Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان بسیج رسانه استان البرز گفت: رسانه ای می تواند خود را در تراز انقلاب اسلامی قرار دهد که متعهد، متخصص باشد. هم بداند که باید به ارزش های انقلاب اسلامی متعهد بوده و آن را جز لاینفک خود بداند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، ابراهیم نوروزی فر، رئیس سازمان بسیج رسانه استان البرز در سخنرانی پیش از خطبه های نماز ظهر جمعه امروز ۲۶ مرداد در مصلی نماز جمعه کرج گفت: روایتگری یا همان خبرنگاری سابقه ای دیرین در اندیشه اسلامی دارد آنگونه که باید گفت حضرت زینب(س) اولین زن خبرنگار جنگ بود؛ همان بانویی که از با حضورش در حادثه کربلا، روایتگری و خبرنگاری اش بعد از حادثه عظیم عاشورا، آن را بعد از 1400 سال همچنان رنده نگاه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، اگر نبود روایتگری و خبرنگاری این بانوی بزرگ اسلام و سخنان ارزشمندش بعد از حادثه عاشورا، عمق این فاجعه عظیم درک و لمس نمی شد.

در ادامه این کارشناس با ذکر آیه از قرآن عنوان کرد: آنجا که خداوند بزرگ مرتبه در قرآن کریم به قلم و آنچه قلم می‌نگارد: «وَ الْقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ»؛ به گفته متقن مفرسین به نوشتن و کتابت قسم یاد می کند «قلم» یعنی وسیله نوشتن، یا چیزی که می‌توان با آن نگاشت.

وی خاطرنشان کرد: سوگند خوردن خداى تعالى به قلم، و آنچه می‌نویسند، سوگند به یکى از نعمت‏‌ها است، و این تنها قلم نیست که به آن سوگند یاد کرده، بلکه در کلام مجیدش به بسیارى از مخلوقات خود بدان جهت که نعمت‌اند سوگند یاد نموده؛ مانند آسمان، زمین، خورشید، ماه، شب، روز، انجیر و زیتون. اما آنچه که امروز و در دنیای کنونی از این نعمت الهی می بینیم به خطا کشاندن این قلم به سمت ظلم و سیاهی است.

وی توضیح داد: گستردگی و نفوذ روزافزرون رسانه‏ هاي جمعي مدرن و محصولات آن به عنوان برجسته‏ ترين دستاوردهاي جهان صنعتي و فناوري‏هاي فرهنگي و ارتباطي پرنفوذ، همه پديده ‏ها و عناصر فرهنگي را به گونه‏ هاي مختلف پوشش داده است.  

نوروزی با در نظر گرفتن اهمیت قدرت نفوذ رسانه ها در دوران کنونی، توضیح داد: قدرت رسانه، سبب شده است که همه جوانب زندگی انسان و حیات اجتماعی او ، تحت تاثیر و سیطره رسانه ها باشد، در واقع رسانه ها به عنوان بازوی فرهنگی جوامع، جز لاینفک زندگی افراد به ویژه جوانان به شمار می آیند، به طوری که در دنیای امروز نسل جوان از طریق رسانه ها با بخش عظیمی از قوانین حاکم بر اخلاق، آداب، ارزش ها و به طور کلی فرهنگ جامعه خود و سایر جوامع آشنا می شود، بنابر این رسانه های گروهی  در جامعه اطلاعاتی و ارتباطی امروز، نقشی بنیادی بر عهده گرفته اند.

امروزه افزایش ارتباطات جهانی، موجب ایجاد تغییرات فرهنگی بسیاری در جوامع مختلف شده است. قرار گرفتن در معرض اندیشه ها و گرایش های مختلف از جمله عوامل تهدید کننده تعلق خاطر به هویت دینی بخصوص در میان جوانان است.

وی افزود: در پژوهش های مختلف دانشگاهی که برخی از همکاران رسانه ای من انجام داده اند، حالی از این واقعیت است که کسانی که از برنامه های ماهواره ای استفاده می کنند در مقایسه با افرادی که از این نوع برنامه ها استفاده نمی کنند، از لحاظ هویت دینی، نمرات پایین تری را دارا هستند، علاوه این پژوهش ها نشان می دهد که استفاده از برنامه های رادیو و تلوزیون داخلی، دارای رابطه مثبت و استفاده از برنامه های رادیوهای خارجی و شبکه های ماهواره های رابطه منفی با وضعیت پای بندی به ابعاد دین داری دارد.

وی با در نظر گرفتن این مهم که  رسانه ای می تواند خود را در تراز انقلاب اسلامی قرار دهد که متعهد، متخصص باشد. مطرح کرد: رسانه طراز انقلاب باید بداند که باید به آرمان ها و ارزش های انقلاب اسلامی متعهد بوده و آن را جز لاینفک خود بداند و هم تخصص لازم در برخورد با این نرم افزارهای جنگی را داشته باشد.

به گفته نوروزی، رسانه تراز انقلابی  می بایست دارای هوشمندی و تلاش و کارآمدی باشند . فردی که در رسانه تراز انقلابی مشغولیت دارد یا ماموریت های رسانه ایی دارد ، باید بتواند بیش و پیش از دیگران به آگاهی های محیطی دست پیدا بکند . باید بیش و پیش از دیگران به تولید آگاهی کمک بکند تا پس از تولید آگاهی و دست یافتن به معرفت صحیح بتواند در انتقال این آگاهی ها و داده ها به مردم ایفاگر نقش باشند .

وی افزود: به نظرم باید اصحاب رسانه با هوشمندی بتوانند به انتقال اطلاعات به شهروندان، چونان عمل کنند که این اطلاعات موجب تقویت نظام رفتاری معقول در میان مردم بشود و عقلانیت جمعی مبتنی بر نظریه هیا انقلاب اسلامی را تثبیت بکند . اگر چنین اتفاق مبارکی رخ بدهد ، ما به همبستگی اجتماعی ناشی از آگاهی دست پیدا خواهیم کرد و امیدوارم که رسانه ها چنین کارکردی را از خود بروز بدهند .

این استاد دانشگاه با در نظر گرفتن محورهای شاخص در بحث رسانه تراز انقلاب اسلامی مطرح کرد: رسانه تراز انقلاب اسلامی باید ایدئولوژی انقلاب 57 ایران از مدیر یک رسانه تا تمامی عوامل و کارمندان زیردست آن مجموعه را بپذیرد.در واقع نوعی تعهد به آرمان‌های انقلاب و تلاش در راستای تحقق آن داشته باشد، بایدحقیقت‌گویی را به عنوان یک اصل بپذیرد،‌ در واقع صادق شفاف و بی‌پرده عمل نماید.

وب افزود: واقع‌گرایی به صورتی که نه به دنبال سیاه‌نمایی باشد و نه به دنبال انکار مشکلات باشد را در دستور کار خود قرار دهد. توجه به مسئله وحدت ملی و هم‌افزایی اقوام و اقشار مختلف، اصل جدا ناپذیر یک رسانه در تراز انقلاب اسلامی است.

این کارشناس ادامه داد: رعایت اصول اخلاق رسانه‌ای، تعامل با دنیا برای صدور فرهنگ و تمدن ایران انقلابی و اسلامی به جهان،‌ تخصص‌گرایی در مجموعه رسانه برای اثرگذاری و کارایی هر چه بهتر از دیگر مواردی است که یک رسانه تراز انقلاب اسلامی باید به دنبال آن باشد. کسی که در یک رسانه انقلابی دست به قلم می‌شود یا تولید محتوا می‌کند باید به علوم ارتباطات ،‌ فرهنگ‌، جامعه‌شناسی و حقوق و سیاست اشراف و در این زمینه مطالعه گسترده داشته باشد. در بحث انتقال و بیان نیز تسلط به علوم ابزاری، زبانی و نرم‌افزارهای مرتبط با این حوزه نیز بسیار کارگشاست.

در پایان رئیس سازمان بسیج رسانه مطرح کرد: مسئولان باید بدانند که اعتماد به رسانه های در تراز انقلاب اسلامی، اعتماد به بالا بردن انگیزه و اعتقاد مردم به انقلاب اسلامی است. مسئولان دلسوز و انقلابی باید بدانند که نباید با حضور در هر رسانه و فعالیت رسانه ای که این روزها غالب فضای مجازی گرفته است، می تواند به آنان در بالابردن سطح اقداماتشان کمک کنند. مسئولان باید بدانند که هر رسانه ای نمی تواند به آنان در راستای خدمت رسانی به مردم یاری رسان باشد. مسئولان باید بدانند که رسانه هایی می توانند به آنان کمک کنند که در چارچوب تراز انقلاب اسلامی قدم بر می دارند. مسئولان باید بدانند که تلنگر هر رسانه ای نما نباید و نمی تواند در خدمت رسانی به آنها کمک کند. مسئولان باید بدانند که توجه و حمایت به هر رسانه ای نما یا فعال تلگرامی نمی تواند آنان را در جامعه و مردم تاثیر گذار نماید. مسئولان باید بدانند که با حمایت های خود از رسانه های تراز انقلاب اسلامی، هم به بالا بردن سطح تاثیر خود در جامعه کمک کرده اند و هم به بالا بردن اعتماد مردم به انقلاب اسلامی.

 

 

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامه های ورزشی ورزش ایران فوتبال ایران خشکسالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان دریای خزر زلزله خبرگزاری شبستان رسانه تراز انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۸۶۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد

آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی در آیین عزاداری شهادت امام جعفر صادق(ع) که با حضور جمعی از ائمه جماعات مساجد، استادان و طلاب حوزه‌های علمیه و دیگر اقشار مردم در مسجد احمدیه و حوزه علمیه آیت‌الله حیدرعلی جلالی‌خمینی رحمت‌الله علیه در منطقه نارمک برگزار شد، با تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: تداوم حرکت مکتب نورانی و مقدس تشیع با اقدامات و مجاهدت امام باقر(ع) و امام جعفر صادق(ع) محقق شد. امروزه نیز مراجع تقلید و علمای شیعه و طلاب در همان مسیر گام برمی‌دارند.

عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: گسترش مکتب تشیع در طول تاریخ با مجاهدت و ایثار و حتی شهادت روحانیون محقق شده و این مسیر نورانی، همچنان نیازمند چنین مجاهدت ها و ایثار هوایی است. همچنان که در اتفاقات مختلف انقلاب اسلامی، شاهد حضور مجاهدانه علما بودیم.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی تصریح کرد: مقام معظم رهبری با هدایت‌های حکیمانه خویش، زمینه‌ساز تداوم حرکت آغاز شده توسط امام خمینی(ره) شده‌اند. در تهران نیز همیشه شاهد حرکت انقلابی علما بودیم که حضرت آیت الله جلالی خمینی(ره) از جمله برجسته‌ترین علمای انقلابی بودند و همین مجلس نورانی به مناسبت شهادت امام صادق علیه السلام که سابقه بسیار طولانی در شرق تهران دارد، از ابتکارات مرحوم آیت‌الله آقای جلالی‌خمینی است. ایشان موسس ده‌ها مسجد و حوزه علمیه بودند.

وی گفت: درباره دروغ‌های آمریکایی‌ها در حوزه حقوق بشر نیز بارها امامین انقلاب سخن گفته‌اند که با اتفاقاتی که در دانشگاه‌های آمریکا رخ داد، مظلومیت حقوق بشر در جهان امروز از یک سو و حقیقت دکترین نظام جمهوری اسلامی، از سوی دیگر، مشخص شده است. البته رسانه‌های دنیا در سلطه غربی‌ها است اما الحمدالله به برکت خون شهدای جریان و جبهه مقاومت، صدای رسای نظام جمهوری اسلامی به گوش ملت‌های آزاده و ظلم‌ستیز جهان رسیده است.
در این آیین، جمعی از ذاکران و مداحان اهل بیت علیهم‌السلام مدیحه‌سرایی کردند. برپایی این مراسم در مسجد احمدیه سابقه طولانی دارد و مرحوم آیت‌الله حاج حیدرعلی جلالی‌خمینی، فقیه فقید و وصی امام خمینی(ره) موسس آن بودند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز ۱۴۰۴
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • گل محمدی: تعهد کتبی برای کار در تراکتور دروغ است
  • واکنش گل محمدی به یک خبر: بحث تعهد در میان نیست/لطفا گمانه زنی نکنید
  • «ارومیه» واقعا احیا شد؟
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • عملیات وعده صادق وجدان مردم آزادیخواه جهان را بیدار کرد
  • معلمان برای خدمت به علم، در امتداد نهضت امام صادق (ع) حرکت می‌کنند
  • رسانه‌های جهان اسلام باید به خوبی خروش عواطف انسانی در حمایت از مردم غزه را به تصویر بکشند
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد