Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌ها > سمنان - مسئول ثبت و تعیین حریم آثار تاریخی و فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: چشمه آب معدنی تلخاب لاسجرد در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسید

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین سمنان، «هانی رستگاران» امروز و در گفت و گویی افزود: در جلسه شورای ثبت میراث طبیعی کشور، چشمه آب معدنی تلخاب لاسجرد واقع در شهرستان سرخه به عنوان یک اثر ارزشمند و دارای قابلیت ثبت در فهرست میراث طبیعی کشور شناخته شد


وی گفت: با ثبت این اثر، تعداد آثار طبیعی استان سمنان که در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده است به 9 اثر افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رستگاران افزود: پیش از این آثار طبیعی شامل درخت كهنسال چنار سوخته صح، درخت گردوي كهنسال تويه و درخت ارس كهنسال ديباج در دامغان، غار افتر در سرخه، جنگل ابر در شاهرود، درخت چنار كهنسال امامزاده يحيي(ع)، درخت چنار دوقلوي چاشم و درخت گردوي كهنسال كمان رستم در مهديشهر به عنوان آثار طبیعی استان سمنان در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده بود.
وی از چشمه معدنی تلخاب لاسجرد به عنوان یکی از منحصر به فرد ترین چشمه های طبیعی کشور یاد کرد و افزود: در فصل تابستان آب این چشمه سرد و در زمستان، گرم است.

وی یکی از ویژگی­های بارز این چشمه را ظرفیت بالای آن در گردشگری حوزه سلامت عنوان کرد و افزود: آب این چشمه به دلیل وجود گوگرد فراوان، خاصیت درمانی بالایی دارد و بیماری­هایی نظیر واریس ،کهیر و ... را درمان می کند.

مسئول ثبت و تعیین حریم آثار فرهنگی و تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: میانگین دبی آب در این چشمه 83متر بر ثانیه است،پوشش گیاهی اطراف این چشمه را درختچه­های گز احاطه کرده و محل زندگی بسیاری از گونه های جانوری نظیر مرغابی و مرغ لجن خوار است.

وی افزود: در جلسه شورای ثبت میراث طبیعی کشور، موضوع ثبت درخت چنار ارمیان میامی نیز بررسی شد و ثبت این اثر منوط به بازدید اعضای کمیته ثبت میراث طبیعی کشور شد.

چشمه تلخاب لاسجرد دارای دو چشمه است و این چشمه در فاصله شش کیلومتری روستای لاسجرد در شهرستان سرخه واقع شده است.

استان سمنان داراي بيش از یک هزار و 147 اثر تاريخي شناسايي شده است و تا كنون بیش از 800 اثر تاريخي، طبيعي و معنوي اين استان به ثبت ملي رسيده است.

 

46

کلید واژه‌ها : سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - میراث فرهنگی -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۱۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور تصویب نامه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ هیأت وزیران در خصوص آیین نامه طبیعت‌گردی که در ۱۲ ماده تنظیم شده را به وزارت‌خانه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جهاد کشاورزی، کشور و صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ کرد.

بر اساس این آیین نامه «پارک‌های طبیعی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و مناطق حفاظت شده (اراضی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست)»، «اراضی جنگلی، مراتع، بیابان ها، کویر‌ها و ... (مناطق تحت مدیریت سازمان منابع طبیعی)»، «زمین‌بوستان‌ها (ژئوپارک‌ها) (اراضی تحت نظارت سازمان زمین شناسی)» و «محدوده‌های میراث طبیعی ملی و محدود‌های تاریخی - طبیعی (اراضی تحت نظارت وزارت میراث فرهنگی)» مناطق مجاز برای طبیعت گردی محسوب می‌شوند.

کارگروه‌های ملی و استانی طبیعت گردی به ریاست نماینده وزارت میراث و با حضور نماینده سازمان حفاظت محیط زیست (معاونت محیط زیست طبیعی)، نماینده وزارت جهاد کشاورزی (رئیس سازمان منابع طبیعی)، نماینده وزارت صمت (رئیس سازمان زمین شناسی)، کارشناس طبیعت گردی، دستیار وزیر گردشگری در امور مردمی سازی و نماینده دستگاه‌های ذی ربط حسب موضوع مورد بررسی در کارگروه تشکیل می‌شود.

این کارگروه دستورالعمل بیراهه نوردی (آفرود سواری) در عرصه‌های طبیعی و نیز تهیه پیوست‌های فرهنگی برای ساماندهی تور‌های طبیعت گردی را تدوین می‌کند.

مسئولیت صدور مجوز فعالیت‌های طبیعت گردی به مؤسسات گردشگری به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری واگذار شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • آیین‌نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • دستگیری یکی از عاملان قطع ۷۰ اصله درخت جنگلی در بهشهر
  • دستگیری یکی از عوامل قطع ۷۰ اصله درخت در بهشهر
  • بازداشت یکی از عاملان قطع ۷۰ اصله درخت جنگلی در بهشهر
  • «اخلاقی» سرپرست میراث فرهنگی استان سمنان شد
  • ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار چیست؟
  • جدال بر سر صنوبرها؛ ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار