Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره مراقبت بیماری‌های مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه تمام زائرین باید در مورد سلامتی خود حساس باشند، چراکه هرکدام از آنها بهترین مراقبان سلامتی خود خواهند بود، گفت: انجام مناسک صحیح، دعا، عبادت، نماز و کسب فیض از محیط‌ هایی که درهای رحمت خداوند در آن بیش از هر مکان دیگری به سوی بندگانش گشوده شده است، ملزوماتی می‌خواهد که اولین آن بعد از توفیقی که خداوند سبحان نصیب ما می‌ کند، سلامت جسم و روان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر محمود سروش درخصوص تمهیدات بهداشتی انجام شده برای حجاج اعزام شده به مکه مکرمه و مدینه منوره، بیان کرد: در راستای اقدامات بهداشتی ویژه حجاج، بسته طراحی شده بسیار خوبی در دست داریم که حاصل دست آموخته هایمان در طول سال های گذشته است.   

وی افزود: از زمانی که سازمان حج و زیارت، در حسینیه ها و مساجد برای آموزش حجاج، جلسات توجیهی و آموزشی را برگزار می کند، تیم های بهداشتی نیز برای آموزش اصول و نکات بهداشتی به این افراد در جلسات حضور پیدا می کنند.  

سروش با بیان اینکه مهمترین گروهی که تحت آموزش های بهداشتی ویژه قرار می گیرند، افراد آسیب پذیر هستند، خاطرنشان کرد: این افراد شامل، بیماران تنفسی، بیماران قلبی، بیماران دیابتی، بیماران مبتلا به نارسایی های پیشرفته کلیوی، نقص ایمنی، پیوند عضوی ها، بیماران شیمی درمانی، زنان باردار و سالمندان هستند.  

رییس اداره مراقبت بیماری های مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، گفت: پایگاه‌های مرزی موظف هستند تا جهت کمک به مرکز بهداشت و مدیر بیماریهای هر دانشگاه در هر استان و شهرستانی، وارد مساجد و حسینهها شده و آموزشهای لازم را ارائه دهند.  

وی خاطرنشان کرد: همچنین سعی شده تا از بین زائرین، رابط سلامت انتخاب شود، لذا زائرینی که دارای تحصیلات عالیه هستند، به عنوان رابط بهداشتی تحت آموزشهای نظام مراقبت بهداشتی قرار گرفتند که به این مراقبتها، مراقبتهای نشانگانی اطلاق میشود. این رابطین بهداشتی در کاروانها، با مشاهده و تشخیص نشانههای بیماری، مانند تب، عفونتهای تنفسی، بثورات پوستی، زردی، خونریزی، سرفههای طولانی و سایر علائم جسمی قابل مشاهده در هم کاروانی هایشان، موارد را به تیم بهداشتی اعزام شده از سوی وزارت بهداشت اطلاع می دهند و به دنبال آن، بررسیهای لازم به عمل خواهد آمد و بیماران به موقع درمان می شوند.

رییس اداره مراقبت بیماریهای مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه مدیران و روحانیون کاروان ها نیز در مورد مسائل بهداشتی توجیه شدهاند، عنوان کرد: به جز آموزشهایی که در مساجد، حسینیهها و محل کاروانها به زائرین خانه خدا از ماهها قبل داده شد، در فرودگاه نیز برای تمامی زائرین جمع بندی مطالب بیان شده و بر رعایت بهداشت و اصول مراقبتهای فردی تاکید می شود و این توصیههای آموزشی در قالب پمفلتهایی نیز در اختیار آنها قرار می گیرد.

سروش با اشاره به اینکه تمام پزشکان و کادر فنی بهداشت و درمان که به مکه و مدینه اعزام شده اند، در ستاد سازمان حج و زیارت آموزشها و توصیههای لازم را دریافت کرده اند، بیان کرد: جلسات توجیهی پزشکان و کادر بهداشت و درمان اعزامی، به منظور مرور اصول درمانی و بهداشتی در رابطه با زائرین قبل از اعزام کاروان تشکیل شده و وزارت بهداشت نیز با برگزاری پنل این آموزشها را ارائه می دهد.  

وی با تاکید براینکه اگر یک زائر با نشانههای بیماری شناسایی شود، سریعا تحت درمان قرار میگیرد، گفت: از سوی وزارت بهداشت نیز یک تیم بهداشتی که شامل دو متخصص عفونی، کارشناسان بیماریها، کارشناس بهداشت محیط و پزشکان عمومی است به حج اعزام شده و در حال حاضر در مکه و مدینه به سر می برند و از طریق سایت مجازی با ستاد در ارتباط هستند.  

رییس اداره مراقبت بیماریهای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، تاکید کرد: تمام زائرین باید در مورد سلامتی خود حساس باشند، چراکه هرکدام از آنها بهترین مراقبان سلامتی خود خواهند بود. لذا باید سعی کنند تا مطابق با اصولی که به آنها آموزش داده شده رفتار کنند. استحمام به موقع و روزانه، شست و شوی مداوم دست ها، استفاده از ماسک در مواقع لزوم، مصرف تغذیه مناسب و بهداشتی که توسط کاروان تهیه می شود، عدم استعمال دخانیات، عدم تماس دست آلوده با چشم و دهان، تعویض منظم لباس و پیشگیری از عرق سوز شدن، رعایت رژیم غذایی به خصوص در افرادی که بیمار هستند و مواردی از این قبیل که قبلا به آنها آموزش داده شده است، می تواند خاطره ای خوب از سفر حج برایشان رقم بزند. در عین حال، چنانچه از مراقبت خود غافل نشوند، سلامتی شان حفظ شده و اعمال این سفر پرفیض را بدون نقص به جا خواهند آورد. انجام مناسک صحیح، دعا، عبادت، نماز و کسب فیض از محیط‌ هایی که درهای رحمت خداوند در آن بیش از هر مکان دیگری به سوی بندگانش گشوده است، ملزوماتی می‌ خواهد که اولین آن بعد از توفیقی که خداوند سبحان نصیب ما می‌ کند، سلامت جسم و روان است.

 سروش درخصوص تمهیداتی که برای رصد حجاج در زمان بازگشت به کشور صورت گرفته است، گفت: کار اصلی ما زمانی آغاز می شود که زوار بیت الله الحرام به کشور باز می گردند. در این راستا، از هم اکنون، پایگاه های مراقبت بهداشتی مرزی و هوایی در سراسر کشور، به طور دقیق درحال آماده سازی هستند تا در زمان بازگشت حجاج، تیم های بهداشتی در فرودگاه ها حضور داشته و وضعیت سلامتی آنها را بررسی کنند.

بنابر اعلام وبدا، وی در پایان خاطرنشان کرد: همکاران بهداشتی اعزام شده به فرودگاه های کشور با دستگاه تب سنج لیزری و بررسی مراقبت های نشانگانی؛ زوار را معاینه می کنند. سپس افرادی که نیاز به مراقبت و درمان دارند با همکاری اورژانس کشور به بیمارستان هایی که دارای ایزوله تنفسی با فشار منفی هستند، مانند بیمارستان های شهدای یافت آباد تهران، امیر اصفهان، فرشچیان همدان و رازی اهواز منتقل می شوند. همچنین افرادی که به بیمارستان منتقل شده اند، در ادامه روند درمان شان، به مدت ۲۰ روز تحت مراقبت در داخل منازل شان قرار می گیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام حج وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۴۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمود منطقی صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران در خاتمه نشست با مدیران آموزش و پرورش استان سمنان با بیان اینکه طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان از سوی بهزیستی استان پیگیری می‌شود، تاکید کرد: توجه به آسیب‌های اجتماعی حوزه دانش‌آموزی محور طرح است.

وی خواستار پیگیری دقیق طرح جامع مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان شد و افزود: ساختارمندی مناسب و یکپارچگی مطلوب در حوزه آموزش و پرورش مزیت استان سمنان در اجرای این طرح است.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با اشاره به اینکه نکته اساسی که در راستای اجرای طرح نظام مراقبت‌های اجتماعی دانش‌آموزان وجود دارد، این است که غربالگری‌ها به‌خوبی انجام شود، گفت: در قالب این طرح گروه‌های در معرض خطر، پرخطر و کسانی‌که نیاز به خدمات فوریتی دارند، به بخش‌های مربوطه ارجاع داده شوند.

منطقی افزود: در سال گذشته، تعدادی ارجاعی از آموزش و پرورش داشتیم که مداخلات لازم در راستای رفع مشکل از سوی بهزیستی این استان انجام شد و از ابتدای سال جاری هم تعدادی از دانش‌آموزان که باید در کارگروه فوریت‌های روانی اجتماعی مورد بررسی و رفع مشکل قرار می‌گرفتند، زیر پوشش قرار گرفتند.

به گزارش مهر، نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان در واقع مجموعه‌ای نظام‌یافته از خدمات و برنامه‌ها شامل غربالگری، آموزش، توانمندسازی و حمایت‌های روانی اجتماعی به‌منظور مراقبت از دانش‌آموزان در برابر رفتارهای پرخطر، آسیب‌های اجتماعی و جرایم از طریق مداخله به‌موقع و مؤثر است.

کد خبر 6088400

دیگر خبرها

  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • آغاز اقدامات آماده سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیر‌های منتهی به آن جهت اجرای طرح اربعین حسینی
  • فعالیت‌های آموزش محور در حوزه سلامت، تقویت می‌شود
  • آغاز آماده‌سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیرهای منتهی برای اربعین حسینی
  • هدیه وزارت بهداشت به بانوان زاهدانی؛ افتتاح اولین پایگاه اورژانس بانوان
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت/ تبدیل شدن نوار مرزی شمال اسرائیل به شهر ارواح+ فیلم
  • بازدید سرزده یک تمساح از پایگاه هوایی آمریکا + فیلم