Web Analytics Made Easy - Statcounter

رتبه ۱۱ کنکور علوم انسانی ۹۷ دانش‌آموزی است که در مدرسه، پیش‌نماز دوستانش است. او برایمان از ماجرای مخالفت والدینش برای تحصیل در رشته علوم انسانی تا حسرتش برای نزدن یک تست در کنکور می‌گوید.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- مرداد یکی از ماه‌های پرهیجان و شاید هم استرس‌برانگیز برای کنکوری‌هاست؛ دانش‌آموزانی که ماه‌ها و حتی سال‌ها برای کنکور و پایان دروس مدرسه‌ای خود تلاش کردند در این ماه نتایج زحماتشان را می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
برخی خوشحال از کارنامه درخشان و برخی ناراحت به خاطر تمام فرصت‌های مفیدی که از دست دادند، البته در این میان هستند افرادی که علیرغم عملکرد و رتبه خوبشان همچنان حسرت گذشته را می‌خورند.
زمان اعلام نتایج کنکور همواره رتبه‌های برتر تک رقمی حتی رتبه ۱۰ معرفی می‌شوند و نام و آوازه آن‌ها در هر کوی و برزنی می‌پیچد، اما رتبه ۱۱ بعنوان اولین رتبه دو رقمی ناشناخته باقی می‌ماند، گویی مرز بین معروفیت تا ناشناخته ماندن تنها یک تست ناقابل است.
حال به سراغ یکی از این رتبه‌های یازدهم رفتیم تا با شادی، ناراحتی یا حتی حسرت‌های او از نزدیک آشنا شویم.
احمد الکاتب رتبه ۱۱ کشوری کنکور انسانی ۹۷، فرزند دوم یک خانواده متدین است و همواره معلمان، خانواده و به خصوص خواهر خود را که با کسب رتبه برتر در کنکور ریاضی سال ۱۳۹۲ توانسته در رشته هوافضای دانشگاه خواجه نصیر تحصیل کند، مشوق خود معرفی می‌کرد.
او مقطع متوسطه خود را در دبیرستان غیردولتی میلاد طه واقع در میدان بهارستان تهران گذرانده است، از این رو با حضور در این مدرسه گپ و گفتی را با این رتبه برتر، مشاور و معلم مدرسه‌اش ترتیب دادیم.  
کمی از رتبه‌تان بگویید.
قبل از برگزاری کنکور ۹۷ در آزمون‌های آزمایشی مختلف رتبه زیر ۱۰ را کسب می‌کردم، با این وجود توقع رتبه تک رقمی کشوری را از خود داشتم به همین خاطر پس از اعلام نتایج کنکور هم خوشحال بودم و هم ناراحت؛ ناراحت از این نظر که نتوانستم مطابق انتظار پیش روم و مثل سایر رتبه برتر‌ها شناخته شوم و خوشحال از این حیث که درنهایت توانستم رتبه خوبی را در کنکور به دست آورم.
درصد درس‌های من در کنکور اینگونه بود؛ ادبیات ۷۴ درصد، عربی ۱۰۰ درصد، دینی ۸۹ درصد، زبان ۶۰ درصد، ریاضی ۱۰۰ درصد، اقتصاد ۸۲ درصد، ادبیات تخصصی ۷۴ درصد، اجتماعی ۷۰ درصد، فلسفه منطق ۷۳ درصد، روانشناسی ۹۳ درصد، تاریخ و جغرافی ۷۳ درصد.
در بین این دروس همواره حسرت بخش تاریخ ادبیات درس ادبیات تخصصی آزمون کنکور را می‌خورم، چون به نظرم با کمی دقت و پاسخ به سوالات بیشتر می‌توانستم رتبه بهتری بگیرم.

چرا رشته علوم انسانی را برای تحصیل انتخاب کردید؟
از دوران راهنمایی به رشته علوم انسانی علاقه داشتم و برای اینکه پایه ریاضی خود را قوی کنم سال دوم دبیرستان رشته ریاضی فیزیک را انتخاب کردم، سپس سال سوم و پیش‌دانشگاهی با تغییر رشته در علوم انسانی تحصیل کردم.
این تغییر رشته بدین خاطر بود که اطرافیان همواره به من توصیه داشتند ریاضیات خود را قوی کنم و سپس به تحصیل در رشته انسانی بپردازم؛ درواقع آن‌ها معتقد بودند اگر تنها به ریاضیات رشته انسانی بسنده کنم با توجه به پیشینه خوبی که برای این درس دارم حتما ضعیف خواهم شد برای همین پیشنهاد آن‌ها را پذیرفتم.
از ابتدای سال سوم دبیرستان انتظار داشتم که در کنکور یکی از رتبه‌های برتر باشم، هنگام شرکت در آزمون‌های آزمایشی گروه ریاضی رتبه ۲۵۰ تا ۳۰۰ را کسب می‌کردم، اما به دلیل علاقه زیاد به رشته انسانی و کسب رتبه ۱۲ در اولین آزمون آزمایشی این گروه، تحصیل و دادن کنکور در گروه علوم انسانی را انتخاب کردم.

روزی چندساعت برای کنکور درس می‌خواندید؟
از تابستان سال گذشته طبق برنامه مدرسه به طور جدی درس خواندن برای کنکور را آغاز کردم. در مدرسه سه زنگ حداکثر ۸۰ دقیقه‌ای را به مطالعه اختصاص می‌دادیم و روز‌های تعطیل بین ۹ تا ۱۰ ساعت درس می‌خواندم.
معدل در دوره دیپلم من ۱۹.۸۰ شد و معلمان همواره با دیدن تلاش و رتبه‌های آزمون‌های آزمایشی من اعلام می‌کردند که حتما در کنکور سراسری رتبه زیر ۵ خواهم آورد، اما نمی‌دانم چرا درنهایت رتبه ۱۱ را کسب کردم.     چقدر برای کنکور خود هزینه کردید؟
سال چهارم دبیرستان تا زمان برگزاری کنکور ۹۷ هرگز از کلاس‌های آموزشی خارج از مدرسه استفاده نکردم و تنها برای ثبت‌نام مدرسه، آزمون‌های آزمایشی، خرید کتاب و ... درمجموع حدود ۲۰ میلیون تومان هزینه کردم.

به مطالعه کتاب‌های غیردرسی و ورزش علاقه دارید؟
اهل ورزش نیستم، اما به مطالعات غیردرسی جز مطالعات سیاسی علاقه دارم و بعد از کتاب‌های تخصصی حوزه علوم انسانی موضوعات فلسفی را مطالعه می‌کنم که به نظرم می‌تواند در زندگی من اثرگذار باشد مثل کتاب‌های شهید مطهری، شهید صدر وغیره.
درحال حاضر کتاب دنیای سوفی (تاریخ فلسفه غرب به زبان رمان) و نهایة الحکمة علامه طباطبایی را مطالعه می‌کنم.

والدین شما برای انتخاب علوم انسانی یا تغییر رشته‌تان مخالفتی نکردند؟
پدر و مادرم برای انتخاب رشته علوم انسانی زیاد موافق نبودند و پدرم با وجود آنکه فردی حوزوی هستند و به فلسفه و منطق علاقه دارند، اما ترجیح می‌دادند که در رشته‌های پزشکی یا ریاضی تحصیل کنم تا اینکه تصمیم قطعی و جدی خود را برای انتخاب رشته انسانی گرفتم و خانواده به تصمیمم احترام گذاشتند، درحال حاضر هم از کسب رتبه من بسیار خرسند هستند.   شما در کنکور هنر و زبان امسال هم شرکت کردید؟
من در کنکور هنر و زبان‌های خارجی امسال هم توانستم به ترتیب رتبه ۲۷۰۰ و ۳۴۳ منطقه (۶۲۳ کشوری) را کسب کنم که البته برای آن‌ها انتخاب رشته نکردم و به دلیل علاقه‌ام به گرایش انسانی، رشته روانشناسی دانشگاه تهران را برای تحصیلات دانشگاهی انتخاب کردم.
اهل فضای مجازی هستید؟ اینستاگرام و..
اهل فضای مجازی هستم و در ایام کنکور هم آن را کنار نگذاشتم، درکل درس خواندنم برای کنکور بدین صورت نبود که اوقات فراغتی نداشته باشم.

اگر شما داوطلب کنکور ۹۸ هستید یا در اطرافیانتان یک کنکوری دارید بهتر است صحبت‌های رتبه ۱۱ کشوری را برای نحوه مطالعه و کسب رتبه برتر در ویدئوی زیر تماشا کنید.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی صحت دارد که شما پیش‌نماز مدرسه هستید و فعالیت‌های مذهبی دارید؟
روزی به دلیل عدم حضور پیش‌نماز در مدرسه، از من خواسته شد تا این وظیفه را انجام دهم، از همان زمان تاکنون با وجود آنکه خود را لایق انجام این کار نمی‌دانم، اما پیش‌نماز هستم، در این مورد بازخورد‌های مثبتی هم از دوستانم گرفته‌ام.
سال‌های دوم و سوم دبیرستان، مشاور ما جلسات مذهبی را برگزار می‌کرد و چهارشنبه آخر هرماه به منزل یکی از دوستان می‌رفتیم و با حضور سخنران جلسات یک تا دوساعته را برگزار می‌کردیم البته تعداد این جلسات در سال چهارم دبیرستان به دلیل حجم درس کاهش یافت.

با این وجود به نظر شما همچنان اسلام در خطر است؟
در دوره فعلی هم اسلام در خطر است و حتی این مسئله شاید از دوران قبلی هم خطرناکتر باشد. متاسفانه در حال حاضر تنها یکسری از جنبه‌های دین ظاهر شده است و می‌توان گفت که جنبه‌های اخلاقی به نسبت کمرنگ‌تر شدند، به نظرم راه حل این مسئله ظهور افرادی مثل شهید مطهری وعلامه طباطبایی و ... هستند.
 هنگامی که از رتبه ۱۱ کشوری رشته علوم انسانی خواستیم تا تنها ایده خود برای رفع مشکلات کشور را بیان کند، در یک کلام از اصلاح نظام آموزش و پرورش صحبت کرد و معتقد بود بیشتر از پرورش به آموزش بها داده می‌شود و متاسفانه در برخی مباحث آگاهی و آمادگی لازم به دانش‌آموزان ارائه نمی‌گردد.
صحبت‌های کامل الکاتب در این باره را در ویدوئوی زیر مشاهده کنید.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی پس از گفتگویی صمیمی از الکاتب خواستیم تا معلم و مشاور مدرسه‌اش را به ما معرفی کند و با آن‌ها هم صحبتی کوتاه داشته باشیم.
ضمن معرفی خودتان کمی از آقای الکاتب برای ما بگویید؟
من حجت کاویانی دبیر ریاضی احمد هستم. با تلاش و فعالیت خوب او در درس ریاضی مشخص بود که آینده خوبی را خواهد داشت، هم‌اکنون خوشحال هستم که با کسب این رتبه پاداش زحمات خود را گرفته است. بخاطر سابقه کار با دانش‌آموزانی که با پایه ریاضی قوی به رشته علوم انسانی آمده و موفق شده‌اند، هرگز با تغییر رشته احمد مخالفت نکردم. او بسیار خوب برای ادامه راه تحصیلیش راهنمایی شده بود.

به نظر شما نوع مدرسه و تدریس معلم چقدر برای موفقیت در کنکور موثر است؟ نوع فعالیت مدرسه، تدریس دبیر و راهنمایی‌های مشاوران در موفقیت دانش‌آموزان بی‌تاثیر نیست، اما همواره به شاگردانم می‌گویم که تلاش در درجه اول جای دارد و اگر دانش‌آموز در بهترین مدرسه درس بخواند، اما توانایی صرف فعل خواستن را نداشته باشد، نمی‌تواند نتیجه مطلوبی بگیرد.
این دبیر ریاضی با ۲۵ سال سابقه کار توصیه‌های جالبی را برای کنکوریان سال‌های آتی ارائه کرد که با مراجعه به کلیپ زیر می‌توانید نسبت به آن‌ها آگاه شوید.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی در قسمت دیگری از گفتگو با مهدی باقری مشاور پایه چهارم دبیرستان غیردولتی میلاد طه هم‌صحبت شدیم.
بنر‌ها و عکس‌های بسیاری از موفقیت دانش‌آموزان این مدرسه به چشم می‌خورد، راز این موفقیت چیست؟
علاوه بر برنامه‌ریزی دقیق و موثر مدرسه که از تیرماه سال گذشته کار‌های مربوط به دانش‌آموزان سال چهارم را آغاز کرد، اجرای دقیق، پیگیری، فعالیت بسیار و پرتلاشی دانش‌آموزان باعث شد تا آن‌ها در کنکور ۹۷ رتبه‌های خوبی را کسب کنند.  
امسال از میان ۴۳ دانش‌آموز کنکوری دبیرستان میلاد طه یک نفر رتبه زیر ۱۰ منطقه، ۵ نفر رتبه زیر ۱۰۰ و ۳۱ نفر رتبه زیر ۱۰۰۰ کشوری را به دست آوردند و این رتبه‌ها نشان می‌دهند که حدود ۷۲ درصد دانش آموزان پایه چهارم جزو برترین‌های کنکور سراسری امسال بودند.  
سال گذشته هم بیش از ۵۰ درصد دانش‌آموزان پایه چهارم رتبه‌های خوبی را در کنکور کسب کردند بدین ترتیب که از ۳۴ دانش‌آموز خود، ۱۹ رتبه زیر ۱۰۰۰ و ۵ رتبه زیر ۱۰۰ داشتیم.

آیا دبیرستان میلاد طه حاضر است با نگاهی فرهنگی دانش‌آموزانی که بضاعت مالی چندانی ندارند هم تعلیم دهد؟
علیرغم غیردولتی بودن مدرسه، اما در این دبیرستان برخی از دانش‌آموزان تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی هستند و تقریبا به صورت رایگان ثبت‌نام می‌شوند. مدیران و مسئولان مدرسه با دیدی کاملا فرهنگی فعالیت می‌کنند و شهریه ما نسبت به مدارس دیگر (حداقل در منطقه ۱۲) کمتر است.
نظر باقری را درباره موضوع مطرح شده از سوی برخی افراد که دانش‌آموزان هرچه پول بیشتری هزینه کنند می‌توانند رتبه بهتری را در کنکور بگیرند را در کلیپ زیر مشاهده کنید.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کنکور 97 رتبه برتر کنکور کنکور علوم انسانی توصیه به کنکوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۱۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه آزاد چه گفتند؟

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در این نشست محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد در خصوص چرایی تشکیل این رویداد گفت: در دانشگاه، نظام اجرایی و دسته‌بندی داریم بطوریکه مدیران و کارمندان در سلسله مراتبی که قرار دارند با همدیگر ارتباط کاری دارند و نسبت به هم شناخت دارند در حالی که در نظام علمی اساتید همدیگر را نمی‌شناسند و خیلی نسبت به هم شناخت ندارند و برای این‌که این ارتباط‌ها و همفکری میان اساتید و هیئت‌علمی برقرار شود سعی کردیم تا این نشست را برگزار کنیم. باید گفت که گروه‌های رشته‌ای در دانشگاه آزاد در ۱۸ دسته‌بندی قرار می‌گیرند و با توجه به این حجم از گستردگی؛ هدایت و جمع‌بندی نسبت به موضوعات و مشکلات دانشگاه و رشته‌ها و همچنین شنیدن صحبت‌های اساتید کار سختی است که نیاز به برگزاری این چنین برنامه‌ها و شنیدن نقطه نظرات بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

وی ادامه داد: برای این‌که نبض کاری و مسیر راه دانشکده‌ها را تعریف کنیم سعی کردیم تا بر اساس الگوی تمدن نوین اسلامی رهبری که به ۵ مرحله اشاره کردند بر آن اساس گام برداریم. در این مسیر سه مرحله را برای تحول علوم انسانی، اسلامی در پیش داریم که مرحله اول آن سازمان‌دهی است که بر اساس آن قرار است علوم انسانی را به عرصه رسانه و هنر متصل کنیم.

در نظام دانشی جدید در نظر داریم که با تخصیص دانشکده‌های جدید به واحد‌ها (به‌اصطلاح دانشکدگان) به سازمان‌دهی بهتری دست پیدا کنیم تا تعامل‌ها در سطح حداکثری خود قرار گیرند و دائم در حال سنجش مبانی تحول رشته وضعیت رشته‌ها هستیم تا بر اساس یک سیاست گذرای صحیح اقدام به تصمیم‌گیری کنیم. باید گفت که هنر و رسانه همه موجودیت ما را تقویت می‌کند و باید همه علوم را ذیل این رشته‌ها قرار دهیم.

وی خاطر نشان کرد: در صدد هستیم تا با پیوند هنر و رسانه یک معنای جدید را رقم بزنیم و در این مکان با حضور شما اساتید با تجربه تقاضا دارم تا اگر راهکار و پیشنهادی برای این پیوند میان هنر و رسانه با سایر رشته‌های علوم انسانی دارید حتماً بیان کنید. حتی می‌توان فراتر از آن به سراغ معنا و ارتباط‌هایی با رشته‌های مهندسی و پزشکی هم رفت.

همایون بیان کرد: بدون شک اگر به حلقه مفقوده ارتباطی میان گفتگو‌های علوم انسانی با بقیه علوم جدی‌تر نگاه شود می‌توان امیدوار بود که تأثیرگذاری بسزایی را میان سایر قالب علوم شاهد باشیم و به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. همان‌طور که زیست‌فناوری تمدن غرب، بدون مبانی علوم انسانی امکان‌پذیر نبود و با تلفیق آن در علوم انسانی در هم تنیدگی ایجاد شده است ما هم باید به سراغ اجرایی کردن این موضوع برویم چون امتحان خود را پس داده است و نشان داده که چقدر این ترکیب می‌تواند موفق ظاهر شود. باید همه ظرفیت‌ها را یکپارچه کنیم و دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم و با مدیریت صحیح وارد بحران‌ها نشویم.

گفتنی است در این نشست شریف‌زاده مدیر کارگروه کشوری، حمیده جعفری رئیس دانشکده هنر و معماری تهران جنوب، قیومی معاون اندیشکده مطالعات راهبردی دانشگاه آزاد، خانم شاه منصوری رئیس دانشکده ارتباطات، خانم مجیدی رئیس دانشکده بین‌الملل و جمعی دیگر از اساتید به ارائه پیشنهاد‌ها و نقطه نظرات خود در خصوص مسائل مختلف پرداختند.

مطرح شدن ترسیم سند نقشه راه برای دانشکده و هماهنگ نبودن ضوابط خلق اثر هنری با معیارهای دانشگاه آزاد، احیای هنرهای سنتی و احترام به هنرمندان و فراهم کردن فرصت ارائه و تبلیغ آثار هنری آن‌ها از هر تریبون رسانه‌ای به مخاطب، رفع نواقص و قوانین مدون نشده در حوزه رسانه که به جرائم رسانه‌ای منجر شده، تعیین تکلیف رسانه در حوزه مدرنیته و دنیای تکنولوژی و ارتباط آن با شبکه‌های اجتماعی، فراهم شدن فرصتی برای استفاده کاربردی و عملیاتی از  تحقیقات و دستاوردهای اساتید و پژوهشگران و پایان‌نامه‌های دانشجوهای مقاطع دکتری، تعیین سازوکاری درست از رشته‌های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی و ارتباط آن با گفتمان اسلامی، مخالفت با ادغام دانشکده هنر و رسانه و ایجاد دانشکده‌ای با این عنوان، راه‌اندازی  پلاتو برای دانشجویان سینما در دانشگاه علوم تحقیقات از جمله موارد مورد بحث در این نشست بود که توسط اساتید و اعضای هیئت‌علمی با رئیس و معاون علوم انسانی دانشگاه آزاد مطرح شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رقابت ۱۷ هزار دانش آموز قمی برای ورود به دانشگاه
  • آزمون کنکور سراسری فردا در گیلان
  • فراهم شدن امکان تغییر رشته تحصیلی دانش آموزان
  • 10 سریال گانگستری تماشایی که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند(+عکس)
  • درخشش معلم و دانش آموزان گناوه ای در جشنواره سفیران سلامت
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • رسمی: یک بازیکن دیگر از تیم ملی والیبال انصراف داد
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه آزاد چه گفتند؟
  • ما نخبه نیستیم، عدالت آموزشی در اغماست! / سهم ثروت برای قبولی در رشته‌های پرطرفدار چقدر است؟ +فیلم