Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: وضعیت تالاب انزلی نشان می‌دهد که مسئولیتمان را درست انجام ندادیم و همه می‌خواهیم تالاب به ما خدمات بدهد اما بی‌وقفه راه و سد و ...می‌سازیم و رسوب وارد آن می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مسعود باقرزاده کریمی پیش‌از ظهر امروز در نهمین نشست شبکه سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور که در سالن اجتماعات اداره‌کل حفاظت محیط زیست گیلان برگزار شد، گفت: باید به تالاب‌ها نگاه ویژه شود و به سادگی نمی‌توان برای مدیریت یک تالاب نسخه پیچید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در تخریب تالاب‌ها عوامل مختلفی تاثیرگذار هستند، افزود: عواملی مانند فقر و مسایل فرهنگی نیز در تخریب تالاب موثرند و متاسفانه حتی برای مسایل سیاسی نیز از محیط زیست خرج می‌شود. مشخص است که سازمان محیط زیست به تنهایی نمی‌تواند از پس مشکلات تالاب‌ها بر بیاید. به همین دلیل دولت تدبیر و امید روش‌های مدیریتی، مشارکتی و فرابخشی را برای مدیریت تالاب‌ها در اولویت قرار داده است.

وی گفت: 70 سال است که حکمرانی و نگاه دولتی به منابع طبیعی کشور بدون محاسبه سود و زیان انجام شده است. حفاظت از همه عرصه‌های سرزمینی با توجه به امکانات دولتی امکانپذیر نیست.

باقرزاده با بیان اینکه در احیای تالاب ها باید نگاه جامع و بلندمدت دیده شود، خاطرنشان کرد: جامع‌نگری‌ها در موضوع، معیشت، فرهنگ و اقتصاد تالاب‌ها باید دیده شود که خوشبختانه این بخش‌ها در مدیریت زیست بومی لحاظ شده است.

وی ادامه داد: اگرچه جنگل و بیابان‌ها از اکوسیستم‌های قوی هستند، اما حساسیت در تالاب‌ها بیشتر است. تالاب‌ها اکوسیستم‌های پیچیده‌تری است و مولفه‌های زیادتری دارند.

معاون دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: ظرفیت تشکل‌های زیست محیطی برای ما کمک‌کننده است و افزایش مطالبه‌گری در تالاب را باید بالا ببریم. مردم نباید تالاب را صرفا منبع غذا یا محل تفرج ببینند. تالاب هویت و بخشی از سرزمین، فرهنگ و تاریخ سرزمین ما محسوب می شوند. باید برای تالاب حریم و حرمت قائل شویم. این اکوسیستم به ما تنوع زیستی، آب، هوا و ....خواهد داد، اگر هویت آن را به رسمیت بشناسیم.

وی افزود: تالاب انزلی هم اکوسیستمی بسیار ارزشمند است که نباید در حد تامین غذا و محل تفرج به آن نگاه شود. فرآیند رفتار ما با تالاب معدل همه ما است. باید روند تالاب را به سمت روند درست رهنمون کنیم.

انتهای پیام/4009/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۴۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ پرندگان به تالاب کمجان

عطا پورشیرزاد در ستاد احیای تالاب‌ها خصوص آخرین وضعیت تالاب‌های استان فارس گفت: ستاد ملی و کشوری احیای تالاب‌های برای احیای تالاب‌ها تشکیل شده است. در بارندگی‌های اخیر مقادیری سطوح تالابی در فارس بهبود یافت، اما در تالاب کمجان بیش از ۵۰ درصد از سطح تالاب آبگیری شده و میزبان پرندگان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: با تصویب نقشه راه برای احیای تالاب‌ها قطعا اعتباراتی اختصاص خواهد یافت و این موضوع با جدیت دنبال می‌شود.

محمود رضایی کوچی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز در این نشست بر لزوم اتخاذ تدابیری برای برداشتن فشار مصرف آب کشاورزی از روی تالاب‌ها تاکید کرد و گفت: مشاغل خرد در حاشیه تالاب‌های استان باید تقویت شود. ۵ هزار هکتار زمین در سه شهرستان مرودشت، زرقان و خرامه کشت گلخانه‌ای پیشنهاد شده تا قسمت عمده‌ای از برداشت بی رویه آب را مهار و جبران کند.

استاد بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز هم در ادامه همکاری دانشگاه و محیط زیست برای احیای تالاب‌ها را بسیار مهم دانست و گفت: متاسفانه وضعیت تالاب‌های کشور چندان خوب نیست و تعادل اکوسیستم به‌هم خورده است، تامین آب که مهم‌ترین عنصر احیای تالاب است متاسفانه دچار چالش است، اقداماتی برای توسعه کاشت محصولات دیم هم باید در اولویت قرار گیرد.

مسعود نوشادی اضافه کرد: سد‌هایی که در مسیر تالاب‌ها احداث شده باید حقابه محیط زیست را بدهند، ۴۰۰ هزار هکتار مساحت اراضی کشاورزی حوضه آبریز طشک و بختگان است که اضافه برداشت دارند، اگر این اضافه برداشت مهار شود تا حدود زیادی برای احیای این دو تالاب موثر است.

او بیان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده امکان رهاسازی سالانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب از سد درودزن در ترسالی‌ها برای تامین بخشی از نیاز آبی تالاب‌های طشک و بختگان امکان‌پذیر است. نیاز آبی این تالاب‌ها در شرایط نرمال یک میلیارد متر مکعب است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ما دنبال تعطیلی کشاورزی نیستیم، اما کشاورزی باید محدود شود، افزود: مصرف آب کشاورزی باید کنترل و کم شود، مساحت کشاورزی نباید بیشتر شود بلکه باید بهره‌وری در بخش کشاورزی افزایش یابد تا برای احیای تالاب‌ها هم امیدی وجود داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • توضیح سلاجقه درباره ایمن‌سازی قلمرو یوزپلنگ آسیایی
  • باید در حفظ ظرفیت گردشگری چهارمحال و بختیاری تلاش شود
  • معرفی واحد تولید کننده آلاینده محیط زیست به دستگاه قضا در گیلان
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود
  • کشف و جمع آوری تورهای متخلفین صید غیرمجاز در تالاب نوروزلو میاندوآب
  • شناسایی مرغداری آلوده کننده تالاب انزلی با لاشه مرغ‌های تلف شده
  • مرغ داری آلوده کننده تالاب انزلی به مراجع قضایی معرفی شد
  • ارزش‌گذاری اقتصادی محیط‌زیست در راستای تحقق شعار سال
  • کوچ پرندگان به تالاب کمجان
  • ریشه‌های غنی تاریخی در حفط محیط زیست مورد توجه قرار گیرد