Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-24@23:30:11 GMT

ایران به دنبال ثبت عود در یونسکو

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۷۷۶۷۲

پول‌نیوز -  برای پرونده عود با برخی کشورهای همسایه که تاریخچه عود دارند، رایزنی کردیم.

  مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی کشور گفت: پس از یک سال تلاش برای تکمیل پرونده ساز «عود»، امیدواریم تا چهار ماه آینده برای ثبت جهانی به یونسکو ارائه شود.

فرهاد نظری روز پنجشنبه  درباره وضعیت فعلی پرونده ساز عود به عنوان میراث مشترک پیشنهادی ایران و کشورهای همسایه به یونسکو اظهار داشت: برای پرونده عود با برخی کشورهای همسایه که تاریخچه عود دارند، رایزنی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تاکید کرد: خانه موسیقی، مرکز میراث ناملموس و پژوهشگاه میراث فرهنگی ما را در تکمیل این پرونده یاری می کنند.

نظری تصریح کرد: یکی از معیارهای ما برای ارئه پروند‌های ثبت به یونسکو انتخاب آثاری است که با دیگر کشورها آن را سهیم هستیم تا ثبت را به صورت مشترک انجام دهیم.

وی اضافه کرد: هم رویکرد ما و هم کنوانسیون 2003 یونسکو، بر مبنای تقریب فرهنگ‌ها و نزدیک شدن کشورها است؛ از این رو، ما نیز به دنبال این هستیم که این ریشه‌ها را با پیمان های مشترک معرفی کنیم.

مدیرکل ثبت آثار گفت: از هر فرصتی برای نشان دادن این پیوند و گفت‌وگوهای فرهنگی استقبال می‌کنیم به طوری که طی دو سال گذشته، با دیگر کشورها آثار مشترکی در یونسکو به ثبت رساندیم.

وی تاکید کرد: سیاست ما این است آثاری را برای ثبت جهانی معرفی کنیم که نشان دهنده وجهی از فرهنگ ایران باشند و بتوانند فرهنگ غنی ایران را نمایندگی کنند.
نظری گفت: آثاری که مقوم وحدت ملی و نشان دهنده روحیه پرستارانه ایرانیان از محیط زیست باشد، در اولویت برنامه های ما هستند.

داریوش پیرنیاکان عضو شورای عالی خانه موسیقی و سرپرست تیم تهیه کننده و تدوین پرونده ثبت عود در شب 24 مرداد در مراسم رونمایی از لوح ثبت جهانی ساخت و نواخت کمانچه گفته بود: از یک سال و نیم پیش شروع به ثبت پرونده ساز عود کردیم و پرونده آن نیز آماده شده است. با توجه به اینکه این ساز در منطقه هم وجود دارد، با کشور سوریه صحبت کردیم که اگر تمایل دارند، مدارک لازم را برای ثبت مشترک ارسال کنند اما فقط دو قطعه عکس ارسال شد.

به گفته وی، با ترکیه هم برای ثبت پرونده مشترک رایزنی شد تا اگر تمایل دارد با ایران سهیم شود. ما تلاش می‌کنیم تا تمام سازهای ایرانی اعم از فولکلوریک و سازهای شهری را ثبت جهانی کنیم.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ایران عود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۷۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری

    به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این نشست که شماری از سفرا و نمایندگان کشور‌های عضو همچون روسیه، قزاقستان، عراق، بلاروس و کنیا و نمایندگان سازمان‌های بین المللی مرتبط بویژه یونسکو، که این مرکز تحت پوشش آن می‌باشد و فائو و نهاد‌های مسؤول داخلی دولتی و غیردولتی حضور خواهند داشت، برنامه‌های میان و درازمدت، طرح‌های مرکز بین المللی در سال جاری میلادی و نیز اعتبارات موردنیاز مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.   گفتنی است:موضوع تشکیل مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و تنوع زیستی در مناطق خشک و نیمه خشک در سی و هشتمین نشست کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۱۳۹۴ در پاریس مورد تصویب قرار گرفت و در سال ۱۳۹۹ در قالب مراکز نوع دوم مؤسسات سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با هدف توانمندسازی جوامع محلی و ارتقا دانش و فناوری عینیت یافت و نهایتا این مرکز با امضا وزیر وقت جهاد کشاورزی و مدیرکل سازمان یونسکو، در ایران و مستقر در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاسیس شد.   همچنین این مرکز با توجه به رویکرد قاطع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نسبت به موضوعات اجتماعی و اقتصادی در بوم سازگان حوزه‌های آبخیز، بر لزوم اخذ تصمیمات فراگیر، جامع و هم افزا با مشارکت مردم تاکید داشته و آن را عنصری مهم و کلیدی در راستای مدیریت پایدار سرزمین و توانمندسازی و مشارکت جوامع محلی در سلامت حوزه‌های آبخیز و حفاظت از منابع طبیعی می‌داند.

دیگر خبرها

  • اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • جریمه ۲ میلیارد ریالی یک محتکر روغن موتور در زنجان
  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • پلیس به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعات هنجاری و ارزشی نیست/ طرح نور هوشمند می‌شود
  • همشهری:چین و امریکا ۱۵۰۰ میلیارد دلار رابطه مالی دارند، هیچ روز مشترک کاری هم ندارند، پس دنبال تعطیلی شنبه نباشید /۵شنبه و جمعه روزهای دینی اند
  • پلیس: «طرح نور» به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود/ در هیچ حالتی به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعاتِ هنجاری و ارزشی نیستیم
  • پلیس به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعات ارزشی نیست
  • طرح نور هوشمندسازی می‌شود/ پلیس دنبال پرونده‌سازی نیست
  • نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری