Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- رسانه هاي جهان در تحليل خود از سياست هاي اقتصادي ترامپ، اين اقدام رئيس جمهور آمريکا را نوعي حماقت مي دانند.

حماقت ترامپ
روزنامه تشرين سوريه نوشت افزايش کشورهايي که در معرض تحريم هاي آمريکا قرار گرفته اند موجب اتحاد آنها در برابر واشنگتن و حذف تدريجي دلار از تعاملات تجاري شان خواهد شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، روزنامه تشرين سوريه در يادداشتي به قلم ترکي صقر نوشت: دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريکا از چپ و راست همه کشورها را تحريم مي کند و گويي که به تحريم کردن کشورها اعتياد پيدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي ابتدا روسيه، ايران و چين را تحريم کرد سپس به سراغ کانادا و پس از آن شريک راهبردي خود در پيمان ناتو يعني ترکيه رفت. اتحاديه اروپا نيز از تحريم هاي ترامپ در امان نماند و آنها را مجبور ساخت تا سهم خود را از بودجه ناتو تامين کنند. در واقع ترامپ از آنها خواست هزينه حمايت نظامي آمريکا را از اين کشورها بپردازند.
تحريم هايي که آمريکا عليه جمهوري اسلامي ايران وضع کرده تا رضايت رژيم صهيونيستي و رژيم سعودي را جلب کند در تاريخ بي سابقه است و معلوم نيست کودتاي ناگهاني عليه مسکو و اعلام تحريم دو مرحله اي عليه آن به چه علت است. اين در حالي است که از نشست پوتين و ترامپ در هلسينکي حتي يک ماه هم نمي گذرد و جهان تصور مي کرد که اين نشست تاثيري مثبت بر روابط اين دو کشور خواهد داشت. ديميتري مدودف نخست وزير روسيه اين تحريم ها را به منزله اعلام جنگ اقتصادي عليه روسيه توصيف کرده است.
اين جنگ سياسي در جبهه اقتصادي که آمريکا عليه بسياري از کشورهاي جهان اعلام کرده است احتمالاً نتيجه حماقت هاي ترامپ است که نتايج عکس خواهد داشت و موجب خواهد شد تا کشورهاي تحريم شده بيش از پيش به يکديگر نزديک شوند و جبهه اقتصادي بزرگي عليه واشنگتن تشکيل دهند. نخستين اقدام اين جبهه، کنار گذاشتن تدريجي دلار از تعاملات اقتصادي شان و استفاده از پول هاي ديگر خواهد بود که ضربه مهلکي به اقتصاد آمريکا وارد خواهد کرد. اقتصادي که خود سالهاست از گرفتاري هاي [داخلي] رنج مي برد.

سياست زمين سوخته
 اشپيگل (آلمان)، هم در تحليلي نوشت: ترامپ از سياست هاي تجاري قدرتمند ترين اقتصاد جهان به عنوان ابزاري براي تسلط بر سراسر دنيا استفاده مي کند: کساني که از خواسته هاي وي اطاعت نکنند، مشمول تعرفه هاي تنبيهي يا تحريم خواهند شد. هيچ کس نمي داند رييس جمهور آمريکا قصد دارد از اين درگيري ها به چه هدفي در نهايت دست يابد. انگيزه هاي او اکثرا اقتصادي بوده، اما گاهي نيز عوامل سياسي دخيل هستند. در همين حال، فهرست کشورهايي که با آنها درگيري هاي اقتصادي جديدي را به وجود مي آورد، روز به روز طولاني تر مي شود:
ترکيه
ترامپ روز جمعه گذشته از طريق توييتر اعلام کرد: "از اين پس تعرفه هاي گمرکي اعمال شده بر آلومينيوم، ٢٠ درصد و فولاد، ٥٠ درصد خواهد بود." براي اقتصاد بحران زده ترکيه، اين اقدام ضربه ديگري به لير، پول ملي ترکيه است که ارزش آن در حال سقوط مي باشد. توجيه رسمي چنين اقدامي اين بود که ضعف ارزش پول ترکيه، تاثير افزايش هدفمند قيمت تعرفه هاي محافظتي آمريکا را کاهش مي دهد. اما در واقع، او احتمالا در پي آزاد سازي اندرو برونسون، کشيش آمريکايي دستگير شده در ترکيه مي باشد.
روسيه
ترامپ هيچ سخن منفي درباره ولاديمير پوتين به زبان نمي آورد. در عين حال، آمريکا در دوران رياست جمهوري وي تحريم هاي روسيه را تشديد کرده است. آمريکا در تحريم هاي بين المللي ناشي از الحاق کريمه به روسيه مشارکت داشته و همچنين تعدادي از افراد و گروه هاي روسي را به اتهام دستکاري در انتخابات رياست جمهوري آمريکا در سال ٢٠١٦ تحريم کرده است. اين اقدامات سختگيرانه عليه روسيه عمدتا از کنگره آمريکا سرچشمه مي گيرد. اما تا کنون ترامپ از حق وتوي خود براي ممانعت از آنها استفاده نکرده است.
ايران
از زماني که ترامپ توافق هسته اي با ايران را فسخ کرده است، آمريکا مجددا تحريم هاي سختگيرانه اي را اعمال مي کند. آمريکا در حال تلاش براي تحميل يک تحريم اقتصادي بين المللي است که در نهايت به سرنگوني رژيم تهران منجر شود. شرکت هاي خارجي که با ايران کار مي کنند، از دسترسي به دلار و بازار آمريکا محروم مي شوند.
اگرچه دولت هاي اروپايي با خشم به اين اقدامات واکنش نشان داده اند، اما اکثر شرکت ها در مقابل قدرت اقتصادي آمريکا کوچک و ضعيف هستند.
اتحاديه اروپا
ترامپ موفق به کاري شده که کمتر کسي تا کنون آن را انجام داده است: او اتحاديه اروپا را که همواره در پي مصالحه ومذاکره بوده، به درگيري آشکار و جدي وادار کرده است. از ماه ژوئن، اتحاديه اروپا به منظور تلافي کردن اعمال تعرفه هاي گمرکي آمريکا بر فولاد، ٢٥ درصد تعرفه گمرکي بر حدود ٢٠٠ محصول آمريکايي به ارزش ٣,٣ ميليارد دلار اعمال نموده و تهديد کرده که محصولات بيشتري را نيز مشمول اين تعرفه ها خواهد کرد. از سوي ديگر نيز ترامپ به اعمال ماليات بر خودروها و قطعات خودرو تهديد مي کند.
کانادا و مکزيک
ترامپ پيمان تجارت آزاد آمريکاي شمالي را فسخ کرده و در حال حاضر مايل است توافق هاي دو جانبه اي را با هر دو کشور به امضا برساند. به علت مخالفت هر دو کشور، مذاکره کنندگان آمريکايي سعي مي کنند بين اين دو اختلاف انداخته و هر کدام را به تنهايي در تنگنا و تحت فشار قرار دهند.
چين
ترامپ در برخورد با چين، رقيب سرسخت آمريکا، هيچ حد و مرزي نمي شناسد. دو طرف تعرفه هايي را به ارزش ٥٠ ميليارد دلار عليه يکديگر اعمال کرده اند، اما ترامپ بار ديگر تهديد مي کند کل حجم واردات از چين را که ارزشي حدود ٥٠٠ ميليارد دلار دارد، مشمول تعرفه هاي بيشتر کند.
با اين حال از يک لحاظ، چين هم اکنون پيروز اين درگيري محسوب مي شود: اين کشور که تاکنون يک بازار اقتصادي برجسته و پيشگام به شمار نمي رفت، اکنون به عنوان مدافع تجارت آزاد در جهان ظهور کرده است.
ساير کشورهاي جهان
تعرفه هاي فولاد ترامپ همه کشورها به جز آرژانتين، استراليا، برزيل و کره جنوبي را تحت تاثير قرار داده است. در اکثر نقاط جهان، دولت ها اکنون در پي يافتن جايگزيني به منظور مستقل ساختن سياست تجاري خود از خط مشي بيش از پيش تهاجمي آمريکا هستند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: آمريکا جهان تحريم ترامپ حماقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۰۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

به گزارش صدای ایران از انتخاب،«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات اسرائیل گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بی‌سابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صد‌ها پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهد.

بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی دراسرائیل، پس از حمله تل آویو علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.

بورل اقدام ایران را «نشان‌دهنده وخیم‌تر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»

او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.

بورل با دفاع از سیاست‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریم‌ها ابزار مهمی هستند و ما از آنها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیت‌های آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثبات‌زدایی در منطقه، استفاده کرده‌ایم.

او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریم‌ها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریم‌ها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم به خودی خود، ایران را باز نمی‌دارد. این باید پس از سال‌ها تحریم بین‌المللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشور‌هایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آنها اعمال شده است. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاش‌های دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانال‌های ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه می‌دارد.

او در بخش دیگری از اظهاراتش مطرح کرد: غزه کانون تنش‌های منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات می‌گیرد.

بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، تعهد مطلق‌مان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.

او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش می‌کند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل می‌شود که به راهکار دو دولت منجر می‌شود.

دیگر خبرها

  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • اتحادیه اروپا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال می‌کند
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان