روانی بسیاری بر دانشجویان می آورد.»

تخریب شخصیت دانشجویان

یکی دیگر از دانشجویان دکتری، درباره وضعیت نابسامان آزمایشگاه این استاد می گوید: « از ما می خواستند بیش از زمان معمول در آزمایشگاه باشیم و ما را مجبور به نظافت های محل آزمایشگاه می کردند. یکی از مسائل مهم این بود که مواد آزمایشگاهی را به دانشجویان نمی دادند و استاد مواد را در کمد خودش نگه می داشت. بعد وقت و زمان ما را با حرف های شخصی و خصوصی معطل می کرد و مسائل شخصی دانشجویان را پنهانی از یکدیگر می پرسید. حتی استاد سر کلاس برنامه ریزی می کرد تا آبروی دانشجویان را با همان موضوعات خصوصی و شخصی ببرد. او در جمع، شخصیت افراد را تخریب و به آنان توهین‌های بدی می کرد.»

آیا مسئولان اقدامی خواهند کرد؟

آنچه در این گزارش از نمونه رفتاری رخ داده عنوان شد، تنها نمونه های اندکی است. چنانکه موجب شده برخی از دانشجویان در مقطع دکتری انصراف دهند یا برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند.

*نام دانشکده ها و دانشگاه ها به دلیل رعایت جایگاه علمی آن ها بارگذارکننده خبر حذف شده است.

منبع اولیه خبر مدعی است  اطلاعات،‌ هویت و صدای ضبط شده افرادی که در این گزارش صحبت کرده‌اند، را در اختیار دارد.

منبع: خبر آنلاین

دیگر خبرها

  • تصاویری جدید از محمود احمدی نژاد در خارج از کشور درحال خوش و بش کردن
  • ۱۰ استان کشور از تنش آبی خارج شد
  • هنری که لاکچری شده!
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • محمود احمدی نژاد به خارج از کشور رفت /علت چیست؟ +تصاویر
  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • از پذیرش اتباع جدید معذوریم؛ از ایران خارج شوند
  • تیپ متفاوت ژیلا صادقی در خارج از کشور خبرساز شد(+عکس)
  • تیپ ژیلا صادقی در خارج از کشور حاشیه‌ساز شد