Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت دفاع نروژ اعلام کرد که که مطابق برنامه ریزی‌های صورت گرفته در ماه ژوئن گذشته، شمار نیروهای دریایی آمریکا، مستقر در آبهای این کشور به دو برابر میزان قبل افزایش می‌یابد.

مطابق این برنامه، ۷۰۰ نیروی دریایی ارتش آمریکا در نزدیکی مرز نروژ و روسیه مستقر خواهند شد. روسیه در واکنش به این برنامه نظامی نروژ آن را به وضوح غیردوستانه خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسلو پس از الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ همواره از احتمال تهاجم این کشور به نروژ ابراز نگرانی کرده ولی همواره تاکید داشته که حضور نیروهای آمریکایی تنها با هدف آموزش نیروی دریایی نروژ صورت گرفته و هدف افزایش استقرار نیروهای نظامی را دنبال نمی‌کند.

نیروهای دریایی آمریکا مطابق برنامه قبلی قرار بود پس از اجرای برنامه آموزشی یکساله و در پایان سال جاری میلادی آبهای نروژ را ترک کنند. اما موافقت آمریکا با افزایش نیروهای مستقر خود از ۳۰۰ به ۷۰۰ نفر به منزله این است که اجرای برنامه آموزشی آنها ادامه خواهد یافت و احتمالا طول دوره حضور آنها را ۵ ساله خواهد کرد.

نیروی دریایی آمریکا اولین نیروی نظامی خارجی است که از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون در آبهای مرزی میان روسیه و نروژ مستقر شده است. امری که نگرانی و اعتراض روسیه را برانگیخته است. روسیه تاکید دارد که این اقدام نروژ خلف وعده است. به گفته مقام‌های روسی، نروژ زمانی که در سال ۱۹۴۹ به ناتو پیوست، قول داد که پای هیچ نیروی نظامی خارجی را به آبهای مشترک دو کشور باز نکند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: روسیه جنگ جهانی دوم ناتو جنگ جهانی دوم روسیه ناتو نظامیان آمریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۸۱۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج دوم استقلال طلبی در آفریقا / پس از نیجر، چاد هم برای اخراج نظامیان آمریکایی دست بکار شد

خورشید بخت خود ارباب‌پنداران آمریکایی و اروپایی در آفریقا، انگار در حال غروب کردن است. چشم آبی‌ها که روزی با ضرب و زور، مردم این جغرافیا را به بردگی کشانده و روزگار ساکنان قاره سیاه را تیره و تار کرده بودند، حال با خیزش هایی مواجه هستند که اخراج آنها را فریاد می زنند.

پس از آغاز سلسله اعتراضات در گابن، نیجر، مالی، بورکینافاسو و گینه که به اخراج نظامیان فرانسه از این کشورها انجامید، حال موج ضد غربی منافع آمریکا را نیز تحت تاثیر قرار داده است. در این راستا روز گذشته روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داد که در پی تظاهرات‌های خیابانی و اعتراض‌های حاکمان جدید نیجر، ایالات متحده پذیرفته که نیروهای نظامی‌اش را از این کشور خارج کند. همزمان گفته می شود مقامات چاد در نامه ای که به وزارت دفاع آمریکا ارسال شد، تهدید کرده اند «توافقنامه وضعیت نیروها» موسوم به SOFA را که طبق شرایط و قوانین به پرسنل نظامی آمریکا اجازه حضور در این کشور می‌دهد را لغو خواهند کرد. تعداد دقیق نظامیان ایالت متحده در چاد مشخص نیست؛ جایی که کانون مهمی برای نیروهای عملیات ویژه آمریکایی در منطقه تلقی می‌شود.

غروب غرب در قاره سیاه

امیر موسوی، دیپلمات پیشین کشورمان در الجزائر طی گفت وگو با قدس درباره وضعیتی که غرب این روزها در قاره افریقا با آن مواجه شده، گفت: از زمانی که علی الامین زین بعنوان نخست وزیر جدید و انقلابی  توسط شورای نظامی حاکم بر نیجر انتخاب شد فرایندی ضد استعماری در این کشور ایجاد شد که بستری برای دیگر کشورهای آفریقایی به خصوص جمهوری چاد ایجاد کرد.

این کارشناس ارشد مسائل آفریقا با بیان اینکه آمریکا و فرانسوی ها طی حضور خود در نیجر تمامی منابع و ثروت این کشور را غارت کردند و بدترین شرایط را برای مردم این کشور ایجاد کردند، افزود: استعمار نو بیش از هر کجای جهان، در کشورهای آفریقایی قابل‌مشاهده است، این کشورها وابستگی شدیدی به کمک‌های خارجی دارند. فعالیت‌های کلان اقتصادی در این کشورها توسط شرکت‌های چندملیتی (اروپایی-آمریکایی) انجام می‌شود که در بلندمدت علاوه بر استثمار اقتصادی، سلطه فرهنگی را نیز رقم می‌زند.

وی ضمن تاکید بر رفتار دوگانه غرب در خصوص مردم آفریقا، گفت: متأسفانه  میلیاردها دلار از ثروت طبیعی آفریقا شامل طلا، اورانیوم، منابع کشاورزی و... در طی دهه های اخیر توسط کشورهای غربی غارت شد. نکته جالب اینجاست که همین کشورهای استعمارگر  با ژست‌های حمایت از حقوق بشر و از طریق کمپین‌ها کمک ناچیزی به مردم آفریقایی انجام می دهند.

موسوی علت بیداری مردم در جمهوری چاد را، استفاده ابزاری غرب از انجامنا (پایتخت چاد) در بسیاری از تنش های منطقه ای عنوان کرد و اظهارداشت: طی سال های اخیر نظامیان و مردم عادی در چاد بعنوان حامی آمریکا در تنش ها و درگیری های سودان مشارکت داشتند که هزینه های زیادی بر آنها تحمیل کرد. اما امروز مردم و رهبری چاد متوجه نقش های تنش زای آمریکا و اروپا در این کشور شده اند.

او تصریح کرد: حال شرایط سختی برای ایالات متحده در بین کشورهای آفریقایی ایجاد شده بطوریکه در طی سال گذشته میلادی(2023) فرانسه از شمال و غرب آفریقا  تا حدودی خارج شد. تقریباً تمام کشورهای آفریقایی در سال‌های پس از استقلال خود در حال مبارزه برای بیرون‌راندن عوامل خارجی از کشورهایشان بوده‌اند.

جایگزینی روسیه و چین

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا ؛آفریقا را به لحاظ اقتصادی به چین و به لحاظ نظامی به روسیه واگذار کرده است، گفت: پکن از دهه 80میلادی در قاره آفریقا کارهای زیادی در زمینه های عمرانی و نفتی بر اساس اصل منافع پایاپای انجام داده و همین امر منجر شده دیدگاه مردم در بسیاری از کشورهای آفریقایی نسبت به چین مثبت باشد. در حوزه نظامی نز روسیه قراردادهای خوبی با برخی از کشورها از جمله الجزایر منعقد نموده و سامانه اس 400 را به این کشور واگذار کرده است. مسکو اکنون تامین کننده اصلی تسلیحات به آفریقا است و ۴۰ درصد از واردات سیستم های تسلیحاتی اصلی آفریقا را بین سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده است. این رقم بالاتر از کل واردات تسلیحات از ایالات متحده (۱۶ درصد)، چین (۹٫۸ درصد) و فرانسه (۷٫۶ درصد)  بوده است.

سید حسین حسینی

دیگر خبرها

  • حمله اوکراین به قدیمی‌ترین کشتی جنگی روسیه که از جنگ جهانی اول و دوم جان به در برد
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه عین الاسد
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه «عین الاسد» عراق
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر
  • ناتو در اوکراین نیروی نظامی مستقر نخواهد کرد
  • حملات پهپادی به پایگاه نظامیان آمریکا در سوریه
  • چاد هم نظامیان آمریکایی را اخراج می کند
  • درباره گردان افراطی صهیونیست که آمریکا تحریم اش کرد
  • نقشه زد و خوردهای ۷ ماه اخیر در خاورمیانه | تعداد نیروهای آمریکا در ۹ کشور خاورمیانه
  • موج دوم استقلال طلبی در آفریقا / پس از نیجر، چاد هم برای اخراج نظامیان آمریکایی دست بکار شد