Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@09:13:52 GMT

سهم ۳ درصدی شرکت‌های دارویی از ارزش کل بازار سرمایه

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۹۲۸۲۶

سهم ۳ درصدی شرکت‌های دارویی از ارزش کل بازار سرمایه

معاون تحقیق و توسعه سومین شرکت تولیدکننده دارو در کشور گفت: در حال حاضر ۳۰ شرکت دارویی در بازار سهام فعال هستند که در مجموع ۳ درصد کل بازار سرمایه کشور را تشکیل می‌دهند. ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۰ اقتصادی بازار سهام | بورس نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا باقری‌نژاد در جریان بازدید اعضای انجمن خبرنگاران و نویسندگان بازار سرمایه از شهرک صنعتی دارویی برکت با اشاره به این که کل ارزش بازار دارویی دنیا در سال 2017 میلادی 1200 میلیارد تومان است گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها این آمار در سالجاری با رشد 7 درصدی به رقم 1400 میلیارد دلار خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: صنعت دارو بر اساس حوزه‌های مختلف درمانی 15 حوزه را شامل می‌شود که در میان این حوزه‌ها بیشترین رشد در حوزه داروهای ضدسرطانی و سیستم ایمنی با رشد 2 برابری اتفاق افتاده است.

باقری‌نژاد با بیان این که داروها از نظر ساختار مولکولی به سه دسته تقسیم می‌شوند گفت: یکی از این دسته‌ها ساختار شیمیایی می‌باشد که کوچک هستد. ساختار دیگر نیز بایالوژیک یا همان فرآورده‌هایی هستند که از ارگانیک زنده تشکیل می‌شوند و نمونه آن را می‌توان داروی انسولین برشمرد.

وی در خصوص دسته سوم نیز اظهار داشت: این نوع ساختار جدیدترین ساختار مولکولی داروها در دنیا است که در چند سال اخیر مورد استفاده قرار گرفته است و در درمان‌های پیشرفته کاربرد دارد که نمونه بارز آن، سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده است.

معاون تحقیق و توسعه و توسعه کسب‌وکار گروه دارویی برکت در ادامه با اشاره به این که شرکت‌های دارویی در دنیا با اقبال خوبی از سوی سهامداران مواجه هستند گفت: در ایران نیز کل بازار دارویی حدود 20 هزار میلیارد تومان است که رشد سالانه آن بالغ بر 25 درصد برآورد می‌شود که بخشی از این رشد به واسطه تورمی است که در اقتصاد کشور شاهد آن هستیم.

وی همچنین در خصوص شرکت‌های فعال در صنعت داروی کشور اظهار داشت: در حال حاضر 140 شرکت تولیدی، 200 شرکت بازرگانی و 50 شرکت توزیع در این صنعت مشغول فعالیت هستند.

باقری‌نژاد افزود: در حالی سرانه مصرف دارو در ایران 50 دلار است که این سرانه در جهان 180 دلار می‌باشد و این موضوع نشان از این دارد که قیمت دارو در ایران از متوسط جهانی پایین‌تر است و این آمار بیان‌گر این مطلب نیست که ایرانی‌ها از سرانه جهانی، کمتر دارو مصرف می‌کنند.

وی با بیان این که در حال حاضر 98 درصد از داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود گفت: با وجود این 2 درصد دارویی که از خارج وارد کشور می‌شود ارزشی بین 30 تا 40 درصد بازار را در دست دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: خوشبختانه ایران در حوزه سلول‌های بنیادی جزو 10 کشور برتر دنیا در این خصوص است  که این موضوع به عنوان یکی از صنایع پیشرفته‌ای که کشور در آن فعال است مطرح می‌باشد.

وی همچنین در خصوص شرکت‌های دارویی حاضر در بازار سرمایه اظهار داشت: در حال حاضر 30 شرکت دارویی در بازار سهام فعال هستند که در مجموع 3 درصد کل بازار سرمایه کشور را تشکیل می‌دهند.

باقری‌نژاد با بیان این موضوع که صنعت دارو و گردشگری از جمله صنایعی هستند که بر اساس پیش‌بینی‌ها تا سال 2035 بالاترین میزان رشد سالانه را برای سرمایه گذاری خواهند داشت، در خصوص تهدیدهای صنعت دارو در کشور گفت: مواردی از جمله تحریم‌ها، نوسان نرخ ارز، رکود اقتصادی، قوانین ناقص و نیز مشکلات مربوط به تامین مالی از جمله این موارد هستند. ضمن این که مواردی چون توسعه سیستم بیمه درمانی در کشور، بهبود رابط سیاسی و بین‌المللی، وجود زنجیره عرضه مناسب در کشور، سرمایه انسانی متخصص و نیز تمرکز دولت بر طرح تحول اقتصادی نیز از جمله فرصت‌های این صنعت در کشور هستند.

وی همچنین از بازار بزرگ داخلی و خارجی، تولیدات داخلی ارزان قیمت، وجود زیرساخت‌های اولیه مناسب و پوشش گسترده بهداشت و درمان به عنوان نقاط قوت و نیز از سرانه بهداشت و درمان پایین، تمرکز بر تولید دارو با تکنولوژی قدیمی، وارداتی بودن مواد اولیه مورد نیاز این صنعت، ضعف در جذب سرمایه‌گذاری خارجی و دخالت دولت در قیمتگذاری به عنوان نقاط ضعف صنعت دارو در کشور یاد کرد.

معاون تحقیق و توسعه کسب‌وکار گروه دارویی برکت در ادامه یا تاکید بر جذابیت‌های موجود در صنعت دارو در ایران و جهان گفت: بر این اساس به تازگی یک شرکت دانمارکی با سرمایه‌گذاری بالغ بر 70 میلیون یورو در شهرک دارویی برکت سرمایه‌گذاری کرده و در حال ساخت خط تولید دارو است.

وی با بیان این که گروه دارویی برکت، 25 شرکت با درصدهای متفاوت سهام را در زیرمجموعه خود دارد اظهار داشت: این شرکتها در تمام زنجیره تامین دارو فعال هستند.

باقری‌نژاد در ادامه با اشاره به عرضه اولیه سهام دارویی برکت در بهمن ماه سال 95 در بازار سرمایه گفت: در حال حاضر 50 درصد سهامداران این شرکت را اشخاص حقیقی تشکیل می دهند. ضمن این که این شرکت با سهم 14 درصدی از بازار تولید دارو، سومین شرکت تولیدکننده دارو در کشور بشماره می‌آید.

انتهای پیام/

R32365/P1012122/S7,84/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۲۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳

اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به ماده ۹ آیین نامه اجرایی بند " پ" ماده "۷۲" قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵ که اجازه داده است به تشخیص پزشک معالج و پذیرش همه مسئولیت‌ها توسط بیمار و پزشک و در صورتیکه اقلام دارویی خارج از فهرست رسمی دارویی کشور تنها راه درمان یک بیمار باشد دارو بصورت موردی یا تک‌نسخه‌ای تامین شود؛ فهرست دارو‌های تک‌نسخه‌ای مورد نیاز بیماران را اعلام و با توجه به سیاست‌های خود همه شرکت‌های فوریتی و وارد کننده برای تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳ دعوت به همکاری کرد.

بنا براین گزارش؛ لازم به ذکر اینکه تعداد اعلام شده دارو‌های مذکورشامل، نیاز پیش‌بینی شده برای یکسال می‌باشد و مفاد کامل مورد نظر آن اداره کل در سایت سازمان غذا و دارو بطور قابل مشاهده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • آینده بورس در چند پرده
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است