Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@06:22:29 GMT

بسیاری از مدیران اعتقادی به توانمندی داخلی ندارند

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۹۲۶۶۷

بسیاری از مدیران اعتقادی به توانمندی داخلی ندارند

رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه بسیاری از مدیران اعتقاد به توانمندی داخلی ندارند، تاکید کرد: فناوری به ابزار اصلی رقابت تبدیل شده است و برای همین است که از این ابزار برای تحریم ما طی سال های گذشته و حال استفاده می کنند.

دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: توسعه فرهنگی، توسعه علمی و فناوری و کاربردی کردن علم و فناوری و توسعه آموزش در سطوح مختلف به ویژه آموزش های مهارتی اساس و توسعه دانش بنیان هر کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی  افزود: هر کشوری که بخواهد اقتصادش، یک اقتصاد دانش بنیان متکی بر توان ملی خود باشد و بتواند در این دنیا برای خود جایگاه پیدا کند و رقابت کند و مردم از آن راضی باشند همراه با عدالت و اخلاق باید به این سه عنصر توجه ویژه به صورت پیوسته داشته باشد.

 

طیبی خاطرنشان کرد: امروز در اقتصادهای دنیا که به عنوان اقتصاد دانش بنیان مطرح است، علم و فناوری و ارزش افزوده ای که توسعه فناورانه در قیمت تمام شده محصولات و خدمات می گذارد، نسبت به مواد اولیه به قدری زیاد است که دیگر مواد اولیه آن ارزش خود را در قیمت نهایی محصول از دست داده اند و این فناوری است که ارزش و قیمت نهایی یک محصول و خدمات را تعیین می کند.

 

علم و فناوری به ابزار رقابت در دنیا تبدیل شده اند

وی با بیان اینکه امروز، علم و فناوری به ابزار رقابت در دنیا تبدیل شده اند، گفت: اگر کشوری بخواهد در اقتصاد دنیا حضور فعال داشته باشد و پیشرفته باشد باید توجه ویژه به توسعه فناوری، علم و آموزش داشته باشد بنابراین مجموعه ای نظیر جهاد دانشگاهی همیشه مورد نیاز است چراکه به مقوله فرهنگ نگاه کاربردی دارد و توجه ویژه ای به آموزش های مهارتی و آموزش یا دانشگاه های نسل سوم دارد.

 

طیبی ادامه داد: دانشگاه آموزش عالی که ایجاد می کنیم، اصرار داریم تا اینها در تعامل با حوزه های پژوهشی و فناورانه دوره های کارشناسی ارشد و دکترا را برگزار کنند و به طور طبیعی با توجه به موفقیت هایی که در حوزه علمی و فناوری داریم، فارغ التحصیل کارآفرین و کارا در جامعه می شوند.

 

نمونه های مشابه خارجی جهاد دانشگاهی

وی با اشاره به نمونه های مشابه خارجی جهاد دانشگاهی گفت: در آلمان مجموعه ای مثل فرانهوفر وجود دارد که به اذعان خود بالای 95 درصد شبیه جهاد دانشگاهی هستند و ما هم تایید می کنیم شبیه آنها هستیم اما به مسائل فرهنگی و ارزش های فرهنگی کشور توجه ویژه ای داریم.

 

رییس جهاد دانشگاهی ادامه داد: همچنین مجموعه ای به نام انجمن ماکس پلانک که در حوزه های علوم کاربردی و پایه و پزشکی که نظیر پژوهشگاه رویان و پژوهشگاه ابن سینا هستند و کارهای خوبی در حوزه توسعه مرزهای علمی کشور انجام می دهند.

 

طیبی تاکید کرد: از زمان آغاز به کار جهاد دانشگاهی تلاش کرده ایم که الگوسازی کنیم تا کشور استعداد توسعه فرهنگی و ساختارسازی های مناسب فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: کشور ما استعداد انجام کارهای بزرگ علمی را دارد و می تواند علم خود را به فن تبدیل کند و فن خود را به خدمات و محصول تبدیل نماید و آنها را در حوزه های مختلف پزشکی، فنی مهندسی، کشاورزی، علوم پایه، علوم انسانی و اجتماعی و هنر در سطح جامعه کاربردی کند.

 

اقتصاد ما می تواند یک اقتصاد متکی بر علم و فناوری و توان ملی

طیبی تصریح کرد: اقتصاد ما می تواند یک اقتصاد متکی بر علم و فناوری و توان ملی باشد بنابراین اگر کشور علاقه مند به این است که اقتصاد دانش بنیان داشته باشد، آینده جهاد دانشگاهی را کاملا روشن می بینیم.

 

وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی همواره مورد توجه و استقبال بوده است و عدم رضایت خود را از عدم استفاده از توانمندی های جهاد دانشگاهی اعلام می کنیم. در کارهای خود در همه زمینه ها موفق بوده است و کارهای خوبی انجام داده است.

 

کشور برای پیشرفت دانش بنیان تصمیم واقعی نگرفته

طیبی با بیان اینکه کشور به صورت واقعی هنوز تصمیم نگرفته است که یک پیشرفت دانش بنیان داشته باشد و بیشتر ما درباره آن حرف می زنیم، گفت: شاید بخشی هم به دلیل حجم بالای اختلافات غیرضروری در کشور است باعث می شود کشور همیشه دچار یک تنش باشد.

 

رییس جهاد دانشگاهی افزود: سیاسیون کشور که اداره نهادهای مختلف کشور را در اختیار دارند، نتوانند عمدتا روی مسائل علمی که پیشرفت دانش بنیان کشور را پیش رو دارد، تمرکز کنند و الزامات پیشرفت دانش بنیان را فراهم کنند و براساس آن برنامه ریزی های درازمدت انجام دهند.

 

 عمده مشکلات را داخلی می بینم/ اختلافات سیاسی ریشه یابی شود

طیبی با بیان اینکه عمده مشکلات را داخلی می بینم و ناشی از اختلافات سیاسی است و این اختلافات سیاسی باید ریشه یابی شود، تاکید کرد: این اختلافات سیاسی باعث می شود که نتوانیم از بسیاری از نیروهای خودباور و کارآمد استفاده کنیم چراکه مبنای انتخاب نیروها عمدتا سیاسی می شود درحالیکه برای پیشرفت و توسعه دانش بنیان کشور به نیروهای سیاسی نیاز نداریم بلکه به نیروهای مومن، انقلابی، خودباور و متخصص و علمی نیاز داریم.

 

بسیاری از مدیران اعتقادی به توانمندی داخلی ندارند

وی با بیان اینکه بسیاری از مدیران اعتقاد به توانمندی داخلی ندارند، تاکید کرد: فناوری به ابزار اصلی رقابت تبدیل شده است و برای همین است که از این ابزار برای تحریم ما طی سال های گذشته و حال استفاده می کنند.

 

طیبی ادامه داد: در این شرایط، گروه های سیاسی به اپوزیسون هم تبدیل می شوند و شروع به فرسوده کردن هم می کنند و دولت ها همیشه از طرف سیاسیون و افکار عمومی تحت فشار هستند؛ این درحالی است که باید هرچه زودتر باید یکسری عقب ماندگی ها را جبران کنند و در این میان پول آسان نفت را هم که داشته باشیم بهترین راه این است که خرید خارجی انجام دهیم و فناوری را از خارج کشور تهیه کنیم و بگوییم کار انجام داده ایم، درحالیکه این اقدامات ضرر زدن به فعالیت در زمینه اقتصاد دانش بنیان کشور است.

 

رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در کشور اگر رانتی داده می شود آن رانت را به تولید نداده ایم، تاکید کرد: رانت را به صادرات مواد خام کشور و واردات تجهیزات ساخته شده از خارج داده ایم که در هر دو صورت داریم به اقتصاد کشور آسیب می زنیم.

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خشکسالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری شبستان بحران آب مساجد مجلس آمریکا مذاکره با آمریکا دریای خزر اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۲۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»

ایسنا/کرمانشاه رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با تاکید بر لزوم احداث شهرک فناوری در استان، گفت: برای کلنگ زنی این پروژه در سال جاری حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

‌سیامک آزادی در گفت وگو با ایسنا، از «شهرک فناوری» به عنوان مهمترین زیرساخت برای تحقق اقتصاد دانش بنیان و تحقق سهم ۲۰ درصدی دانش بنیان ها در رشد اقتصادی استان یاد کرد و افزود: واقعیت این است که بدون تامین زیرساخت، امکان بهره وری کامل از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور وجود ندارد، بنابراین مهمترین گام در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان، تامین زیرساخت‌ها در این حوزه است.

وی با اشاره به حمایت پارک علم و فناوری استان از بیش از ۳۳۰ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد این شرکت ها به مرحله تولید صنعتی و نیمه صنعتی رسیده اند و برای اینکه بتوانند محصولات خود را روانه بازار کنند، به فضای کار تولیدی نیاز دارند.

آزادی گفت: با توجه به وجود بزرگترین برج فناوری کشور در استان کرمانشاه، در حال حاضر فضای اداری برای فعالیت بیش از ۱۱۰ شرکت دانش بنیان و فناور در این برج فراهم شده و حالا نیاز است برای تکمیل فعالیت این شرکت‌ها، ایجاد فضاهای کارگاهی و صنعتی را داشته باشیم و در همین راستا احداث شهرک فناوری در استان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی با اشاره به تامین زمین ۱۲۰ هکتاری برای راه اندازی این شهرک گفت: این زمین در محدوده چشمه سفید واقع شده و متعلق به سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه است که برای راه‌اندازی این شهرک در نظر گرفته شده است.

آزادی با اشاره به اعتبار مورد نیاز دو هزار میلیارد تومانی برای راه اندازی این شهرک گفت: بخش عمده این اعتبار در قالب تسهیلات در اختیار شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیان قرار می گیرد و شرکت ها کار ساخت و ساز واحدها را انجام می دهند، اما در گام اول برای استقرار اولیه شرکت‌ها نیازمند تامین زیرساخت ها در این شهرک هستیم.

وی هزینه تامین زیرساخت های این شهرک را حدود ۹۰۰ میلیارد تومان برآورد و تصریح کرد: درگام اول و برای راه اندازی فاز اول حداقل به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

آزادی با اشاره به وعده رییس جمهور در حاشیه سفر هیات دولت به استان و بازدید از فعالیت شرکت‌های دانش بنیان استان گفت: در این سفر ایشان قول مساعد برای تامین اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای راه اندازی زیرساخت های این شهرک را دادند که همچنان پیگیر تحقق آن هستیم و امیدواریم به همت مسئولین استان بزودی محقق شود.

وی افزود: در صورت تامین اعتبار و اخذ مجوزها، امیدواریم بتوانیم تا پایان سال کلنگِ شهرک فناوری کرمانشاه را زمین بزنیم.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه همچنین با تاکید بر لزوم طرح پروژه احداث «شهرک فناوری» کرمانشاه در دور دوم سفر هیات دولت به استان گفت: بی شک یکی از پروژه های مهم و حیاتی برای استان، شهرک فناوری است، چرا که راه اندازی آن امکان بالفعل سازی ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور استان را فراهم می کند و زمینه ساز رشد اقتصادی استان خواهد شد.

وی تاکید کرد: نقش آفرینی ویژه دانش بنیان ها در رشد اقتصادی استان، بدون داشتن شهرک فناوری و فضایی برای تولید امکان پذیر نیست، بنابراین راه اندازی این شهرک باید در اولویت استان قرار گیرد.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه راه اندازی این شهرک را زمینه ساز توسعه فعالیت دانش بنیان ها عنوان و تصریح کرد: اجرای این پروژه مصداق بارز تحقق شعار سال است، چرا که دانش بنیان ها گروهِ ویژه ای از مردم هستند که نقش بسیار اثرگذاری در جهش تولید در کشور دارند.

وی افزود: توسعه دانش بنیان ها جدای از نقشی که در جهش تولید دارند، از جهات دیگری هم بسیار ارزشمند است که از مهمترین آنها اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است که بالاترین نرخ بیکاری کشور به آنها اختصاص دارد.

وی افزود: همچنین رشد و توسعه دانش بنیان زمینه ساز تولید محصولاتی با فناوری بالا خواهد شد و با تولید آنها تا حد زیادی از خروج ارز از کشور جلوگیری می شود. از طرفی با توسعه دانش بنیان ها، زمینه فعالیت و اشتغال نخبگان در کشور فراهم شده و از خروج این سرمایه های انسانی از کشور جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان