Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-06@16:14:21 GMT

چرا توله یوزپلنگ تصادفی مُرد؟! / مقصر کیست؟!

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۷۱۹۳۳

چرا توله یوزپلنگ تصادفی مُرد؟! / مقصر کیست؟!

رکنا: متخصص جراحی دامپزشکی درباره صدور مجوز جراحی یوزپلنگ آسیب دیده نخاعی در سمنان توضیحاتی ارائه کرد.

روزبه مریدپور متخصص جراحی دامپزشکی در رابطه با صدور مجوز جراحی برای یوزپلنگ سمنانی اظهار داشت: در کتب مرجع سوانح حیات وحش به چگونگی نحوه مراقبت و جراحی حیواناتی که دچار سانحه شده‌اند، اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در مرحله اول باید درباره نحوه درمان و نگهداری از یک گونه ارزشمند و بسیار نادر در یک زمان کوتاه اقدام کنیم.

وی افزود: در مرحله دوم باید مدت زمان کوتاهی که به درمان حیوان و گونه‌ای خاص اختصاص دارد را ارزیابی کنیم، مثلا درمان برخی از گونه‌ها که فراوان هستند با برخی از گونه‌های بسیار نادر و ارزشمند که شرایط حفاظتی خاصی را نیازمند هستند، متفاوت است.

مریدپور در ادامه گفت: در مرحله سوم باید برای جانوران و گونه‌های نادر و ارزشمند مانند یوزهای آسیایی که تنها در ایران وجود دارند بستر مناسبی ایجاد شود تا بهتر حفاظت و نگهداری شوند، به عنوان مثال اگر گونه نادر و ارزشمندی از محل نخاع آسیب دیده و قبل از عمل نیز برای جراح محرز باشد، به دستور متولی این گونه جانوری( مسئولان محیط زیست) جراح آن را درمان می‌کند.

وی افزود: اگر حیوان آسیب دیده شغال، روباه و یا حتی گرگ بود و ارزش محیط زیستی و حفاظتی آن به اندازه یوز آسیایی نبود، می‌توانستند از روی رادیو گراف تشخیص دهند که آسیب قطع نخاعی است و درمان آن نیز مشکلاتی دارد، بعد از تثبیت ستون فقرات باید مراقبت‌های ویژه‌ای از آن‌ها صورت گیرد.

متخصص جراحی دامپزشکی تصریح کرد: بر اساس نظرات دامپزشکان جهانی اگر حیوانی از ناحیه ستون فقرات دچار آسیب شود، فارق از اینکه نخاع این حیوان قطع کامل شده باشد و اگر بخواهیم حیوان زنده بماند باید ستون فقراتش تثبیت شود، چرا که با وارد آمدن فشار به ستون فقرات حیوان، شرایط از این نیز بدتر خواهد شد و همین موضوع باعث آزار و اذیت و درد زیاد در حیوان می‌شود.

وی ادامه داد: متولی صدور مجوز جراحی یوز آسیب دیده نخاعی دفتر حیات وحش محیط زیست بود و اعلام کرد که درمان و یا نگهداری از این یوز امکان پذیر نیست و زمانی که مهره‌های یوزپلنگ را کنار هم قرار دادیم، معلوم شد که نخاع حیوان مذکور کاملا له شده است. گفتنی است مدیر کل دفترحیات وحش به هنگام جراحی یوز آسیب دیده در اتاق عمل حضور داشت و دستور تثبیت این مهره ها را صادر کرد، به همین دلیل یوزپلنگ جراحی شد.

مریدپور گفت: اگر من به عنوان دامپزشک حیات وحش ساز و کار، امکانات و آگاهی ندارم و از مسئولان برای ایجاد شرایط بهتر درخواستی نمی‌کنم که اگر یوزی مجدد تصادف Crash کرد و برگشت ناپذیر بود، چگونه آن را زنده نگهدارم و اگر نر باشد از آن اسپرم بگیرم و برای یک یوز دیگر استفاده کنم، تا به درد محیط زیست بخورد، این دیگر مشکل دامپزشک جراح نیست.

وی افزود:حیواناتی که از ناحیه انتهای کمر قطع نخاع و فلج می‌شوند، نمی‌میرند. این حیوانات اغلب از اختلالات دیگری مانند عفونت‌های ادراری، مشکلات گوارشی و تغییر الگوی دفع ادرار به این دلیل که به پهلو خوابانده شده‌اند، رنج می‌برند و دچار مشکلات ریوی، ذات الریه و داخلی و زخم بستر شده و در صورت نگهداری نامناسب تلف می‌شوند. به عنوان مثال سگی که قطع نخاع شده بود بر اثر نگهداری و مراقبت مناسب زنده ماند.

متخصص جراحی دامپزشکی بیان کرد: حیوانی را که به پهلو خوابانده و به آن پارافین داده شود تا دفع کند، دچار بیماری‌های مختلف می‌شود.

وی ادامه داد: یوزپلنگ آسیب دیده نخاعی بعد از جراحی از بیمارستان زنده ترخیص و به پارک پردیسان که یک مرکز بازتوانی حیات وحش است و چند دامپزشک حیات وحش در آن مستقر هستند، منتقل می‌شود. یعنی این حیوان دو ساعت بعد از جراحی از بیمارستان خارج و به فضای پارک پردیسان منتقل شده است.

مریدپور تصریح کرد: چند روز قبل تیمی از متخصصان بیمارستان رفتند و علاوه بر سونوگرافی از ناحیه شکم خونگیری نیز از او انجام شد.

وی با بیان اینکه این حیوانات به این دلیل می‌میرند که مشکلات ثانویه به آن‌ها افزوده می‌شود، افزود: زمانی که حیوان نمی‌تواند از جای خود بلند شود و ادرار کند، نمی‌توان به راحتی به آن پارافین خوراند، قطعا در این وضعیت دچار مشکلات تنفسی ناشی از آسپیراسیون ریوی خواهد شد که همین موضوع حیوان را مستعد بیماری‌ها و عفونت‌های ریوی می‌کند و حال اگر در این شرایط حیوان نتواند پارافین را دفع کند، پارافین به صورت تدریجی وارد ریه می‌شود و وضعیت ریه را به هم می‌ریزد که تمام این‌ها احتمالات هستند.

متخصص جراحی دامپزشکی در پایان گفت: ما برای آزمایش MRI از یک پرفسور آمریکایی و نویسنده کتاب (MRI mri Atlas of small animal CT and MRI) نظر خواهی کردیم و شرایط MRI و یوز را قبل از جراحی توضیح دادیم و او نیز مسیر درمانی یوز را تایید کرد.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

هویدا اعدام نشده است ! + عکس

شرم آورترین درخواست از آتش نشانی / این مرد از خجالت سرخ شد

بی آبرو کردن مسافران زن ایرانی در فرودگاه تفلیس

تجاوز بی رحمانه فرشاد و 8 دوستش به دختر دبیرستانی در خانه مجردی!

این فیلم اشک همه را در آورد / پسر بچه بوکانی حتی ناله هم نکرد! + فیلم (16+)

2 خواهر مرد همسایه را مجبور به همخوابی با خود کردند !+عکس

ازدواج عروس 8 ساله در پاکدشت / بلوچ هایی ایرانی که به هویت افغانی در جنوب تهران زندگی می کنند ! + عکس

زنم دوستانش را برای همخوابی شوم با من اجیر کرده بود !

سهراب از من خواست رقاص اینستاگرام شوم !

فریبرز 15 سال گروگان ارتباط شوم مرد همسایه با زن جوان بود + عکس

زنم پس از دادن تریاک به من درخواستهای عجیبی دارد / او پای زن همسایه ها را هم به میان می آورد !

اعدام طیب و 4 نوچه شرورش + عکس

فیلم لحظه آزار شوم زن جوان در خانه مرد پولدار !

زن خائن به خاطر ضعف مردانگی شوهرش در مقابل چشمان او با مرد غریبه همخوابی کرد + عکس

دستگیری 16 مرد و 24 زن مست و نیمه برهنه در پارتی شبانه بیرجند

حامله شدن از جسد شوهر ! + عکس

خرید ۱۱ هزار سکه توسط یک مسئول در کمیته امداد ؟!

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه تصادف Crash جراحی یوزپلنگ آسیب جراح مجوز عکس فیلم دختر ایران زن روزنامه مرد ماه شهرستان تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۱۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اداره کل دارو بدون سرپرست/ جایگزین احتمالی پیکانپور کیست؟

به گزارش خبرنگار آنا، اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از هفته گذشته که محمد پیکانپور مدیرکل آن با حکم معاون رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه رفت، بدون مدیرکل باقی مانده است و تا امروز نیز سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو که خود در ادواری سمت مدیرکل دارو را بر عهده داشت هنوز برای این اداره کل مهم سرپرستی تعیین نکرده است.

اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو متولی اصلی تأمین، نظارت و سیاست‌گذار اصلی دارو در کشور است و می‌توان گفت مهمترین و اصلی‌ترین نهادی در کشور است که نبض دارو در کشور را در دست دارد. مدیران اسبق این اداره کل اکنون هم در بخش‌های دولتی و هم خصوصی نیز به عنوان اصلی‌ترین سیاست‌گذاران و فعالان حوزه دارو محسوب می‌شوند، بسیاری از آنان در مقاطعی به ریاست سازمان غذا و دارو نیز رسیده‌اند محمد رضا شانه‌ساز و سید حیدر محمدی از جمله این افراد بوده‌اند.

محمد پیکانپور که تا هفته قبل مدیریت این اداره کل را بر عهده داشت از جمله نزدیک‌ترین افراد به رئیس سازمان بود مورد که در سال 1401 همزمان با ورود مجدد محمدی به سازمان غذا و دارو جایگزین شمالی در اداره کل دارو و مواد شد. در اواخر پاییز سال گذشته پیکانپور به مدیریت هولدینگ تیپیکو نیز نزدیک شد، اما در نهایت در سازمان غذا و دارو باقی ماند، چرا که یافتن جایگزینی با مشخصات پیکانپور برای محمدی مشکل بود، اما سر انجام با رفتن وی به سازمان برنامه و بودجه محمدی باید هرچه زودتر باید فردی به عنوان مدیرکل یا سرپرست اداره کل دارو به طبقه ششم سازمان غذا و دارو بفرستد.

بر اساس شنیده‌های خبرنگار آنا از سازمان غذا و دارو، محمدی از بین غلامحسین صادقیان، حسین شمالی، یک نفر را قرار است به عنوان سرپرست اداره کل دارو و مواد تحت کنترل تعیین کند.

غلامحسین صادقیان، مدیرکل کنونی حوزه ریاست سازمان غذا و دارو نیز همچون پیکانپور از نزدیکترین و معتمدترین مدیران نزدیک به سید حیدر محمدی است که پیش از این ریاست انجمن داروسازان اصفهان، معاونت اجرایی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عضویت در شورای شهر اصفهان را بر عهده داشته است.

حسین شمالی هم پیش از این مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تحت ریاست بهرام دارایی بود. از جمله اقداماتی که در دوران مدیریت وی صورت گرفت انجام طرح جنجالی دارویار بود. با انتصاب سید حیدرمحمدی به ریاست سازمان غذا و دارو، شمالی نیز از این سمت عزل شد.

علیرضا رستمی نیز فرد دیگری است که از او به عنوان یکی از جایگزین‌های پیکانپور نام برده می‌شود، اکنون سرپرست اداره کل فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو و همزمان رئیس اداره بازرسی این سازمان است که پیش از صادقیان مدیرکل حوزه ریاست سازمان غذا و دارو را بر عهده داشت.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اداره کل دارو بدون سرپرست/ جایگزین احتمالی پیکانپور کیست؟
  • سرمربی فصل بعد پرسپولیس کیست؟
  • (ویدئو) نجات توله سگ گیر کرده بین دو دیوار
  • برخورد با مدیران مقصر در آتش سوزی شهرک امام زاده ابراهیم شفت
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟
  • زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است
  • شیرازی‌ها به دادگاه عالی ورزش شکایت می‌کنند/ تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد
  • تهدید رجب‌زاده: مطمئن باشید به CAS شکایت می‌کنیم
  • مدیرعامل آینده آبی‌ها کیست؟