Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@03:20:36 GMT

کمبود کاغذ رحمتی الهی برای ناشران

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۹۴۰۹۴

کمبود کاغذ رحمتی الهی برای ناشران

فارغ از اینکه کمبود کاغذ قطعاً معلول بی‌تدبیری‌هایی (و شاید شیطنت‌هایی) است که در اقتصاد غیر مقاومتی کشور روی داده، می‌توان با نگاه «فرصت‌طلبانه» تهدید موجود را به عنوان یک فرصتِ طلاییِ پیش روی ناشران متصور بود. ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۳ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات

باشگاه خبرنگاران پویا‌، عادل طالبی:

تبدیل تهدید به فرصت! این جمله، یکی از آموزه‌های همیشگی کتاب‌های مدیریت و استراتژی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوره‌های مدیریتی که در آنها شرکت می‌کنیم، همیشه با مثال‌هایی از شرکت‌های دور از دسترس مانند ژنرال موتورز، کوکاکولا، پپسی، آمازون، گوگل، اپل و مانند آن، تلاش می‌شود این جمله‌ کلیدی را در ذهنمان نهادینه کنند. اما معمولاً این تلاش به ثمر نمی‌نشنید. چرا؟

شاید به این دلیل که نمونه‌هایی که در کلاس‌های درس یا کتاب‌های مدیریتی برای ما بیان می‌شود، همیشه از شرکت‌های بزرگ و دست‌نیافتنی آورده می‌شود و ذهنِ نقیض‌یابِ ما، در بخشِ ناخودآگاه، به صورت خودکار این آموزه‌ مهم مدیریتی را از گوشه‌ ذهنمان پاک می‌کند.

در حالی که اگر به همین دور و بر خودمان نگاهی بیندازیم، می‌توانیم مثال‌های متعددی از اجرایی شدن این جمله در عمل را بیابیم.

لازم نیست به حوزه‌های دیگر توجه کنیم. در همین حوزه نشر، تهدید «کنکور» را ناشرانی «بازارشناس» به «فرصت»ی تبدیل کردند که نیازی به توضیح آن نیست چرا که خود شما با آن کاملاً آشنایی دارید. یا ناشران حوزه کودک و نوجوان، تهدید موجود (وجود ابزارهای دیجیتال و اپلیکیشن‌ها) را تبدیل به فرصتی طلایی کردند و اگر می‌بینید که در سه سال اخیر چند نام جدید می‌درخشند، با تشخیص درست فرصت موجود (تغییر ذائقه کودکان از کاراکترهای قدیمی به کاراکترهای جدید) و تطبیق خود و محتوای کتاب‌هایی که منتشر می‌کنند با شرایط و نیازهای جدید بازار و مخاطب، موفقیت‌های بزرگی به دست آورده‌اند.

چرا راه دور برویم؟ تحریم‌ها از یک سو و عدم عضویت ایران در کنوانسیون برن و عدم الزام به رعایت حقوق کپی‌رایت بین‌المللی (ضمن اینکه اکیداً مخالف عدم عضویت در آن هستم و به نظرم باید هر چه سریعتر به  عضویت آن درآییم) از یک سو تهدیدی است برای عدم امکان عرضه مناسب محتوای تولید شده ایران در بازارهای جهانی و تعامل مناسب و مطلوب با ناشران بین‌المللی اما از سوی دیگر، به فرصتی برای رشد بخش‌هایی از حوزه نشر تبدیل شده است که می‌دانید و نیازی به توضیح آن نمی‌بینم.

در شرایط حاضر، یک تهدید جدی صنعت نشر را با چالش روبرو کرده است. با توجه به شرایط اقتصادی و وضعیت نابسامان قیمت ارز و تاثیر مستقیم آن روی قیمت کاغذ و ملزومات چاپ (از جمله ماشین آلات، فیلم و زینک و رنگ و ...) که بسته به کتاب و قیمت پشت جلد آن، به طور معمول بین 30 تا 50 درصد هزینه تولید را دربر دارد، صنعت نشر در یک رکود جدی فرو رفته است.

ناشران در حال حاضر علاقه‌ای به توسعه ندارند و برنامه نشر کتاب‌های جدید را عامدانه کند کرده‌اند، به این امید که پس از فروکش کردن وضعیت روانی حاکم بر بازار و حاکم شدن ثبات نسبی، با برآورد درست هزینه‌ها، اقدام به ادامه انتشار محصول بگیرند.

در چنین شرایطی، ناشران با هوش، تلاش خواهند کرد با اندیشیدن به جمله‌ «تبدیل تهدید به فرصت» وضعیت را تحلیل کنند. از یک سو، در چنین شرایطی به صورت خودکار بخشی از ناشران که با ارائه کتاب‌های دستوری و سفارشی اقدام به هدر دادن منابع موجود می‌کردند، به صورت خودکار از بازار عقب خواهند نشست و به این ترتیب، بخشی از ویترین محدود موجود که قبلا در اختیار این دسته از کتاب‌ها قرار می‌گرفت، به کتاب‌های با کیفیت و مناسب نیاز بازار اختصاص می‌یابد و از سوی دیگر، فرصتی فراهم می‌شود که با توجه به مزیت‌های فضای دیجیتال، عرضه دیجیتالی کتاب جدی‌تر دنبال شود.

با وجود اینکه سال‌هاست در ایران ابزارهای دیجیتال کتاب‌خوانی وارد بازار شده‌اند، به دلیل عدم تمایل ناشران به حضور در فضای دیجیتال (به دلایل منطقی و احساسی مختلف)، این ابزارها مورد توجه جدی ناشرانِ با کیفیتِ زیادی نبودند و به همین دلیل، رونق قابل قبولی هم در عرصه کتاب دیجیتال شاهد نبودیم.

اما در شرایط حاضر، به نظر می‌رسد فضای دیجیتال فضایی عالی برای ادامه راه ناشران واقعی و ارائه‌دهندگان محتوای با کیفیت و متناسب با ذائقه مصرف کننده باشند و می‌توان امیدوار بود «جبر بازار» ناشران را به سمت دیجیتالی شدن سوق دهد.

از این روست که برخی ناشران، نه تنها شرایط حاضر را «بد» ارزیابی نمی‌کنند، بلکه آن را به عنوان فرصتی طلایی برای حضور جدی در یک «بازار» جدید یعنی ابزارهای دیجیتال می‌دانند.

آیا باز هم شاهد تفسیر جدیدی از ضرب‌المثل «عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد» خواهیم بود و آیا نتیجه‌ شرایط نابسامان فعلی، با رونق گرفتن عرضه دیجیتالی کتاب به سامان بهتری خواهد رسید؟  

انتهای پیام/

R1013198/P1013197/S4,35/CT4 واژه های کاربردی مرتبط کاغذ سازی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کاغذ سازی کاغذ سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۴۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحله واریز وجه ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد

محمد اله‌یاری گفت: فرآیند تکمیل ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران از امروز (چهارشنبه بیست و نهم فروردین ۱۴۰۳) آغاز شد و تا پایان روز شنبه (اول اردیبهشت ١٤٠٣) ادامه خواهد داشت.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، محمد اله‌یاری؛ مدیر کمیته ناشران داخلی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با ذکر این نکته که ناشران متقاضی حضور در این نمایشگاه تا ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۲ برای ثبت‌نام فرصت داشتند، گفت: ناشرانی که برای شرکت در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ثبت‌نام کرده‌اند، از امروز (چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تا پایان روز شنبه (اول اردیبهشت ۱۴۰۳) فرصت دارند با مراجعه به صفحه «ثبت‌نام ناشران داخلی» در سامانه ketab.ir در بخش «پیگیری ثبت‌نام نمایشگاه» نسبت به ثبت شماره حساب بانکی و واریز وجه علی الحساب دریافت غرفه اقدام کنند.

مدیر کمیته ناشران داخلی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در خصوص متراژ و هزینه غرفه‌ها گفت: مبلغ دریافتی بر اساس قیمت مندرج در آیین نامه نمایشگاه است که ناشران در زمان ثبت نام اولیه آن را مشاهده کرده اند. متراژ تخصیص یافته و مجموع مبلغ دریافتی در این مرحله، به صورت علی الحساب خواهد بود؛ بنابراین در مرحله بعدی با جانمایی نهایی و تعیین متراژ نهایی غرفه، صورت حساب نهایی وجه غرفه صادر خواهد شد و با تکمیل وجه نهایی، غرفه‌های ناشران تحویل می‌شود.

اله‌یاری افزود: با توجه به حجم بسیار زیاد درخواست ناشران متقاضی حضور در نمایشگاه، درصورتیکه ناشران نتوانند در مهلت مقرر نسبت به تکمیل وجه اقدام کنند، ناشران متقاضی موجود در فهرست رزرو جایگزین خواهند شد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • مرحله واریز وجه ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد
  • آغاز واریز وجه ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران
  • نام نویسی ناشران دیجیتال برای حضور در نمایشگاه کتاب آغاز شد
  • آغاز مرحله واریز وجه ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب
  • مرحله واریز وجه ناشران برای حضور در نمایشگاه كتاب تهران آغاز شد
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از امروز
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای نمایشگاه کتاب تهران از فردا
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای نمایشگاه کتاب تهران
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای حضور در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران
  • صنعت نشر با حبس سرمایه رو به روست