Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران درباره صادرات مرکبات و راهکارها برای بهبود آن گفت: مرکبات هیچگاه جزو اقلام اصلی صادرات استان نبوده است، چرا که قیمت ما هیچگاه قابل رقابت با بازار نبوده است. به گزارش بلاغ، محمد محمدپور عمران عصر امروز به قهر رسانه‌ای خود پس از گذشت بیش از 24 ماه پایان داد و با حضور در جمع اصحاب رسانه در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران ضمن تجلیل از خبرنگاران، پاسخگوی سوالات آنان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت نساجی قائم‌شهر گفت: نساجی قائم‌شهر یکی از مصادیق واگذاری اشتباه خصوصی‌سازی در دوره اول در سال‌های 87 و 88 است که طی این سال‌ها چندین تصمیم نامناسب صورت گرفت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران افزود: این واحد که تحت نظارت سازمان گسترش صنایع بود، به دلیل بدهی و طی جلسه‌ای به بانک مسکن واگذار شد که این بانک اعلام کرد سیاست ما بنگاه‌داری صنعتی نیست و بلافاصله اعتراض کرد و این مسئله منجر به بلاتکلیفی این واحد علیرغم واگذاری به بانک مسکن و تصدی‌گری آن شد. در ادامه این بانک به شهرداری قائم‌شهر رسید که بعد از مدتی، شهرداری فهمید که توان پوشش مالی و حل و فصل مشکلات آن را ندارد و با شجاعت اعلام کرد که بنگاه‌داری را نمی‌خواهد ادامه دهد و در نهایت به دنبال همکاری با بخش خصوصی رفتند که تزریق مناسبی هم صورت گرفت و در حال ترمیم است.

این مسئول با بیان اینکه نساجی قائم‌شهر معادل کل نساجی مازندران نیست و ما دستاوردهای مطلوبی در این بخش داشیم، اظهار کرد: ما در کنار نساجی قائم‌شهر، نساجی مازندران را داشتیم که با ثبات مدیریتی، روند مطلوبی را به خود گرفت. ما طی یکسال گذشته، اولا حدود 37 میلیارد تومان ماشین‌الات که 13 سال قبل تهیه شده بود و توقیف بود در این کارخانه نصب شد.

محمدپور ادامه داد: در ادامه حدود 58 میلیارد تومان دیگر ماشین‌آلات هم در دست نصب است که طی چندین سال توقیف شده بود و اکنون با سرمایه‌گذاری در مجموع 100 میلیارد تومان، کارگران این کارخانه در سه شیفت و در چهار گروه مشغول کارند و به استان‌های دیگر هم ارسال می‌شود.

وی در ادامه در خصوص صادرات مرکبات و راهکارها برای بهبود آن بیان کرد: مرکبات هیچگاه جزو اقلام اصلی صادرات استان نبوده است، چرا که قیمت ما هیچگاه قابل رقابت با بازار نبوده است.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران اضافه کرد: در سال گذشته صادرات مرکبات ما تا 6 برابر رشد داشته است که امیدواریم این روند طی سال جاری نیز حفظ و ادامه یابد.

این مسئول در خصوص منطقه آزاد تجاری در استان و حرف و حدیث‌های پیرامون آن تصریح کرد: هیچکس نیست که نپذیرد تصمیم‌گیری در این خصوص باید کارشناسی‌شده باشد و بزرگترین دغدغه مسئولان نیز آن است که این موضوع در یک فضای تخصصی و کارشناسی تصمیم‌گیری شود.

محمدپور تأکید کرد: ما باید فضایی ایجاد کنیم که در برابر هر کسی که می‌خواهد در برابر نظرات کارشناسی موضع بگیرد، بایستیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران یادآور شد: موضوعی دیگر به نام تردد خودرو جزو برنامه‌ها و مصوبات مناطق آزاد تجاری نیست و با توجه به روند رو به افزایش مناطق آزاد در کشور، اگر بنا باشد تردد خوروهای خارجی در کشور آزاد شود، فراگیری آن منوط به این اصل معنایی ندارد و از سویی دیگر باید از اشتغال و خودروسازان داخلی خود حمایت کنیم.

این مسئول متذکر شد: ما اکنون خودروهایی تولید می‌کنیم که مشخص نیست مال ما است یا کشورهای دیگر و باید به سمت تولیدات ملی پیش رویم. در زمانی که تولیدکنندگان دنیا در قبال ایرادات فنی خودرو، آن را با تعویض پاسخ می‌دهند، ما در ثبت‌نام متقاضیان با مشکل مواجه هستیم.

محمدپور در پاسخ به مشکلاتی مبنی بر کمبود برخی کالاها در بازار بیان کرد: اولویت ما موضوع تأمین کالاها و نظارت بر آن است و در این راستا بدنبال تشکیل ستاد فیزیکی تنظیم بازار بودیم که با رایزنی‌ها به فکر ایجاد شبکه مجازی افتادیم که اولین وظیفه این ستاد که شامل دستگاه‌های متعدد است رصد موجودی‌ها و لجستیک کالاها است.

وی در خصوص تعدیل نیرو در کارخانه‌های لبنی و به‌ویژه کاله گفت: نگرانی که بابت تعدیل نیرو در این کارخانه‌ها وجود داشت به دلیل کمبود شیر و رغبت دارندگان و تأمین‌کنندگان شیر در تبدیل آن به شیرخشک جهت ارزش ریالی بیشتر آن بود که -با پیگیری‌های صورت گرفته، وزیر کشور به گمرکات اعلام کرد که از اول شهریور صادرات شیر خشک ممنوع است و اثرات آن را می‌بینیم که در حال مرتفع شدن است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در پایان به فعالیت 630 اتحادیه صنفی در مازندران اشاره کرد و گفت: شکایات و پرونده‌های متشکله در این بخش به لحاظ سنگینی ما را شبیه به دادگستری کرده است؛ چراکه شکایات داوطلبان انتخاباتی پس از برگزاری انتخابات و همچنین شکایات در خصوص تخصیص کد آیسیک به اتحادیه‌ها در خصوص صدور مجوز بسیار فراوان است.

انتهای پیام/

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۷۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی ۶۰.۸ میلیارد دلاری ایران با ۱۵ کشور دنیا

محمود نجفی عرب با اشاره به شعار سال گفت: مقام معظم رهبری شعار امسال را جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب کردند به طوری که در سال‌های قبل ایشان از رشد تولید نام برده بودند و این بار جهش تولید را انتخاب کردند و جهش معنی بسیار متفاوتی با رشد دارد. مشارکت مردم هم نکته بسیار مهمی است که نشان می‌دهد رهبری برای توسعه اقتصاد کشور مبنا را مردم و بخش خصوصی می‌دانند.

او ادامه داد: جهش تولید با تکیه بر مشارکت مردم، باید‌ها و نباید‌هایی دارد و به همین دلیل در همان ابتدای سال و بعد از اعلام شعار سال از دبیرکل محترم اتاق درخواست کردم که کارگروهی برای تحقق شعار سال تشکیل دهیم و باید‌ها و نباید‌ها را در حوزه حکمرانی و بخش خصوصی مشخص کنیم. خوشبختانه این کارگروه تشکیل شده و تا انتهای این هفته جمع‌بندی اولیه که با مشارکت همکاران انجام شده است، تدوین خواهد شد و در مرحله بعد به هیات رئیسه و هیات نمایندگان ارائه می‌شود تا نظرات اصلاحی اعمال شود و در نهایت بخش مطالبه‌گری اتاق را در سال جدید بر این محور استوار خواهیم کرد و موضوعات را پیگیری می‌کنیم.

نجفی عرب گفت:اعضای کمیسیون استدلال کرده‌اند که نظر دولت هم تعطیلی پنجشنبه و جمعه است و احتمالاً ظرف چند روز آینده این موضوع به صحن علنی مجلس برای رای‌گیری و تصویب نهایی می‌رود. از همه اعضای هیات نمایندگان می‌خواهم به هر شکلی که با مجلس و نمایندگان ارتباط دارند این موضوع را پیگیر شوند که روز‌های تعطیل پایان هفته به جمعه و شنبه تغییر کند. اتاق تهران هم از تمامی مسیر‌های موجود پیگیر این مساله است.

او افزود: تعطیلی روز پنجشنبه و فاصله بیشتر ما با اقتصاد جهانی، مبانی اقتصادی کشور را در این شرایط بحرانی و آن هم در سالی که جهش تولید مدنظر قرار گرفته، بر هم خواهد زد.

رئیس اتاق تهران با اشاره به قطع سامانه جامع تجارت هم اشاره کرد و گفت: در کشور ۳۲ سامانه راه‌اندازی شده که هدف اولیه ایجاد آنها تسهیلگری بوده است، اما اکنون هر کدام از این سامانه‌ها خود به یک معضل جدی بدل شده‌اند. برای مثال در اسفند ماه سامانه جامع تامین اجتماعی دچار اختلال بود و از ابتدای سال تا به امروز هم سامانه جامع تجارت قطع بوده است. تا جایی که می‌دانم در بیشتر‌های کشور‌های جهان یک سامانه جامع وجود دارد و همه بخش‌ها باید به آن وصل باشند نه اینکه هر وزارتخانه و نهادی خودش یک یا چند سامانه داشته باشد. 

او بیان کرد: اتاق تهران و به طور مشخص کمیسیون حکمرانی اتاق روی این موضوع کار کرده‌اند که از آنها تشکر می‌کنم و امیدوارم در سال جاری در این خصوص بتوانیم کار مشخص و فایده‌مندی انجام دهیم.

نجفی عرب گفت: در سال گذشته مجموع صادرات کشور معادل ۸۶.۹ میلیارد دلار بوده است. صادرات غیرنفتی معادل ۴۹.۴ میلیارد دلار بوده که با ۸.۹ درصد کاهش نسبت به سال قبل رو‌به‌رو شده و نشان می‌دهد تراز بازرگانی کشور اینجا منفی شده است. صادرات نفتی هم معادل ۳۵.۹ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال قبل ۸.۶ درصد افزایش یافته است. همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی بالغ بر ۱.۳ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال قبل تغییر نکرده است. صادرات چمدانی هم ۳۰۰ میلیون دلار بوده که ۹۰ درصد رشد داشته است.

 نجفی عرب ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۹.۴ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی صادر شده که ارزش صادرات محصولات مذکور ۲۸.۶ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است که ناشی از کاهش قیمت متوسط هر تن اقلام صادراتی این گروه بوده است؛ در واقع از ۴۹۶ دلار در هر تن به ۳۹۸ دلار در هر تن رسیده که کاهش معناداری است. علاوه براین مجموع واردات کشور هم ۶۶.۳ میلیارد دلار بوده که ۱.۹ میلیارد دلار آن ناشی از واردات ۳۰ تن شمش طلا از محل وجوه حاصل از صادرات بوده است. متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی ۳۶۲ دلار بوده که نسبت به سال قبل ۱۷ درصد کاهش داشته و متوسط ارزش هر تن کالای وارداتی هم ۱۶۹۷ دلار بوده که نسبت به سال قبل ۵ دلار افزایش پیدا کرده است.

او افزود: مجموع تجارت با ۱۵ کشور همسایه در سال گذشته به حدود ۶۰.۸ میلیارد دلار بالغ شده که رشدی معادل ۱.۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است که شامل ۲۸.۳ میلیارد دلار صادرات به ۱۵ کشور و ۳۲.۵ میلیارد دلار واردات از این کشور‌ها می‌شود و نشان می‌دهد تراز تجاری ما با این ۱۵ کشور همسایه منفی است.

به گفته او، مرکز آمار ایران تورم سال ۱۴۰۲ را معادل ۴۰.۷ درصد اعلام کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۵ درصد کاهش یافته است. بانک مرکزی هم دلایل این کاهش را کنترل و کاهش رشد نقدینگی از ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۴.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ عنوان کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • توزیع ۵۷۰۰ تن اقلام اساسی در مازندران
  • توزیع بیش از ۵ هزار تن اقلام اساسی در مازندران
  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • مرکبات مازندران در سبد صادراتی ۱۶ کشور جهان
  • صادرات مرکبات مازندران به ۱۶ کشور جهان
  • صفر شدن تعرفه صادرات محصولات ایران به روسیه
  • صادرات ۲۸ میلیون دلاری مرکبات مازندران به ۱۶ کشور جهان
  • مرکبات مازندران به ۱۶ کشور جهان صادر شد
  • تجارت خارجی ۶۰.۸ میلیارد دلاری ایران با ۱۵ کشور دنیا