Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@11:19:02 GMT

اصفهانی‌ها در موضوع آب از چه چیزی شاکی‌اند؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۹۰۳۳۸

اصفهانی‌ها در موضوع آب از چه چیزی شاکی‌اند؟

وبلاگ > محمدی، عباس - از نقد جدی پروژه‌ی سدسازی در ایران و سرآغاز اجتماعی شدن این نقدها، ده دوازده سال می‌گذرد. یکی از نخستین همایش‌های بزرگ و جدی دانشگاهی در این زمینه، همایشی بود با عنوان «همایش ملی ناگفته‌های سدسازی»(1) که در 29 اردیبهشت 1389 در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد. مقاله‌ها و سخنرانی‌های آن همایش که به ابتکار شماری از دانشگاهیان و فعالان محیط زیست اصفهان برگزار شده بود، همگی در بیان مشکلات جانکاهی بود که سدها (و انتقال آب که به سدسازی وابسته است) بر پیکر طبیعت و اقتصاد ایران وارد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینک اما، چند سالی است که می‌بینیم نه‌تنها مدیران و نمایندگان اصفهانی، بلکه حتی بیشترِ کنشگران محیط زیست و دانشگاهیان اصفهانی هم با انتقال آب از حوضه‌های دیگر به حوضه‌ی زاینده‌رود موافق‌اند یا در نقد این فقره از انتقال آب چیزی نمی‌گویند!

کار به جایی رسیده که چند تن از نمایندگان اصفهانی مجلس، از یک کنشگر محیط زیست که اهل استان چهارمحال بختیاری و منعکس‌کننده‌ی نارضایتی شدید مردم این استان و همچنین استان خوزستان از طرح‌های انتقال آب است، به دادگاه شکایت برده‌اند(2). در این حال هم، تا جایی که من آگاهی دارم، هیچ‌یک از چهره‌ها و سازمان‌های مردمی اصفهان که منتقد سدسازی و انتقال آب بوده‌اند (حتی شرکت‌کنندگان در آن همایش دانشگاه صنعتی اصفهان) به این نمایندگان اعتراض نکرده‌اند؛ گو این که این گروه‌های اجتماعی از سدسازی‌هایی که سبب کم آب شدن زاینده‌رود و خشک شدن آن از نزدیکی شهر اصفهان تا تالاب گاوخونی شده، سخت شاکی‌اند.

جالب توجه است که نمایندگان اصفهان، در شکایت خود از آن منتقد انتقال آب، گفته‌اند که او به درگیری‌های قومی و منطقه‌ای دامن زده است؛ در حالی که پرتوان‌ترین نگاه منطقه‌گرا به موضوع آب را همین مرکزنشینان کشور داشته‌اند که به جای پذیرش واقعیت طبیعی استان‌هایی مانند اصفهان و یزد و کرمان، سازگار ساختن خود با کم‌آبی (چیزی که شعار وزارت نیروی اردکانیان هم هست)، و اتکا به توان سرزمینی این استان‌ها، می‌خواهند با آوردن‌ِ سهم طبیعی و تاریخی آب منطقه‌های دیگر به استان خود، آن جاها را به‌اصطلاح آباد کنند. استاندار اصفهان هم می‌خواهد با «آوردن آب، بیش از آورد زاینده‌‌رود به این رودخانه» آن را «احیا» کند و این مهم را امری «ملی و فرا استانی» می‌خواند(3). اما، این چه نگاه ملی‌ای است که منافع استان‌ها و گروه‌های ملی دیگر و حیات نسل‌های آینده را نادیده می‌گیرد؟!

در این میان، کسانی که می‌پندارند با جادوی پول و فناوری می‌توان عواقب بی‌اعتنایی به قانون طبیعت را جبران کرد (و البته در پی منافع مالی هم هستند) نیز بیکار ننشسته و طبق معمول دنبال گرفتن بودجه برای اجرای طرح‌های انتقال آب و حتی فاینانس (گرفتنِ پول نزولی و بدهکار کردن ملت) به بهانه‌ی «احیای زاینده‌رود» هستند(4). نمایندگان شکایت‌کننده هم یکی از موارد شکایت خود را «تحریک افراد زیست‌محیطی برعلیه طرح‌هایی که برای کشور میلیاردها هزینه داشته و با راه‌اندازی آن‌ها مشکلات مردم مرتفع خواهد شد» عنوان کرده‌اند. اما، جای پرسش است که امروز پس از اجرای صدها «طرح میلیاردی» در زمینه‌ی سدسازی و انتقال آب، آیا مشکلات آبی مردم رفع شده یا بیشتر شده است؟! آیا بهتر نیست که چنین طرح‌های میلیاردی برای همیشه متوقف شوند تا از بروز زیان‌های هزاران میلیاردی و همیشگی مانند آن زیانی که سد گتوند برای خوزستان در پی داشته، جلوگیری کرد؟

تناقض میان گفته‌های اصفهانی‌ها در زمینه‌ی انتقال آب با عملکرد آنان در موضوع «احیای زاینده‌رود» نشان می‌دهد هنوز کار زیادی باید در ایران انجام شود تا همگی دریابیم که مشکل آب را نمی‌توان با بردن آبِ یک منطقه به منطقه‌ی دیگر حل کرد. همچنین هنوز راه زیادی در پیش داریم تا دریابیم که پاسخ نقد و انتقاد، فقط نقد و انتقاد است و نه شکایت و اتهام‌زنی... .

 

پی‌نوشت

1) بنگرید به تارنمای دانشگاه صنعتی اصفهان
2) بنگرید به روزنامه‌ی اعتماد 18/2/1397
3) تابناک، 19/9/1396
4) «رییس مجمع نمایندگان استان اصفهان گفت: مجمع نمایندگان اصفهان نامه‌ای به حسن روحانی نوشته و در آن درخواست کرده است رییس جمهور با استفاده از فاینانس خارجی برای زاینده رود هم موافقت کند»، خبرگزاری ایمنا 29/11/1396

 

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۰۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قتل دختر اصفهانی مبتلا به اتیسم به دست مادرش

به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته تصویری از دختر بچه ۱۱ ساله مبتلا به اتیسم در شبکه‌های مجازی منتشر شد، در این تصویر عنوان شده بود که دیانا روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ساعت ۱۲ ظهر حوالی خیابان ۲۴ متری اول اصفهان گم شده است.

کاربران زیادی برای پیدا شدن این دختر بچه در فضای مجازی تلاش کردند. اما امروز سرهنگ حسین ترکیان، رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان از قتل این دختر خبر داد و گفت: در بررسی‌های صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که مادر این دختر وی را به قتل رسانده است.

وی گفت: در پی وصول شکایت مادری مبنی بر فقدان دختر ۱۱ ساله، موضوع در دستور کار کاراگاهان اداره مبارزه با جرایم جنایی استان قرار گرفت.

رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان افزود: با توجه به حساسیت موضوع، بررسی‌های تخصصی کاراگاهان اداره مبارزه با جرایم جنایی استان اصفهان آغاز که در نتیجه اقدامات صورت گرفته مشخص شد مادر طفل گمشده، با اظهارات ضد و نقیض خود قصد گمراه کردن پلیس را دارد، لذا دستگیر و طی بازجویی‌های فنی و تخصصی و در مواجهه با مدارک و ادله کاراگاهان جنایی، پرده از راز قتل دختر ۱۱ ساله خود برداشت و گفت:
در روز حادثه دخترم را به یک باغ متروکه خارج از شهر بردم و اقدام به وارد کردن چندین ضربه چاقو به وی کرده، سپس جنازه او را آتش زده و از محل متواری شدم و با مراجعه به پلیس، مفقودی اش را اعلام کردم.

سرهنگ ترکیان خاطر نشان کرد: با اعتراف مادر به قتل دختر ۱۱ ساله خود، کاراگاهان به صحنه جرم اعزام و جسد سوخته شده طفل، کشف شد.

وی افزود: قاتل به همراه پرونده متشکله، جهت انجام اقدامات قانونی و بررسی علل و انگیزه جرم، در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.

کد خبر 6090901

دیگر خبرها

  • تماس بیش از ۱۰ هزار اصفهانی با ۱۳۷ در هفته نخست اردیبهشت
  • خرید ۱۵ هزار میلیاردی اصفهانی‌ها در طرح فجرانه
  • مرگ جوان اصفهانی به دنبال سقوط در کانال آب
  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد
  • قتل دختر اصفهانی مبتلا به اتیسم به دست مادرش
  • راز قتل دختربچه ۱۱ ساله اصفهانی فاش شد
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • اصفهانی‌ها ایده‌های خود را برای معرفی بهتر تخت‌فولاد ارائه دهند
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • حمایت جمعی از بانوان اصفهانی از طرح نور