Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يزد - ايرنا - استاندار يزد با بيان اينکه نياز آبي استان تا افق سال 1430 خورشيدي به صورت منطقي و بر پايه نقشه مشخص شد، تاکيد کرد: در اين نقشه ، تخصيص آب از خليج فارس و درياي عمان و تمام مدل هاي تأمين آب در نظر گرفته شده است.

به گزارش روز پنجشنبه ايرنا ، محمود زماني قمي در هفتمين برنامه « شب يزد» با عنوان « ميراث بي آبي، روايت يک بحران» در خانه فرهنگ شهيد صدوقي در گزارشي در باره وضعيت آب استان اظهار داشت: از مهمترين محدوديت هاي امروز استان گذشته از شرايط اقليمي و تنش آبي ، مهاجرت از استان هاي ديگر و ساير کشورها و حمل مواد مخدر از استان به ديگر نقاط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: در موضوع آب استان چند بحث مطرح بود که نخستين مورد مربوط به خط انتقال آب از زاينده رود اصفهان است که بر اساس تخصيص اوليه در سال 68 و زمان مرحوم حجت الاسلام محمدعلي صدوقي نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه سابق يزد تعيين شده بود.
استاندار يزد تصريح کرد: در آن مقطع تنش آبي مانند امروز در کشور و اين منطقه وجود نداشت به همين دليل مشکلي در انتقال آب ايجاد نشد اما به مرور بويژه در 10 سال اخير با کاهش بارندگي ها در حوزه آبي مشکلاتي ايجاد شد به گونه اي که حجم آب سد زاينده‌رود به کمترين حد در 47 سال اخير رسيد و در 50 سال گذشته نيز کمترين ميزان بارندگي ها گزارش شد.
زماني قمي با بيان اينکه در اين شرايط شوراي هماهنگي حوضه زاينده رود تشکيل شد ، ادامه داد: در اين شرايط تأمين آب شرب در اولويت قرار گرفت و مطمئنا هيچ استانداري به تنهايي در تغيير و کاهش سهميه ها تصميم گير نيست و مطالب رسانه ها در ارائه اخبار در اين خصوص ، توهم و غيرواقعي است.
وي گفت: با تصميم اين شورا سهميه آب شرب هر سه استان 20 درصد کاهش يافت که به دليل فرهنگ يزدي ها در قناعت و صرفه جويي، وجود مديران پيگير و دلسوز حوزه آب ، مشکلات استان در مديريت آب کمتر بود.
اين مسئول راهکار ديگر را تغيير الگوي مصرف بويژه در صنعت عنوان کرد و يادآور شد: اين کار در استان يزد از 100 سال قبل انجام شد که بخشي از آن در صنعت نساجي ديده مي شود به گونه اي که به ازاي مصرف هر مترمکعب آب در صنايع يزد 22 ميليون تومان، اصفهان 15 ميليون و کرمان 6 ميليون تومان ارزش افزوده ايجاد مي شود.
استاندار يزد در باره تعرض عده اي در شرق اصفهان به خط لوله انتقال آب به يزد هم گفت: از اسفند ماه سال قبل تاکنون 12 بار به خط لوله خسارت وارد شد ولي براي حل اين مشکلات با تلاش‌هاي صورت گرفته و پيگيري‌ها مستمر و بلند همتي و همراهي مردم علاوه بر اينکه مسأله حقوقي انتقال آب براي هميشه حل شد، طرح حفاظت از حوضچه ها و تيرهاي برق در مسير 100 کيليومتري آماده شده است.
زماني قمي در ادامه با اشاره به اينکه سهميه آب صنعت استان در سال 68 حدود 20 درصد بود ، اظهار داشت: تاکنون اين سهميه به هيچ وجه از 9 درصد بيشتر نشده و مابقي در شرب استفاده شد با اين حال در تمامي بخش ها ، اعتمادسازي در ميان مردم هر سه استان ، سرلوحه برنامه ها بوده و هست.
وي درباره خط دوم هم اظهار داشت : مسير اول همواره با تنش آبي مواجه بود و مطالعات زيست محيطي آن نيز انجام نشد ضمن آنکه براي اجراي آن مي بايست يک شهر چهار هزار نفري جابجا مي شد ضمن آنکه ضريب اطمينان از آب شرب آورده آنها نيز مطلوب نبود که در مطالعات وزات کشور نيز اين موارد تأييد شد.
وي افزود: به همين دليل مسير جديدي دنبال شد که مطالعات زيست محيطي آن انجام و قرارداد آن با قرارگاه خاتم الانبيا بسته شده است .
رئيس هيأت مديره موسسه کوثر که در زمينه تأمين آب استان يزد فعال دارد ، گفت: بحث ديگر انتقال آب خليج فارس و درياي عمان براي برخي بخش هاي صنعتي استان است که مجتمع صنعتي چادرملو با همکاري مجتمع مس سرچشمه کرمان و گل گهر سيرجان در حال اجراي آن هستند و سهم استان 20 ميليون مترمکعب است.
زماني قمي مسأله نهايي در اين بخش را انتقال آب از درياي عمان برشمرد و تصريح کرد: در اين خصوص درخواستي از استان به دولت ارائه شد ولي در هيچ جاي ايران به اين گستردگي آب دريا براي يک استان شيرين و انتقال داده نشده است به همين دليل مدل اجرايي و مالي مشخص و شناخته شده اي در کشور نداريم.
وي با بيان اينکه هزينه چنين طرحي 20 هزار ميليارد تومان خواهد بود ، تأکيد کرد : براي اجراي چنين طرح بزرگي هيچ دولتي سرمايه گذاري نخواهد کرد بنابراين بايد به فکر ترغيب سرمايه گذارن بخش خصوصي داخلي و خارجي با ارائه طرح هاي تشويقي بود و دولت نقش حاکميتي داشته باشد.
نشست هاي ماهانه شب يزد با هدف شناسايي، تحليل و درک مناسب فرصت ها و چالش هاي پيش رو در حوزه هاي مختلف و دستيابي به گفتمان مؤثر در اين عرصه، به صورت مستمر به ميزباني خانه فرهنگ شهيد صدوقي، چند ماهي است که در حال برگزاري است.
هم اکنون از 6 هزار و 733 منبع آبي استان يک هزار و 78 ميليون مترمکعب آب استحصال مي‌شود که از اين مقدار 833 ميليون مترمکعب مربوط به چاه‌ها، 163 ميليون مترمکعب از قنات و بقيه از چشمه‌ تامين مي‌شود.
آب تجديد شونده منابع زيرزميني استان 827 ميليون مترمکعب ولي کسري مخزن حدود 300 ميليون مترمکعب است که به همين دليل اين امر هرسال موجب افت بيش از 50 سانتي‌ متر سطح آب‌هاي زيرزميني يزد مي‌شود.
آب استحصالي از منابع آب شيرين استان در سال 1387،سه هزار و 166 ليتر در ثانيه بود که اين عدد در سال 1395 به 2 هزار و 631 ليتر در ثانيه کاهش يافت.
بخش ديگر تامين آب استان در کنار منابع زيرزميني داخلي ، خط انتقال آب از کوهرنگ است که حدود 50 درصد آب شرب استان در فصل سرما و 20 تا 30 درصد در تابستان را تامين مي کند.
استان يزد بر پايه سرشماري آبان ماه سال 1395، يک ميليون و 138هزار نفر جمعيت داشت.
1968/ 2047/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۷۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، نیروی هوایی آمریکا در مقر Eglin طیف پهپادهای B-۷۰ را نمایش داد و توانایی هایش برای طراحی، سرهم بندی و استفاده از هواپیماهای خودرانی که در ۲۴ ساعت با چاپ سه بعدی ساخته شده اند را به رخ کشید.

به طور دقیق تر حدود ۲۲.۵ ساعت طول می کشد تا ۶ هواپیما از جمله یک سیستم نجات پرسنل ۳.۶ کیلوگرمی را قبل از پرتاب سرهم بندی کرد. این روش نوآورانه طی ماموریت «بلوهورایزن» توسط مرکز استراتژی و تکنولوژی نیروی هوایی توسط یافته که استراتژی های خارق العاده ای برای تامین نیازهای تاکتیکی فراهم می کند.

این پروژه توسط ۳ نفر اجرا شده است. محققان روی توسعه سریع هواپیماهای بی سرنشین کوچک، فناوری هایشان و همچنین محموله هایی برای نیازها و محیط های مختلف تمرکز کرده بودند.

کلنل داستین توماس یکی از اعضای تیم در این باره می گوید: هواپیماهای بی سرنشین کوچک به جنگ افزارهای جدیدی تبدیل می شوند. با این وجود نیروی هوایی نمی تواند به سرعت این هواپیماها را تغییر دهد یا به سرعت از آنها برای تامین نیازهای خاص یک ماموریت استفاده کند. پروژه ما برای تغییر این روند اجرا شد.

برای انجام این پروژه شرکت Black Phoenix باTitan Dynamics( یک شرکت کوچک هوافضا) که برای طراحی سریع هواپیماهای کوچک و بی سرنشین ارزان مشهور است، همکاری کرد.

محققان از نرم‌افزار طراحی خودکار Titan برای تولید سریع بدنه پهپاد آیرودینامیک با در نظر گرفتن وزن، قدرت، ابعاد و بار در کمتر از ۱۰ دقیقه استفاده کردند. در مرحله بعد کد این طراحی به پرینترهای سه بعدی داده شد تا تجهیزات یک هواپیمای سبک وزن بی سرنشین را تولید کند.

پس از تکمیل چاپ تمام قطعات، محققان هواپیمای بی سرنشین را براساس نیازهای ماموریت شخصی سازی کردند.

کد خبر 6096834 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • مرکز نگهداری معتادان متجاهر از نیازهای اساسی استان ایلام است
  • وزارت ورزش تکلیف VARرا مشخص کند/امیدوارم فصل آینده VARداشته باشیم
  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • اجاره وثیقه برای زندانی با وکیل پایه یک دادگستری
  • آغاز عملیات آبرسانی به روستای کم رضوان بندر لنگه
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد