Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@13:43:29 GMT

گفتگوی صحیح نشانه سلامت روان است

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۷۶۸۲۰

گفتگوی صحیح نشانه سلامت روان است

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ دکتر شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به آمار سالیانه پرونده های که بر اثر نزاع به پزشکی قانونی می آید گفت: در سال 96 صد و پنجاه هزار مراجعه کننده به پزشکی قانونی بر اثر نزاع های خیابانی بود که نسبت به سال 95 کاهش داشت.

وی با اشاره به اینکه آمار گویای همه واقعیت ها نیست گفت: نتایج همه نزاع ها به پزشکی قانونی ختم نمی شود و کمتر از 50 درصد آنها در قوه قضاییه و دادگاه ها مطرح می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس بررسی های ما 80 درصد مراجعه کنندگان مرد و 20 درصد زن و در میان استان ها نیز بیشترین مراجعات بعد از تهران استان های اصفهان و آذربایجان شرقی قرار دارد.

سید محسن فاطمی دکترای روان شناسی با اشاره به اینکه گفتگو در کشورهای مختلف متفاوت است گفت: همه کشورها مدل های مختلفی از گفتگو را دارند . در برخی کشورها نظرات خود را صریح و روشن بیان می کنند و در برخی کشورهای دیگر غیرمستقیم.

وی ادامه داد: کشورهای حوزه اسکاندیناوی  صراحت لحجه بیشتری دارند و کشورهایی مانند ما در گفتگو صراحت کمتری دارند.

فاطمی افزود: باید قبول کنیم که گفتگو و نتابج آن تابع شرایطی است که آن گفتگو در آنجا رخ می دهد. در فرهنگ دینی و مذهبی ما اهمیت زیادی به اداب و شرایط گفتگو داده شده است.

وی ادامه داد: ما نیاز داریم که درباره نحوه گفتگو مدرن  اموزش ببینیم زیرا انسان بدون یادگیری با دیگران یا قهر می کند و یا دعوا میکند.

فاطمی تاثیر گفتگو را بر سلامت جامعه بسبار مهم دانست و افزود: وقتی ما از سلامت صحبت می کنیم این سلامت شکل های مختلفی دارد که یکی از آنها سلامت روان است و گفتگوی درست نشان دهنده سلامت روان است.

وی افزود: هرچقدر ما در گفتگو از لحاظ عاطفی حضور بیشتری داشته باشیم

 می تو انیم آن گفتگو را مدیریت کنیم.

برنامه رادیویی چراغ هر شب ساعت 21 از رادیو تهران به ‎سردبیری و تهیه کنندگی لیدا عرفانیان ،  با حضور زهره سادات هاشمی کارشناس مجری و  علی زادمهر کارشناس فرهنگی و اجتماعی،هماهنگی ارمین تقی نژاد،گزارشگر مهدی اسماعیلی، نویسنده مریم توفیقی، کاوشگررسانه های شخصی مجیداوجاقلو بصورت زنده پخش می شود.

خبرنگار: فاطمه زاهد

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رادیو تهران چراغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۶۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است

بر اساس مطالعه‌ای که در نشریه طب کودکان جاما منتشر شده است، آمادگی جسمانی در میان کودکان و نوجوانان ممکن است از بروز علائم افسردگی، اضطراب و اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) محافظت کند.

به گزارش زومیت، مطالعه‌ی جدید همچنین نشان داده است که عملکرد بهتر در فعالیت‌های قلبی عروقی، قدرت و استقامت عضلانی با محافظت بیشتر در برابر بیماری‌های روانی اشاره‌شده مرتبط هستند. محققان این ارتباط را «وابسته بهو اشاره کردند که کودک یا نوجوانی که تناسب اندام بیشتری دارد ممکن است احتمال کمتری برای ابتلا به یک اختلال سلامت روانی داشته باشد.

این یافته‌ها در بحبوحه‌ی افزایش تشخیص‌ مشکلات سلامت روان در میان کودکان و نوجوانان، در ایالات متحده و دیگر کشورها به دست آمد. افزایش این مشکلات باعث شده است تا تلاش‌هایی به‌منظور یافتن راهکار برای درک و مهار آن‌ها انجام شود.

مطالعه‌ی جدید که توسط محققان در تایوان انجام شد، داده‌های دو مجموعه‌ی داده‌ی بزرگ را با هم مقایسه کرد: آزمون‌های ملی تناسب اندام دانش‌آموزان تایوان که عملکرد تناسب اندام دانش‌آموزان را در مدارس اندازه می‌گیرد و پایگاه‌داده‌ی تحقیقات بیمه‌ی ملی که دعاوی پزشکی، نسخه‌ها‌ی تشخیصی و دیگر مدارک پزشکی را ثبت می‌کند. محققان به نام دانش‌آموزان دسترسی نداشتند، اما توانستند از داده‌های بی‌نام‌ونشان برای مقایسه‌ی نتایج آمادگی جسمانی و سلامت روان دانش‌آموزان استفاده کنند.

خطر ابتلا به اختلال سلامت روان با سه معیار برای آمادگی جسمانی سنجیده شد: سلامت قلب که با زمان تمام‌کردن یک دوی ۸۰۰ متر توسط دانش‌آموز، استقامت عضلانی که با تعداد درازونشست‌های انجام‌شده و قدرت عضلانی که با پرش طول ایستاده اندازه‌گیری شد.

بهبود عملکرد در هر فعالیت با خطر کمتر اختلال سلامت روان مرتبط بود. به عنوان مثال، کاهش ۳۰ ثانیه‌ای در زمان دوی ۸۰۰ متر در دختران با خطر کمتر اضطراب، افسردگی و A.D.H.D همراه بود و در پسران، با اضطراب کمتر و خطر ابتلا‌ی کمتر به A.D.H.D همراه بود.

افزایش پنج درازنشست در دقیقه با کاهش اضطراب و خطر ابتلا به اختلال A.D.H.D در پسران و با کاهش خطر افسردگی و اضطراب در دختران همراه بود.

محققان در مقاله نوشتند: «این یافته‌ها پتانسیل سلامتی قلبی-تنفسی و عضلانی را به عنوان عوامل محافظتی در تعدیل شروع اختلالات سلامت روان در بین کودکان و نوجوانان نشان می‌دهد.»

آن‌ها افزودند که قبلاً تصور می‌شد سلامت جسمی و روانی مرتبط هستند، اما تحقیقات قبلی عمدتاً بر پرسشنامه‌ها و گزارش‌های شخصی تکیه کرده بود، در حالی که مطالعه جدید از ارزیابی‌های مستقل و استانداردهای عینی استخراج شده بود.

دکتر ویویک اچ. مورتی، جراح عمومی، سلامت روان را «بحران سلامت عمومی تعیین‌کننده‌ی زمان ما» نامیده و سلامت روان نوجوانان را محور مأموریت خود قرار داده است. در سال ۲۰۲۱ او یک توصیه‌ی عمومی نادر در مورد این موضوع صادر کرد. آمارها در آن زمان روندهای نگران‌کننده‌ای را نشان دادند: از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹، نرخ خودکشی برای آمریکایی‌های ۱۰ تا ۱۹ ساله ۴۰ درصد و مراجعات اضطراری مربوط به خودآزاری ۸۸ درصد افزایش داشت.

برخی از سیاستگذاران و محققان، استفاده‌‌ی زیاد از شبکه‌های اجتماعی را عامل افزایش شدید مشکلات سلامت روان می‌دانند، اما تحقیقات محدود و یافته‌ها گاهی متناقض بوده است. کارشناسان دیگر این نظریه را مطرح می‌کنند که استفاده‌ی زیاد از صفحه‌نمایش به‌ جای خوابیدن، ورزش و فعالیت‌های حضوری که همگی برای رشد سالم حیاتی هستند، سلامت روان نوجوانان را تحت‌تاثیر قرار داده است. مطالعه‌ی جدید از ارتباط بین آمادگی جسمانی و سلامت روان پشتیبانی می‌کند.

نویسندگان مطالعه نتیجه گرفتند: «یافته‌ها بر نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد برنامه‌های آمادگی جسمانی هدفمند تأکید می‌کند. چنین برنامه‌هایی پتانسیل قابل‌توجهی به عنوان مداخلات پیشگیرانه اولیه در برابر اختلالات روانی در کودکان و نوجوانان دارند.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • برنامه گفتگوی اقتصادی از رادیو گفتگو
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو