Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا از بندرانزلی، پروین فرشچی  در سفر به شهرستان انزلی اظهار داشت:‌ ورود انواع فاضلاب با منشأ مختلف به‌ویژه در سواحل گیلان و مازندران به داخل دریای خزر از جمله مهم‌ترین منابع آلوده کننده این دریاچه در بخش جنوبی آن محسوب می‌شود.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گیلان عنوان کرد:‌ کشورهای حاشیه دریای خزر هر کدام به نوعی در ایجاد آلودگی و خطرات زیست‌محیطی این دریا نقش دارند که از جمله آنها می‌توان به ایجاد آلودگی توسط صنایع سنگین و پروژه‌های نفتی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرشچی دریای خزر را با 436 هزار کیلومتر وسعت بزرگترین دریاچه دنیا دانست و افزود:‌ این دریاچه علاوه بر اینکه یکی از بزرگترین شبکه‌های حمل و نقلی کشور و یکی از محورهای توسعه محسوب می‌شود ذخایر عظیمی از جمله آبزیان و منابع معدنی را در خود جای داده است.

وی ورود انواع فاضلاب‌های شهری،‌ صنعتی و کشاورزی را تهدیدی برای دریای خزر خواند و بیان داشت:‌ گسترش‌ سایت‌های عملیاتی در مناطق ساحلی کشورهای حاشیه خزر و بهره‌برداری بیش از حد منابع آبی در بالا دست این زیست بوم کهن و تاریخی را به‌شدت تهدید می‌کند.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست  به شعار امسالی که برای دریاها و اقیانوس‌ها در نظر گرفته شده اشاره کرد و گفت:‌ پیشگیری و مقابله با زباله‌های دریایی شعاری است که امسال برای حفاظت از محیط زیست دریاها و اقیانوس‌ها انتخاب شده است.

فرشچی با تأکید بر اینکه همکاری‌های پنج کشور حاشیه خزر از سال 77 با عنوان کنوانسیون تهران شکل گرفته، تصریح کرد:‌ نگرانی‌های زیست‌محیطی به‌علت توسعه صنایع در جوامع و کشورهای حاشیه خزر به ویژه پس از فروپاشی شوروی سابق وارد مرحله جدی‌تری شد.

وی با بیان اینکه برنامه‌های اقتصادی و توسعه‌ای بدون رعایت نکات زیست‌محیطی اثرات مخربی در حوزه خزر ایجاد می‌کند، بیان داشت:‌ امضای کنوانسیون تهران و اجرایی شدن آن در سال 85 توسط پنج کشور حاشیه دریای خزر در پیشبرد اهداف محیط زیستی مؤثر بود.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گیلان با تأکید بر این مسئله که کنوانسیون تهران شامل پروتکل‌های متعددی است، افزود:‌ هر یک از این پروتکل‌ها ابراز قانونی برای حفاظت از تنوع زیستی،‌ جلوگیری و کنترل آلودگی‌ها در سواحل دریای خزر را فراهم می‌کند.

فرشچی در مورد نحوه اجرای پروتکل‌های امضاء شده در حوزه دریای خزر را برشمرد و درباره آن خاطرنشان کرد:‌ اجرای تفاهم‌نامه‌های چندجانبه به‌ویژه در حوزه محیط زیست زمان‌بر است زیرا برای اجرای دقیق آنها به تجهیزات لازم و ایجاد زیرساخت‌ها نیاز است.

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر دبیرخانه کنوانسیون دریای خزر به‌طور موقت در ژنو برپا ‌شده، تصریح کرد:‌ براساس تصمیم کشورهای عضو مقرر شده این دبیرخانه به باکو منتقل شود و سپس بر اساس حروف الفبا هر کدام از اعضا به‌صورت دوره‌ای و چرخشی در پنج کشور ایجاد شود.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گیلان‌ در مورد امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای‌خزر در 21 مرداد نیز عنوان کرد:‌ این اتفاق مبارک نه‌تنها در زمینه حفاظت از محیط زیست دریایی خزر مفید واقع می‌شود بلکه در ایجاد امنیت و توسعه پایدار آن نقش دارد.

فرشچی درباره مفاد کنوانسیون مسکو و مواردی که در آن مورد اشاره قرار گرفته، ابراز داشت:‌ این تفاهم‌نامه ارزیابی اثرات زیست‌محیطی با ماهیت فرامرزی برای کاهش اثرات منفی و اطلاع‌رسانی و بازبینی اقداماتی که باعث آلودگی می‌شود را شامل می‌شود.

وی مشارکت جوامع انسانی و مردم در پیشبرد اهداف محیط زیستی و حفاظت از آن را ضروری خواند و بیان داشت:‌ سازمان حفاظت محیط زیست گیلان در سال‌های اخیر اقدامات بسیار گسترده‌ای را با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد و جوامع محلی در حوزه دریای خزر انجام داده است.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گیلان به برخی فعالیت‌ها اشاره کرد و گفت:‌ برنامه‌های آگاه‌‌سازی در مورد میائل زیست محیطی،‌ آموزش‌های متعدد در سطح منطقه و استان‌های همجوار و انجام پروژه‌های کوچک از جمله این اقدامات انجام شده هستند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حفاظت از محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست سواحل دریای خزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۷۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم روز جهانی زمین پاک در چالدران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست چالدران گفت: به مناسبت ۲ اردیبهشت روز جهانی زمین پاک با شعار امسال" مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک نجات زمین" در مدرسه حضرت رقیه (س) شهر آواجیق چالدران برگزار شد.    آذریار با بیان اینکه این برنامه با هدف تجدید پیمان دانش آموزان به عنوان آیندگان محیط زیست با زمین و حفاظت از آن اجرا شد افزود:برپایی مراسم گرامیداشت روز جهانی زمین یادآورمطلب زمین، تنها سیاره شناخته شده قابل سکونت برای بشریت و امانتی در دست همه انسان‌های است که باید از آن به درستی حفاظت کرد و این امانت را به آیندگان سپرد.   وی اظهار کرد: پراکندن زباله به ویژه وسایل پلاستیکی در محیط زیست، زمین را به محیطی ناامن برای زندگی همگان تبدیل کرده و گاه باعث می‌شود تا حیات بسیاری از گونه‌های جانوری نیز در معرض خطر قرار گیرد.    برگزاری نمایشگاه نقاشی و انشاء نویسی و شعرخوانی و پاکسازی نمادین محوطه مدرسه با موضوع حفاظت از زمین و تجلیل از نفرات برتر از جمله دیگر برنامه‌های جنبی این مراسم بود

دیگر خبرها

  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران
  • مراسم روز جهانی زمین پاک در چالدران
  • ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در گیلان
  • سرریز پساب و فاضلاب از رودخانه به دریای فریدونکنار
  • پرنده نادر غواص گلوسیاه به طبیعت برگشت
  • پاکسازی سواحل بندرترکمن به مناسبت روز زمین پاک
  • روز زمین پاک، نمادی برای حفاظت از محیط زیست
  • تحویل ۲ بره میش وحشی به اداره محیط زیست تایباد
  • پیگیری قضایی محیط زیست مازندران از قاچاقچی حیات وحش در فضای مجازی
  • ثبت ۳۴ هزار مورد کشفیات یگان حفاظت محیط زیست کشور