Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:26:01 GMT

کمپین‌های مردم ترکیه در حمایت از لیر

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۹۲۸۹۸

کمپین‌های مردم ترکیه در حمایت از لیر

سرزمین عثمانی که در ماه‌های قبل به مرکز استراتژیک نظامی و اتاق عملیات نیروهای آمریکایی برای شکست بشار اسد و اعزام نیروهای معارض به سوریه تبدیل شده بود، امروزه به دشمن اصلی واشنگتن در منطقه تبدیل شده چرا که آنکارا به خواسته آمریکا مبنی بر استرداد کشیش بازداشت شده پاسخ «نه» داده است.

ترکیه اما فقط یک بار به آمریکا «نه» گفت و ارزش پول کشورش با تحریم‌های این کشور نصف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واشنگتن سال‌ها برای پرورش متحد مسلمان خود آنکارا که در تقاطع اروپا و خاورمیانه واقع شده، زمان صرف کرده است؛ کشوری بسیار مهم برای مبارزه آمریکا علیه داعش و جلوگیری از فوران پناهندگان سوری و شبه‌نظامیان خارجی به سمت کشورهای غربی. داشتن همکاری نظامی متراکم به عنوان یک کشور عضو ناتو موجب شد تا آنکارا خدمات زیادی در عرصه نظامی و سیاسی به آمریکا ارائه دهد.

اما آمریکا 10 مردادماه امسال به بهانه ناروا بودن اتهامات وارده به «اندرو برونسون» و لزوم آزادی فوری وی، وزرای دادگستری و کشور ترکیه را تحریم کرد و تنش دیپلماتیک دو طرف کلید خورد؛ روابط دو کشور البته پیش از آن و با راه افتادن زمزمه‌های لزوم نقض توافق دو کشور و عدم فروش مابقی جنگنده‌های اف-35 در راهروهای کنگره، تیره و تار شده بود.

ترکیه که اتهامات وارده را بی‌اساس می‌دانست، به تحریم متقابل وزرای آمریکایی روی آورد و این جا بود که «دونالد ترامپ» رییس‌جمهوری آمریکا به اقدام تنبیهی اقتصادی روی آورد و تعرفه واردات آلومینیوم و فولاد ترکیه را دو برابر کرد. دولت آمریکا علاوه بر افزایش تعرفه تحریم‌های شدیدی را علیه آنکارا وضع کرد؛ به‌گونه‌ای که طی روزهای اخیر ارزش پول ملی این کشور تا حدود یک‌سوم کاهش یافته است. علاوه‌بر این بروز تنش در ازمیر و اقدام متقابل دو کشور در تحریم وزرای کشور و دادگستری همدیگر، نگرانی‌هایی در بازارهای مالی و پولی ترکیه ایجاد کرده است.

با این اقدام آمریکا، «جنگ اقتصادی» شروع شد و با افت ارزش لیر ترکیه، مقامات از مردم استمداد کردند و آ‌نها را به فروش ذخایر خانگی طلا و ارزهای خارجی به بانک‌ها فراخواندند. اخیراً هم ترکیه واردات محصولات الکترونیکی آمریکایی را ممنوع کرد و با انتشار خبر سرمایه‌گذاری 15 میلیارد دلاری قطر در این کشور، روند نزولی ارزش پول ملی ترکیه‌ای‌ها، برعکس شد.

**جایگزینی یوآن چین به جای دلار در ترکیه
تنش‌ها و جنجال‌های لفظی در روابط ترکیه و آمریکا که بر سر موضوعات محکومیت دیرهنگام کاخ سفید در کودتای نافرجام ترکیه واسترداد فتح‌الله گولن و همچنین بحران سوریه و حمایت آمریکا از حزب اتحاد دموکراتیک سوریه و بازداشت «اندرو برانسون» کشیش آمریکایی درترکیه در روزهای اخیر رخ داده بود، موجب شد تا چشم‌انداز روابط آمریکا و ترکیه به تضاد سیاسی بیشتر و جنگ اقتصادی دو طرف پیش رود و بر ساختار کلی روابط دو طرف تأثیر بگذارد. این تنش‌ها تا آنجا پیش رفت که «رجب طیب اردوغان» رییس‌جمهوری ترکیه از جایگزینی « یوآن» چین به جای دلار در مناسبات اقتصادی کشورش خبر دهد.

اما این تنها واکنش آنکارا در این جنگ اقتصادی نبود و از برنامه‌هایی مبنی بر توسعه روابط خود با کشورهای غرب آسیا و نزدیک شدن تعاملات خود با روسیه گزارش داد.

«استیو منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا هم معطل نماند و یک روز پس از ابراز تمایل کاخ سفید به حل و فصل جنگ تجاری با ترکیه، از آماده بودن تحریم‌های جدید برای اعمال علیه آنکارا خبر داد و تهدید کرد که اگر خواسته‌های واشنگتن محقق نشود، این تحریم‌ها اجرایی می‌شوند.

البته «سارا سندرز» سخنگوی کاخ سفید دیروز گفته بود که اگر اندرو برونسون از زندان آزاد شود، تعرفه (تنبیهی) واردات فولاد و آلومینیوم به صورت کامل لغو نمی‌شود اما امکان تعلیق موقت آن میسر است.

**تشکیل کمپین‌های مردمی در حمایت از لیر
افزایش فشارهای آمریکا و ادامه تحریم‌ها برعلیه ترکیه موجب شد تا حمایت‌های مردمی و ایجاد کمپین‌های حمایتی از لیر ترکیه روز به روز بیشتر شود تا آنجا که لبنانی‌ها ، قطری‌ها و پاکستانی‌ها اقدام به چنین کمپین‌هایی در منطقه کردند تا با خرید لیر ترکیه و اوراق قرضه این کشور، اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه تأثیر کمتری بر اقتصاد آنکارا داشته باشد.

دراین کمپین منطقه‌ای بر حمایت از اقتصاد ترکیه و شکل‌گیری انقلاب اقتصادی تأکید شد که رهبران ظالم آمریکایی با راه انداختن جنگ اقتصادی قصد دارند، به مردم این کشورها دشمنی ورزند و همیشه آنها را محتاج و نیازمند به خود نگه دارند.

البته شهروندان ترکیه هم با تبدیل دلارهای خود به لیر و عرضه طلا به بازار موجب شدند تا میزان فشارهای اقتصادی آمریکا بر این کشور کاسته شود چرا که اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه در یک سخنرانی خطاب به مردم ترکیه گفت: کسانی که دلار، یورو و طلا در خانه دارند، آن را به بانک‌ها آورده و به لیر تبدیل کرده و در این مبارزه ملی مشارکت کنند.

مردم ترکیه هم با مشارکت حداکثری خود و فروش ارزهایشان در بازار اجازه ندادند تا لابی‌های بانکی، اقتصاد کلان و تولید و اشتغال این کشور را تحت تأثیر افکار منفی خود قرار دهند.

علاوه بر این تغییرات دیگری هم در عرصه اقتصادی ترکیه صورت گرفت٬ نقدینگی شامل؛ 10میلیارد لیر ترکیه، 6میلیارد دلار و همچنین طلا به ارزش 3میلیارد دلار به سیستم مالی کشور تزریق شد. همچنین وثیقه ارزی مبادلات لیر ترکیه از 7.2 میلیارد به 20میلیارد یورو افزایش یافت.

البته در تدابیر اتخاذ شده ترکیه، بانک‌های این کشور قادر خواهند بود تا از امکانات ذخیره ارزی علاوه‌بر سپرده‌های یک هفته‌ای، در سپرده‌های یک ماهه نیز استفاده کنند. در صورت لزوم، محدودیت
50 میلیارد دلاری که بانک‌ها می‌توانند برای خرید ذخیره ارزهای خارجی استفاده کنند، می‌تواند افزایش یابد و ممکن است شرایط استفاده نیز بهبود یابد.

** واکنش ترکیه براساس قوانین سازمان تجارت جهانی
از سویی دیگر عکس‌العمل‌های سیاسی برخی از مسوولان ترکیه را هم نباید در جنگ اقتصادی دوطرف نادیده گرفت. آنجا که «روحسار پکجان»

وزیر تجارت ترکیه دیروز جمعه اعلام کرد: به تحریم‌های آمریکا بر اساس قوانین سازمان تجارت جهانی واکنش نشان دادیم و به این امر ادامه خواهیم داد.

**آمریکا نمی‌تواند
همچنین «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه اواخر هفته با تکرار انتقادات از سیاست‌های آمریکا در قبال این کشور، گفت که واشنگتن دیگر نمی‌تواند دوست را از دشمن تشخیص بدهد. ما می‌توانیم به سادگی مشکلات با ایالات متحده را حل کنیم اما نه با این طرز تفکر فعلی آ‌نها.

وزیر خارجه ترکیه با تشبیه دولت و رییس‌جمهوری فعلی آمریکا به گاوچران‌های زمان غرب وحشی، افزود: ما که فیلم کابوی‌بازی نمی‌کنیم. ما دو کشور بزرگ هستیم که باید روابط خوبی داشته باشند، البته باید یاد بگیریم که به یکدیگر احترام بگذاریم.

اقتصاد ترکیه در حالی این روزها جنگ اقتصادی خود را از پیش می‌برد که رجب طیب اردوغان توانسته است حمایت سیاسی و مردمی کشورهای قطر، لبنان، پاکستان، چین و روسیه را با خود همراه سازد و نظر این کشورها را در جایگزین کردن واحدهای پولی دیگری به جای دلار به سمت خود معطوف سازد.

آمریکا که نگران افزایش تنش‌های اقتصادی خود با آنکارا و دیگر کشورهای جهان است از اتحاد اقتصادی این کشور با دیگر قدرت‌های اقتصادی جهان ابراز نگرانی و واهمه کرده است. آنکارا می‌تواند با این‌گونه حربه‌ها و مشارکت‌های مردمی که برای مشارکت در اقتصاد داخلی خود به کار گرفته است، پیروز نهایی این جنگ اقتصادی باشد.

منبع: روزنامه صبح نو، 1397.5.27
گروه اطلاع رسانی**2002**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي روزنامه صبح نو آمريكا و تركيه لير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۲۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران تحریم‌ناپذیر است

 ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (اکسپو۲۰۲۴) اظهار کرد: امیدوارم این نشست که رونمایی از توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی بوده و فضای رقابتی ایجاد می‌کند موجب همگرایی و مشارکت همه فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و بازرگانان شود و ارتقای اقتصاد در کشور و منطقه را به ارمغان بیاورد.

وی افزود: این نمایشگاه بیانگر این است که جمهوری اسلامی تحریم ناپذیر است و هیچ تحریمی به نتیجه نخواهد رسید و طرح های شیطانی منزوی ایران همگی خنثی خواهد شد.

رئیس قوه مجریه گفت: این کشور با ذخایر مادی و معنوی و نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت ها می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری هایی را عرضه کند .

رئیسی افزود: این نمایشگاه تهدیدها را به فرصت ها تبدیل می‌کند، ترجمان این رویداد این است که ما توانسته ایم و باز هم می‌توانیم. 

رئیس جمهور گفت: خداوند متعال در اقلیم‌های مختلف برای جامعه امکانات فراوانی قرار داده و اگر آحاد انسان به علت زیاده خواهی و سلطه طلبی در جهت محروم کردن ملت‌ها از ظرفیت‌ها حرکت نکنند می‌توان با فکر و اندیشه نیاز بشر را مرتفع کرد اما جریان تحریم‌ها نماد ظلم به همه ملت‌ها هست، چرا که اگر ملتی را در تنگنا قرار دهیم تا به اهداف خود نرسد این ظلم به همه ملت‌ها تلقی خواهد شد و نوعی جنگ است .

او ادامه داد: در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل به خدا و تکیه بر داشته های ملی تحریم ها را پشت سر بگذارد به نحوی که سخنگوی کاخ سفید بگوید فشارها علیه حمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است و قطعا این ملت ایران بودند که این شکست را رقم زدند .

رئیسی گفت: تولیدگران افسرانی هستند که در خط مقدم جمهوری اسلامی هستند و توانسته اند در عرصه اقتصادی کشور را پیشرفت دهند و من از جمهوری اسلامی به عنوان کشور پیشرفته و فناور یاد میکنم.

او گفت: ما برای جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل هستیم و این امکان در کشور وجود دارد. تولید کشاورزی و صنعتی نیازمند نقشه راه است اینها بخشی از توانمندی های جمهوری اسلامی است از همه میخواهم با جدیت کار را دنبال کنند.

رئیسی گفت: آنچه که من می‌خواهم به جمع فعالان بگویم این است که ما امکانات و ظرفیت زیادی را داریم و فقط لازم است از قوه به فعل دربیاید.امروز اگرچه غرب تلاش می‌کند به فناوری نوین دست پیدا نکنیم و انحصار در دست خودشان بماند اما بدانند که بسیاری از فناوری ها در کشور ما بومی شده و حتی با ترور دانشمندان نمی‌توانند ما را از دستیابی به فناوری بازدارند.

رئیس قوه مجریه گفت: در صنایع هسته ای و نظامی بیشترین فشار روی ما قرار دارد که البته بیشترین پیشرفت را نیز در این زمینه کسب کرده ایم البته در دکترین ما هدف دستیابی به سلاح هسته ای نیست، اما استفاده از این فناوری در عرصه های علمی در دستور کار ما قرار خواهد داشت.

رئیس جمهور گفت: بدانید علی رغم خواست نظام سلطه توانایی بسیار وجود دارد و کشورها می‌توانند روی پای خود بایستند و برای ملت خود و جهان موثر باشند نظام سلطه نمی‌تواند ملت‌های مصمم را از استقلال باز دارد .

رئیسی گفت: قدرت نظامی مهم است اما قدرت تولید هم کمتر از آن نیست، آن چه می‌تواند کشور را قدرتمند کند قدرت اقتصادی است و به فعالان اقتصادی میگویم که شما در موضع تولید قدرت هستید .

او ادامه داد: رونمایی از توانمندیها ارتباط ملت‌ها با ملت‌ها و مردم با مردم دیگر کشورها را رقم می‌زند و به امید آفرینی می‌پردازد که ما حتما توانایی انجام کارهای بزرگ را داریم .

رئیس‌جمهور در پایان گفت: ما دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند را داریم و خط ترانزیتی قدرتمندی را دارا هستیم؛ همچنین در جهان موضوع  تجارت با ارزهای دیگری غیر از دلار و ملی مطرح است. جمهوری اسلامی توانایی فنی و مهندسی بسیاری دارد .امیدوارم این نشست منشاء برکات باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • آمریکا و اسرائیل دو روی یک سکه
  • بیانیه دانشجویان ترکیه در حمایت از خیزش دانشجویی در آمریکا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • اعلام همبستگی دانشجویان ترکیه با دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • حقوق کارگر با تورم و مشکلات اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد
  • مهمترین پیشران تولید، مشارکت واقعی مردم است
  • تحریم مشترک سه کشور علیه ایران | از اشخاص تا هواپیما و کشتی!