Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگاه آموزشی پیشرفته کارگردانی مدرسه سینمایی عمار با عنوان «دوره شهید محسن حججی»در حسینیه هنر برگزار شد. ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۰ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا, اسفندیار شهیدی، کارگردان و مدیر فیلمبرداری سینما در کارگاه آموزشی پیشرفته کارگردانی مدرسه سینمایی عمار، دوره شهید محسن حججی که در حسینیه هنر برگزار شد، در سخنانی گفت: هرکسی نمی تواند کارگردان شود، کسی کارگردانی خوب می شود که نگاه و خصلتی دراماتیک داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ کسی مثل فیلمبردار نمی تواند به کارگردان کمک کند

وی اضافه کرد: وقتی فیلمی دراماتیک می شود، مخاطبان را با موضوع و داستان خود درگیر می کند. این وضعیت برای مخاطبان درگیری های ذهنی و سوال ایجاد می کند. یک کارگردان موفق و خوب باید از فکری دراماتیک برخوردار باشد وگرنه عملکرد او در فیلمسازی مسئله دار می شود.

شهیدی در ادامه با اشاره به مسائل و نکات فنی در سینما بیان کرد: تعداد ایده ارائه شده در واحد زمان، ریتم را می سازد و هرچه تعداد این ایده ها بیشتر باشد ضربآهنگ کار تندتر است و به دنبال آن نیز فیلم از ریتم تندتری برخوردار خواهد بود.

این کارگردان سینما ادامه داد: ترکیب بندی عالی‌ترین مبحث در فیلمبرداری است و یکی از اصلی ترین وظایف آن ایجاد اشتیاق برای مخاطبان و افرادی است که فیلم تماشا می کنند. تمام قوانین ترکیب بندی در سینما به منظور ایجاد مرکز توجه برای مخاطبان است. یعنی یک کارگردان خوب و حرفه ای باید دوربین، نور، کات و حرکت را به خوبی بشناسد تا بتواند فیلم خوب و مناسبی را تهیه تولید کند.

شهیدی که مدیر فیلمبرداری آثار متعددی بوده است، خاطرنشان کرد: جایگاه فیلمبردار برای کارگردان بسیار مهم است زیرا فیلمبردار ذهنیت کارگردان را به عینیت تبدیل می کند. هیچ کسی همانند یک تصویربردار نمی تواند به کارگردان کمک کند و یا حتی به کار او لطمه وارد کند.

ملزم به استفاده از قواعد کلاسیک سینما نیستیم

جلیل سامان نیز در دیگر کارگاه این دوره آموزشی در سخنانی با اشاره به نکات کارگردانی سینما اظهار داشت: کار کارگردان این است که از خلاقیت ها و توانایی های گروه برای آن چیزی که در ذهن، تفکر و احساس خودش دارد استفاده کند.

سامان خطاب به شرکت کنندگان در این دوره بیان کرد: شما کارگردان های جوان یکی از مهم‌ترین چیزهایی که باید یاد بگیرید این است که باید بتوانید خودتان را با شرایط موجود هماهنگ کنید. شرایط موجود فقط شامل امکانات سرصحنه نیست بلکه شرایط خاصی است که برای تهیه کننده و سفارش دهنده رخ می دهد. کارگردان موفق در سینمای ایران کسی است که علاوه بر توانایی های کارگردانی از توانایی های دیگری هم برخوردار باشد.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین چیزهایی که یک کارگردان باید از آن حفظ و حراست کند روحیه لطیف این قشر هنرمند است. یک کارگردان اگر روحیه لطیف، اندیشه غنی و حال خوبی نداشته باشد چگونه می خواهد حال خوب مورد نظر خود را به مردم منتقل کند.

کارگردان سریال «ارمغان تاریکی» عنوان کرد: مهمترین چیزی که هر هنرمندی در هر رشته هنری باید بداند و بشناسد، معرفت نفس است. کسی که می خواهد چیزی را از درون خودش به مخاطبان منتقل کند، بیشتر به این معرفت نفس نیاز دارد. کارگردانان باید خود را به خوبی بشناسند زیرا به دنبال آن دنیای خود را هم به خوبی می شناسند.

سامان توضیح داد: یک بخش دیگر کار کارگردانان سلیقه است. برای اینکه به یک سلیقه خوب دست پیدا کنید نباید کارهای بد را تماشا کنید. حتی نباید زیاد سینما بروید و زیاد هم فیلم ببینید اما باید فیلم و تصویر خوب تماشا کنید، موسیقی های خوب بشنوید و باید بدون پیش داوری فیلم ها را ببینید. اگر نگاه کارگردان به آدم ها سیاه و سفید باشد، فیلمش هم سیاه و سفید می شود.

وی با بیان اینکه کارگردانی در سینما پیچیده ترین کار است، یادآور شد:  قواعد کلاسیک سینما را می توان برای اجرا و یا عدم اجرا یاد گرفت، اما ما ملزم به استفاده از آنها نیستیم ولی ضرورت دارد تا آنها را یاد بگیریم.

لازمه رشد بازیگر در سینما، با سواد بودن است

کاظم نظری نیز در بخش بازیگردانی این دوره آموزشی در سخنانی عنوان کرد: رشد سینما و صاحب سبک شدن مستلزم با سواد شدن و دانش‌دار شدن بازیگران است. یک بازیگر ابتدا باید از متن عبور کند تا به جوهره و شخصیت برسد. زیرا هر نقش، جوهره و شخصیت هایی دارد که باید بازیگران ابتدا آن را بشناسند. اگر اینگونه نشود با شخصیت هایی خنثی و بدون ویژگی روبرو هستیم.

وی تاکید کرد: شخصیت های بازیگران باید پشتوانه قوی داشته باشد. بخشی از شخصیت بازیگران را نویسنده و بخش دیگر را هم خود بازیگران باید بسازند و ایجاد کنند. یک بازیگر اگر در صحنه فیلمبرداری رفتاری را انجام می دهد، باید آن را به پشتوانه نویسنده، کارگردان و با ایده و افکار خود انجام بدهد.

نظری توضیح داد: شخصیتی که یک بازیگر قرار است در فیلمی بازی کند ویژگی هایی دارد که فرد بازیگر باید آن را به خوبی بشناسد. اگر در این شناخت، موفق نباشد در ایفای نقش و رسالت خود در آن فیلم موفق نخواهد بود.

وی در ادامه سخنان یادآور شد: چهره یک بازیگر هم یکی از نکاتی است که هم برای بازیگران و هم برای کارگردان ها بسیار مهم است. زیرا خصوصیات بازیگر باید با اهداف کارگردان و فیلمنامه همخوانی داشته باشد، این مسئله در عرصه فیلم کوتاه بسیار مهمتر است.

نظری ادامه داد: اولین عامل انتخاب یک بازیگر از طرف کارگردان ها چهره و تصویر او است. بنابراین یک کارگردان باید برای این کار وقت کافی و مناسبی را اختصاص بدهد تا فردی را انتخاب کند که برای اینکه به اهداف او و فیلمنامه برسد، نیاز به گریم نداشته باشد.

وی با بیان اینکه کارگردانان در انتخاب بازیگران باید موارد مهمی چون فیزیک، روح و روان، اعتقادات و منزلت و جایگاه اجتماعی او را بررسی کنند، خاطرنشان کرد: بازیگران در زمان حضور در یک فیلم سینمایی باید به این نکته توجه داشته باشند که نباید همچون عروسکی در دستان کارگردان قرار داشته باشند. آنها در عین اینکه باید استقلال خود را داشه باشند باید توسط کارگردان برای بازی بهتر راهنمایی بشوند و او به آنها بگوید که چه کار کنند.

انتهای پیام/

R1405/P1439/S4,34/CT12 واژه های کاربردی مرتبط سینمای ایران جشنواره فیلم عمار

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران جشنواره فیلم عمار سینمای ایران جشنواره فیلم عمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۳۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی که همه را شوکه کرد؛ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟

زی‌سان: مادر ترانه علیدوستی در ارتباط زنده با مخاطبانش در اینستاگرام از ابتلای این هنرمند سرشناس ایرانی به یک «بیماری ناشناخته» خبر داد که منشأ آن مشخص نیست و از همگان خواست که برایش دعا کنند.

به گزارش زی‌سان، نادره حکیم‌الهی، مادر ترانه علیدوستی، روز یک‌شنبه دوم اردیبهشت، گفت: «حال ترانه خوب است، ولی خوب نبوده؛ بیماری سخت است. به‌خصوص که منشأ آن مشخص نیست. من نگران بودم، اما از نگرانی درآمدم. برایش عشق بفرستید و دعا کنید.»

ترانه علیدوستی در حال حاضر در بیمارستان بستری است و تصویری نیز از او منتشر شده، اما مشخص نیست مربوط به بیماری اخیر اوست یا مربوط به گذشته است.  

در روز‌های اخیر شایعات زیادی درباره این بازیگر برجسته سینما منتشر شده و بسیاری از علاقمندان او را نگران کرده بود اما با توضیحات مادرش کمی وضعیت او روشنتر شده است. با این حال همچنان نگرانی‌ها در مورد شرایط او پابرجاست.  

کاربران زیادی از روز گذشته برای ترانه علیدوستی آرزوی سلامتی کرده‌اند. ترانه علیدوستی یکی از زنان تاثیرگذار سینمای ایران در سال‌های پس از انقلاب است که محبوبیت قابل توجهی بین مردم دارد.

او در سال ۹۵ پیش در صفحه توئیترش از ابتلایش به بیماری «کلاستروفوبیا» خبر داد و گفته بود به خاطر این بیماری به ندرت‌ می‌تواند سوار مترو یا اتوبوس شود. تنگناهراسی یا کلاستروفوبیا به ترس از گیر کردن در یک مکان تنگ و راه گریز نداشتن در محیط‌های بسته گفته می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۵ تا ۷ درصد از مردم جهان دچار تنگناهراسی هستند ولی تنها درصد کمی از آنها از درمان برخوردار شده‌اند. درباره اینکه ترانه علیدوستی به خاطر همین بیماری بستری شده یا نه هنوز توضیحی داده نشده، اما بعید به نظر می‌رسد ارتباطی میان بیماری جدید او بیماری پیشین‌اش وجود داشته باشد.  

ترانه علیدوستی در فیلم «من ترانه 15 سال دارم» اولین فیلم سینمایی خود

ترانه علیدوستی کیست و چرا اهمیت دارد؟  

ترانه علیدوستی که دختر حمید علیدوستی، فوتبالیست نامدار تیم ملی ایران و تیم باشگاهی هما است. او متولد ۲۲ دی ماه سال ۱۳۶۲ است.  

او زمانی که تازه ۱۸سالگی را تمام کرده بود، با اولین نمایش فیلم «من، ترانه، ۱۵ سال دارم»، ساخته رسول صدرعاملی در جشنواره فجر سال ۱۳۸۰ به عنوان اولین استعداد جدید بازیگری آن دهه معرفی شد و به سرعت به یکی از هنرپیشه‌های مهم نسل خود تبدیل شد.

او برای بازی در دومین فیلم کارنامه‌اش دو سال صبر کرد تا در «شهر زیبا» دومین ساخته سینمایی اصغر فرهادی مقابل دوربین رفت. این فیلم نه تنها نقطه عطفی در کارنامه اصغر فرهادی و ترانه علیدوستی شد، بلکه آغازگر همکاری مداومی شد که تا نیمه دهه بعد هم ادامه یافت.

همکاری این دو در فیلم‌های «چهارشنبه سوری»، «درباره الی» و «فروشنده» هم ادامه پیدا کرد و ترانه علیدوستی در سطح بین‌المللی شناخته شد.

یکی از مهم‌ترین آثار کارنامه علیدوستی «کنعان»، بر اساس فیلمنامه مشترک اصغر فرهادی و مانی حقیقی ساخته شد. به علاوه، علیدوستی همکاری با مانی حقیقی را در فیلم‌های «پذیرایی ساده» و «تفریق» هم ادامه داد.

ترانه علیدوستی، شهاب حسینی و اصغر فرهادی 

به گزارش زی‌سان؛ آخرین فیلم سینمایی او بازی در «برادران لیلا» ساخته خبرساز سعید روستایی بوده است که در آن نقشی پرچالش داشت. 

ترانه علیدوستی در سریال جنجالی اما بسیار محبوب «شهرزاد» هم بازی کرد که حواشی زیادی برای او ایجاد کرد، با این حال این سریال به محبوبیت او در میان عامه مردم افزود.  

موضوعی که درباره این سریال بحث‌برانگیز شد، این بود که محمد امامی، تهیه‌کننده سریال «شهرزاد» در دادگاه به اتهام سوءاستفاده از منابع بانک سرمایه محاکمه شد و در نهایت به ۲۰ سال حبس محکوم شد.

علیدوستی آن‌زمان از این تهیه‌کننده حمایت کرد، اما در جشنواره کن سال ۲۰۲۲ در پاسخ به سوالی درباره آن اقدامش گفت که گاهی مواضع او و دیگر بازیگران ممکن است اشتباه باشد و اتفاقی که درباره سریال شهرزاد رخ داد، تلنگری به همه ما بود.

ترانه علیدوستی بجز بازی در آثار درخشان سینمایی، موضع‌گیری‌ها خبرساز سیاسی و اجتماعی هم داشته که در مواردی بسیار جنجال به پا کرده است.  

چند سال پیش وقتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، با امضای فرمان اجرایی، ورود شهروندان چند کشور از جمله ایران به خاک آمریکا را ممنوع کرد، «فروشنده» نامزد دریافت جایزه اسکار شده بود.

ترانه علیدوستی پیش از اصغر فرهادی اعلام کرد در اعتراض به دستور رئیس‌جمهور آمریکا حاضر نیست برای شرکت در مراسم اسکار درخواست روادید بدهد. در نهایت هم اسکار بهترین فیلم خارجی به فروشنده تعلق گرفت. ظاهرا موضع علیدوستی خوشایند اصغر فرهادی نبود. پس از «فروشنده»، ترانه علیدوستی دیگر با اصغر فرهادی همکاری نداشت.  

علیدوستی در سال‌های اخیر به موضع گیری در مسائل اجتماعی بسیار علاقمند شده است. او زمستان ۱۴۰۱ در پی حمایتش از اعتراضات آن سال بازداشت شد و بعد از ۱۸ روز با وثیقه از زندان بیرون آمد.  

در آن مقطع خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه  در باره بازداشت او نوشت: «ترانه علیدوستی که در مورد برخی ادعا‌های مطرح‌شده‌اش مستندی و سندی را ارائه نکرد، ساعتی پیش به دستور مقام قضایی بازداشت شد.»

علیدوستی همچنین در مسائل مربوط به زنان بار‌ها موضع گیری کرده است. ماجرای «دختران خیابان انقلاب» و بحث‌ها پیرامون آزار و اذیت زنان در سینما و «جنبش می‌تو» از جمله مواردی بود که این بازیگر شناخته شده به آنها ورود پیدا کرد.

ترانه علیدوستی سال ۹۹ با شکایت نیروی انتظامی به پنج ماه حبس که به مدت دو سال تعلیق شده بود، محکوم شد. وکیل پرونده در علیدوستی در آن زمان گفته بود این هنرپیشه «با شکایت نیروی انتظامی و ستاد امر به معروف اصفهان به اتهام اقدام تبلیغی علیه نظام، نشر اکاذیب، افترا و توهین به ماموران در حین انجام وظیفه» به دادسرا احضار شده است. او توئیتی خبرساز درباره گشت ارشاد منتشر کرده بود.  

ترانه علیدوستی و سعید روستایی در جشنواره کن سال ۲۰۲۲

 در جریان «جنبش می‌تو» می‌توان گفت ترانه علیدوستی به نوعی لیدر‌بود. ترانه علیدوستی یکی از بانیان بیانیه سینماگران زن ایرانی در اوایل ۱۴۰۱ درباره «آزار و خشونت جنسی» در سینمای ایران و جمع‌آوری امضا برای آن بود.

علیدوستی سرشناس‌ترین چهره‌ای است که به شکل علنی درباره اعمال خشونت و آزار به زنان در پشت صحنه سینما و دلایل انتشار این بیانیه و بازتاب‌های آن صحبت کرد.

او در واقع به جنگ مردان پر حاشیه سینما رفت در این بین با او مقابله ای هم صورت گرفت. در یک مورد مهدی کوشکی و حبیب رضایی دو بازیگر سینما به اتهام افترا و نشر اکاذیب از او شکایت کردند. 

 ترانه علیدوستی در سینما به موفقیت‌های چشمگیری رسید. او جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم لوکارنو سوئیس و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر را دریافت کرده‌است. او در جشنواره‌های وزول فرانسه ۲۰۱۴ و هانوی ویتنام ۲۰۱۲، یکی از اعضای هیئت داوران بود.

او حوزه‌های دیگر هنری را هم امتحان کرده است. ترانه علیدوستی در نمایشنامه آنا کارنینا که به کارگردانی هما روستا، در ۱۵ آذر ۱۳۹۳ در کتابخانه ملی و در حمایت از هنرمندان مبتلا به سرطان نمایشنامه‌خوانی می‌شد، نقش «آنا کارنینا» را اجرا کرد. همچنین این نمایشنامه‌خوانی بار دیگر به مناسبت چهلمین روز درگذشت هما روستا (۲۳ آبان ۱۳۹۴) در کتابخانه ملی برگزار شد که این بار هم در حمایت از هنرمندان مبتلا به سرطان مراسم اجرا شد.

علیدوستی علاوه بر پیشینه بازیگری، برای نویسندگی در وبگاه شخصی‌اش نیز شناخته می‌شود. علاوه بر اینها، داستان‌های کوتاه و نقد‌های گوناگون او در مجله‌ها و روزنامه‌هایی مانند روزنامه شرق منتشر شده‌اند. ترانه علیدوستی با ترجمه داستان «رؤیای مادرم» اثر آلیس مونرو در نوزدهمین دوره کتاب فصل، در گروه ادبیات، شایسته تقدیر شناخته شد.

tags # ترانه علیدوستی ، سینما سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • پشت صحنه تازه‌ترین فیلم پارسا پیروزفر در سینما
  • سینما باید مسیر درست جامعه را نشان دهد
  • پوتین با هوش مصنوعی بازیگر فیلم زندگینامه خودش شد (+عکس)
  • «پوتین» با هوش مصنوعی بازیگر شد
  • جزییات جدید از پرونده مرگ مشکوک زهره فکورصبور
  • جوانی که متهم به ترغیب زهره فکورصبور به خودکشی بود تبرئه شد
  • آخرین خبر از پرونده مرگ زهره فکور صبور
  • پرونده مرگ خانم بازیگر بار دیگر بسته شد
  • از کارگردان و تهیه‌کننده تا منتقد در برابر اتهام بی اخلاقی به هنرمندان سینما
  • فیلمی که همه را شوکه کرد؛ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟