Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@19:15:19 GMT

شاپورخواست کجا رفت! / نمادسازی یا نمادسوزی؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۹۱۸۸۷

شاپورخواست کجا رفت! / نمادسازی یا نمادسوزی؟

پایگاه خبری سیمره در مطلبی با عنوان شاپورخواست کجا رفت! / نمادسازی یا نمادسوزی؟ نوشت: در دنیای مدرن امروز، استفاده از المان‌ها و نمادهای بومی و تاریخی هر مملکتی، برای زیباسازی و جذب گردشگر جایگاهی ویژه دارد.

در ادامه این مطلب آمده است: حتی دربعضی مناطق با وجود کمبود نمادهای تاریخی دست به نمادسازی و شاخص کردن مباحث فرهنگ بومی زده، تبلیغات را روی شناساندن فرهنگشان به گردشگران و درنتیجه رونق صنعت توریسم متمرکز می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ولی ظاهرا این‌جا همه چیز برعکس و بی‌ قاعده و قانون است، نمادسازی هیچ، بلکه نمادسوزی می‌کنند.
ارگان‌های متولی فرهنگ کار اقتصادی می‌کنند، و نهادهای به اصطلاح مردمی کاملا در اختیار سیاسیون و دلالان پاچه‌خوار رجال شده‌اند.
شورای شهر که مجموعه‌ای غیرسیاسی و مثلا مردمی تعریف شده است، از همان انتخاب افراد به‌طور صد در صد گوش به دست سیاسیون شهر بوده و با انتصاب افراد مستقرکردن نفرات خود (هرچند کاملا بی تخصص) نبض و اختیار این مجموعه را در اختیار گرفته و دعواها و حال‌گیری‌های جناحی و شخصی را اساس و هدفشان قرارداده اند.
شورای شهری که حتی یک نفر آشنا به شهر و مسائل شهری در بین شان نیست این روزها برای مبلمان شهرمان نیز تصمیماتی بسیار نازیبا اتخاذ نموده و خود را شیرین‌تر از قبل در اذهان عروسک‌ گردانان و البته ذهن مردم شهر نموده‌اند.
از نام‌گذاری کوچه‌ها و خیابان‌ها شروع شد و به تغیر خود میادین و معابر کشید.
درتازه ‌ترین اقدام زیباشناختی و فرهنگی این شورا که اتفاقا با ریاست خبرسازترین چهره انتخابات شورا مصادف شده حذف نماد زیبای شاپورخواست اتفاقی بسیار دردناک برای شهر خرم‌آباد شده، و از آن بدتر که این تندیس هنری که هزینه زیادی جهت ساخت آن روی دست شهرداری گذاشت، سرنوشتی غم‌انگیز پیدا کرد.
سوال و اعتراض مردم جدای از برداشتن تندیس و تغیر نام میدان به علت این‌کار است، که اول؛ اگر نام شاپورخواست مناسبت با ارگان حاضر در مکان نداشت چرا روز اول این قضیه را درنظر نگرفته‌اند؟
دوم: مگر همان خیابان مجاور نیروی انتظامی و منتهی به میدان شاپورخواست، به اسم خیابان پلیس نام‌گذاری نشده؟
سوم؛ مگر میدان مجاور شاپورخواست را که قبلا به میدان شهربانی معروف بوده، پلیس نام ننهادند؟
دست کم 2میدان را جابه‌جا می‌کردند تا هم در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود و هم نماد فرهنگی و این کار هنری ازبین نرود.
با سوال از مسئولان و افراد حاضر در شورا نکاتی عجیب آشکار شده که بیش‌تر به طنز می‌ماند،
اول این‌که مسئولیت را به گردن یک‌دیگر انداخته و درنهایت منتهی به ریس جدید شورا می‌شود.
دوم این‌که شهرداری که متولی این امور است خود را بی‌تقصیر و بی‌خبر دانسته و قضیه را به گردن فرمانداری! انداخته و اعلام کرده که ما مقاومت کردیم و فرمانداری و شورای شهر این‌کار را انجام داده‌اند!!
روابط عمومی شهرداری هم که حوصله دردسر ندارد.
سوال؟
آیاشورای شهرمرتبط با شهرداری است یا مطیع فرمانداری؟
آیا تصمیم‌گیری درباره‌ی زیباسازی، نام‌گذاری و تغیر نام میادین و معابر شهر کار و وظیفه شهرداریست یا فرمانداری؟
این‌جاست که شهرمان را بی‌هویتی و ضعف فرهنگی گرفته و هیچ‌کس جوابگو نیست،
به راستی پشت پرده‌ی این قضایا کیست؟ چرا هویت لرها و درخشندگی تاریخ این قوم اصیل ایرانی این‌قدر خطرناک است؟
چه کسانی از یروز هویت فرهنگی اقوام آسیب می‌بینند؟
از حذف نمادها و تحقیر دراز مدت این تاریخ چندهزارساله چه سودی نصیب چه کسی می‌شود؟
و این داستان هنوز ادامه خواهد داشت، و حذف نماد ایشتار الشتر و تندیس مفرغ‌های نورآباد و اینک جام شاپورخواست و فردا سوار کاسی و بالاخره قلعه‌ی فلک‌لافلاک و در آخر کلمه لُر...
منبع: پایگاه خبری سیمره
3210/6060

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ديگر رسانه شهرداري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۱۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شورا‌های شهر

کی‌یر استارمر امروز جمعه در جمع خبرنگاران و حامیان حزب کارگر گفت: «ما خواهان برگزاری انتخابات سراسری هستیم. می‌خواهیم در انتخابات پیروز شویم و کشور را در مسیر پیشرفت قرار دهیم».

او در حالی این مطلب را بیان کرد که بر اساس آخرین نتایج آراء در ۳۵ شورای شهر از ۱۰۷ حوزه، حزب کارگر موفق به کسب ۳۱۹ کرسی شده است که ۵۲ کرسی نسبت به انتخابات دور قبل افزایش نشان می‌دهد.

این درحالیست که حزب حاکم محافظه‌کار با از دست دادن ۱۲۲ کرسی، ۱۱۷ کرسی تصاحب کرده و در مسیر یک شکست سنگین قرار دارد.

از طرفی احزاب کوچکتر لیبرال دمکرات و حزب سبز نیز به ترتیب با کسب ۱۸ و ۱۳ کرسی اضافی، موفق به تصاحب ۱۱۴ و ۲۱ کرسی شده‌ و تا زمان انتشار این خبر، پیروزی قابل توجهی را رقم‌ زده‌اند.

کارشناسان معتقدند که اگر انتخابات سراسری برگزار شود، حزب محافظه‌کار شکست سنگینی را تجربه خواهد کرد.

پروفسور مایکل تراشر انتخابات پژوه برجسته انگلیسی می‌گوید که تحلیل نتیجه انتخابات شوراها پیچیده اما آنچه بدیهی به نظر می‌رسد این است که محبوبیت حزب محافظه‌کار از سال ۲۰۲۱ سقوط و در مقابل حزب کارگر اعتبار چشم‌گیری را کسب کرده است.

او گفت: «این خبر بسیار بدی برای محافظه‌کاران است زیرا پیروزی آنها در انتخابات سال ۲۰۱۹ به لطف جلب حمایت مردمی بود که در همه‌پرسی سال ۲۰۱۶ به برگزیت رای دادند. اما آراء دیشب نشان می‌دهد در مناطق حامی برگزیت، رأی محافظه‌کاران حدود ۱۸ درصد کاهش یافته است».

این تحلیل‌گر انگلیسی شرایط را مشابه سال ۱۹۹۸ تشبیه کرد که محبوبیت محافظه‌کاران به رهبری جان میجر در حدی سقوط کرد که حزب کارگر به رهبری تونی بلر موفق شد با کسب ۴۱۸ کرسی در انتخابات سراسری یک رکورد تاریخی ثبت کند.

وی بیان داشت: «اگر آرای محافظه‌کاران در انتخابات سراسری آتی تا این حد کم باشد، همین سرنوشت در انتظار آن‌ها خواهد بود».

رهبر حزب کارگر انگلیس می‌گوید که دولت ریشی سوناک پشتوانه عمومی خود را از دست داده و باید انتخابات سراسری برگزار شود. او در پی تصاحب کرسی حوزه انتخابیه بلکپول توسط یکی از نمایندگان حزب کارگر گفت: «انتخابات میان‌دوره‌ای در این حوزه، پیام مستقیم به نخست وزیر است. مردم این منطقه از وضع آشفته و سیاست‌های شکست خورده دولت به ستوه آمده و خواهان تغییر هستند».

استارمر اضافه کرد که مردم بلک‌پول نماینده تمام مردمی هستند که خواهان برگزاری انتخابات و روی کار آمدن دولت حزب کارگر هستند.

مردم انگلیس دیروز برای تعیین نمایندگان ۱۰۷ شورای شهر، شهردار لندن، کمیسرهای ۳۷ پاسگاه پلیس و جانشین نماینده مستعفی منطقه بلک‌پول پای صندوق‌های رای رفتند. شمارش آراء هنوز به پایان نرسیده اما نتایج اولیه نشانگر پیروزی چشم‌گیر حزب کارگر است.

این درحالیست که مردم انگلیس باید ظرف چند ماه دیگر برای تعیین دولت جدید در انتخابات سراسری شرکت کنند. انتخابات سراسری در انگلیس هر پنج سال برگزار می‌شود.

زمان برگزاری این رویداد، طبق یک سنت دیرینه، در فصل بهار یا پائیز است. انتخابات باید طبق قانون حداکثر تا پیش از ۲۸ ژانویه ۲۰۲۵ (۹ بهمن) برگزار شود اما نخست وزیر انگلیس هنوز تاریخ آن را اعلام نکرده است.

حزب محافظه‌کار از سال ۲۰۱۰ میلادی سکان دولت را در دست داشته و محبوبیت آن طبق بیشتر نظرسنجی‌ها به پائین‌ترین سطح در ۴۶ سال گذشته رسیده است.

سوناک با اذعان به این مساله، وضع موجود را ناشی از تبعات همه‌گیری کرونا و جنگ در اوکراین دانسته و ادعا می‌کند که مردم این کشور طی سال‌های اخیر دوران سختی را سپری کرده‌اند.

او با بیان این ادعا که اوضاع اقتصادی کشور از ابتدای امسال (۲۰۲۴) مسیر بهبودی را طی می‌کند از مردم انگلیس خواسته است که برای پنج سال دیگر به حزب او اعتماد کنند.

این درحالیست که محافظه‌کاران با ۲۰ درصد اختلاف در بیشتر نظرسنجی‌ها هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارند. آخرین نظرسنجی صورت گرفته توسط شبکه خبری اسکای نشان می‌دهد اگر فردا انتخابات سراسری برگزار شود ۴۳.۶ درصد مردم به حزب کارگر به رهبری «کی‌یر استارمر» و ۲۳.۲ درصد به حزب محافظه‌کار رای خواهند داد.

تحقیقات نشریه گاردین هم حاکیست که حزب کارگر می‌تواند ۴۵۸ کرسی پارلمان را کسب و یک رکورد تاریخی در صحنه سیاسی انگلیس ثبت کند.

در مقابل حزب حاکم محافظه‌کار با خطر حذف شدن در بیشتر حوزه‌های انتخابیه مواجه است و پیش‌بینی می‌شود که تنها ۹۰ کرسی در انتخابات کسب کند.

این روزها زمزمه برگزاری انتخابات سراسری در ماه جولای، یعنی پیش از تعطیلات تابستانی پارلمان سر زبان‌ها افتاده است. سوناک هم این ایده را نه تائید و نه رد نکرده است.

نخست وزیر انگلیس یکشنبه گذشته در گفت‌ وگوی تلویزیونی اعلام کرد که انتخابات زمانی برگزار می‌شود که گزینه‌ها برای مردم روشن باشد. او از پاسخ به پرسش مجری شبکه خبری اسکای درباره احتمال برگزاری انتخابات در ماه جولای، طفره رفت و گفت: «نگاه کنید، وقتی نوبت به یک انتخابات عمومی می‌رسد، من چندین بار در مورد آن صحبت کرده‌ام و چیزی بیشتر از آنچه گفته‌ام، نمی‌گویم».

زمانی که مجری درباره این پرسش پافشاری کرد، وی پاسخ داد: «شما می‌توانید از سخنان من هر نتیجه‌ای را بگیرید اما من تکرار می‌کنم، انتخابات سراسری هنگامی خواهد بود که گزینه‌ها برای مردم روشن باشد».

به هر روی مردم انگلیس ظرف ماه‌های آینده پای صندوق‌های رای خواهند رفت تا درباره سرنوشت سیاسی این کشور تصمیم‌گیری کنند و طبق بیشتر نظرسنجی‌ها حزب حاکم محافظه‌کار روزهای پایانی خود را در قدرت سپری می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • در نود و یکمین جلسه شورای شهر ساری چه گذشت؟
  • جنجال قرارداد میلیارد دلاری زاکانی با چینی‌ها در شورا
  • دخل و خرج شهرداری تهران زیر ذره بین شورا
  • ریاست دور‌ه‌ای مجارستان بر اتحادیه اروپا چالشی برای بروکسل
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • شورا‌ها نماد تجلی خرد جمعی هستند
  • شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شورا‌های شهر
  • شهرداری قزوین نگاه سلیقه‌ای نداشته باشد
  • قانون شورا‌ها باید اصلاح شود
  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری از اساسی‌ترین طرح‌ها در شورا‌هاست