Web Analytics Made Easy - Statcounter


حجت‌الاسلام سیداحمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه دوم نماز جمعه این هفته مشهد گفت: جریان ۲۸ مرداد دو نکته عبرت‌آموز دارد. نکته نخست این است که بعد از قرن‌ها زندگی مردم در حاکمیت‌های استبدادی و استعماری در دوران قاجار و دوران رضاخانی - که فاقد یک نظام مردمی بودند و مردم خودشان برای خودشان تصمیم نمی‌گرفتند - در سال ۱۳۳۰ نهضتی از سوی آیت‌الله کاشانی با هماهنگی با قدرت‌های سیاسی ملی مانند نهضت آزادی و جبهه ملی تشکیل شد و حکومتی مردمی تشکیل شد که خود مردم این حکومت را تشکیل دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جریان‌های ملی در نهضت ملی شدن صنعت نفت اعتقادی به دین نداشتند

وی با بیان اینکه جریان‌های ملی که با نهضت دینی یک روحانی هماهنگ شدند، اعتقادی به دین نداشتند و می‌خواستند از دین به عنوان ابزار قدرت و سکوی پرش استفاده کنند، اظهار داشت: در بحبوبه این حکومت، آن‌ها در مجلات و جرایدشان علیه میرزای شیرزای و شیخ فضل‌الله نوری مطلب نمی‌نوشتند و به ارزش‌های دینی اهانت می‌کردند.

این عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد:، چون آن‌ها به دین اعتقاد نداشتند به پای دین در امتداد استقلال نایستادند که این مایه عبرت است. اگر کسی در سیاست به پای دین آمد، باید دین را قبول داشته باشد یعنی سیاست فرع دین است. باید به عنوان تکلیف دینی وارد سیاست شود و نه آنکه دین ابزار ورود به قدرت شود.

وقتی انگلیسی‌ها را بیرون کردیم، مصدق امریکا را وارد کشور کرد

علم‌الهدی با تاکید بر اینکه در انقلاب اسلامی نیز ملی‌گرایان همین انحراف را داشتند، ولی دینداری مردم آن‌ها را عقب زد، تصریح کرد: آیت‌الله مهدوی کنی می‌فرمودند: در جلسه شورای انقلاب، مهندس بازرگان گفت: علما شما قیام کردید و انقلاب پیروز شد، ولی الان به مسجد‌ها و منابر خود بازگردید و مملکت را به ما بدهید تا اداره کنیم. ایشان می‌گفت: من به مهندس بازرگان گفتم یادتان می‌آید در مسجد آیت‌الله طالقانی که آمدید، در سخنرانی خود گفتید اسلام مدیریت، اقتصاد، حقوق و سیاست دارد و همه مسائل اسلام روزه و نماز نیست. خب ما راه افتادیم و نظام ستمشاهی را ساقط کردیم و الان می‌خواهیم حکومت کنیم.

وی افزود: نکته دوم این است که زمانی که می‌خواستند نفت را ملی کنند، مصدق فکر می‌کرد بدون وابستگی به قدرت خارجی نمی‌توانیم زندگی کنیم. برحسب این اشتباه بزرگ، وقتی انگلیسی‌ها را بیرون کردیم، مصدق با امریکایی‌ها دست داد و امریکا را وارد کشور کرد. نمی‌دانست هر دو یک جنس بوده و هر دو عامل شیطان هستند.

اینکه امریکا هم‌پیمان نمی‌خواهد بلکه نوکر می‌خواهد

امام جمعه مشهد با بیان اینکه امریکا هم‌پیمان نمی‌خواهد بلکه نوکر می‌خواهد، خاطرنشان کرد: امریکا دید مصدق دین ندارد، ولی ملیت و هویت دارد، ولی شاه نه دین، نه ملیت و نه هویت ندارد. دید مصدق دین ندارد و هم‌پیمان می‌شود، ولی نوکر نمی‌شود، ولی شاه نوکر می‌شود. مصدق را برکنار کردند و ۲۵ سال این ملت در زیر اسارت امریکا و چکمه‌های امریکایی‌ها درآمدند. این عبرت دوم بود.

علم‌الهدی خطاب به مسئولان کشور ابراز داشت: فکر غلط مصدق مبنی بر اینکه بدون وابستگی به قدرت خارجی نمی‌توانیم زندگی کنیم، به قیمت یک ربع قرن اسارت ملت تمام شد. این پندار غلط را از سرخود بیرون کنید. اگر بنا شد امریکا نباشد، اروپا هم نباشد.

اگر رهبری نبودند، دولتی‌ها در برجام شکست‌خورده و لعنتی، بیشتر امتیاز می‌دادند

وی اضافه کرد: شما می‌خواهید با اروپایی که یک عضو آن انگلیس، یک عضو آن آلمان و عضو دیگرش فرانسه است، توافق کنید. آلمانی که سلاح شیمیایی به دست صدام داد و عزیزان و جانبازان شیمیایی ما هنوز در کشور هستند. انگلیسی که با همه جنایتکاری‌هایش، در حدود ۲۰۰ سال گذشته جز جنایت و ظلم کاری دیگری نکرده است. تنها مسائل جنگ و کشتار جنگ مطرح نیست. انگلیسی‌ها در سال ۱۲۹۸ در این مملکت شاید اندازه ۱۰ برابر کشتار جنگ جهانی اول مردم ما را کشتند. می‌خواهید با این‌ها برجام را ادامه بدهید.

نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی با اشاره به بیانات رهبری در چند روز گذشته بیان کرد: رهبری صریحا گفتند آقای رئیس‌جمهور آمد و صریحا اعتراف کرد که اگر محدودیت‌های شما نبود، ما امتیاز‌های بیشتری می‌دادیم. اگر رهبری نبودند و ایشان مانع نمی‌شد، در این برجام شکست‌خورده و لعنتی، دولتی‌ها بیشتر امتیاز می‌دادند. چشم باز کردند، دیدند امریکا زیرحساب زده، هزاران سانتریفیوژ ما به حلب پاره تبدیل شده و چاله راکتور ما را بتون ریخته‌اند.

با رهبری با یک اخلاص هماهنگی کنیم

علم‌الهدی ادامه داد: بجای اینکه مردم از چنگال مضیقه معیشتی نجات دهید که عده‌ای افراد سودجو از این شرایط استفاده می‌کنند، می‌دزدند، می‌خورند و می‌برند، بعد بگوییم با فرانسه، انگلیس و آلمان توافق کنیم؟ مگر هواپیمای صدام از فرانسه نبود؟ مگر انگلیسی‌ها از ابتدای انقلاب فساد نکردند؟ این واقعا عقل و فکر است؟ تجربه هم چیز خوبی است. امیدوارم عزیزان ما متوجه شوند. وقتی رهبری می‌گویند در همین موضوع که اجازه دادیم، اشتباه کردیم و بعدا می‌گویند این‌ها به خطوط قرمز من عمل نکردند و اگر عمل می‌کردند به این وضعیت گرفتار نمی‌شدیم. ما در آن باره ضربه خوردیم و به وضعیت کنونی رسیدیم.

وی افزود: با رهبری با یک اخلاص هماهنگی کنیم، نه اینکه وضعیت مردم به گونه‌ای قرار بگیرد تا رهبری در فشار قرار بگیرد و بعد بگوییم چه کنیم و بگویید آقا هر چه شما بگویید. این خیانت و جنایت است و درست نیست. با همه قدرت مشکلات مردم را حل کنید و به رهنمود‌های رهبری عمل کنیدو چهار سال است که می‌گویند اقتصاد مقاومتی، ولی یک دهم آن‌ها عمل نشده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم الهدی نماز جمعه مشهد مصدق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۸۶۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟

به گزارش همشهری آنلاین از نیویورک، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: « من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفت‌وگو با ایرنا درباره برخی ادعاها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشورهای عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریمها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرفهایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می شود، دیدگاه ها شنیده می شود و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران ارائه می گردد.

تارنمای محافظه کار واشنگتن فری بیکن فروردین ماه امسال اعلام کرد: دولت جو بایدن معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌دهد در چارچوب برجام وارد همکاری‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی شود، تمدید نکرده است.

دولت بایدن اجازه داده است که مجموعه ای از معافیت های تحریمی که به ایران و روسیه اجازه می دهد،همکاری مشترک داشته باشند، منقضی شود اما به اجرای آن تحریم ها متعهد نمی شود.

واشنگتن آخرین بار آگوست ۲۰۲۳ این معافیت‌ها را تا ابتدای سال ۲۰۲۴ تمدید کرده بود و این معافیت‌ها اکنون منقضی شده‌اند.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه درباره علت منقصی شدن این معافیت های تحریمی حرفی نزد اما به واشنگتن فری بیکن گفت که مقامات همچنان «در حال بررسی معافیت‌ها به عنوان بخشی از روند بررسی منظم هستند» و اظهارنظر عمومی پس از تصمیم‌گیری بعنوان بخشی از آن بررسی ارائه خواهد شد.

معافیت‌های تحریمی ایران در چارچوب برجام صادر می‌شود و دولت‌های آمریکا هر ۶ ماه موظف به تمدید آن بوده‌اند.

بر اساس متن برجام، کشورهای امضا کننده آن متعهد شده بودند که با ایران در حوزه‌ همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز از جمله در پروژه‌های رآکتور تحقیقاتی اراک و تاسیسات فردو همکاری کنند.

در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ این معافیت‌ها به دلیل خروج آمریکا از برجام لغو شد اما جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید اعلام کرد که این معافیت‌ها را صادر خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده و سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر تحریم هایی را علیه ایران وضع کرده است.

کد خبر 846806 برچسب‌ها توافق هسته‌ای ایران خبر ویژه ایران و آمریکا

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • ضرغامی: هر دولتی بتواند مردم را بیشتر شاد کند موفق‌تر است / آمار‌ها نشان دهنده افزایش گردشگری است + فیلم
  • درخواست توقف کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟
  • آرسنال، چلسی را به خاک و خون کشید
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند