Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@09:58:49 GMT

مرکزی| کاهش ۷۰ درصدی برداشت محصول انجیر در ساوه

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۷۰۶۰۳

مرکزی| کاهش ۷۰ درصدی برداشت محصول انجیر در ساوه

درحالی که تولیدات کشاورزی ساوه به سبب سرمازدگی با کاهش چشمگیری روبرو شده، رئیس جهاد کشاورزی ساوه از کاهش ۷۰ درصدی برداشت انجیر ساوه به سبب سرمازدگی خبر داد. ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۸ استانها مرکزی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساوه، ساوه از شهرهای استان مرکزی و یکی از شهرها و مناطق باستانی بازمانده از دوره ساسانی است که از شمال به شهرستان زرندیه و استان قزوین، از جنوب به شهرستان تفرش و استان قم، از شرق به استان تهران و قم و از غرب و جنوب غربی به استان همدان و شهرستانکمیجان محدود می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر ساوه به دلیل جاذبه‌های صنعتی و کشاورزی و نزدیکی به پایتخت ایران یکی از مناطق جذب اتباع خارجی است، به‌طوری تعداد قابل توجهی از اتباع خارجی در شهرستان و شهر ساوه زندگی می‌کنند.

از محصولات کشاورزی ساوه می‌توان به انار و طالبی اشاره کرد چراکه شهرستان ساوه دارای 10 هزار هکتار باغ انار است که سالانه 150 هزار تن انار از آن برداشت می‌شود البته با توجه به خشکسالی، سرمازدگی و بحران آب در چندساله اخیر کشت این محصولات با مشکلات عدیده‌ای روبرو بوده است به طوری که حجم کشت این محصولات به قدر چشمگیری کاهش یافته است.

خسارت‌های سنگین و متوالی به کشاورزان ساوجی

این خسارات به قدری بود که سال 96 فرماندار ساوه با اشاره به اماری از ضرر کشاورزان شهرستان ساوه گفت: حدود 10 هزار هکتار از باغات شهرستان ساوه در سرمازدگی متضرر شدند که رقم آن به 70 میلیارد تومان می‌رسد.

این درحالی بود که سال 95 نیز شهرستان ساوه با نابودی بخش عمده تولید محصولات کشاورزی به دلیل سرمازدگی روبرو بود به طوری که در همان زمان معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه با بیان اینکه 100 درصد باغات انار، زیتون، انگور، انجیر و کلزا بر اثر سرمازدگی دچار خسارت شده‌اند گفت: باید همانند سال 86 همه باغات را کف بر کنیم.

خلیلی در آن زمان با اشاره به خسارات وارده به باغات ساوه افزود: برآوردهای اولیه حاکی از آن است که سرمازدگی بیش از 600 میلیارد تومان به باغات ساوه خسارت وارد کند.

کاهش چشمگیر و بالای تولید انجیر ساوه

حسن شریفی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ساوه، با اشاره به شروع برداشت انجیر در شهرستان ساوه اظهار داشت: سطح زیر کشت انجیر در شهرستان ساوه 350 هکتار بوده  و برداشت آن از 15 مردادماه امسال شروع و تا آغاز فصل سرما و یخبندان یعنی ماه آبان ادامه دارد.

وی افزود: 90 درصد انجیر شهرستان به صورت تازه و تازه خوری مصرف می‌شود و 10 درصد آن وارد چرخه فرآوری در قالب تولید مربا و دیگر محصولات فراوری‌شده می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی ساوه تصریح کرد: میزان تولید انجیر در شرایط آب و هوایی مناسب و وضعیت اقتصادی مطلوب یک‌هزار و 300 کیلو در هر هکتار است، اما امسال با توجه به سرمازدگی که اتفاق افتاد، میزان تولید 30 درصد این مقدار بوده که بیانگر کاهش تولید تحت تاثیر سرمازدگی است.

شریفی بیان کرد: اقلام عمده انجیر ساوه از نوع انجیر پیازی است که به‌سبب شرایط مساعد آب و هوایی، تولید این محصول در دیگر نقاط کشور توان رقابت با انجیر ساوه را ندارد و شهرستان ساوه قطب تولید انجیر در استان مرکزی است.

وی ادامه داد: مرکز عمده فروش انجیر در بازار تهران بوده که به‌سبب قیمت داخلی بالا شرایط صادرات تاکنون برای صادر کردن این محصول فراهم نشده است.

گزارش از لیلا گراوند

انتهای پیام/ش

R41371/P1377/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۰۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گندم و جو در گناوه/ وضعیت محصول در دیم‌زارها مطلوب نیست

عباس تخم افشان در گفت و گو با خبرنگار مهر از آغاز برداشت گندم و جو در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: در سال زراعی جاری حدود ۳۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان گناوه به کشت گندم و جو اختصاص یافت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گناوه با اشاره به اینکه در فروردین ماه، ستاد برداشت محصولات زراعی برگزار شد گفت: به دلیل خشکسالی، کاهش نزولات آسمانی، پراکنش نامناسب بارندگی‌ها و همچنین تنش‌های محیطی در پاییز و زمستان سال گذشته، متأسفانه هم اکنون برداشت مزارع دیم از وضعیت نامطلوبی برخوردار است ولی تلاش می‌شود برداشت محصول از همه مزارع آبی و دیم به بهترین نحو ممکن انجام شود.

وی افزود: از مهمترین تصمیمات اتخاذ شده در ستاد برداشت، برنامه ریزی جهت تأمین سوخت کمباین‌ها بود و در حال حاضر با حمایت فرماندار محترم شهرستان گناوه، هیچ‌گونه کمبودی برای تأمین سوخت وجود ندارد.

تخم افشان اضافه کرد: کمباین داران باید با مراجعه به دهیار روستا و یا بخشدار، معرفی نامه دریافت و پس از ثبت نام، جهت تأیید سوخت به این مدیریت مراجع. کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گناوه بیان کرد: از آنجا که تحویل گندم به سیلو مستلزم ثبت اطلاعات در سامانه جامع پهنه بندی است لذا چنانچه کشاورزان تاکنون اطلاعات خود را در سامانه مذکور ثبت نکرده باشند باید هر چه سریع‌تر در بخش مرکزی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گناوه و در بخش ریگ به مرکز جهاد کشاورزی ریگ مراجعه و اطلاعات خود را ثبت کنند.

وی با اشاره به آمادگی مراکز خرید تضمینی گندم جهت دریافت محصول گفت: از مهمترین مراکز تحویل گندم، انبار مال قاید در شهرستان گناوه، مجتمع انبارهای چغادک در شهرستان بوشهر، سیلوی برازجان و کارخانه آرد الزهرا است و کشاورزان می‌توانند محصول خود را به مراکز مذکور تحویل دهند.

کد خبر 6084917

دیگر خبرها

  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • هشدار سرمازدگی به باغداران همدانی
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه
  • صدور هشدار نارنجی برای بخش کشاورزی در استان سمنان
  • برداشت محصول گوجه سبز در ۲ روستای پیران و کلاهمال
  • آغازبرداشت نوبرانه گوجه سبز از باغات سرپل ذهاب
  • پیش‌بینی برداشت دانه‌های روغنی در کنگاور بیش از چهار هزار تن است
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل
  • برداشت گندم و جو در گناوه/ وضعیت محصول در دیم‌زارها مطلوب نیست