Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ پاسخ سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران در قسمت «کلینیک آنلاین» مطرح کرده بودند، منتشر شد.

شما هم می‌توانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود، پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.

پاسخ  سوالات شما در زمینه «زخم معده» را سیدمحمد صادق غفوری عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران   پاسخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوال: چند سال است که احساس درد در ناحیه زیر دنده سمت راستم دارم، سونوگرافى انجام دادم كه مشكلى را نشان نداد، گاهی اوقات سوزش معده دارم طوری که باعث گرسنگی ام می شود و باید غذا بخورم تا سوزش رفع شود، گاهی اوقات نمى توانم نفس عمیق بکشم و نفسم بالا نمی آيد و بیشتر شب ها درد دارم، علت آن چيست؟ 

جواب: با توجه به علائم ذکر شده شما دچار دیس پپسی و یا التهاب معده هستید. با توجه به سن و شرح حال خانوادگی و نظر پزشک معالج بايد  آزمایش های مربوط به هلیکوباکترپیلوری و یا آندوسکوپی را انجام دهيد.

سوال: حدود ٢ سال است که احساس می كنم  ته گلويم تنگ و خشک می شود، بعد احساس می کنم باید آروغ بزنم، آندوسکوپی رفتم چیزی نبود، ٢ دوره امپرازول و چند تا قرص معده نوشتند و  خوردم ولی همچنان احساس گرفتگی ته گلو دارم. وزن متعادل دارم و آزمایش خون هم هر سال مرتب انجام مى دهم، علت آن چيست؟  

جواب: شرح حال شما مطابق با ریفلاکس معده است. برگشت اسید شبانه به داخل دهان سبب ایجاد این علائم می شود، مصرف داروهای کاهنده اسید و پرهیز از عوامل تشدید کننده نظیر استرس و مصرف ادویه جات سبب بهبود  می شود.

رایج‌ترین علائم زخم معده

سوال: 26 ساله هستم و تقریبا ٢ ماه پیش با درد کلیه سمت چپ از خواب بیدار شدم و ادرار خونی هم داشتم سونوگرافی  انجام دادم مشكلى در كليه نبود، تشخیص دکتر این بود که رسوب در کلیه است اما بعد  از ٢ هفته دفع و مشکل کلیه ام حل شد ولی جدیدا صبح که از خواب بیدار می شوم مشکل خاصی ندارم ولی با گذشت زمان این علائم  را دارم، حالت تهوع، اوایل خواب چند بار از خواب میپرم و حس می‌کنم دستانم ورم کرده است یا زرد رنگ شده و یا مور مور می شود و بعد از چند ثانیه به حالت طبیعی باز مى گردد، همچنين  نفخ معده ام زیاد شده است، و یک آزمایش انجام دادم  که تری گلیریسین خونم 369 بود، کلسترول خوب 33 ،کلسترل بعد 147 و یک مقدار عفونت هم داشتم، 10.8 و بعضی مواقع دست و پاهايم سرد می شوند و بعد از گذشت يك الى ٢ ساعت درست می شود، آيا مشکل از معده ام است؟

جواب: برخی علائم مربوط به التهاب و یا همان ورم معده است، بعضی مواقع آنتی بیوتیک و مسکن هایی که به دلیل عفونت و سنگ کلیه مصرف می شوند باعث التهاب معده می شود؛ همچنین تری گلیسیرید بالا سبب بی حسی،گزگز و احساس خستگی صبحگاهی می شود.

سوال: علائم زخم معده چیست؟

جواب: زخم‌ها گاهی با هیچ علامتی همراه نیستند و معمولاً عارضه شدیدی مانند خونریزی معده نخستین علامت زخم معده به حساب می آید، از دیگر علائم آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد شکم رایج‌ترین علائم زخم معده است؛ این درد معمولاً ناحیه میانی بالای شکم، بالای ناف و پایین قفسه سینه را درگیر می‌کند، درد سوزشی جانکاه است و شبیه به نیزه‌ای است که از میان بدن می‌گذرد؛ غالباً چند ساعت پس از صرف غذا و زمان خالی بودن معده بروز می‌یابد.

درد شکمی که از علائم زخم معده است غالباً شب هنگام و ساعات اولیه صبح تشدید می‌شود و می‌تواند از چند دقیقه تا چند ساعت به طول بیانجامد.

غذا خوردن، مصرف ضد اسید (آنتی اسید) یا استفراغ می‌تواند باعث تسکین درد شود.

زخم‌ معده شدید، خونریزی معده  را به دنبال دارد، خونریزی گاهی اوقات تنها علامت زخم معده است، این خونریزی می‌تواند سریع یا آهسته باشد، خونریزی سریع در قالب یکی از روش‌های زیر نمودار می‌شود:

بالا آوردن خون یا مواد تیره رنگی شبیه قهوه ای که در ته فنجان می ماند: این استفراغ یک فوریت پزشکی است و بیمار باید بی‌درنگ به مراکز درمانی مراجعه کند، وجود خون در مدفوع یا مدفوع سیاه، قیر مانند و ظاهری چسبناک؛ تشخیص خونریزی معده به میزان کم غالباً دشوارتر است چون با هیچ علامت قابل توجهی همراه نیست.

کم‌خونی: کاهش سلول‌های قرمز خون پی‌آمد معمول این خونریزی است.

خستگی: خستگی مزمن، کاهش انرژی (بی‌حالی)، ضعف، ضربان قلب سریع (تپش قلب) و رنگ‌پریدگی (زرد شدن پوست) از علائم کم‌خونی به شمار می‌روند.

گاهی زخم معده سبب تشدید علائم ریفلاکس می شود

سوال:  ۵۳ساله هستم به تازگی عمل کیسه صفرا داشتم ولی بعد از عمل هنوز اشتها ندارم و آب خنک اذیتم می کند  و رنگ ادرارم بشدت تیره است برای دفع آن منیزیم مصرف می كنم و زبانم خیلی بار دارد ، علت آن چيست؟

جواب: تا یک ماه بعد از عمل کیسه صفرا این علائم طبیعی بوده و با رعایت رژیم غذایی شدت آنها کاهش می یاید، رعایت رژیم شامل مصرف کم غذاهای چرب و حجیم نباید فراموش شود.

سوال: با داشتن زخم معده  در شب تلخی شدید دهان دارم علت چیست؟

جواب:گاهی زخم معده سبب تشدید علائم ریفلاکس می شود، ریفلاکس شبانه به صورت برگشت اسید معده به داخل دهان و ایجاد تلخی دهان و بوی بد دهان می شود.

انتهاى پيام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۶۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟

به گزارش خبرآنلاین، برخی از ویتامین‌ها مانند آهن، زینک، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، منیزیم و... بیش از سایر مکمل‌های غذایی، مورد استفاده عموم قرار می‌گیرند. در بسیاری از موارد با داشتن رژیم غذایی سالم و کامل می‌توان ویتامین‌ها و ریز مغذی‌های مورد نیاز را تامین کرد. امروزه به علت سبک زندگی پر استرس و شرایط زندگی متفاوت نمی توان این اقدام را به صورت کامل پیش برد؛ بنابراین استفاده از مکمل‌ها در کنار تغذیه مناسب می‌تواند تغذیه فرد را به خصوص در دوران‌های حساس و خاص مثل بارداری و شیردهی تکمیل کند.

به گزارش فارس، یکی از مهمترین نکات برای استفاده از مکمل های تغذیه ای زمان مصرف آنها است؛ زیرا در صورت استفاده در زمان اشتباه، ممکن است عملکرد ویتامین یا ریز مغذی کاهش پیدا کند.

چه ساعتی چه ویتامینی بخوریم؟

در مصرف ویتامین‌ها اولین چیزی که اهمیت دارد این است که آیا بدن نیاز به این ویتامین دارد یا خیر؟ هر فردی طبق خورد و خوراک و شرایط جسمانی که دارد، ممکن است در یک ویتامینی کمبود داشته باشد. بنابراین بهتر است که هر شخصی در هر سن و شرایطی قبل از استفاده از هرگونه مکمل‌های غذایی با پزشک خود مشورت کرده و در صورت نیاز آزمایش دهد. استفاده به اندازه از ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌تواند کیفیت عملکرد مغز و جسم را افزایش دهد. اما زمان مصرف هر نوع از داروهای ویتامین اهمیت دارد. هر ویتامین را چه ساعتی بخوریم؟

آهن «IRON»: بالاترین میزان جذب آهن با معده خالی است. اما به دلیل اینکه بسیاری از املاح آهن می‌تواند باعث بروز عوارض گوارشی از جمله سوزش سر معده و یا یبوست شود، استفاده از آهن‌های غیر لیپوزومال بهتر است. بنابراین بهتر است این ویتامین همراه با ناهار و یا شام مصرف شود. علاوه بر این گفتنی است مصرف مکمل آهن با لبنیات چای و قهوه تداخل دارد. هم چنین مصرف هم زمان آن با مکمل کلسیم و زینک توصیه نمی‌شود اما در مقابل ویتامین C جذب آهن را بالا می‌برد. بنابراین بهتر است هم زمان با آهن از نوشیدنی‌هایی با مواد غذایی حاوی ویتامین‌C استفاده شود.

منیزیم «Magnesium»: منیزیم به عنوان یک مکمل آرامش‌بخش شناخته می‌شود. این ریز مغذی در کاهش اسپاسم عضلانی و کاهش استرس موثر است. بنابراین بهترین زمان برای مصرف آن شب‌ها نیم ساعت قبل از خواب است.

کلسیم «Calcium»: مصرف این مکمل به دوز آن بستگی دارد. مصرف دوز بالا ۱۰۰۰ - ۸۰۰ میلی‌گرم برای جلوگیری از رسوب در کلیه بهتر است. در این شرایط باید نصف دوز صبح و نصف آن شب مصرف شود. همچنین این ریز مغذی با آهن و نوشیدنی‌هایی نظیر چای و قهوه تداخل دارد. مصرف هم زمان کلسیم با ویتامین‌ C میزان جذب آن را افزایش می‌دهد.

زینک‌«Zinc»: با توجه به اثر زینک بر افزایش متابولیسم، بهترین زمان مصرف آن در معده دو ساعت بعد از صبحانه است. همچنین مصرف زینک با کلسیم و آهن می‌تواند تداخل داشته باشد؛ بنابراین رعایت فاصله زمانی الزامیست.

ویتامین C: ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی با خاصیت افزایش سطح انرژی است. بهترین زمان مصرف آن صبح‌ها و یا در طول روز است. این ویتامین به علت خاصیت اسیدی که دارد، در صورت مصرف با معده خالی می‌تواند عوارض گوارشی نظیر سوزش سر معده ایجاد کند. در نتیجه اگر با معده پر مصرف شود بهتر است. همچنین این ویتامین محلول در آب است بنابراین می‌توان از آن در دوزهای بالاتر به صورت جوشان استفاده کرد.

ویتامین‌های گروه B: این ویتامین ها همانند ویتامین سی محلول در آب هستند و می‌توانند سطح متابولیسم بدن را بالا برده و انرژی را افزایش دهند. بنابراین بهتر است در طول روز و یا قبل از فعالیت روزانه مصرف شوند. با توجه به عدم عوارض گوارشی لزومی به استفاده همراه با غذا در مورد این دسته از ویتامین‌ها وجود ندارد.

ویتامین‌های A ،E و K: این ویتامین‌ها از دسته ویتامین‌های محلول در چربی هستند. بنابراین جذب آن‌ها با چربی بالاتر می‌رود. بنابراین توصیه می شود این ویتامین‌ها با چرب‌ترین وعده غذایی میل شوند.

ویتامین D: عموماً ویتامین دی در بدن توسط نور خورشید ساخته می‌شود. روز بهترین زمان دریافت ویتامین در بدن است زیرا نورخورشید می‌تابد. بنابراین بهترین زمان مصرف ویتامین دی در روز است. جالب است بدانید که ویتامین دی برعکس ملاتونین در بدن عمل می‌کند. ملاتونین در شب‌ها بیشتر می‌شود و دریافت آن در آن بازه از شبانه روز بهتر است. در حالیکه ویتامین دی را باید در روز دریافت کنید.

امگا ۳«Omega ۳»: با توجه به سرعت پایین متابولیسم چربی‌ها در بدن، مصرف این مکمل مطلقا قبل از فعالیت‌های جسمانی و ورزش توصیه نمی‌شود. در حالی که جذب آن همراه با کم چرب ترین وعده غذایی افزایش می‌یابد.

مصرف بیش از اندازه = مسمومیت

همانطور که مصرف ویتامین می‌تواند باعث بهبود عملکرد بدن شود، استفاده بیش از اندازه از این داروها موجب مسمومیت و عوارض ثانویه خواهد شد. ناراحتی معده، ریزش مو، افزایش خطر ابتلا به سرطان، مشکلات عصبی، خون‌ریزی بیش از حد و... از جمله عوارض استفاده بیش از اندازه و غیر ضروری ویتامین‌ها خواهد بود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902482

دیگر خبرها

  • آیلتس چیست؟
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • اعتراض برخی دانشجو معلمان به نحوه گزینش در آموزش و پرورش استان گیلان
  • ادامه جنجال توسل‌جویی علم‌الهدی به شاهنامه | نمی‌دانستید منیژه، زن باده‌نوش و دختر دشمن ایران بود | این ابیات را هم بخوانید!
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • برای بیست و پنجمین بار می‌گویم، از لیورپول نپرسید
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟